Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 22/3/2025 στις 6:57 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε

Μην πας καθόλου να δώσεις, problem solved.

Το να μην παω  δεν νομιζω οτι ειναι λυση , πηγα στο Αττικο , ολα καλα , αλλα τεραστιο προβλημα το παρκαρισμα 

Δημοσ.

Έγινε εθελοντική αιμοδοσία στη εργασία .

Πήγα να δώσω ενώ όλα βρέθηκαν οκ , με έκοψαν γιατί πριν 5 χρόνια είχα υποβληθεί σε επέμβαση crosslonking( θεραπεία Κερατοκωνου) στα μάτια. Ο γιατρός δε με είχε ενημερώσει ότι δε μπορώ να δώσω . Στη μεταμόσχευση είναι υπό όρους . Ξέρει κάποιος , εάν και θα ρωτήσω και το γιατρό που έχω κάνει επέμβαση . Τη προηγούμενη φορά δε είχα είχα θέμα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα,

Πρόκειται να κάνει η σύζυγος μια προγραμματισμένη επέμβαση στο Αλεξάνδρα και μας πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο εκτάκτως, ενώ δεν περιμέναμε τόσο άμεσα, ότι θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (2/4) και την Τρίτη (1/4) θα κάνει εισαγωγή. Μας είπαν ότι χρειάζονται 2 φιάλες αίμα.

Επειδή δεν έχει ξανατύχει, αρκεί ένα άτομο για τις 2 φιάλες; Επίσης, η διαδικασία πως είναι πας έτσι δίνεις ταυτότητα, ΑΜΚΑ και το όνομα του ασθενή σε όποιο δημόσιο νοσοκομείο θέλεις χωρίς ραντεβού στις ώρες που λειτουργεί η αιμοδοσία;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 28/3/2025 στις 10:01 ΠΜ, kaktos77 είπε

Παιδιά καλημέρα,

Πρόκειται να κάνει η σύζυγος μια προγραμματισμένη επέμβαση στο Αλεξάνδρα και μας πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο εκτάκτως, ενώ δεν περιμέναμε τόσο άμεσα, ότι θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (2/4) και την Τρίτη (1/4) θα κάνει εισαγωγή. Μας είπαν ότι χρειάζονται 2 φιάλες αίμα.

Επειδή δεν έχει ξανατύχει, αρκεί ένα άτομο για τις 2 φιάλες; Επίσης, η διαδικασία πως είναι πας έτσι δίνεις ταυτότητα, ΑΜΚΑ και το όνομα του ασθενή σε όποιο δημόσιο νοσοκομείο θέλεις χωρίς ραντεβού στις ώρες που λειτουργεί η αιμοδοσία;

Επέκταση  

Η διαδικασία είναι όπως τη λέτε, πας σε όποιο νοσοκομείο θες και δίνεις το όνομα ασθενούς, κλινική & νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και αν έχεις κοιμηθεί καλά, πιει πολύ νερό, φάει καλά, χωρίς κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα, χωρίς φάρμακα τις τελευταίες ημερες και με καλή πίεση (στη μετράνε εκείνη την ώρα) και αιματοκρίτη (στον μετράνε εκείνη την ώρα), δίνεις.

Η 1 φιάλη αίμα, αντιστοιχεί σε έναν αιμοδότη, άρα χρειάζεστε 2 άτομα να αιμοδοτήσουν για τη σύζυγό σας. 

Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 28/3/2025 στις 10:01 ΠΜ, kaktos77 είπε

Παιδιά καλημέρα,

Επέκταση  

1 φιαλη ισον ενας  αιμοδοτης ισον μια αιμοδοσια.δινεις ωρες αιμοδοσιας.λες ονοματεπωνυμο ασθενη που ειναι πχ τζανειο και συνηθως τι επεμβαση θα κανει για να βρουν σε ποια πτερυγα ειναι.

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις πληροφορίες!

Θα πάω αύριο το πρωί να δώσω αρχικά στον Ευαγγελισμό, ελπίζω να είναι οκ, αλλιώς μετά Ιπποκράτειο ή Γεννηματά, που είναι ανοικτά Σάββατο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 30/3/2025 στις 11:45 ΠΜ, poulinos είπε

Ευχαριστώ. Θα κάνει επέμβαση ένας δικός μου άνθρωπος, σε νοσοκομείο στην Αθήνα, οπότε θα χρειαστώ κάποιες διευκρινήσεις/λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία δήλωσης μονάδων αίματος σε πίστη του.

Θα επανέλθω με ερωτήσεις. 

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 30/3/2025 στις 12:54 ΜΜ, wizzy είπε

Ευχαριστώ. Θα κάνει επέμβαση ένας δικός μου άνθρωπος, σε νοσοκομείο στην Αθήνα, οπότε θα χρειαστώ κάποιες διευκρινήσεις/λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία δήλωσης μονάδων αίματος σε πίστη του.

Θα επανέλθω με ερωτήσεις. 

αν εχεις spare φιαλες θα παρεις τηλεφωνο το νοσοκομειο που εχεις δωσει και θα πεις οτι να πανε πχ 3 φιαλες στο ταδε νοσοκομειο και στον ταδε ασθενη που ειναι πχ στην πτερυγα καρδιολογικου. αν ειναι να δωσει καποιος για τον ασθενη αυτο τοτε θα παει και θα πει οτι δεν θελω να δωσω εθελοντικα αλλα για τον ταδε ασθενη.

Δημοσ.
  Στις 30/3/2025 στις 1:31 ΜΜ, poulinos είπε

αν εχεις spare φιαλες θα παρεις τηλεφωνο το νοσοκομειο που εχεις δωσει και θα πεις οτι να πανε πχ 3 φιαλες στο ταδε νοσοκομειο και στον ταδε ασθενη που ειναι πχ στην πτερυγα καρδιολογικου. αν ειναι να δωσει καποιος για τον ασθενη αυτο τοτε θα παει και θα πει οτι δεν θελω να δωσω εθελοντικα αλλα για τον ταδε ασθενη.

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι προσωπικό απόθεμα πάει μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού, όχι οποιονδήποτε.

Δημοσ.
  Στις 30/3/2025 στις 2:36 ΜΜ, άδικος είπε

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι προσωπικό απόθεμα πάει μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού, όχι οποιονδήποτε.

θεωρητικα ναι.πρακτικα εχουν γινει εξαιρεσεις ( 2 φορες προσωπικα).δεν χανει κατι να δοκιμασει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@poulinos Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απορία: οι αιμοδοσίες που έχω καταγεγραμμένες στην Ελλάδα έγιναν τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2007 (έχω τις καταγραφές στην κάρτα αιμοδότη με σφραγίδες από το νοσοκομείο). Μπορούν να προσμετρηθούν ή πρέπει να είναι πιο πρόσφατες;

@άδικος Είμαι συγγενής πρώτου βαθμού με τον άνθρωπο που θα κάνει την επέμβαση. 

Επεξ/σία από wizzy
Δημοσ.
  Στις 30/3/2025 στις 3:49 ΜΜ, wizzy είπε

@poulinos Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απορία: οι αιμοδοσίες που έχω καταγεγραμμένες στην Ελλάδα έγιναν τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2007 (έχω τις καταγραφές στην κάρτα αιμοδότη με σφραγίδες από το νοσοκομείο). Μπορούν να προσμετρηθούν ή πρέπει να είναι πιο πρόσφατες;

@άδικος Είμαι συγγενής πρώτου βαθμού με τον άνθρωπο που θα κάνει την επέμβαση. 

θεωρητικα δεν εχεις θεμα. Πρακτικα πριν ξεκινησω να δινω συγκεκριμενα στο ΝΝΑ εδινα οπου εβρισκα.το αποτελεσμα ηταν να παιρνω τηλεφωνο και να ακουω διαφορα σε στυλ οτι περασε καιρος, οτι εχουμε αναδρομο αρη και η σεληνη ειναι σε δυσκολη φαση κτλ. Οποτε ξεκινησα να δινω σταθερα μονο σε ενα νοσοκομειο και εκοψα εκκλησιες ,σχολεια,πλατειες και χωρους εργασιας που μπορεις να δωσεις αιμα. Απο εκκλησια μου ελεγαν να παρει τηλεφωνο ο παπας να δωσει το οκ.οτι να ναι. Στην εργασια πρεπει να μιλησει το hr κτλ.εχει καλα και εχει και ασχημα.  Κανονικα παντως δεν πρεπει να σου πουν κατι. και αν δινεις εθελοντικα καλο θα ηταν να ζητησεις να σου στειλουν στοιχεια για να μπαινεις στο www.bdr.gr . εκει μεσα φαινονται τα παντα.νεες,παλιες αιμοδοσιες. ποσες φιαλες εχεις δωσει απο τις spare κτλ. αν μενεις αθηνα και δεν θυμαμαι λαθος τοτε το ΝΝΑ αξιζει για αιμοδοσια και εχει και σαντουιτσακι και χυμο αντι για φρυγανια και χυμο

Στις 28/3/2025 στις 10:04 ΜΜ, kaktos77 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις πληροφορίες!

Θα πάω αύριο το πρωί να δώσω αρχικά στον Ευαγγελισμό, ελπίζω να είναι οκ, αλλιώς μετά Ιπποκράτειο ή Γεννηματά, που είναι ανοικτά Σάββατο. 

ελπιζω να πηγαν ολα καλα.

• Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 3/4/2025 στις 10:53 ΜΜ, poulinos είπε

θεωρητικα δεν εχεις θεμα. Πρακτικα πριν ξεκινησω να δινω συγκεκριμενα στο ΝΝΑ εδινα οπου εβρισκα.το αποτελεσμα ηταν να παιρνω τηλεφωνο και να ακουω διαφορα σε στυλ οτι περασε καιρος, οτι εχουμε αναδρομο αρη και η σεληνη ειναι σε δυσκολη φαση κτλ. Οποτε ξεκινησα να δινω σταθερα μονο σε ενα νοσοκομειο και εκοψα εκκλησιες ,σχολεια,πλατειες και χωρους εργασιας που μπορεις να δωσεις αιμα. Απο εκκλησια μου ελεγαν να παρει τηλεφωνο ο παπας να δωσει το οκ.οτι να ναι. Στην εργασια πρεπει να μιλησει το hr κτλ.εχει καλα και εχει και ασχημα.  Κανονικα παντως δεν πρεπει να σου πουν κατι. και αν δινεις εθελοντικα καλο θα ηταν να ζητησεις να σου στειλουν στοιχεια για να μπαινεις στο www.bdr.gr . εκει μεσα φαινονται τα παντα.νεες,παλιες αιμοδοσιες. ποσες φιαλες εχεις δωσει απο τις spare κτλ. αν μενεις αθηνα και δεν θυμαμαι λαθος τοτε το ΝΝΑ αξιζει για αιμοδοσια και εχει και σαντουιτσακι και χυμο αντι για φρυγανια και χυμο

ελπιζω να πηγαν ολα καλα.

Επέκταση  

Όλα καλά ευτυχώς. Πάντως μου δημιούργησαν θέμα στο νοσοκομείο. Συγκεντρώσαμε 2 φιάλες αίμα στο Ιπποκράτειο, εφόσον μπορούσες να δώσεις αίμα Σάββατο, το χειρουργείο έγινε στο Αλεξάνδρα και την προηγούμενη που έγινε και ο προεγχειρητικός έλεγχος πήγα να ελέγξω αν όλα εντάξει με τις φιάλες και μου είπαν ότι συστημικά είμαστε οκ, αλλά στο νοσοκομείο εδώ δεν έχουμε τίποτα και θα έπρεπε να έρθετε εδώ να δώσετε και όχι στο Ιπποκράτειο. Επίσης μου είπαν εμείς θα προσπαθήσουμε να σας καλύψουμε, αλλά δεν είναι και σίγουρο και αν έχετε κανέναν να φέρετε να δώσει και εδώ για να έχουμε και πραγματικό απόθεμα.

Εκνευρίστηκα τόσο πολύ εκείνη την ώρα…Τέλος πάντων όλα καλά πήγαν αλλά συνεννόηση ότι να ναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...