Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ξεκινήσω μάλλον ανοσοθεραπεια για εποχιακές αλλεργίες (περδικακι και ελιά) με ενέσεις.. Έχει κανείς εικόνα αν επηρεάζει τη αιμοδοσια; να προλάβω να πάω μια τελευταία φορά πριν την έναρξη της θεραπείας αν είναι.. 

(προφανώς και θα δηλωθεί στον γιατρό αν τυχον έχω ξεκινήσει και πάω για αιμοδοσία, απλά θα ήθελα να έχω μια εικόνα από πριν) 

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
56 minutes ago, christos4 said:

Θα ξεκινήσω μάλλον ανοσοθεραπεια για εποχιακές αλλεργίες (περδικακι και ελιά) με ενέσεις.. Έχει κανείς εικόνα αν επηρεάζει τη αιμοδοσια; να προλάβω να πάω μια τελευταία φορά πριν την έναρξη της θεραπείας αν είναι.. 

(προφανώς και θα δηλωθεί στον γιατρό αν τυχον έχω ξεκινήσει και πάω για αιμοδοσία, απλά θα ήθελα να έχω μια εικόνα από πριν) 

δυστυχως δεν ξερω κατι παραπανω. στην ελια παιζει να εχουμε ολη αλλεργια.ειχα κανει τεστ αλλεργιας και η ελια βαρεσε και σε μενα.οχι οτι εχουμε ελιες στην αθηνα :P

Δημοσ.
Στις 10/5/2024 στις 1:44 ΜΜ, christos4 είπε

αν οι αλλεργιες σου ειναι συμπτωματικες δλδ εχεις εξανθηματα ,βηχα ,δυσπνοιες κοκ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙς οπως επισης και αν εχεις αρχισει θεραπεια ΕΑΝ παρολες τις αλλεργιες εισαι ασυμπτωματικος μπορεις να δωσεις

Δημοσ.
On 18/05/2024 at 14:18, blackhill66 said:

αν οι αλλεργιες σου ειναι συμπτωματικες δλδ εχεις εξανθηματα ,βηχα ,δυσπνοιες κοκ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙς οπως επισης και αν εχεις αρχισει θεραπεια ΕΑΝ παρολες τις αλλεργιες εισαι ασυμπτωματικος μπορεις να δωσεις

Κατάλαβα.. Τώρα που πέρασε σχεδόν η άνοιξη δεν έχω συμπτώματα. Στα πιο έντονα συμπτώματα είχα μπούκωμα για αρκετές μέρες και φαγούρα στα μάτια και στο ουρανίσκο. Οπότε σκέφτομαι να ξεκινήσω τη θεραπεία για να μην τα έχω αυτά τα επόμενα χρόνια.. Επίσης η γιατρός ανέφερε ότι μπορεί σε μερικά χρόνια να γίνει χειρότερη η κατάσταση και να πάω σε άσθμα κλπ. 

Λογικά θα προλάβω να δώσω μια φορά πριν αρχίσω τη θεραπεία.. 

Ευχαριστώ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, είμαι εθελοντής αιμοδότης, την Παρασκευή μπαίνει μία γνωστή μου, για χειρουργείο, μπορώ να της δώσω τον αριθμό μητρώου αιμοδότη να τον πεί στο νοσοκομείο, για να πάρουνε αίμα από αυτά που έχω δώσει ;;

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dhmak είπε

Καλησπέρα, είμαι εθελοντής αιμοδότης, την Παρασκευή μπαίνει μία γνωστή μου, για χειρουργείο,  μπορώ να της δώσω τον αριθμό μητρώου αιμοδότη να τον πεί στο νοσοκομείο, για να πάρουνε αίμα από αυτά που έχω δώσει ;;

Μπορείς εσύ να πάρεις στην αιμοληψία του νοσοκομείου που δίνεις αίμα και να στείλεις τις φιάλες που χρειάζονται στο όνομα της κοπελιάς. 

Δημοσ.
On 20/05/2024 at 14:08, dhmak said:

Καλησπέρα, είμαι εθελοντής αιμοδότης, την Παρασκευή μπαίνει μία γνωστή μου, για χειρουργείο, μπορώ να της δώσω τον αριθμό μητρώου αιμοδότη να τον πεί στο νοσοκομείο, για να πάρουνε αίμα από αυτά που έχω δώσει ;;

οχι δεν παει ετσι.εσυ θα καλεσεις το νοσοκομειο που εχεις δωσει και θα πεις οτι θες να δωσεις πχ 3 φιαλες για την μαρια αντουανετα που νοσηλευεται στο χ νοσοκομειο και στο ταδε τμημα και προκεται να κανει επεμβαση.και τα νοσοκομεια μεταξυ τους θα κανουν αυτο που πρεπει και θεωρητικα εσενα μεσα στο www.bdr.gr θα φανει οτι εδωσες αυτες τις 3 φιαλες.

On 19/05/2024 at 19:31, christos4 said:

Κατάλαβα.. Τώρα που πέρασε σχεδόν η άνοιξη δεν έχω συμπτώματα. Στα πιο έντονα συμπτώματα είχα μπούκωμα για αρκετές μέρες και φαγούρα στα μάτια και στο ουρανίσκο. Οπότε σκέφτομαι να ξεκινήσω τη θεραπεία για να μην τα έχω αυτά τα επόμενα χρόνια.. Επίσης η γιατρός ανέφερε ότι μπορεί σε μερικά χρόνια να γίνει χειρότερη η κατάσταση και να πάω σε άσθμα κλπ. 

Λογικά θα προλάβω να δώσω μια φορά πριν αρχίσω τη θεραπεία.. 

Ευχαριστώ! 

ευχομαι με την θεραπεια να πανε ολα καλα και να ξεμπερδεψεις για να μπορεις να δινεις και πιο ανετα αιμα.

• Like 1
Δημοσ.
On 22/05/2024 at 11:41, infini said:

Να δουμε πως θα παει ολο αυτο. θα βγει σε καλο? θα βγει σε κακο?θα γινουν τιποτα παρατραγουδα και θα βλεπουμε κοσμο να παιρνει λεφτα χωρις να εχει δωσει τιποτα?

θα δινεις πλασμα με 10 ευρω και η ιδιωτικη εταιρεια θα κερδιζει απο αυτο τα 100πλασια γιατι θα το χρησιμοποιει με διαφορους τροπους?

Στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου, αναφέρεται πως «η αρχή της δωρεάν προσφοράς δεν εμποδίζει τη χορήγηση κατ΄ αποκοπή αποζημίωσης δαπανών στον δότη πλάσματος προς κλασμάτωση, (ο όρος είναι κλασματοποίηση) υπό την προϋπόθεση ότι η κατ΄ αποκοπή αποζημίωση αυτή περιορίζεται αυστηρά στην αντιστάθμιση δαπανών, απώλειας χρόνου και αναστάτωσης που σχετίζονται με τη δωρεά, ώστε να μη δημιουργείται οικονομικό κίνητρο»

γελαω

Τώρα δίνεται η δυνατότητα σε ΟΤΑ και Εκκλησία, σε ΝΠΙΔ καθώς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να ιδρύουν ιδιωτικά κέντρα συλλογής αίματος προς μετάγγιση ή και κλασματοποίηση, καθώς και κέντρα συλλογής πλάσματος προς κλασματοποίηση

κλαιω. να βαλουμε παντου και την εκκλησια.

Δημοσ.
Στις 20/5/2024 στις 9:31 ΜΜ, andreas1gr είπε

Μπορείς εσύ να πάρεις στην αιμοληψία του νοσοκομείου που δίνεις αίμα και να στείλεις τις φιάλες που χρειάζονται στο όνομα της κοπελιάς. 

Στις 21/5/2024 στις 9:30 ΜΜ, poulinos είπε

οχι δεν παει ετσι.εσυ θα καλεσεις το νοσοκομειο που εχεις δωσει και θα πεις οτι θες να δωσεις πχ 3 φιαλες για την μαρια αντουανετα που νοσηλευεται στο χ νοσοκομειο και στο ταδε τμημα και προκεται να κανει επεμβαση.και τα νοσοκομεια μεταξυ τους θα κανουν αυτο που πρεπει και θεωρητικα εσενα μεσα στο www.bdr.gr θα φανει οτι εδωσες αυτες τις 3 φιαλες.

[...]

Ούτε έτσι πάει.

Έχουμε πει πως έμμεσα αίμα (από προηγούμενες αιμοδοσίες) μπορούμε να δώσουμε μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Για όλους τους άλλους θα πρέπει να δώσεις επί τόπου αίμα και να δηλώσεις όνομα ασθενούς και που νοσηλεύεται.

Αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη στην αιμοδοσία και εξυπηρετήσει κατ'εξαίρεση είναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο.

Δημοσ.
8 hours ago, άδικος said:

Ούτε έτσι πάει.

1) Έχουμε πει πως έμμεσα αίμα (από προηγούμενες αιμοδοσίες) μπορούμε να δώσουμε μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

2) Για όλους τους άλλους θα πρέπει να δώσεις επί τόπου αίμα και να δηλώσεις όνομα ασθενούς και που νοσηλεύεται.

3) Αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη στην αιμοδοσία και εξυπηρετήσει κατ'εξαίρεση είναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο.

Για το 1 & 2 σωστός, για το 3 το έχω κάνει τηλεφωνικά 3 φορές σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους για προγραμματισμένα χειρουργεία (φίλους, όχι συγγενείς) να αποσταλούν (από προηγούμενες αιμοδοσίες μου) φιάλες από το ένα νοσοκομείο σε άλλο. Χωρίς μπάρμπα.

Δεν ξέρω τι ισχύει επισήμως.

• Like 1
Δημοσ.
19 hours ago, άδικος said:

Ούτε έτσι πάει.

Έχουμε πει πως έμμεσα αίμα (από προηγούμενες αιμοδοσίες) μπορούμε να δώσουμε μόνο σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Για όλους τους άλλους θα πρέπει να δώσεις επί τόπου αίμα και να δηλώσεις όνομα ασθενούς και που νοσηλεύεται.

Αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη στην αιμοδοσία και εξυπηρετήσει κατ'εξαίρεση είναι άλλου Παπά Ευαγγέλιο.

θεωρητικα ναι.πρακτικα και εγω εχω δωσει σε ασχετα ατομα.

11 hours ago, draculias said:

Για το 1 & 2 σωστός, για το 3 το έχω κάνει τηλεφωνικά 3 φορές σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους για προγραμματισμένα χειρουργεία (φίλους, όχι συγγενείς) να αποσταλούν (από προηγούμενες αιμοδοσίες μου) φιάλες από το ένα νοσοκομείο σε άλλο. Χωρίς μπάρμπα.

Δεν ξέρω τι ισχύει επισήμως.

κανονικα ναι λενε για συγγενεις α βαθμου .ακομα και σε συλλογους το εχω ακουσει νομιζω αυτο.τωρα τι γινεται στην πραξη δεν ξερω. οπως δεν ξερω γιατ υπαρχει θεωρητικα και αυτος ο κανονας. μηπως με πληρωσει κανει για να δωσω αιμα? τωρα πως αποδεικνυουν οτι ειναι συγγενης σου ή οχι ο αλλος δεν ξερω.

35 minutes ago, infini said:

καλα παμε....

παω στοιχημα οτι ακομα και σημερα παιζει να γινονται τετοια λαθη για χ ψ λογους.μη ανιχνευσιμο κατι ακόμα επειδή δεν εχει περασει ο χ χρονος ωστε να ανιχνευτει μέχρι δεν ξερω τι αλλο.

Δημοσ.

Κάνε την συσχέτιση με την μόλυνση του αίματος  στην Αγγλία και τις αλλαγές στο νομοσχέδιο. Το επισημαίνω επειδή στο forum έχουν γράψει άτομα που στηρίζουν αιμοδοσία με πληρωμή.

Δημοσ.
3 hours ago, infini said:

Κάνε την συσχέτιση με την μόλυνση του αίματος  στην Αγγλία και τις αλλαγές στο νομοσχέδιο. Το επισημαίνω επειδή στο forum έχουν γράψει άτομα που στηρίζουν αιμοδοσία με πληρωμή.

οτι κοινως (γιατι δεν διαβασα μεχρι κατω τα  2 αρθρα) εννοεις οτι  ο καθενας θα δινει αιμα και ας ξερει οτι εχει κατι, με σκοπο να εισπραξει τα χρηματα και who cares αν θα κολλησει καποιος αλλος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...