accipio Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Αποτυχημένη προσπάθεια αιμοδοσίας σήμερα λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Πάμε για εξετάσεις αίματος για να δούμε πού πορευόμαστε. Πάντως με λύπησε πολύ που δεν μπόρεσα να δώσω. 1
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Στις 11/4/2025 στις 4:07 ΜΜ, accipio είπε Αποτυχημένη προσπάθεια αιμοδοσίας σήμερα λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Πάμε για εξετάσεις αίματος για να δούμε πού πορευόμαστε. Πάντως με λύπησε πολύ που δεν μπόρεσα να δώσω. next time. το βασικο ειναι εσυ να εισαι καλα.ποσο ειχες?
Locke_John Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Στις 11/4/2025 στις 7:03 ΜΜ, accipio είπε Κάπου 38 αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι σίγουρος. Θεωρείται χαμηλό το 38; Ανάλογα βέβαια και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου. Δες το θετικό: εντόπισες τυχαία, ότι έχεις χαμηλό αιματοκρίτη. Ξέρω ότι φακές, συκώτι, πετιμέζι, είναι τρόφιμα που λογικά αυξάνουν το σίδηρο άρα και τον αιματοκρίτη (;). Προσπάθησε να εντάξεις αυτά και άλλα δυναμωτικά τρόφιμα στη διατροφή σου. Εύχομαι την επόμενη φορά να μπορέσεις να δώσεις. Νιώθω χαρούμενος που έδωσα πριν 10 ημέρες κ ας μου τρύπησαν και τα 2 χέρια και ας μου έγινε (είναι ακόμα...) το χέρι που αιμοδότησα χάλια (μεγάλο έντονο σημάδι σκούρο αρχικά, κιτρινοπορτοκαλί τώρα, που σιγά σιγά φεύγει).
άδικος Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Στις 11/4/2025 στις 6:06 ΠΜ, actorius είπε Για ιδιωτικο τομεα ρωταω, γιατι δε με βολευει πια να πηγαινω σκ. [...] Απλα θυμαμαι οταν το εψαχνα ειχα διαβασει οτι ειναι 2 το χρονο. Thanks παντως! Σωστά το διάβασες. 2 είναι. 1
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Στις 11/4/2025 στις 7:03 ΜΜ, accipio είπε Κάπου 38 αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι σίγουρος. λιγο κατω απο το οριο αλλα βεβαια παιζουν ρολο και αλλα.καποια στιγμη στη σαμο πηγα να δωσω εθελοντικα.ειχα χαμηλο αιματοκριτη.μου εκαναν ομως μια γενικη αιματος για να δουν γενικα που παιζω και με αφησαν να δωσω.
marouli821316 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Αν κάποιος είναι φορέας β-θαλασσαιμίας (έχει το στίγμα) μπορεί να δώσει αίμα; 1
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Στις 12/4/2025 στις 5:50 ΜΜ, marouli821316 είπε Αν κάποιος είναι φορέας β-θαλασσαιμίας (έχει το στίγμα) μπορεί να δώσει αίμα; μαλλον εδω εισαι https://www.vlon.org/Article/23 1
marouli821316 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Στις 12/4/2025 στις 5:55 ΜΜ, poulinos είπε μαλλον εδω εισαι https://www.vlon.org/Article/23 Σας ευχαριστώ 🙏🏻 1
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Στις 12/4/2025 στις 6:16 ΜΜ, marouli821316 είπε Σας ευχαριστώ 🙏🏻 ελπιζω να σε καλυπτει. απλα και εγω δεν ηξερα οτι η β-θαλασσαιμίας ειναι το στιγμα μεσογειακης αναιμιας. δεν το ειχα ακουσει ποτε ως β-θαλασσαιμια. κατι εμαθα. 1
Arkin Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Ακομα μια πολυ καλη αιμοδοσια με δυνατο αιματοκριτη πανω απο 43 γεμισε η φιαλη σε κατω απο 4 λεπτακια και μηδεν ζαλαδα. Φτασαμε στις 28 νομιζω αιμοδοσιες με τη σημερινη βεβαια ακομα δεν καταφερα να φτιαξω λογαριασμο στο BDR ωστε να τα βλεπω ολα αλλα τελος παντων. Το κριμα οτι ειχε πολυ λιγη συμμετοχη σημερα δεν ξερω γιατι δεν βλεπω να μαζευονται πανω απο 100 φιαλες ενω συνηθως ειμαστε στις 150-160 και κανονικα επρεπε να ειμασταν στις 500 αλλα ειμαστε παντα οι στανταρ 70-80 που δεν χανουμε αιμοδοσια και απο εκει και πανω καποιοι ερχονται 1 φορα το χρονο καποιοι 2 καποιοι ακομα πιο σπανια ενω εχουμε και παρα πολλα 20χρονα μεχρι 25 χρονων που δεν πατηταν ποτε το ποδι τους λενε αφου δεν κερδιζω κατι γιατι να δωσω. Βρε μαλακα ανθρωπε αν αυριο παθεις τιποτα η καποιος δικος σου και δεν υπαρχουν φιαλες θα παρακαλας και θα δωσεις οτι εχεις και δεν εχεις για να ζησεις. Αλλα αυτοι ειμαστε. 4
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Στις 11/4/2025 στις 5:55 ΠΜ, wizzy είπε Όταν εργαζόμουν σε ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα, πριν από 20+ χρόνια, η άδεια για αιμοδοσία ήταν εισηγμένη στην πολιτική της εταιρίας. Ενημερώναμε εκ των προτέρων ότι την τάδε ημέρα θα πάμε για αιμοδοσία και πέρναμε εκείνη την ημέρα off. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. και αυτο ειναι το σωστο.υποτιθεται οτι περαστηκε και καποιος νομος για τις ιδιωτικες εταιρειες αλλα δεν ξερω τι ειναι και κατα ποσο ισχυει. Στις 11/4/2025 στις 6:06 ΠΜ, actorius είπε Για ιδιωτικο τομεα ρωταω, γιατι δε με βολευει πια να πηγαινω σκ. Απο hr παντως που ρωτησα, ηταν χαλαροι. Τη δηλωνω ως αιμοδοτικη και τους πηγαινω μετα βεβαιωση εθελοντικης αιμοδοσιας απο το νοσοκομειο. Απλα θυμαμαι οταν το εψαχνα ειχα διαβασει οτι ειναι 2 το χρονο. Thanks παντως! μπορεις να ρωτησεις και τους ιδιους ασχετα τι ισχυει. μπορει η εταιρεια να μην εχει θεσει οριο και να το βλεπει σαν μια εξυπηρετηση κτλ. καποτε σε εμας ειχε γινει μια προσπαθεια απο το ΙΚΑ (τοτε) που ερχοταν για αιμοδοσια να δινει το HR μια μερα αδεια σε οποιον εδινε αιμα με σκοπο να ερχονται παραπανω ατομα(ερχονταν λιγοι για το μεγεθος της εταιρειας) Στις 11/4/2025 στις 8:01 ΜΜ, Locke_John είπε Θεωρείται χαμηλό το 38; Ανάλογα βέβαια και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου. Δες το θετικό: εντόπισες τυχαία, ότι έχεις χαμηλό αιματοκρίτη. Ξέρω ότι φακές, συκώτι, πετιμέζι, είναι τρόφιμα που λογικά αυξάνουν το σίδηρο άρα και τον αιματοκρίτη (;). Προσπάθησε να εντάξεις αυτά και άλλα δυναμωτικά τρόφιμα στη διατροφή σου. Εύχομαι την επόμενη φορά να μπορέσεις να δώσεις. Νιώθω χαρούμενος που έδωσα πριν 10 ημέρες κ ας μου τρύπησαν και τα 2 χέρια και ας μου έγινε (είναι ακόμα...) το χέρι που αιμοδότησα χάλια (μεγάλο έντονο σημάδι σκούρο αρχικά, κιτρινοπορτοκαλί τώρα, που σιγά σιγά φεύγει). Επέκταση η σου "εσπασε" φλεβα ή δεν πιεσες καλα το χερι με αποτελεσμα να σου χυθει αιμα. θα φυγει σιγα σιγα. Στις 13/4/2025 στις 10:27 ΠΜ, Arkin είπε Ακομα μια πολυ καλη αιμοδοσια με δυνατο αιματοκριτη πανω απο 43 γεμισε η φιαλη σε κατω απο 4 λεπτακια και μηδεν ζαλαδα. Φτασαμε στις 28 νομιζω αιμοδοσιες με τη σημερινη βεβαια ακομα δεν καταφερα να φτιαξω λογαριασμο στο BDR ωστε να τα βλεπω ολα αλλα τελος παντων. Το κριμα οτι ειχε πολυ λιγη συμμετοχη σημερα δεν ξερω γιατι δεν βλεπω να μαζευονται πανω απο 100 φιαλες ενω συνηθως ειμαστε στις 150-160 και κανονικα επρεπε να ειμασταν στις 500 αλλα ειμαστε παντα οι στανταρ 70-80 που δεν χανουμε αιμοδοσια και απο εκει και πανω καποιοι ερχονται 1 φορα το χρονο καποιοι 2 καποιοι ακομα πιο σπανια ενω εχουμε και παρα πολλα 20χρονα μεχρι 25 χρονων που δεν πατηταν ποτε το ποδι τους λενε αφου δεν κερδιζω κατι γιατι να δωσω. Βρε μαλακα ανθρωπε αν αυριο παθεις τιποτα η καποιος δικος σου και δεν υπαρχουν φιαλες θα παρακαλας και θα δωσεις οτι εχεις και δεν εχεις για να ζησεις. Αλλα αυτοι ειμαστε. Επέκταση καποια στιγμη πρεπει να φτιαξεις. αν εδιναν εστω και 2 φορες το χρονο ολοι τοτε θα ειχαμε και περισσευμα στις φιαλες. η κατασταση δεν προκειται να φτιαξει.ακομα ισχυει η ατακα που ειπες οτι δεν κερδιζω τιποτα αν δωσω.και μετα οταν χρειαστουν αιμα παρακαλανε για να βρουν φιαλες. επισης και το κρατος στην κοσμαρα του.δεν υπαρχει ουτε μια διαφημιση ουτε μια ενημερωση σε σχολεια /στην εργασια κτλ.. Ποσο μπουρδελο ειμαστε. 4
Arkin Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Καθε γιορτες δεν με ξεχνανε παντως απο ΑΧΕΠΑ Αγαπητοί αιμοδότες Το Κέντρο Αίματος ΑΧΕΠΑ σας εύχεται Καλό Πάσχα! Η Ανάσταση του Χριστού συμβολίζει την ανάσταση της δικής μας υπόστασης και σηματοδοτεί την ελπίδα στη ζωή. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μία έμπρακτη καθημερινή έκφραση του μηνύματος της Ανάστασης, καθώς χαρίζει ζωή και ελπίδα στο συνάνθρωπό μας...Το διάστημα των ημερών του Πάσχα, και ιδιαιτέρως οι μέρες που ακολουθούν, παρατηρείται διαχρονικά μια μείωση στα αποθέματα αίματος. Ελάτε να προσφέρετε αίμα, να προσφέρετε ζωή, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κάλυψη της ζήτησης για αίμα... Σας περιμένουμε πάντα στον φιλόξενο χώρο της Αιμοδοσίας, και υπενθυμίζουμε πως μπορείτε να ζητήσετε από το προσωπικό ασφαλείας στην Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου να παρκάρετε στον οπίσθιο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Σας περιμένουμε! Στις 13/4/2025 στις 12:58 ΜΜ, poulinos είπε και αυτο ειναι το σωστο.υποτιθεται οτι περαστηκε και καποιος νομος για τις ιδιωτικες εταιρειες αλλα δεν ξερω τι ειναι και κατα ποσο ισχυει. μπορεις να ρωτησεις και τους ιδιους ασχετα τι ισχυει. μπορει η εταιρεια να μην εχει θεσει οριο και να το βλεπει σαν μια εξυπηρετηση κτλ. καποτε σε εμας ειχε γινει μια προσπαθεια απο το ΙΚΑ (τοτε) που ερχοταν για αιμοδοσια να δινει το HR μια μερα αδεια σε οποιον εδινε αιμα με σκοπο να ερχονται παραπανω ατομα(ερχονταν λιγοι για το μεγεθος της εταιρειας) η σου "εσπασε" φλεβα ή δεν πιεσες καλα το χερι με αποτελεσμα να σου χυθει αιμα. θα φυγει σιγα σιγα. καποια στιγμη πρεπει να φτιαξεις. αν εδιναν εστω και 2 φορες το χρονο ολοι τοτε θα ειχαμε και περισσευμα στις φιαλες. η κατασταση δεν προκειται να φτιαξει.ακομα ισχυει η ατακα που ειπες οτι δεν κερδιζω τιποτα αν δωσω.και μετα οταν χρειαστουν αιμα παρακαλανε για να βρουν φιαλες. επισης και το κρατος στην κοσμαρα του.δεν υπαρχει ουτε μια διαφημιση ουτε μια ενημερωση σε σχολεια /στην εργασια κτλ.. Ποσο μπουρδελο ειμαστε. Επέκταση Παιρνω τηλεφωνο δεν το σηκωνουν δεν εβγαλα ακρη και εκει που δινω με λενε παρτε σε αυτο το νουμερο. Τα εχουν περασμενα παντως ολα στο αρχειο μου την προηγουμενη φορα που ρωτησα. Τη στιγμη που σαν χωρα εχουμε τοσο μεγαλες αναγκες σε αιμα και κανεις απο την κυβερνηση δεν ασχολειται. Γενικα η κυβερνηση ειναι τοσο χαλια που μονο για το συμφερον της ο κοσμακης δυστυχως αναλωσιμος. Και τα ειπαμε προχθες με μια γυναικα απο την αιμοδοσια οτι προσπαθουν να προσελκυσουν κοσμο με τηλεφωνα κτλ αλλα δεν. Το 80% των φιαλων ειναι απο συστημικους αιμοδοτες το 20% ειναι απο εφημερους που μια πανε μια οχι. Και το ΑΧΕΠΑ ευχαριστει την μοναδα μας που δινουμε καθε 4 μηνες απο 150-170 φιαλες δεν ειχαν να δουλεψουν. Φαντασου δηλαδη τι αναγκη υπαρχει. Αν μπορουσα και καθε μηνα θα εδινα αλλα οπως λεει η παροιμια ενα χελιδονι δεν φερνει την ανοιξη οταν το υπολοιπο 90% ειναι κορακια. 2
άδικος Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 11:06 ΠΜ, Arkin είπε [...] Αν μπορουσα και καθε μηνα θα εδινα αλλα οπως λεει η παροιμια ενα χελιδονι δεν φερνει την ανοιξη οταν το υπολοιπο 90% ειναι κορακια. Τεχνικά μιλώντας, μπορείς... Εξηγώ: μπορείς να προσφέρεις αρκετά συχνότερα αιμοπετάλια, αν έχεις τον χρόνο (1h μ.ο). Κάθε 2 μήνες πχ είναι καλά, και ταυτόχρονα στο 4μηνό μπορείς να το συνδυάζεις με αίμα (περιλαμβάνεται στη διαδικασία και δεν αλλάζει κάτι). Είναι μια ανάγκη που καλύπτεται ακόμα πιο δύσκολα από το αίμα, παρόλο που είναι λιγότερο επιβαρυντικό για τον οργανισμό. Βέβαια πρέπει να έχεις και πρόσβαση σε κατάλληλο νοσοκομείο. 1 1
Arkin Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 2:44 ΜΜ, άδικος είπε Τεχνικά μιλώντας, μπορείς... Εξηγώ: μπορείς να προσφέρεις αρκετά συχνότερα αιμοπετάλια, αν έχεις τον χρόνο (1h μ.ο). Κάθε 2 μήνες πχ είναι καλά, και ταυτόχρονα στο 4μηνό μπορείς να το συνδυάζεις με αίμα (περιλαμβάνεται στη διαδικασία και δεν αλλάζει κάτι). Είναι μια ανάγκη που καλύπτεται ακόμα πιο δύσκολα από το αίμα, παρόλο που είναι λιγότερο επιβαρυντικό για τον οργανισμό. Επέκταση Θα με ενδιεφερε αλλα δεν εχω ιδεα που γινεται μια τετοια διαδικασια. Επαρχια Χαλκιδικη και παλι καλα που ερχονται 3 φορες το χρονο για αιμοδοσια αλλιως ειναι θεμα να τρεχεις θεσσαλονικη για την ολη διαδικασια μιας και δεν ξερεις ποτε μπορουν κτλ. Αιμοπεταλια εχω διαβασει οτι ειναι διαφορετικη διαδικασια και γινεται πιο συχνα αλλα ακομα δεν ξερω καποια μοναδα τουλαχιστον κοντα μου που να εκτελει κατι τετοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από άδικος,
4 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα