giannis808 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Στις 2/2/2024 στις 6:50 ΜΜ, poulinos είπε δεν χανεις κατι να ρωτησεις ενα γιατρο στην αιμοδοσια ή και 2 γιατρους σε δυο διαφορετικα κεντρα για να δεις τι θα σου πουν Αυτό είναι φυσικά το πρώτο μέλημα με την πρώτη ευκαιρία
poulinos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Στις 2/2/2024 στις 6:54 ΜΜ, giannis808 είπε Αυτό είναι φυσικά το πρώτο μέλημα με την πρώτη ευκαιρία θα μπορουσες να παρεις και τηλεφωνο και να ζητησεις να μιλησεις με το τμημα αιμοδοσιας αντι να τρεχεις εκει. ελπιζω να σε αφησουν να δωσεις μια που και οι αναγκες ειναι πολλες και οι αιμοδοτες οχι τοσοι πολλοι. 1
Πέτρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Στις 2/2/2024 στις 7:25 ΠΜ, giannis808 είπε Καλημέρα σε όλους. Διάβασα και το sticky post Και Νομίζω απαντάει στην ερώτηση μου. Παρόλα αυτά θα κάνω και εδώ την ερώτηση μήπως είχε κάποιος αντίστοιχη εμπειρία. Πέρσι τον Μάιο έκανα χειρουργείο, και το καλοκαίρι έναν κύκλο χημειοθεραπειας. Θεωρούμαι πλέον (αν και ξεπεράστηκε ο όγκος μετά την χειρουργική αφαίρεση) καρκινοπαθης οπότε πέφτω στον μόνιμο αποκλεισμό που λέει για "ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ". Παρόλα αυτά, οι γιατροί μου στην ογκολογικη, όντας νεότατος (25 γαρ) και με πολύ καλές αιματολογικες, μου είπαν ότι από αυτούς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός γενικά στην ζωή μου αποδω και πέρα (εκτός φυσικά από τις παρακολουθήσεις και τις αξονικες/υπέρηχους που κάνω). Υπάρχει περίπτωση να δεχτούν, έστω και του χρόνου ας πούμε, να δώσω αίμα όπως και πριν τα περσινά τρεχάματα ή αποκλειομαι διαπαντός; Επέκταση Eίναι ίσως λίγο νωρίς μετά τη Χ/Θ. Από τη στιγμή που θα βγεις οριστικά ελεύθερος νόσου (το συντομότερο εύχομαι) και θα έχει περάσει και κάποιο λογικό (ανάλογα τις ουσίες της Χ/Θ) διάστημα χωρίς τέτοια επιβάρυνση, δεν νομίζω πως θα υπάρξει λόγος να σε κόψουν.
giannis808 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Στις 3/2/2024 στις 9:56 ΠΜ, Πέτρος είπε Eίναι ίσως λίγο νωρίς μετά τη Χ/Θ. Από τη στιγμή που θα βγεις οριστικά ελεύθερος νόσου (το συντομότερο εύχομαι) και θα έχει περάσει και κάποιο λογικό (ανάλογα τις ουσίες της Χ/Θ) διάστημα χωρίς τέτοια επιβάρυνση, δεν νομίζω πως θα υπάρξει λόγος να σε κόψουν. Είμαι ελεύθερος νόσου, δεν βρέθηκε ποτέ νεοπλασια οπουδήποτε αλλού εκτός από τον όρχι που αφαιρέθηκε. Έχω και πρόσφατη γνωμάτευση δηλαδή που μου γράψανε ότι είμαι ελεύθερος νόσου. Όσον αφορά τα φάρμακα, είμαστε στο 6μηνο αυτή την στιγμή, είναι όντως λίγο σύντομα ακόμα 2
Πέτρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Στις 3/2/2024 στις 10:32 ΠΜ, giannis808 είπε Είμαι ελεύθερος νόσου, δεν βρέθηκε ποτέ νεοπλασια οπουδήποτε αλλού εκτός από τον όρχι που αφαιρέθηκε. Έχω και πρόσφατη γνωμάτευση δηλαδή που μου γράψανε ότι είμαι ελεύθερος νόσου. Όσον αφορά τα φάρμακα, είμαστε στο 6μηνο αυτή την στιγμή, είναι όντως λίγο σύντομα ακόμα Α, οκ, οπότε μιλάμε για ίαση πρακτικά. Ε, έμεινε η τρομάρα και η ταλαιπωρία.
giannis808 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Στις 3/2/2024 στις 12:29 ΜΜ, Πέτρος είπε Α, οκ, οπότε μιλάμε για ίαση πρακτικά. Ε, έμεινε η τρομάρα και η ταλαιπωρία. Ναι αυτή την στιγμή μιλάμε για πλήρη ίαση. Αλλά ξέρεις πως είναι η καρκινικη ανάπτυξη, σήμερα δεν έχεις καθόλου και μετά από 3 μήνες μπορεί να ξανααναπτυχθει κάπου αλλού. Γιαυτό και είμαι σε 4μηνη παρακολούθηση τώρα 3
Πέτρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Στις 3/2/2024 στις 1:03 ΜΜ, giannis808 είπε Ναι αυτή την στιγμή μιλάμε για πλήρη ίαση. Αλλά ξέρεις πως είναι η καρκινικη ανάπτυξη, σήμερα δεν έχεις καθόλου και μετά από 3 μήνες μπορεί να ξανααναπτυχθει κάπου αλλού. Γιαυτό και είμαι σε 4μηνη παρακολούθηση τώρα Εύχομαι ολόψυχα να μην υπάρξει το παραμικρό 4
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 3/2/2024 στις 1:03 ΜΜ, giannis808 είπε Ναι αυτή την στιγμή μιλάμε για πλήρη ίαση. Αλλά ξέρεις πως είναι η καρκινικη ανάπτυξη, σήμερα δεν έχεις καθόλου και μετά από 3 μήνες μπορεί να ξανααναπτυχθει κάπου αλλού. Γιαυτό και είμαι σε 4μηνη παρακολούθηση τώρα και καποιος αλλος που περασε τα ιδια εδω στο insomnia του ειπαν οτι αμα περασει κανας χρονος και δεν εχει ξαναεμφανιστει τιποτα τοτε εχεις τις ιδιες πιθανοτητες με οποιονδηποτε αλλο να γινει κατι. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από poulinos
giannis808 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Στις 4/2/2024 στις 10:52 ΠΜ, poulinos είπε και καποιος αλλος που περασε τα ιδια εδω στο insomnia του ειπαν οτι αμα περασει κανας χρονος και δεν εχει ξαναεμφανιστει τιποτα τοτε εχεις τις ιδιες πιθανοτητες με οποιονδηποτε αλλο να γινει κατι. Ναι τα δύο πρώτα χρόνια είναι τα πιο κρίσιμα γιαυτό με βάζουν τώρα σε 4μηνη παρακολούθηση. Και εμένα το ίδιο ακριβώς μου είπαν, δεν ξέρω αν το είπαν για να μας καθησυχασουν σαν ασθενείς αλλά όπως και να έχει η ζωή συνεχίζεται κανονικά απλά προσέχοντας περισσότερο και κάνοντας τακτικά τις εξετάσεις μας. Ισα ίσα αφού το περάσαμε μια φορά, τώρα αποδω και πέρα θα είμαστε τυπικοί για όλη μας τη ζωή όσον αφορά το τσεκάπ έστω και ετήσιο αργότερα που θα περάσουν τα χρόνια. Ας μην σπαμαρουμε άλλο στο θέμα όμως, θα επανέλθω όταν θα έχω νεότερα από την αιμοδοσια! 😁😁
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Στις 4/2/2024 στις 11:22 ΠΜ, giannis808 είπε Ναι τα δύο πρώτα χρόνια είναι τα πιο κρίσιμα γιαυτό με βάζουν τώρα σε 4μηνη παρακολούθηση. Και εμένα το ίδιο ακριβώς μου είπαν, δεν ξέρω αν το είπαν για να μας καθησυχασουν σαν ασθενείς αλλά όπως και να έχει η ζωή συνεχίζεται κανονικά απλά προσέχοντας περισσότερο και κάνοντας τακτικά τις εξετάσεις μας. Ισα ίσα αφού το περάσαμε μια φορά, τώρα αποδω και πέρα θα είμαστε τυπικοί για όλη μας τη ζωή όσον αφορά το τσεκάπ έστω και ετήσιο αργότερα που θα περάσουν τα χρόνια. Ας μην σπαμαρουμε άλλο στο θέμα όμως, θα επανέλθω όταν θα έχω νεότερα από την αιμοδοσια! 😁😁 δεν νομιζω οτι το λενε για να σε καθησυχασουν.αλλωστε πρεπει να ειμαστε παντα σε εγρηγορση και να κανουμε εξετασεις διοτι απειρα μπορουμε να παθουμε. για την αιμοδοσια ριξε κανα τηλεφωνακι σε καποιο κεντρο αιμοδοσιας και ρωτησε. εγω πχ παω στο ννα.(ναυτικο νοσοκομειο αθηνων)
giannis808 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Στις 4/2/2024 στις 12:24 ΜΜ, poulinos είπε δεν νομιζω οτι το λενε για να σε καθησυχασουν.αλλωστε πρεπει να ειμαστε παντα σε εγρηγορση και να κανουμε εξετασεις διοτι απειρα μπορουμε να παθουμε. για την αιμοδοσια ριξε κανα τηλεφωνακι σε καποιο κεντρο αιμοδοσιας και ρωτησε. εγω πχ παω στο ννα.(ναυτικο νοσοκομειο αθηνων) Και εγώ στο 251 γνα πάω μιας και στρατιωτικός. Εκεί πιστεύω δεν θα έχουν θέμα αφού εκεί έγινε και η νοσηλεία κλπ
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Στις 4/2/2024 στις 4:06 ΜΜ, giannis808 είπε Και εγώ στο 251 γνα πάω μιας και στρατιωτικός. Εκεί πιστεύω δεν θα έχουν θέμα αφού εκεί έγινε και η νοσηλεία κλπ ακομα καλυτερα.αφου ξερουν τι εχει γινει θα ειναι πιο ευκολο να μαθεις τι ισχυει
Balrog Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Ένας συγγενής είναι να κάνει τις επόμενες μέρες χειρουργείο και έχει μόνο εμένα σε ηλικία κατάλληλη για να δώσει αίμα. Οι χειρουργοί ζήτησαν 3 φιάλες για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Έχω και έναν ξάδερφο που ίσως δώσει και αυτός, αλλά έχει νόσο του Crohn και μου είπε ότι κανονικά δεν επιτρέπεται να δώσει. Θέλω να σας ρωτήσω εάν όταν λένε 3 φιάλες το εννοούν κιόλας και τι γίνεται αν τελικά δεν βρεθούν όλες. Τον αφήνουν τον ηλικιωμένο χωρίς χειρουργείο, με κίνδυνο να πεθάνει; Ρωτάω γιατί σε παλιότερα χειρουργεία γνωστών, ζήτησαν μεν 5 φιάλες αλλά τελικά δεν τις χρησιμοποίησαν όλες. Άλλη ερώτηση είναι εάν θα μπορούσα να την χρωστάω τη φιάλη και να πάω να ξαναδώσω όταν περάσει η ελάχιστη περίοδος. Τελευταία ερώτηση, σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι φιάλες, εάν υπάρχει τρόπος/ εάν γνωρίζετε κανέναν που να δέχεται να δώσει από τυχόν απόθεμα δικό του, έναντι αντιτίμου φυσικά.
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Στις 4/2/2024 στις 6:35 ΜΜ, Balrog είπε Ένας συγγενής είναι να κάνει τις επόμενες μέρες χειρουργείο και έχει μόνο εμένα σε ηλικία κατάλληλη για να δώσει αίμα. Οι χειρουργοί ζήτησαν 3 φιάλες για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Έχω και έναν ξάδερφο που ίσως δώσει και αυτός, αλλά έχει νόσο του Crohn και μου είπε ότι κανονικά δεν επιτρέπεται να δώσει. Θέλω να σας ρωτήσω εάν όταν λένε 3 φιάλες το εννοούν κιόλας και τι γίνεται αν τελικά δεν βρεθούν όλες. Τον αφήνουν τον ηλικιωμένο χωρίς χειρουργείο, με κίνδυνο να πεθάνει; Ρωτάω γιατί σε παλιότερα χειρουργεία γνωστών, ζήτησαν μεν 5 φιάλες αλλά τελικά δεν τις χρησιμοποίησαν όλες. Άλλη ερώτηση είναι εάν θα μπορούσα να την χρωστάω τη φιάλη και να πάω να ξαναδώσω όταν περάσει η ελάχιστη περίοδος. Τελευταία ερώτηση, σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι φιάλες, εάν υπάρχει τρόπος/ εάν γνωρίζετε κανέναν που να δέχεται να δώσει από τυχόν απόθεμα δικό του, έναντι αντιτίμου φυσικά. Επέκταση α.δεν σημαινει οτι θα τις χρησιμοποιησουν.παρολα αυτα τις ζητανε και δεν επιστρεφονται να το πω ετσι απλα. β.οχι δεν θα τον αφησουν να πεθανει ειδικα αμα ενα χειρουργειο πρεπει να γινει. σεκαποια ατομα οσο ξερω χωρις να μου εχει τυχει εχουν πει οτι οκ μπορειτε και μελλοντικα να φερεται ατομα για να δωσουν.δεν ξερω ποσο ισχυει., 1
Balrog Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Στο ΝΜΤΣ είναι να γίνει το χειρουργείο. Είπαν οι γιατροί ότι αν δεν το κάνει άμεσα θα νεκρωθεί εσωτερικά και θα πεθάνει από σηψαιμία ή κάτι τέτοιο. Εγώ όταν είχα ξαναδώσει αίμα για πρώτη φόρα, και το είχα γράψει και στο παρόν topic, είχα τάσεις λιποθυμίας για πολύ καιρό (και αμέσως μετά την αιμοδοσία, που όμως είναι αρκετά σύνηθες). Έκτοτε έβαζα συχνά-πυκνά holter ρυθμού να δω τι θα μπορούσε να φταίει για αυτές τις σκοτοδίνες και ανακάλυψα ότι εμφανίζω πού και πού ταχυαρρυθμίες, δηλ. ταχυκαρδίες που προκαλούν αρρυθμία. Δύσκολα να προκλήθηκε από την αιμοδοσία, λογικά θα προϋπήρχε, ίσως όμως να επιδεινώθηκε δίνοντας αίμα. Τώρα που θα ξαναδώσω θα δείξει αν θα την βγάλω καθαρή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από άδικος,
4 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα