Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω οτι ειναι έτσι ακριβως τα πράγματα.

Οταν δίνεται αίμα σε κάποια αιμοδοσία, το αίμα "χρεώνεται" στον Χ οργανισμό ή οργανωτή της αιμοδοσίας.

Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ εμφανίζεται στην ηλεκτρονική καρτέλα. Έτσι, έδινα και εγώ αίμα, και όταν χρειάσθηκε αίμα 6 αιμοδοσίες δεν ήταν περασμένες.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτες τς φιάλες, πρέπει να παρετε το ΟΚ απο τον αντίστοιχο οργανισμό. Κοινως, το ξεχνάτε.

Οταν δίνετε σε νοσοκομεία, μπαίνουν στην καρτέλα σε 3-4 μέρες σας και έχετε  "κάβα" .

Τα νοσοκομεία τα βρίσκουν μεταξύ τους, και παλεύουν με τις ελλειψεις σε καθημερινη βάση.

https://blooddonorregistry.gr/

Στις 21/10/2019 στις 6:21 ΜΜ, seventh_son είπε

Ρε παιδιά έχω μια ερώτηση. Έδωσα για πρώτη φορά αίμα στις 29/9/2019. Και έκανα και διαδικασία για να βγάλω κάρτα αιμοδότη. Μετά απο 2 μέρες μου στείλαν ένα sms στο κινητο, μπήκα έφτιαξα λογαριασμο στο bdr.gr, και ξεκίνησα διαδικασία για την έγκριση κάρτας και παραλαβή από κατάστημα vodafone που με βολεύει. Η ερώτηση μου είναι η εξής : Πόσο καιρό κάνει να βγεί αυτή η κάρτα ; Η αίτηση έχει γίνει στις 7/10 νομίζω. Είναι φυσιολογική η καθυστέρηση ;

Μπορεί και 6 μήνες.... Μην βιάζεσαι :-)

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.

Σε ένα μηνα έχω παλι ραντεβου!

->Ναυτικο 😁

Δημοσ.
On 01/11/2019 at 01:04, Dvs said:

Δεν νομίζω οτι ειναι έτσι ακριβως τα πράγματα.

Οταν δίνεται αίμα σε κάποια αιμοδοσία, το αίμα "χρεώνεται" στον Χ οργανισμό ή οργανωτή της αιμοδοσίας.

Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ εμφανίζεται στην ηλεκτρονική καρτέλα. Έτσι, έδινα και εγώ αίμα, και όταν χρειάσθηκε αίμα 6 αιμοδοσίες δεν ήταν περασμένες.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτες τς φιάλες, πρέπει να παρετε το ΟΚ απο τον αντίστοιχο οργανισμό. Κοινως, το ξεχνάτε.

Οταν δίνετε σε νοσοκομεία, μπαίνουν στην καρτέλα σε 3-4 μέρες σας και έχετε  "κάβα" .

Τα νοσοκομεία τα βρίσκουν μεταξύ τους, και παλεύουν με τις ελλειψεις σε καθημερινη βάση.

https://blooddonorregistry.gr/

Μπορεί και 6 μήνες.... Μην βιάζεσαι :-)

αυτο δεν το ηξερα οτι χρεωνεται στον οργανισμο και οχι στο νοσοκομειο.σε καθε περιπτωση γενικα ειναι μεγαλη βλακεια.αν και θεωρητικα καπως θα πρεπει να βλεπει κατι και το νοσοκομειο αλλιως ποιος κραταει το ποιος εχει δωσει?απλα μπορει να το εχουν σαν οργανισμο και οχι στο ονομα σου.πλεον οταν δινω σε 3-4 ημερες το βλεπω στο bdr κατευθειαν. παντως την καρτα την πηρα κανα μηνα μετα απο καταστημα vodafone.

On 08/11/2019 at 00:02, CallMeRp said:

Σε ένα μηνα έχω παλι ραντεβου!

->Ναυτικο 😁

και χυμο και σαντουιτσακι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Το νοσοκομείο σε έχει φακελωμένο, ωστε αν γίνει κάτι να σε ενημερώσει. Ή αν αρρωστήσεις (πχ γριπη) και τους ενημωρώσεις να ξέρουν ποιο να καταστρέψουν πριν κάποιος ταλαίπωρος το χρησιμοποιήσει. Απλά δεν το περνάει στην καρτέλα σου στο ιστορικό, στην "κάβα" σου.

Μην ξεχνάς αν είσαι χρόνια αιμοδότης και περάσεις τα 60-65 (δεν θυμάμαι ακριβώς) , σε καλύπτουν σε αίμα (λογικά αν έχεις κάποιες αιμοδοσίες).

- Η κάρτα ειναι ανάλογα, μπορεί να έπεσα σε κάποια έλλειψη. Δεν εχει ιδιαίτερη σημασία.

- Περιμένω ήδη 14 μέρες να εμφανισθεί η τελευταία αιμοδοσία μου στο σιτε, για να δούμε πότε.....

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.
3 minutes ago, Dvs said:

- Το νοσοκομείο σε έχει φακελωμένο, ωστε αν γίνει κάτι να σε ενημερώσει. Ή αν αρρωστήσεις (πχ γριπη) και τους ενημωρώσεις να ξέρουν ποιο να καταστρέψουν πριν κάποιος ταλαίπωρος το χρησιμοποιήσει. Απλά δεν το περνάει στην καρτέλα σου στο ιστορικό, στην "κάβα" σου.

Μην ξεχνάς αν είσαι χρόνια αιμοδότης και περάσεις τα 60-65 (δεν θυμάμαι ακριβώς) , σε καλύπτουν σε αίμα (λογικά αν έχεις κάποιες αιμοδοσίες).

- Η κάρτα ειναι ανάλογα, μπορεί να έπεσα σε κάποια έλλειψη. Δεν εχει ιδιαίτερη σημασία.

- Περιμένω ήδη 14 μέρες να εμφανισθεί η τελευταία αιμοδοσία μου στο σιτε, για να δούμε πότε.....

οπως φαινεται και η καρτα και το ποτε θα περαστει η αιμοδοσια ειναι random :P.

γενικως σταματησα να δινω απο εδω και απο εκει οποτε δεν ηξερα τι κανουν.στην καρτελλα το εγραφαν.οταν εδινα απο εδω και απο εκει δεν υπηρχε ακομα το bdr για να δω κατι παραπανω.

Δημοσ.

Διάβασα όλα τα παραπανω και ομολογώ ψιλομπερδευτηκα και έχω να κάνω μια ερώτηση. Έχω διαθέσιμες νομίζω 2 μπουκάλες αίμα που είχα δώσει εθελοντικα χωρίς να τις χρειαστεί να τις δώσω. ( συνήθως πήγαινα και έδινα για γνωστούς στο όνομα τάδε). 

Τώρα όμως μου ζητάει ένας φίλος από μεγάλη χλμ απόσταση αίμα. Πως μπορώ να τους τις δώσω; πρέπει να κάνω τηλ; γτ στο σαιτ δεν φαίνεται στην καρτέλα ή εγώ δεν ξέρω που να το βρω 

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Δημοσ.
28 minutes ago, greekbusters said:

Διάβασα όλα τα παραπανω και ομολογώ ψιλομπερδευτηκα και έχω να κάνω μια ερώτηση. Έχω διαθέσιμες νομίζω 2 μπουκάλες αίμα που είχα δώσει εθελοντικα χωρίς να τις χρειαστεί να τις δώσω. ( συνήθως πήγαινα και έδινα για γνωστούς στο όνομα τάδε). 

Τώρα όμως μου ζητάει ένας φίλος από μεγάλη χλμ απόσταση αίμα. Πως μπορώ να τους τις δώσω; πρέπει να κάνω τηλ; γτ στο σαιτ δεν φαίνεται στην καρτέλα ή εγώ δεν ξέρω που να το βρω 

Ευχαριστώ εκ των προτερων

θεωρητικα παιρνεις τηλεφωνο εκει που εδωσες και λες να στειλουν μια φιαλη στο νοσοκομειο μπαμπλα μπλα και στο ονομα κωστας μπλαμπλα που ειναι στο τμημα πχ ωρλ και ειναι να μπειχειρουργειο.λεω θεωρητικα γιατι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ σου λενε (Δεν ξερω ποσο ισχυει) οτι το αιμα πουδινεις εθελοντικα παει σε συγγενεις α,β και δεν ξερω τι.δεν χανεις κατι παντως να παρεις και να το ζητησεις.απο το site δεν γινεται και να ηθελες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσες έχω δώσει μόνος φαίνονται κάπως έτσι:

image.png.eda87ba40c5b5a5379af3c8a7fd13eb7.png

Όσες έχω δώσει σε κάποιο σύλλογο κτλ δεν φαινονται.

Δεν ξέρω αν πάω με την παλιά χάρτινη καρτέλλα αν θα τα περάσουν online και πως θα εμφανισθούν.

Μια φορά που είχα ρωτησει μου είχαν πει οτι πρέπει να παω στο τάδε νοδοκομείο και αυτοί να δουν τι θα κάνουν....

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Dvs είπε

image.png.eda87ba40c5b5a5379af3c8a7fd13eb7.png

Δεν ξέρω αν πάω με την παλιά χάρτινη καρτέλλα αν θα τα περάσουν online και πως θα εμφανισθούν.

Μια φορά που είχα ρωτησει μου είχαν πει οτι πρέπει να παω στο τάδε νοδοκομείο και αυτοί να δουν τι θα κάνουν....

Aν έχεις δώσει σε σύλλογο κλπ. πρέπει να απευθυνθείς στο σύλλογο...

Δημοσ.
On 12/11/2019 at 16:48, Dvs said:

δεν ηξερα οτι περνανε και αυτες που δινεις για ασθενη.εχω δωσει φιαλη παλια κατευθειαν σε ασθενη οποτε δεν φαινεται και μετα εχω ξαναδωσει αλλα οχι κατευθειαν.ειχα δωσει εθελοντικα και απλα μετα απο καιρο ζητησα να αποσταλει στον ταδε ασθενη.

Τις παλιες τις περνανε μαζικα και φαινονται καπως ετσι( μου τις περασαν στο νοσοκομειο που δινω)

mpla mpla.JPG

On 12/11/2019 at 17:46, djcat said:

Aν έχεις δώσει σε σύλλογο κλπ. πρέπει να απευθυνθείς στο σύλλογο...

δυστυχως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται οτι είναι οτι κάτσει... Αναλογα ποσο καλά ξερει το σύστημα ο κάθε γιατρός κάνει και τα αντίστοιχα

Το "επισκοπηση παλιών καρτών" δεν μου εμφανίζεται

3 ώρες πριν, poulinos είπε

δεν ηξερα οτι περνανε και αυτες που δινεις για ασθενη.εχω δωσει φιαλη παλια κατευθειαν σε ασθενη οποτε δεν φαινεται και μετα εχω ξαναδωσει αλλα οχι κατευθειαν.ειχα δωσει εθελοντικα και απλα μετα απο καιρο ζητησα να αποσταλει στον ταδε ασθενη.

Παλιά μου έλεγε οτι για οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα , έπρεπε να δώσω αίμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Αν έδινα για ασθενή δεν επιτρεπόταν να κάνω αλλαγή στοιχειων (πχ τηλεφώνου ή διεύθυνσης).

Αν έδινα εθελοντικά και μετά ζητουσα κάλυψη του ασθενή, θα μπορουσα να κάνω αλλαγή;

🤗🤗

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.
17 hours ago, Dvs said:

Μου φαίνεται οτι είναι οτι κάτσει... Αναλογα ποσο καλά ξερει το σύστημα ο κάθε γιατρός κάνει και τα αντίστοιχα

Το "επισκοπηση παλιών καρτών" δεν μου εμφανίζεται

Παλιά μου έλεγε οτι για οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα , έπρεπε να δώσω αίμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Αν έδινα για ασθενή δεν επιτρεπόταν να κάνω αλλαγή στοιχειων (πχ τηλεφώνου ή διεύθυνσης).

Αν έδινα εθελοντικά και μετά ζητουσα κάλυψη του ασθενή, θα μπορουσα να κάνω αλλαγή;

🤗🤗

τις παλιες αιμοδοσιες μου τις περασαν απο το νοσοκομειο. 

με τα στοιχεια ειχα ενα μικρο θεμα με την περιοχη μου. δοκιμασα να την αλλαξω απο το site και δεν την επαιρνε.μιλησα με το bdr και τιποτα.τελικα μου εκαναν την αλλαγη απο το νοσοκομειο.ασχετα με το αν δινεις αιμα ή οχι οι αλλαγες στα στοιχεια ειναι αλλαγες στα στοιχεια.το ιδιο και να περαστουν οι παλιες αιμοδοσιες.

το επισκοπηση καρτων ειναι:

μπαινεις www.bdr.gr και κανεις login.με το που μπεις μεσα πας ιστορικο αιμοδοτησεων.οταν μπεις εκει στο πανω μερος σου λεει παλιες καρτες.εκει θα μπεις και θα εμφανιστει το επισκοπηση παλιων καρτων.δεν γινεται να μην το εχεις. επισης μπορεις να δωσεις εθελοντικα και  μετα να ζητησεις καλυψη αλλα υπαρχει περιπτωση οπως λενε καποιοι οτι οι φιαλες που δινεις εθελοντικα ειναι μονο για συγγενεις.οποτε θεωρητικα μπορουν να σου πουν οτι θα πρεπε να δωσεις για ασθενη απευθειας.τωρα αν ισχυει δεν ξερω  οπως επισης και πως ξερουν αν ειναι συγγενεις σου?:p

Δημοσ.
6 ώρες πριν, poulinos είπε

τις παλιες αιμοδοσιες μου τις περασαν απο το νοσοκομειο. 

με τα στοιχεια ειχα ενα μικρο θεμα με την περιοχη μου. δοκιμασα να την αλλαξω απο το site και δεν την επαιρνε.μιλησα με το bdr και τιποτα.τελικα μου εκαναν την αλλαγη απο το νοσοκομειο.ασχετα με το αν δινεις αιμα ή οχι οι αλλαγες στα στοιχεια ειναι αλλαγες στα στοιχεια.το ιδιο και να περαστουν οι παλιες αιμοδοσιες.

το επισκοπηση καρτων ειναι:

μπαινεις www.bdr.gr και κανεις login.με το που μπεις μεσα πας ιστορικο αιμοδοτησεων.οταν μπεις εκει στο πανω μερος σου λεει παλιες καρτες.εκει θα μπεις και θα εμφανιστει το επισκοπηση παλιων καρτων.δεν γινεται να μην το εχεις. επισης μπορεις να δωσεις εθελοντικα και  μετα να ζητησεις καλυψη αλλα υπαρχει περιπτωση οπως λενε καποιοι οτι οι φιαλες που δινεις εθελοντικα ειναι μονο για συγγενεις.οποτε θεωρητικα μπορουν να σου πουν οτι θα πρεπε να δωσεις για ασθενη απευθειας.τωρα αν ισχυει δεν ξερω  οπως επισης και πως ξερουν αν ειναι συγγενεις σου?:p

Το βρήκα "το παλιές κάρτες" αλλα είναι άδειο όπως αναμενόταν ;) Αποτι μου είχαν πει πρέπει να πάω στο ίδιο νοοσοκομείο που χρεώθηκαν (πχ αν εδωσα στο Παίδων, δεν μπορεί νa τις περάσει το ΚΑΤ).

Η κατάσταση είναι λίγο οτι ναναι, αλλ τουλάχιστον έγινε μια αρχή ;)

Δημοσ.

Και εγώ είχα δώσει κάποιες φορές (5-6) για συλλόγους ή ομαδικές δράσεις αλλά από ότι κατάλαβα αυτά τα ξεχνάς. Ανήκουν στον εκάστοτε σύλλογο άσχετα αν η αιμοδοσία έγινε εντός ή εκτός νοσοκομείου (στον χώρο του συλλόγου). Μέσα μου εμφανίζει μόνο την τελευταία φορά που έδωσα σαν εθελοντής απευθείας στο νοσοκομείο. Από ότι μου είπαν, τώρα με την ταυτότητα του αιμοδότη σε όποιο νοσοκομείο και αν πας, καταχωρείται στο όνομα σου και εμφανίζεται κανονικά μέσα αλλά όπως είπα και πριν, να πας μόνος σου απευθείας στο νοσοκομείο και όχι για κάποια δράση ή κάποιο σύλλογο.

Τουλάχιστον έγινε μια αρχή με το διασυνδεδεμένο σύστημα, ας ελπίσουμε να λειτουργήσει σωστά όπως πρέπει!

Δημοσ.
17 hours ago, Dvs said:

Το βρήκα "το παλιές κάρτες" αλλα είναι άδειο όπως αναμενόταν ;) Αποτι μου είχαν πει πρέπει να πάω στο ίδιο νοοσοκομείο που χρεώθηκαν (πχ αν εδωσα στο Παίδων, δεν μπορεί νa τις περάσει το ΚΑΤ).

Η κατάσταση είναι λίγο οτι ναναι, αλλ τουλάχιστον έγινε μια αρχή ;)

προσωπικα σε μενα τις περασαν.τωρα αν το εκαναν off the record δεν ξερω.βεβαια αυτο που λες εχει λογικη αφου το καθε νοσοκομειο εχει πιθανοτατα μονο τις δικες του αιμοδοσιες που μπορει να δει.(τουλαχιστον οσο ηταν πριν μπει και το bdr.gr στην μεση που βλεπεις περισσοτερα).

και να μην τις περασεις δεν υπαρχει θεμα βεβαια.εγω κρατησα και τις χαρτινες καρτες τυπικα.

22 minutes ago, VirusX2gr said:

Και εγώ είχα δώσει κάποιες φορές (5-6) για συλλόγους ή ομαδικές δράσεις αλλά από ότι κατάλαβα αυτά τα ξεχνάς. Ανήκουν στον εκάστοτε σύλλογο άσχετα αν η αιμοδοσία έγινε εντός ή εκτός νοσοκομείου (στον χώρο του συλλόγου). Μέσα μου εμφανίζει μόνο την τελευταία φορά που έδωσα σαν εθελοντής απευθείας στο νοσοκομείο. Από ότι μου είπαν, τώρα με την ταυτότητα του αιμοδότη σε όποιο νοσοκομείο και αν πας, καταχωρείται στο όνομα σου και εμφανίζεται κανονικά μέσα αλλά όπως είπα και πριν, να πας μόνος σου απευθείας στο νοσοκομείο και όχι για κάποια δράση ή κάποιο σύλλογο.

Τουλάχιστον έγινε μια αρχή με το διασυνδεδεμένο σύστημα, ας ελπίσουμε να λειτουργήσει σωστά όπως πρέπει!

γενικως σε συλλογους και τετοια δεν βγαζεις ευκολα ακρη.σιγουρα θα ειναι καπου περασμενα αλλα αντε να μιλησεις με τον συλλογο κτλ.οπως και με εκκλησιες που θελουν το οκ απο τον παππα ή απο εργασια που θελουν το οκ απο Hr. το καλο οπως ειπες ειναι οτι πλεον οπου και να δωσεις θα φαινεται μεσα στο bdr και πιθανοτατα και ενα νοσοκομειο να μπορει να δει τα παντα ασχετα με το αν μπορει να τα διαχειριστει ή οχι.παντως αμα χρειαστεις αιμα θα πρεπει να το ζητησεις απο το εκαστοτε νοσοκομειο.καλο θα ηταν να βελτιωθει ολη η διαδικασια και να ειναι ολα πιο αυτοματοποιημενα ωστε και ο τελικος χρηστης να μην παιδευεται με το θεμα να δωσει καπου μια φιαλη.ας ελπισουμε να γινει ακομα πιο αποτελεσματικο το ολο συστημα.Με το παλιο συστημα εχω ακουσει για αιμοδοσια που ειχα κανει παλια οτι δεν υφιστατε και κατι κουφα.

τουλαχιστον πλεον να φαινονται ολα καπου και σε εμας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...