Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλά αυτό δε πρέπει να γίνεται για τον πολύ απλό λόγο ότι αυξάνει το κίνητρο για κάποιους να πουν ψέμματα. Άρα θα μειωθεί το κόστος εισαγωγής αίματος και παραγωγών αλλά θα αυξηθεί ο κίνδυνος για μεταδοτικές ασθένειες 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, marmagia είπε

Ναι αλλά αυτό δε πρέπει να γίνεται για τον πολύ απλό λόγο ότι αυξάνει το κίνητρο για κάποιους να πουν ψέμματα. Άρα θα μειωθεί το κόστος εισαγωγής αίματος και παραγωγών αλλά θα αυξηθεί ο κίνδυνος για μεταδοτικές ασθένειες 

Αν έδιναν μια φοροαπαλλαγή ή έστω ένα εφάπαξ χρηματικό πόσο θα τράβαγε πολύ περισσότερο κόσμο. Το αποτέλεσμα μετράει, όχι τα αλτρουιστικά κίνητρα του καθενός και ο ιδεαλισμός.

Τώρα για τις μεταδοτικές ασθένειες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ελέγχους στο αίμα πριν το χορηγήσουν σε κάποιον ασθενή. Εν αγνοία του κάποιος μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα βιοχημικά ή ορμονικά και να το ανακαλύψει από αυτές τις εξετάσεις. Δεν σου λέω καν για τα σοβαρά όπως HIV ή ηπατίτιδα. Το αίμα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχεται και δεν φταίνε οι δότες αν ο κρατικός φορέας δεν έχει λεφτά για τα αντιδραστήρια.

25 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Αν έδιναν μια φοροαπαλλαγή ή έστω ένα εφάπαξ χρηματικό πόσο θα τράβαγε πολύ περισσότερο κόσμο. Το αποτέλεσμα μετράει, όχι τα αλτρουιστικά κίνητρα του καθενός και ο ιδεαλισμός.

Στους Δ.Υ δίνουν μια ημέρα άδεια για την ημέρα της αιμοδοσίας, ας δώσουν το αντίστοιχο ημερομίσθιο του Δ.Υ. (30€) ως κίνητρο στους ιδιωτικούς υπάλληλους και ελεύθερους επαγγελματίες ώστε και αίμα να δίνουν και να μπορουν να ξεκουραστούν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

• Like 1

11 λεπτά πριν, lary7 είπε

Στους Δ.Υ δίνουν μια ημέρα άδεια για την ημέρα της αιμοδοσίας, ας δώσουν το αντίστοιχο ημερομίσθιο του Δ.Υ. (30€) ως κίνητρο στους ιδιωτικούς υπάλληλους και ελεύθερους επαγγελματίες ώστε και αίμα να δίνουν και να μπορουν να ξεκουραστούν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

Και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους ισχύει η άδεια, αλλά δεν την δίνει κανένας.

1 ώρα πριν, Vasivouzoukos είπε

Τώρα για τις μεταδοτικές ασθένειες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ελέγχους στο αίμα πριν το χορηγήσουν σε κάποιον ασθενή. Εν αγνοία του κάποιος μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα βιοχημικά ή ορμονικά και να το ανακαλύψει από αυτές τις εξετάσεις. Δεν σου λέω καν για τα σοβαρά όπως HIV ή ηπατίτιδα. Το αίμα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχεται και δεν φταίνε οι δότες αν ο κρατικός φορέας δεν έχει λεφτά για τα αντιδραστήρια.

Μην γράφουμε ανακρίβειες.

Το αίμα δεν ελέγχεται για ασθένειες κλπ πριν τη μετάγγιση, έτσι απλά. Ελέγχεται "ομαδικά" για συγκεκριμένες ασθένειες (για όλες είναι αδιανόητα ακριβό αλλά και τεχνικά αδύνατο) αφού το "δώσουμε".

Τα "σοβαρά", όπως γράφεις, και μόνο.

Δεν υπάρχει ούτε σαν αστείο το "ο κρατικός φορέας δεν έχει λεφτά για τα αντιδραστήρια". Αν δεν έχει πάρει πιστοποίηση ελέγχου, δεν χρησιμοποιείται, απλά.

Δεν είναι ταινία που το παίρνουν και δυο λεπτά μετά το δίνουν στον ασθενή.

Ο μόνος έλεγχος που γίνεται άμεσα πριν τη μετάγγιση είναι πιο εκτενής έλεγχος συμβατότητας (όχι Ομάδα και Rhesus...αυτό έχει ήδη γίνει και απλά επιβεβαιώνεται).

Όσο για "βιοχημικά-ορμονικά κλπ" που γράφεις, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχει δουλειά να ψάχνει για χοληστερίνη και σάκχαρο, ούτε για υποθυρεοειδισμό η "Αιμοδοσία" (ο υπέρ, είναι άλλη κουβέντα, αλλά κι εκεί η ποσότητα μάλλον δεν επηρεάζει).

Τέλος, εννοείται πως "φταίνε οι δότες" αν συνειδητά αποκρύψουν πληροφορίες για το ατομικό τους ιστορικό από αυτές που τους ζητούνται ή αν γνωρίζουν πως πάσχουν από κάποιο μεταδοτικό νόσημα και αδιαφορήσουν ή οτιδήποτε αντίστοιχο. Αν αγνοούν το ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας τους, δεν θα το μάθουν (το πιθανότερο) με τη διαδικασία της Αιμοδοσίας.

• Like 2

1 ώρα πριν, *Kopanos* είπε

Ας πλήρωνε την άδεια το κράτος όπως όφειλε ή το ΙΚΑ και μια χαρά θα την έδιναν. Όπως και στους ελ.επ, ας μου δώσει εμένα 30€ και μια χαρά δίνω και μετά αράζω σπίτι για ξεκούραση.

Έτσι, παιδιά.

Και όταν φτάσει η στιγμή και το χρειαστείτε για κάποιον δικό σας πάει το ψέμα σύννεφο ή αρχίζουν γελοιότητες τύπου "μα δεν έχει το Νοσοκομείο...τί πράγματα είναι αυτά...τόσα λ7 πληρώνουμε για ασφάλεια...".

Στην καλύτερη, τρέχετε πανικόβλητοι να βρείτε συγγενείς-γνωστούς-φίλους, ακόμα και για προγραμματισμένα-μη επείγοντα χειρουργεία.

Για τους δύσμοιρους που χρειάζονται τακτικά μεταγγίσεις, ούτε λόγος...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Έτσι, παιδιά.

Και όταν φτάσει η στιγμή και το χρειαστείτε για κάποιον δικό σας πάει το ψέμα σύννεφο ή αρχίζουν γελοιότητες τύπου "μα δεν έχει το Νοσοκομείο...τί πράγματα είναι αυτά...τόσα λ7 πληρώνουμε για ασφάλεια...".

Στην καλύτερη, τρέχετε πανικόβλητοι να βρείτε συγγενείς-γνωστούς-φίλους, ακόμα και για προγραμματισμένα-μη επείγοντα χειρουργεία.

Ακόμη καλύτερο θα είναι να τους ζητούν 100€ ανά φιάλη (20€ το κόστος για την πληρωμή του δότη - όπως υποστήριξε μέλος εδώ μέσα- + 40€ οι μοριακές + 20€ μεταφορές, συντήρηση κτλ + 20€ κέρδος).

Εκεί να δεις  "μα δεν έχει το Νοσοκομείο...τί πράγματα είναι αυτά...τόσα λ7 πληρώνουμε για ασφάλεια...".

Επεξ/σία από djuan1988

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κατάσταση είναι τραγική, και δεν ξέρω αν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν φοιτήτρια ένα περιστατικό που όταν το συγκρίνω με την ελληνική πραγματικότητα μου «χτυπάει» τόσο πολύ η αντίθεση. Μια συγκεκριμένη βδομάδα πριν το καλοκαίρι διοργανώνονται κάποια τεράστια πάρτυ. Όλοι γνωρίζουν ότι για αυτή τη μια βδομάδα το χρόνο όλοι θα πίνουν αρκετά, όλοι θα φάνε αρκετά και θα ξενυχτήσουν. Η ουρά για να περάσει έλεγχο ταυτοτήτων και ασφαλείας ώστε να μπει στους κήπους των κολλεγίων ήταν ένα τεράστιο φίδι και η αναμονή πάνω από μια ώρα. Έπαθα σοκ όταν είδα πόσες δεκάδες νέα παιδιά ευαισθητοποιημένους αιμοδότες να πηγαίνουν στην κινητή μονάδα αιμοληψίας που είχε στηθεί εκεί δίπλα για να δώσουν αίμα πριν αρχίσουν τα ξενύχτια και τα ποτά. Μου φάνηκε τόσο αστεία ευχάριστο να βλέπω τόσα άτομα με το παπιγιόν τα αγόρια και με τα μακριά φορέματα τα κορίτσια να περιμένουν τόσο υπομονετικά για αιμοδοσία που ακόμα το σκεφτομαι και χαμογελάω 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1

Εδώ σε μας που έρχεται μονάδα αιμοδοσίας 2 φορές τον χρόνο οι περισσότεροι δεν μπορούν θα πιουν κλασικά το βράδυ και καλή το πρωί θα έχουν τη δικαιολογία δεν μπορώ να δώσω γιατί βγήκα και ήπια. Μην πιεις βρε βλακα 2 μέρες το χρόνο είναι τόσο δύσκολο είναι δηλαδή. Αλλά είπαμε. Είμαστε 3000 άτομα πείτε 500 άτομα άνω των 60 και μαζεύονται μόνο 150 φιάλες. 

On 18/01/2019 at 16:49, Vasivouzoukos said:

Σε ποιο νοσοκομείο (Αθήνα πάντα) είναι καλύτερ το κέντρο αιμοδοσία τους;

Θέλω να δώσω αίμα για κάποιον συγγενή μου και ψάχνομαι. 

Γνωρίζει κανείς;

εγω δινω στο Nna και ειμαι ευχαριστημενος ννα= ναυτικο νοσοκομειο αθηνων.

On 19/01/2019 at 16:06, Πέτρος said:

Στην Ελλάδα, ειδικότερα, παραπάνω πρόβλημα είναι το Α+/-.

Εδώ και μήνα, κοντά, έχουν συνολικό πρόβλημα τα Τμήματα Αιμοδοσίας, ξεμένουν.

Τα Επείγοντα περιστατικά και το γενικότερο Τραύμα καλύπτεται, αλλά υπάρχει θέμα.

to a+ ομως μπορει να παρει απο το 0+ που ειμαστε αρκετοι.

On 19/01/2019 at 12:00, marmagia said:

Τώρα το καλύτερο είναι σχετικό! Οποίο βολεύει τον καθένα. Εγώ πχ πηγαίνω στο Λαϊκό. 

Εμένα δεν μου ήρθε κανένα μειλ. Τι στο καλό κάνουν με το σύστημα τους;

Μηπως δεν εισαι απο αθηνα?γιατι η αιμοδοσια θα ειναι στο συνταγμα.

ή μηπως κανα προβλημα με το email ή να πηγε στα spam?εκτος αν στελνουν το email se κυματα και οχι σε ολους μαζι για θεματα spamming + οτι ισως να εστειλαν σε συγκεκριμενες ομαδες αιματος??

• Thanks 1

On 19/01/2019 at 19:49, MegalosVeziris said:

Αν πλήρωναν 20 ευρώ ο κόσμος θα έτρεχε να δώσει αίμα.

σε μερικες χωρες γινεται πχ νομιζω γερμανια αλλα οσο ξερω δεν ειναι σε καθε αιμοδοσια αλλα μια φορα το χρονο μπορεις να παρεις αυτο το ποσο ασχετα ποσες φορες θα δωσεις.

On 19/01/2019 at 20:23, MegalosVeziris said:

Πήγα έδωσα μια φορά για συγγενη, χάλια η όλη φάση φοβάμαι τις βελόνες και δε θα το κανω ποτέ. Ούτε με λεφτά, όμως υπάρχει κοσμακις που για ένα εικοσαρικο το κανει

η ιδεα της βελονας ειναι απλα στο μυαλο.ο πονος της βελονας ειναι πολυ μικροτερος απο αλλους πονους.απλα ειναι το ψυχολογικο οτι να μια βελονα που θα μπει (μετα συγχωρυσεως) και επειδη ξερεις οτι θα ερθει πονος.αν πεσεις κατω οπως εχουμε πεσει ολοι σαν παιδια ο πονος ειναι πολυ μεγαλυτερος απλα δεν σε νοιαζει διοτι γινεται στο ξαφνικο. ειναι απλα συνηθεια.δεν μπορω να πω κατι αλλο.και υπαρχουν πονοι 100 φορες πιο δυνατοι απο της βελονας.

On 19/01/2019 at 23:34, marmagia said:

σε αλλες χωρες γινεται αλλα οπως ειπα μονο μια φορα.ισως ακριβως για τον λογο που αναφερεις.οτι να μην αποτελει κινητρο να δινεις συνεχεια No matter what.ενω αμα σε πληρωσουν μια φορα μονο το χρονο ειναι "μικροτερο" κινητρο.

On 20/01/2019 at 10:29, Vasivouzoukos said:

το βασικο που δεν εχει καταλαβει ο κοσμος και μαλλον δεν θα το καταλαβει ποτε ειναι οτι δινεις αιμα καταρχην για σενα και μετα για τους αλλους.τι εννοω.αν δωσεις εθελοντικα μια φιαλη αυτην την φιαλη θα την παρεις πισω αν την χρειαστεις εσυ ή πχ η μητερα σου ο πατερας σου ο αδερφος σου.δεν ειναι οτι την δινεις και τερμα.και πλεον αν καποιος παει για επεμβαση ζητανε 2-3 φιαλες.οποτε ή θα τις εχεις δωσει απο πριν ή θα τρεχεις να παρακαλας τον καθενα για να δωσει αιμα. μετα ερχονται ολα τα αλλα οπως το να παρεις λεφτα ή να παρεις μια μερα αδεια. οποτε το αρχικο κινητρο στην πραξη δεν ειναι αλτρουιστικο.ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ.  γινονται ελεγχοι στο αιμα απλα επειδη υπαρχει και το παραθυρο που κατι μπορει να μην ανιχνευτει στο αιμα διοτι μολις το κολλησες για αυτο προσπαθουν τα ατομα υψηλου κινδυνου να τα βγαλουν εκτος απο πριν. αντιδραστηρια και ολα αυτα υπαρχουν.

On 20/01/2019 at 10:58, lary7 said:

να δωσουν ημερομισθιο δεν προκειται να γινει.απλα και στον ιδιωτικο τομεα μπορει να γινει αυτο με την αιμοδοσια.ειδικα σε εταιρειες που μπορει να σε αναπληρωσει καποιος δεν ειναι δυσκολο να παρεις μια μερα αδεια.αλλωστε το καλοκαιρι πχ ή τα χριστουγεννα πως παιρνεις αδεια?ενταξει σε καποιες εταιρειες ισως ειναι πιο δυσκολο να γινει αλλα γενικα μπορει να γινει σε πολυ μεγαλο ποσοστο.το προβλημα ομως ειναι οτι το αφεντικο ειδικα σε μικρες εταιρειες δεν θα ειναι προθυμος να την δωσει παρα οτι δεν μπορει να στην δωσει.και αν το αφεντικο δεν ειναι αιμοδοτης για να νιωθει τι γινεται ειναι αλλος ενας λογος να μην στην δωσει δυστυχως.

On 20/01/2019 at 11:10, *Kopanos* said:

ναι αυτο ειναι το προβλημα.ακομα και σε μεγαλες εταιρειες που υπαρχει backup δεν εχω ακουσει τιποτα για αδειες. και εδω που δουλευω ειχαν πει καποτε απο το ικα οτι να μιλησουν με Hr για να παιρνουμε μια μερα αδεια( πριν βγει καν ο νομος) αλλα μαλλον εμεινε στην συζητηση. που υπαρχει backup για μια μερα.

23 hours ago, lary7 said:

Ας πλήρωνε την άδεια το κράτος όπως όφειλε ή το ΙΚΑ και μια χαρά θα την έδιναν. Όπως και στους ελ.επ, ας μου δώσει εμένα 30€ και μια χαρά δίνω και μετά αράζω σπίτι για ξεκούραση.

και ο εργοδοτης θα μπορουσε να την πληρωσει κανονικα και ας μην πας.στις περισσοτερες εταιρειες μπορει να γινει χωρις θεμα. δεν ειναι οτι δινεις καθε μερα.

23 hours ago, Πέτρος said:

Έτσι, παιδιά.

αυτο ξαναπεστο.κανεις δεν θα καταλαβει οπως εγραψα πιο πανω οτι καταρχην δινει για τον ευατο του και την οικογενεια του και μετα για τους υπολοιπους.οτι αμα δωσει μια φιαλη απλα την δικαιουται οταν την χρειαστει.

23 hours ago, djuan1988 said:

Ακόμη καλύτερο θα είναι να τους ζητούν 100€ ανά φιάλη (20€ το κόστος για την πληρωμή του δότη - όπως υποστήριξε μέλος εδώ μέσα- + 40€ οι μοριακές + 20€ μεταφορές, συντήρηση κτλ + 20€ κέρδος).

Εκεί να δεις  "μα δεν έχει το Νοσοκομείο...τί πράγματα είναι αυτά...τόσα λ7 πληρώνουμε για ασφάλεια...".

οταν δεν βρισκουν ξαφνικα βλεπεις να  ψαχνουν σε μαυρη αγορα ή να πληρωνουν ατομα για να δινουν αιμα .πολλες φορες εχουν βγει κατι τετοια περιστατικα στις ειδησεις.

15 hours ago, marmagia said:

Η κατάσταση είναι τραγική, και δεν ξέρω αν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν φοιτήτρια ένα περιστατικό που όταν το συγκρίνω με την ελληνική πραγματικότητα μου «χτυπάει» τόσο πολύ η αντίθεση. Μια συγκεκριμένη βδομάδα πριν το καλοκαίρι διοργανώνονται κάποια τεράστια πάρτυ. Όλοι γνωρίζουν ότι για αυτή τη μια βδομάδα το χρόνο όλοι θα πίνουν αρκετά, όλοι θα φάνε αρκετά και θα ξενυχτήσουν. Η ουρά για να περάσει έλεγχο ταυτοτήτων και ασφαλείας ώστε να μπει στους κήπους των κολλεγίων ήταν ένα τεράστιο φίδι και η αναμονή πάνω από μια ώρα. Έπαθα σοκ όταν είδα πόσες δεκάδες νέα παιδιά ευαισθητοποιημένους αιμοδότες να πηγαίνουν στην κινητή μονάδα αιμοληψίας που είχε στηθεί εκεί δίπλα για να δώσουν αίμα πριν αρχίσουν τα ξενύχτια και τα ποτά. Μου φάνηκε τόσο αστεία ευχάριστο να βλέπω τόσα άτομα με το παπιγιόν τα αγόρια και με τα μακριά φορέματα τα κορίτσια να περιμένουν τόσο υπομονετικά για αιμοδοσία που ακόμα το σκεφτομαι και χαμογελάω 

και το τραγικη λιγο ειναι.εδω τους λες οτι δινουν αιμα για να εχουν και οι ιδιοι spare φιαλες αμα γινει κατι και παρολα αυτα δεν πανε να δωσουν.αμα δεν δινουν για αυτο το λογο θα πανε να δωσουν για τον συναθρωπο τους ή απο φιλοτιμο?

1 hour ago, Arkin said:

Εδώ σε μας που έρχεται μονάδα αιμοδοσίας 2 φορές τον χρόνο οι περισσότεροι δεν μπορούν θα πιουν κλασικά το βράδυ και καλή το πρωί θα έχουν τη δικαιολογία δεν μπορώ να δώσω γιατί βγήκα και ήπια. Μην πιεις βρε βλακα 2 μέρες το χρόνο είναι τόσο δύσκολο είναι δηλαδή. Αλλά είπαμε. Είμαστε 3000 άτομα πείτε 500 άτομα άνω των 60 και μαζεύονται μόνο 150 φιάλες. 

και κλασικα μετα φταιει το κρατος που δεν δινουν αιμα και κλασικα παλι φταιει το κρατος οταν δεν εχει να σου δωσει 4-5 φιαλες για να κανεις επεμβαση και σου λεει πηγαινε να τις βρεις.για καποιο λογο μονο εμεις οι ιδιοι δεν φταιμε.μετα λενε οτι φταιει που δεν μας ενημερωνουν.οκ συμφωνω οτι υπαρχει ελλειπη ενημερωση αλλα ολο απο καπου θα ακουσεις κατι ολο καποια στιγμη θα χρειαστηκε να δωσεις για καποιος και αμα ενδιαφερεσε θα βρεις πληροφοριες απο παντου

• Like 2

Φιλε πουλινε οσα γραφεις σωστα παντα συμφωνω μαζι σου. Εμεις φταιμε και μονο σε τετοια θεματα. Το κρατος φταιει σε αλλα. Οταν λεω φιλους ξαδερφια ηλικια μου <30 να παμε να δωσουμε αιμα μου λενε σιγα μην δωσω. Μετα εχει αναγκη ο κοσμος. Εγω εδινα 2 φορες το χρονο απο 21 και μετα. Θα προσπαθησω να το κανω 4 φορες ανα τριμηνο αλλα δεν ειναι ευκολο εδω που ειμαι για αυτο δινω κυριως οταν ερχεται μοναδα αιμοδοσιας του αχεπα. Σε αλλη περιπτωση πρεπει να παω Θεσσαλονικη μονο για να δωσω. 

4 minutes ago, Arkin said:

Φιλε πουλινε οσα γραφεις σωστα παντα συμφωνω μαζι σου. Εμεις φταιμε και μονο σε τετοια θεματα. Το κρατος φταιει σε αλλα. Οταν λεω φιλους ξαδερφια ηλικια μου <30 να παμε να δωσουμε αιμα μου λενε σιγα μην δωσω. Μετα εχει αναγκη ο κοσμος. Εγω εδινα 2 φορες το χρονο απο 21 και μετα. Θα προσπαθησω να το κανω 4 φορες ανα τριμηνο αλλα δεν ειναι ευκολο εδω που ειμαι για αυτο δινω κυριως οταν ερχεται μοναδα αιμοδοσιας του αχεπα. Σε αλλη περιπτωση πρεπει να παω Θεσσαλονικη μονο για να δωσω. 

το κρατος το μονο που μπορει να κανει ειναι απλα να ενημερωνει τον κοσμο απο το σχολειο ή στους χωρους εργασιας. ή να γινει αυτο με την μια ημερα αδεια.κατα τα αλλα εμεις φταιμε που ιμαστε στα τετοια μας σε τετοια ζητηματα αλλα βεβαια οταν παραστει αναγκη βλεπε ματι τοτε τρεχουμε ολοι.δηλαδη εχουμε το φιλοτιμο αλλα οταν ειναι τερμα αναγκη.μεχρι να γινει αναγκη ειμαστε κουκουρουκου. εχω πρηξει απειρα ατομα να δωσουν και ενταξει το ενα βρωμαει το αλλο δεν ξερω τι.και εγω προσπαθω να δινω 4 φορες.καποιες φορες μου βγαινει 4 αλλες φορες 3.συνολο εχω ξεπερασει τις 25 αν θυμαμαι σωστα.ειχα παρει το αργυρο και το χαλκινο μεταλλιο.

• Like 1

Μόλις τώρα, poulinos είπε

το κρατος το μονο που μπορει να κανει ειναι απλα να ενημερωνει τον κοσμο απο το σχολειο ή στους χωρους εργασιας. ή να γινει αυτο με την μια ημερα αδεια.κατα τα αλλα εμεις φταιμε που ιμαστε στα τετοια μας σε τετοια ζητηματα αλλα βεβαια οταν παραστει αναγκη βλεπε ματι τοτε τρεχουμε ολοι.δηλαδη εχουμε το φιλοτιμο αλλα οταν ειναι τερμα αναγκη.μεχρι να γινει αναγκη ειμαστε κουκουρουκου. εχω πρηξει απειρα ατομα να δωσουν και ενταξει το ενα βρωμαει το αλλο δεν ξερω τι.και εγω προσπαθω να δινω 4 φορες.καποιες φορες μου βγαινει 4 αλλες φορες 3.συνολο εχω ξεπερασει τις 25 αν θυμαμαι σωστα.ειχα παρει το αργυρο και το χαλκινο μεταλλιο.

Ετσι ακριβως. Στις αναγκες γινεται χαμος και οχι μονο στο αιμα σε ολα να τρεξουμε να βοηθησουμε κτλ τις αλλες μερες ειμαστε αλλοι ανθρωποι. Θεμα παιδειας λογικα. Ο Ελληνας εχει φιλοτιμο αλλα μονο οταν φτασουμε σε τερμα αναγκη και πεθαινει ο αλλος. Μεταλλιο πως περνεις? 13 φορες εχω δωσει νομιζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...