Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, marmagia είπε

Όχι δεν ισχύει. Μου πήραν κανονικά αίμα στο Λαϊκό την περασμένη εβδομάδα, εκδόθηκε κανονικά κάρτα εθελοντή αιμοδότη και όλα. Απλά σε ρωτάνε αν έχεις αλλάξει δοσολογία πρόσφατα, αν έχεις κάνει εξετάσεις και αν παίρνεις τυπικά το φάρμακο σου. Τουλάχιστον αυτόν ισχύει για υποθυρεοειδισμό που ελέγχεται με θυροξινη όπως στην περίπτωση μου. 

Κατά καιρούς Στις αιμοδοσίες λένε  ότι θέλουν. Εγώ πήγα το 2009 να δώσω αίμα και μου λένε όχι γιατί πίνω glucophage. Αποκαρδιωμενη έφυγα. Τώρα τυχαία διάβασα ότι δεν είναι αντένδειξη και λέω θα πάω και αν είναι θα μου πουν όχι. Τους λέω αναλυτικά τι χάπια παίρνω και γιατί και μου λένε δεν αποτελεί και δεν αποτελούσε αντένδειξη αυτό θα έκανε λάθος ο συνάδερφος η οτιδήποτε άλλο. 

Το αποτέλεσμα; Θα είχα προλάβει αυτά τα 9 χρόνια να δώσω 18 φορές αίμα και το έχασα από μια χαζομάρα 

Εγώ έχω Θυρεοειδίτιδα,παίρνω Τ4,έχω ρυθμιστεί όσο πιο χαμηλά γίνεται και δεν μου παίρνουν αίμα (ήμουν εθελοντής αιμοδότης γιά χρόνια).

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε θυρεοειδίτιδα, δεν δίνεις, λόγω αντισωμάτων κλπ.

Σε υποθυρεοειδισμό, ρυθμισμένο, δίνεις κανονικά.

Για το glucophage, μόνο ως πλήρη ασχετοσύνη μπορώ να το εκλάβω.

Κατά περίπτωση πάντα, γιατί απόλυτα στην Ιατρική, δεν υπάρχουν.

Εννοείται πως μια 2η γνώμη, ποτέ δεν έβλαψε.

• Thanks 1

17 hours ago, marmagia said:

Το αποτέλεσμα; Θα είχα προλάβει αυτά τα 9 χρόνια να δώσω 18 φορές αίμα και το έχασα από μια χαζομάρα 

36 φορες αν ηθελες.

Νομίζω 4 φορές τον χρόνο είναι το μέγιστο για άνδρα. Μου είπαν από την αιμοδοσία παρότι για γυναίκα είναι το μέγιστο 3 φορές το χρόνο καλύτερα να μην δώσω πάνω από 2 λόγω σιδήρου 

• Like 1

Επισκέπτης

Εν τέλει εγώ δεν έχω δώσει(ακόμα).Είχα μια μόλυνση στο μάτι(επιπεφυκίτιδα) και μου λένε αφού βάζεις σταγόνες ,μην έρθεις.Απλά δεν ...δεν ...

Πάλι καλά τους χτύπησα ένα τηλ.

20 hours ago, marmagia said:

Νομίζω 4 φορές τον χρόνο είναι το μέγιστο για άνδρα. Μου είπαν από την αιμοδοσία παρότι για γυναίκα είναι το μέγιστο 3 φορές το χρόνο καλύτερα να μην δώσω πάνω από 2 λόγω σιδήρου 

καλα ναι αν εχεις καποιο θεμα η πας να δωσεις και ο αιματοκριτης δεν ειναι παλι αρκετα ψηλα δεν θα δωσεις.με γιατρο αιμοδοσιας που μιλαγαμε μου λεει και παραπανω απο 4 μπορεις αλλα καταγραφονται max 4 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντα παω στο λαικο και μαλιστα εχουν στο σαιτ αναρτημενο προγραμμα, οποτε αν τυχον αλλαξει υπαρχει ενημερωση ωστε να μην τρεχετε αδικα.Ειναι ανοιχτα σαββατα κυριακες και αργιες και τις καθημερινες κραταει ως αργα.Εδωσα μαλιστα το σαββατο για οικογενειακη φιλη.Απο κοσμο ηταν χαλαρα παρολο που εφημερευε αποτι καταλαβα.Καποια στιγμη θα κανω και εγγραφη για εθελοντης που τοσο θελω.

Επεξ/σία από Menelaos83

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά θέλω μια βοήθεια. Έδωσα σήμερα αίμα για έναν συνάδελφο που είχε σοβαρό τροχαίο και πριν λίγο με ενημέρωσε η ξαδέρφη μου οτι θα χρειαστεί 2 φιάλες αίμα γτ θα γεννήσει. Είχα δώσει εθελοντικά πριν 3 μήνες στο νοσοκομείο, μπορώ να της μεταφέρω αυτή την φιάλη? Και αν ναι τι διαδικασία πρέπει να κάνω?

59 minutes ago, logokrimenos said:

Παιδιά θέλω μια βοήθεια. Έδωσα σήμερα αίμα για έναν συνάδελφο που είχε σοβαρό τροχαίο και πριν λίγο με ενημέρωσε η ξαδέρφη μου οτι θα χρειαστεί 2 φιάλες αίμα γτ θα γεννήσει. Είχα δώσει εθελοντικά πριν 3 μήνες στο νοσοκομείο, μπορώ να της μεταφέρω αυτή την φιάλη? Και αν ναι τι διαδικασία πρέπει να κάνω?

α.ναι μπορεις.β.καλεις το τμημα αιμοδοσιας του νοσοκομειου που εδωσες.

Ps το εχουν παρακανει μηπως τα νοσοκομεια σε καθε επεμβαση να ζητανε  προκαταβολικα φιαλες χρειαστουν δεν χρειαστουν ή ειναι ιδεα μου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, poulinos είπε

α.ναι μπορεις.β.καλεις το τμημα αιμοδοσιας του νοσοκομειου που εδωσες.

Ps το εχουν παρακανει μηπως τα νοσοκομεια σε καθε επεμβαση να ζητανε  προκαταβολικα φιαλες χρειαστουν δεν χρειαστουν ή ειναι ιδεα μου?

Ετσι ειναι ..Εκανα ολικη αρθοπλαστικη ισχυου πριν 5 μηνες και μου ζητησαν 5 φιαλες αν και δεν χρειαστηκε καθολου .

Το 2006 μου ζητσαν και ετρεχα να βρω 6 φιλακες Ο(-) που ειναι η ομαδα μου σε σπονδυλοδεσια και παλι δεν ειχε χρειστει .Μαλισταν απαιτησαν να δωθουν σε συγεκριμενο νοσοκομειο που συνεργαζοταν το Αττικο που δεν ειχε τμημα αιμοδοσιας.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Μίλησα με το νοσοκομείο και είναι όλα κομπλέ, αύριο θα πάρω ξανα τηλ με τα στοιχεία της ξαδέρφης μου και θα μπορεί να γίνει κανονικά η μεταφορά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφέρω το θέμα μιας και καλοκαίρι οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται και οι αιμοδότες λιγοστεύουν.
Τα τελευταία χρόνια δίνω στον Αγιο Σάββα, μιας και είναι ανοιχτή αιμοδόσία και το απόγευμα (ωράριο 09:00 -18:00).

Βολεύει με μετρό μετα τη δουλειά (αμπελόκηποι), δεν έχει σχεδόν ποτέ αναμονή μιας και σαν ογκολογικό νοσοκομείο δεν έχει πολύ κίνηση.

Επεξ/σία από fouros
  • Like 1

6 ώρες πριν, Atmomeiktis είπε

Δεν ξερω ρε παιδια φοβαμαι να δωσω αιμα πως μπορειτε

Απλά να σκέφτεσαι ότι με το δικό σου αίμα που δίνεις εκείνη τη στιγμή μπορεί αύριο να σωθεί μία ζωή.:)

• Like 2

10 ώρες πριν, Atmomeiktis είπε

Δεν ξερω ρε παιδια φοβαμαι να δωσω αιμα πως μπορειτε

Κοιτα ολοι λιγο πολυ φοβουνται. Δεν χρειαζεται να βλεπεις την βελονα να σε τρυπαει. Κοιτα απο την αλλη μερια. Μετα χαζευεις 15-20 λεπτα στο κινητο και περναει η ωρα.
Εχουν τοσο καλο χερι οι νοσοκομες που μετα απο 2 ωρες τουλαχιστον το δικο μου χερι δεν εχει την παραμικρη ενοχληση.
Εαν εννοεις οτι φοβασαι μην κολλησεις τιποτα, θα δεις οτι οι βελονες και ολα τα αλλα ειναι σφραγισμενα και τα ανοιγουν μπροστα σου. Ζητησε να δεις το κλειστο σακουλακι εαν εχεις ιδιαιτερη ανησυχια.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...