Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 09/09/2024 at 09:51, milos_ said:

Πας σε εναν γενικο ιατρο να σου γραψει εξετάσεις και με το παραπεμτικό μπορείς να πας είτε σε δημόσια δομή δωρεάν είτεσε ιδιώτη με ένα κοστος περίπου στα 10€ βγαίνει. πιθανόν να χρειάζεται ραντεβού αν πας σε νοσοκομείο ή Κέντρο υγείας ή σε ΙΚΑ

αυτο κανω γενικα.παω τις γραφω σε ενα γιατρο και μετα παω σε ιδιωτικο και πληρωνω μια συμμετοχη.15-20 ευρω αναλογως τι εχω γραψει. απλα δεν ειχε τυχει να ασχοληθω με το κομματι οτι θα σου κανουν αυτοι δωρεαν εξετασεις μια φορα το χρονο επειδη δινεις αιμα.

On 11/09/2024 at 21:49, geomrk said:

Προπονηση 10 το πρωι(crossfit) και μετα κατα τις 2 αιμοδοσια κανει;; 

τι θεμα ειναι μετα να μην κανεις.γιατι απλα θα σου βγει σαν παραπανω κουραση κτλ αφου εχει καταπονεθει λιγακι ο οργανισμος σου

On 12/09/2024 at 14:57, geomrk said:

Όλα καλά τελικά! Έδωσα ομαλά

το θεμα δεν ειναι τι θα κανεις πριν αλλα τι θα κανεις μετα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 12/09/2024 at 00:15, Arkin said:

Ναι δεν υπάρχει θέμα. Το αντίθετο δεν θα το πρότεινα όμως. 

μα γιατι οχι.αν το εκανε αναποδα θα ηταν για τεστ κοπωσεως .xaxa. humor :P

• Haha 1

Δεν (με) θέλει εκεί πέρα, δεν εξηγείται.

Πήγα ξανά Ευαγγελισμό σήμερα (είχα αφήσει διάστημα 1 χρόνο μετά τα τελευταία που είχαν προκύψει), ξεκινήσαμε ωραία και καλά.

Καλή πίεση, καλός αιματοκρίτης, όλοι στις θέσεις τους γρήγοροι και σίγουροι στη δουλειά τους, τελειώνω, σηκώνομαι, πάω στο ψυγεί για χυμό και βλέπω παντού κάτω στο πάτωμα αίματα.

Πρώτη φορά στα 26 χρόνια που δίνω "άνοιξε" ξανά η φλέβα. Την είχα 5' πατημένη πριν σηκωθώ, όταν πήγα να μου βάλουν το τσιρότο δεν υπήρχε καλά-καλά σημάδι.

Έγινα κ.λος στα ρούχα, ψάχναμε οξυζενέ να το καθαρίσω επιτόπου να μην ποτίσει, άφηνα πίσω μου σημάδια σαν τον bloody Κοντορεβυθούλη,

Spoiler

ψάχναμε, αν είναι δυνατό, για 3-4' τον υπεύθυνο νοσηλευτή που είχε φύγει για λίγο αφού δεν υπήρχε άλλος να δώσει μετά από εμένα, να με βοηθήσει με το χάλι, να μου βρει γάζες να το μπλοκάρω πάλι αφού το πίεζα στο τσιρότο με τα δάχτυλα ίσα για το κακό...η γραμματεία που είναι μέσα στο χώρο αλλά και η υπεύθυνη γιατρός, ούτε που σηκώθηκαν.

Μετά που έμαθαν ότι είμαι "συνάδελφος", μπορεί και να ξεροκατάπιαν.

Όλα καλά μετά, εννοείται, η φιάλη είχε περαστεί στο σύστημα του NBD μέχρι να φτάσω στη δουλειά 10' απόσταση.

Λογικά θα αρχίσω τις επισκέψεις στο ΝΝΑ, να τρώω τα σάντουιτς του @poulinos

• Sad 2

7 minutes ago, accipio said:

Πριν από λίγο έδωσα αίμα. Όλα καλά, αλλά είχα χαμηλό αιματοκρίτη (41), γι' αυτό και μου πήραν 300ml αντί για παραπάνω.

επρεπε να τους πεις.

θα σας στειλω τα υπολοιπα 100 αυριο με box now

εναλλακτικα

θα μου δωσετε τα 3/4 απο το σαντουιτς και τον χυμο επειδη δεν εδωσα 400?

• Haha 2

On 01/10/2024 at 20:32, Πέτρος said:

Δεν (με) θέλει εκεί πέρα, δεν εξηγείται.

Πήγα ξανά Ευαγγελισμό σήμερα (είχα αφήσει διάστημα 1 χρόνο μετά τα τελευταία που είχαν προκύψει), ξεκινήσαμε ωραία και καλά.

Καλή πίεση, καλός αιματοκρίτης, όλοι στις θέσεις τους γρήγοροι και σίγουροι στη δουλειά τους, τελειώνω, σηκώνομαι, πάω στο ψυγεί για χυμό και βλέπω παντού κάτω στο πάτωμα αίματα.

Πρώτη φορά στα 26 χρόνια που δίνω "άνοιξε" ξανά η φλέβα. Την είχα 5' πατημένη πριν σηκωθώ, όταν πήγα να μου βάλουν το τσιρότο δεν υπήρχε καλά-καλά σημάδι.

Έγινα κ.λος στα ρούχα, ψάχναμε οξυζενέ να το καθαρίσω επιτόπου να μην ποτίσει, άφηνα πίσω μου σημάδια σαν τον bloody Κοντορεβυθούλη,

Reveal hidden contents

ψάχναμε, αν είναι δυνατό, για 3-4' τον υπεύθυνο νοσηλευτή που είχε φύγει για λίγο αφού δεν υπήρχε άλλος να δώσει μετά από εμένα, να με βοηθήσει με το χάλι, να μου βρει γάζες να το μπλοκάρω πάλι αφού το πίεζα στο τσιρότο με τα δάχτυλα ίσα για το κακό...η γραμματεία που είναι μέσα στο χώρο αλλά και η υπεύθυνη γιατρός, ούτε που σηκώθηκαν.

Μετά που έμαθαν ότι είμαι "συνάδελφος", μπορεί και να ξεροκατάπιαν.

Όλα καλά μετά, εννοείται, η φιάλη είχε περαστεί στο σύστημα του NBD μέχρι να φτάσω στη δουλειά 10' απόσταση.

Λογικά θα αρχίσω τις επισκέψεις στο ΝΝΑ, να τρώω τα σάντουιτς του @poulinos

ελα να τα ρημαξουμε. μια φορα αν θυμαμαι καλα ειχαν και με σολoμο.

• Haha 1

Παιδια ερώτηση.
Μέχρι τωρα ειχα δώσει μόνο εθελοντικα και τωρα εδωσα πρωτη φορα σε σύλλογο της περιοχης μου.
Στην καρτελα μου στο blooddonorregistry ειδα οτι τη συγκεκριμένη αιμοδοσια την εχει σε ξεχωριστη κατηγορια απο τις υπολοιπες μου.

Αυτό σημαινει οτι η μοναδα πηγε στο σύλλογο ή μετραει στην 'καβα' μου και μπορω να καλυψω δικο μου ατομο αν χρειαστει;

1 hour ago, actorius said:

Παιδια ερώτηση.
Μέχρι τωρα ειχα δώσει μόνο εθελοντικα και τωρα εδωσα πρωτη φορα σε σύλλογο της περιοχης μου.
Στην καρτελα μου στο blooddonorregistry ειδα οτι τη συγκεκριμένη αιμοδοσια την εχει σε ξεχωριστη κατηγορια απο τις υπολοιπες μου.

Αυτό σημαινει οτι η μοναδα πηγε στο σύλλογο ή μετραει στην 'καβα' μου και μπορω να καλυψω δικο μου ατομο αν χρειαστει;

γενικα οταν δινεις σε συλλογους πρεπει να παρεις το οκ απο τον συλλογο και ο υπευθυνος να παρει τηλεφωνο για να δοθει η φιαλη.και συνηθως θα σου πουν για α βαθμο συγγενειας.προσωπικα δεν δινω σε συλλογους.μου εχουν πει μεχρι και να καλεσω τον παπα για να δωσει το οκ οταν ειχα δωσει σε εκκλησια.ποτε ξανα. παραπανω λεπτομερειες δεν ξερω.

σιγουρα αμα γινε κατι την ζηταςαπο τον συλλογο.

• Like 1

Σε σωματείο εργαζομένων που ξέρω, ισχύει αυτό που έγραψε ο πουλινος. Ουσιαστικά η φιάλη είναι στη κάβα του συλλόγου και πρέπει να δωθεί το οκ από το σωματείο. Να έχεις ανάγκη και να ψάχνεις να βρείς το προεδρίο...

2 ώρες πριν, milos_ είπε

Σε σωματείο εργαζομένων που ξέρω, ισχύει αυτό που έγραψε ο πουλινος. Ουσιαστικά η φιάλη είναι στη κάβα του συλλόγου και πρέπει να δωθεί το οκ από το σωματείο. Να έχεις ανάγκη και να ψάχνεις να βρείς το προεδρίο...

Όταν δίνεις ομαδικά έχεις βεβαια το θετικό να σου δώσουν περισσότερες φιάλες απο αυτές που εχεις δώσει σε περίπτωση που χρειαστεί. 

• Like 1

9 hours ago, milos_ said:

ναι ειναι λιγο θεμα. αλλο τοσο σε εκκλησιες

6 hours ago, djcat said:

Όταν δίνεις ομαδικά έχεις βεβαια το θετικό να σου δώσουν περισσότερες φιάλες απο αυτές που εχεις δώσει σε περίπτωση που χρειαστεί. 

ναι αυτο ισχυει οτι λογω συλλογου δινουν αν υπαρχει μεγαλη αναγκη.προσωπικα ειμαι σε διψηφιο αριθμο αιμοδοτησεων οποτε ενταξει εχω καβατζα 😛 για τα γεραματα που δεν θα φτασω

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...