Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 hours ago, άδικος said:

Ούτε έτσι πάει.

Έχουμε πει πως έμμεσα αίμα (από προηγούμενες αιμοδοσίες) μπορούμε να δώσουμε μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Για όλους τους άλλους θα πρέπει να δώσεις επί τόπου αίμα και να δηλώσεις όνομα ασθενούς και που νοσηλεύεται.

Αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη στην αιμοδοσία και εξυπηρετήσει κατ'εξαίρεση είναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο.

θεωρητικα ναι.πρακτικα και εγω εχω δωσει σε ασχετα ατομα.

11 hours ago, draculias said:

Για το 1 & 2 σωστός, για το 3 το έχω κάνει τηλεφωνικά 3 φορές σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους για προγραμματισμένα χειρουργεία (φίλους, όχι συγγενείς) να αποσταλούν (από προηγούμενες αιμοδοσίες μου) φιάλες από το ένα νοσοκομείο σε άλλο. Χωρίς μπάρμπα.

Δεν ξέρω τι ισχύει επισήμως.

κανονικα ναι λενε για συγγενεις α βαθμου .ακομα και σε συλλογους το εχω ακουσει νομιζω αυτο.τωρα τι γινεται στην πραξη δεν ξερω. οπως δεν ξερω γιατ υπαρχει θεωρητικα και αυτος ο κανονας. μηπως με πληρωσει κανει για να δωσω αιμα? τωρα πως αποδεικνυουν οτι ειναι συγγενης σου ή οχι ο αλλος δεν ξερω.

35 minutes ago, infini said:

καλα παμε....

παω στοιχημα οτι ακομα και σημερα παιζει να γινονται τετοια λαθη για χ ψ λογους.μη ανιχνευσιμο κατι ακόμα επειδή δεν εχει περασει ο χ χρονος ωστε να ανιχνευτει μέχρι δεν ξερω τι αλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε την συσχέτιση με την μόλυνση του αίματος  στην Αγγλία και τις αλλαγές στο νομοσχέδιο. Το επισημαίνω επειδή στο forum έχουν γράψει άτομα που στηρίζουν αιμοδοσία με πληρωμή.

3 hours ago, infini said:

Κάνε την συσχέτιση με την μόλυνση του αίματος  στην Αγγλία και τις αλλαγές στο νομοσχέδιο. Το επισημαίνω επειδή στο forum έχουν γράψει άτομα που στηρίζουν αιμοδοσία με πληρωμή.

οτι κοινως (γιατι δεν διαβασα μεχρι κατω τα  2 αρθρα) εννοεις οτι  ο καθενας θα δινει αιμα και ας ξερει οτι εχει κατι, με σκοπο να εισπραξει τα χρηματα και who cares αν θα κολλησει καποιος αλλος?

On 25/05/2024 at 12:30, infini said:

Δες εδώ https://youtu.be/eJYEbXW6XeI?t=69
Την κύρια ευθύνη την έχουν αυτοί που όφειλαν να κάνουν ελέγχους και δεν έκαναν ή γνώριζαν και το απέκρυψαν.

ειδικα τα παλια χρονια που και τα τεστ δεν ηταν τοσο αυστηρα και τοσο καλα ή δεν ανιχνευαν τον ιο τοσο γρηγορα , αστα να πανε. πχ μπορει να ειχες κολλησει κατι και ενω τωρα με το χ τεστ φαινεται σε 10 μερες τοτε μπορει να ηταν 30.παντως ναι αυτο με τα χρηματα εχει το κακο οτι μπορει να παει οποιοσδηποτε να δωσει ειδικα απο ατομα που κοιμουνται στο δρομο κτλ. μου θυμιζει ατομα που κατοπιν πληρωμης πηγαιναν και εκαναν απειρα εμβολια για τον covid για να μην παει αυτος που επρεπε. για τα λεφτα δυστυχως πολλα γινονται.απο τηναλλη πρεπει να βρεις ενα τροπο να δωσεις κινητρο.ας ειναι καποια φορο απαλλαγη εστω.

δυστυχως σε καθε τι καλο υπαρχει και παντα κατι κακο. και καποιος δεν θα λογαριασει τιποτα.

στην γερμανια ξερω εκτος αν εχει αλλαξει κατι οτι εδιναν καποια χρηματα για να δωσεις αιμα.αλλα νομιζω μονο μια φορα το χρονο.δεν ξερω τωρα πως γινοταν ελεγχος οτι δεν παει ο καθε τυχαιος.

Οσων αφορα τις σκεψεις σας περι πλημελλους ελεγχου εχω να πω πως ΟΛΑ ελεγχονται αυστηρα με πρωτοκολλα και δεν υπαρχει Καμμια περιπτωση να ξεφυγει οτιδηποτε,εργαζομαι σε αιμοδοσια 33 χρονια εχουμε μεταγγισει ολα αυτα τα χρονια χιλιαδες ασθενεις και ποτε μα ποτε δεν εγινε το παραμικρο.εχετε εμπιστοσυνη λοιπον.

• Like 2

17 hours ago, blackhill66 said:

Οσων αφορα τις σκεψεις σας περι πλημελλους ελεγχου εχω να πω πως ΟΛΑ ελεγχονται αυστηρα με πρωτοκολλα και δεν υπαρχει Καμμια περιπτωση να ξεφυγει οτιδηποτε,εργαζομαι σε αιμοδοσια 33 χρονια εχουμε μεταγγισει ολα αυτα τα χρονια χιλιαδες ασθενεις και ποτε μα ποτε δεν εγινε το παραμικρο.εχετε εμπιστοσυνη λοιπον.

γενικως καπως θα πρεπει να βρεθει η χρυση τομή. ουτε λυση ειναι να μην δίνεις λεφτα και να το αγοραζεις απο το εξωτερικό ουτε λύση οπως φαινεται να δινεις λεφτα. αλλα κατι πρεπει να γινει γιατι το φιλοτιμο για πολλα ατομα εχει τελειωσει εδω και χρονια.

σε αλλες χωρες με καποιο τροπο μαζευουν το αιμα που θελουν.εδω... μην πω τι. και στον δημοσιο τομεα μπορει να παρεις και καμια αδεια.στον ιδιωτικο μην πω τι θα παρεις.

• Like 1

4 ώρες πριν, poulinos είπε

γενικως καπως θα πρεπει να βρεθει η χρυση τομή. ουτε λυση ειναι να μην δίνεις λεφτα και να το αγοραζεις απο το εξωτερικό ουτε λύση οπως φαινεται να δινεις λεφτα. αλλα κατι πρεπει να γινει γιατι το φιλοτιμο για πολλα ατομα εχει τελειωσει εδω και χρονια.

σε αλλες χωρες με καποιο τροπο μαζευουν το αιμα που θελουν.εδω... μην πω τι. και στον δημοσιο τομεα μπορει να παρεις και καμια αδεια.στον ιδιωτικο μην πω τι θα παρεις.

Από τα απλά και βασικά.

Πόσο καιρό έχεις να δεις καμπάνια για δωρεά?

3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Από τα απλά και βασικά.

Πόσο καιρό έχεις να δεις καμπάνια για δωρεά?

ισχυει και αυτο οτι γενικα δεν γινονται διαφημισεις σε τηλεοραση κτλ.και θα πρεπε  να ηταν τα καναλια υποχρεωμενα να δειχνουν τετοιες διαφημισεις και να ειναι δωρεαν. ναι τις ειδα για την δωρεαν οργανων.θυμαμαι που ηταν να βγει ενα διαφημιστικο για αιμοδοσια αλλα θεωρηθηκε σεξιστικο και το εκοψαν και στην θεση του εβαλαν μια μαλακια και μιση για διαφημιση που ουτε ποντικι στην φακα δεν θα τραβουσε και οχι ανθρωπο σε αιμοδοσια.

οπως ειχα πει επισης παλια ερχοντουσαν απο ικα για αιμοδοσια. ηθελαν αλλα δεν εγινε ποτε  να μιλησουν με το Hr να δινουν σε καθε αιμοδοτη μια ημερα αδεια  σε οποιον εδινε αιμα με σκοπο να πεισουν κοσμο να ερθει. πλεον δεν εχουν πατησει ποδι ξανα.μαλλον ελαχιστοι δινουν.

• Like 1

3 ώρες πριν, poulinos είπε

και θα πρεπε  να ηταν τα καναλια υποχρεωμενα να δειχνουν τετοιες διαφημισεις και να ειναι δωρεαν

Μα είναι υποχρεωτικό. Υποχρεωτικό να τα δείχνουν, υποχρεωτικό να είναι δωρεάν.

• Like 1

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Μα είναι υποχρεωτικό. Υποχρεωτικό να τα δείχνουν, υποχρεωτικό να είναι δωρεάν.

αφου ειναι υποχρεωτικο γιατι τοτε δεν βλεπουμε διαφημισεις?επειδη δεν ασχολειται κανεις να το προωθησει? οποιος και αν φταιει  το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.οτι δεν υπαρχει ενας τροπος να πεισουν τον κοσμο να παει να δωσει.δεν δινουν χρηματα δεν δινουν μερες αδεια (στον ιδιωτικο τομεα), δεν γινονται διαφημισεις ,δεν βλεπουμε αφισες στο δρομο κτλ κτλ.αντε στο δρομο να δεις να υπαρχει καμια ανακοινωση οτι στην ταδε εκκλησια δινουν αιμα. οι μισοι δεν ξερουν καν οτι αμα δωσεις αιμα εθελοντικα δικαιουσαι καποια στιγμη να χρησιμοποιησεις την φιαλη για σενα ή συγγενικο προγραμμα(το οποιο ειναι πολυ μεγαλο συν). Μετα ο κοσμος οταν χρειαστει αιμα τρεχει να παρακαλαει ατομα για να δωσουν.το εχω δει πολλες φορες δυστυχως

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειχαν πει(δεν το εχω ψαξει) οτι πλεον και τον ιδιωτικο τομεα δικαιουσαι να παρεις αδεια αλλα αντε να γινει στην πραξη ειδικα σε μικρες εταιρειες.

Επισης οταν ερχοντουσαν για αιμοδοσια απο το ικα στην εργασια μου ελεγε ο υπευθυνος του ικα:  οι αντρες μπορούν οι περισσοτεροι να δωσουν αλλα δεν δινουν ενώ οι γυναικές που θέλουν να δώσουν, πολλες φορές δεν μπορούν.

• Like 1

46 λεπτά πριν, poulinos είπε

αφου ειναι υποχρεωτικο γιατι τοτε δεν βλεπουμε διαφημισεις?επειδη δεν ασχολειται κανεις να το προωθησει? οποιος και αν φταιειτο αποτελεσμα ειναι το ιδιο.οτι δεν υπαρχει ενας τροπος να πεισουν τον κοσμο να παει να δωσει.δεν δινουν χρηματα δεν δινουν μερες αδεια (στον ιδιωτικο τομεα), δεν γινονται διαφημισεις ,δεν βλεπουμε αφισες στο δρομο κτλ κτλ.αντε στο δρομο να δεις να υπαρχει καμια ανακοινωση οτι στην ταδε εκκλησια δινουν αιμα. οι μισοι δεν ξερουν καν οτι αμα δωσεις αιμα εθελοντικα δικαιουσαι καποια στιγμη να χρησιμοποιησεις την φιαλη για σενα ή συγγενικο προγραμμα(το οποιο ειναι πολυ μεγαλο συν). Μετα ο κοσμος οταν χρειαστει αιμα τρεχει να παρακαλαει ατομα για να δωσουν.το εχω δει πολλες φορες δυστυχως

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειχαν πει(δεν το εχω ψαξει) οτι πλεον και τον ιδιωτικο τομεα δικαιουσαι να παρεις αδεια αλλα αντε να γινει στην πραξη ειδικα σε μικρες εταιρειες.

Επισης οταν ερχοντουσαν για αιμοδοσια απο το ικα στην εργασια μου ελεγε ο υπευθυνος του ικα:  οι αντρες μπορούν οι περισσοτεροι να δωσουν αλλα δεν δινουν ενώ οι γυναικές που θέλουν να δώσουν, πολλες φορές δεν μπορούν.

Είμαστε τραγικοί (και) σε αυτές τις διαδικασίες.

On 01/06/2024 at 12:58, poulinos said:

Μπορουν να ξεκινησουν απο την συμπεριφορα γιατρων και προσωπικου προς αιμοδοτες, κυριως προς του νεους. Οπου και τους αποτρεπουν να ξαναδωσουν και να προωθησουν την ιδεα του να ειναι κανεις αιμοδοτης.

Εχω προσωπικα και απο γνωστους μου. Και φυσικα η κατασταση διαιωνιζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...