archimidis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Για δωρεά αιμοπεταλίων από Αττική για νοσοκομείο της Κρήτης γνωρίζει κάποιος αν είναι εφικτό ;
Aristidis_Halkidis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Μία "υπενθύμιση" σε όσους δίνεται αίμα τακτικά να κάνετε εξετάσεις αίματος συχνά και να ΜΗΝ δίνεται αίμα συχνά. (2 φορές το χρόνο) Εγώ δίνω από το 2017 κάθε 4-5 μήνες σχεδόν και πήγα έκανα εξατασεις αίματος πριν κάνα μήνα. Έχω πολύ κατεβασμένο σίδηρο και τώρα παίρνω σίδηρο για 3 μήνες και για 1 χρόνο δε πρέπει να πάω να δώσω. Ίσως να υπάρχει και κάποιος που δε το παρακολουθεί οπως εγώ γιαυτό και αυτό το ποστ. 4
archimidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Θυμάται κάποιος πόσο διάστημα μετά από παυσίπονο ή αντιφλεγμονώδες επιτρέπετε να δώσουμε ;
Πέτρος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Παυσίπονο όπως το ντεπον, πρακτικά αδιάφορο. Αντιφλεγμονώδες 2-3 μέρες, αλλά τυπικά θα πουν εβδομάδα.
Kag1ante Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Πρώτη φορα σήμερα έδωσα αίμα στην εταιρεία που κάνω πρακτική (στα 23 μου κιολας) Καλώς σας βρήκα! 6
andreas1gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Στις 20/11/2023 στις 2:33 ΜΜ, Kag1ante είπε Πρώτη φορα σήμερα έδωσα αίμα στην εταιρεία που κάνω πρακτική (στα 23 μου κιολας) Καλώς σας βρήκα! Καλώς όρισες και καλές αιμοδοσίες 1
tempo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 έχουμε νέα σχετικά με την καρτούλα αιμοδότη; Μου είχαν στείλει ένα email ότι δεν θα εκτυπώνουν πλέον κάρτες και κάποια χρονική στιγμή θα είχαμε την "κάρτα" μέσω gov.gr αλλά μετά......σιωπή. Εγώ είχα αιτηθεί αλλαγή της κάρτας που είχα λόγω αλλαγής στοιχείων.
Gatoskylo8 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Στις 5/11/2023 στις 7:37 ΜΜ, Aristidis_Halkidis είπε Μία "υπενθύμιση" σε όσους δίνεται αίμα τακτικά να κάνετε εξετάσεις αίματος συχνά και να ΜΗΝ δίνεται αίμα συχνά. (2 φορές το χρόνο) Εγώ δίνω από το 2017 κάθε 4-5 μήνες σχεδόν και πήγα έκανα εξατασεις αίματος πριν κάνα μήνα. Έχω πολύ κατεβασμένο σίδηρο και τώρα παίρνω σίδηρο για 3 μήνες και για 1 χρόνο δε πρέπει να πάω να δώσω. Ίσως να υπάρχει και κάποιος που δε το παρακολουθεί οπως εγώ γιαυτό και αυτό το ποστ. Έκανες γενική αίματος; Επίπεδα σιδήρου, τρανσφερίνης και φερριτίνης; Ποιο συμπλήρωμα παίρνεις;
andreas1gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Στις 20/11/2023 στις 5:13 ΜΜ, tempo είπε έχουμε νέα σχετικά με την καρτούλα αιμοδότη; Μου είχαν στείλει ένα email ότι δεν θα εκτυπώνουν πλέον κάρτες και κάποια χρονική στιγμή θα είχαμε την "κάρτα" μέσω gov.gr αλλά μετά......σιωπή. Εγώ είχα αιτηθεί αλλαγή της κάρτας που είχα λόγω αλλαγής στοιχείων. Θα σταλεί σε αρχείο pdf. Το να την βάλουν στο κρατικό πορτοφόλι μου το έλεγαν από το καλοκαίρι και όταν τους έλεγα ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, έλεγαν για το pdf... Οργάνωση, όχι αστεία...
Aristidis_Halkidis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Στις 21/11/2023 στις 6:20 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε Έκανες γενική αίματος; Επίπεδα σιδήρου, τρανσφερίνης και φερριτίνης; Ποιο συμπλήρωμα παίρνεις; Ναι όλα. Ειδικά φερριτινη είμαι στο 2.6. Ferosac φακελάκι. Έχει πολυ σίδηρο και κάνει καλή αποροφφηση αλλά θα πάω να μου το αλλάξει. Είναι πολύ βαρύ και με ανακατεύει πολύ. Μόνο με γεμάτο στομάχι το παίρνω πλέον και πάλι μου έχει αφήσει μια άσχημη γεύση και δε παλεύεται 😂 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 21/11/2023 στις 10:56 ΠΜ, Aristidis_Halkidis είπε Ναι όλα. Ειδικά φερριτινη είμαι στο 2.6. Ferosac φακελάκι. Έχει πολυ σίδηρο και κάνει καλή αποροφφηση αλλά θα πάω να μου το αλλάξει. Είναι πολύ βαρύ και με ανακατεύει πολύ. Μόνο με γεμάτο στομάχι το παίρνω πλέον και πάλι μου έχει αφήσει μια άσχημη γεύση και δε παλεύεται 😂 Επέκταση Ελπίζω να στην έχει ανεβάσει τη φερριτίνη, είναι πάρα πολύ χαμηλή. Και εγώ σταμάτησα να δίνω αίμα για τον ίδιο λόγο με εσένα, παρότι αιμοσφαιρίνη και αιματοκρίτης μου είναι πολύ ψηλά. Θα πρέπει να ψάξεις πάντως για ποιο λόγο είναι σε αυτό το επίπεδο, ίσως να μην φταίει (και) η αιμοδοσία. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2023 από Gatoskylo8 1
Aristidis_Halkidis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Στις 21/11/2023 στις 7:38 ΜΜ, Gatoskylo8 είπε Ελπίζω να στην έχει ανεβάσει τη φερριτίνη, είναι πάρα πολύ χαμηλή. Και εγώ σταμάτησα να δίνω αίμα για τον ίδιο λόγο με εσένα, παρότι αιμοσφαιρίνη και αιματοκρίτης μου είναι πολύ ψηλά. Θα πρέπει να ψάξεις πάντως για ποιο λόγο είναι σε αυτό το επίπεδο, ίσως να μην φταίει (και) η αιμοδοσία. Η παθολόγος είπε ότι ευθύνεται και η διατροφή. Δε τρώω συχνά έξω αλλά δε τρώω και σωστά. Θα αλλάξω το ferosac σίγουρα και έχω βάλει στη διατροφή μου πολλά από αυτά που δίνουν σίδηρο. Σε 6 μήνες που θα κάνω εξετάσεις θα δείξει. Σε ευχαριστω. Και εσύ το νου σου. 2
geomrk Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Έδωσα και εγώ πρώτη φορά πριν 1 ωρα και νιώθω την άκρη του χεριου μου δροσερη σαν να μην πηγαινει τοσο αιμα οπως το αλλο χερι που ειναι ζεστο αλλα γενικα νομιζω νιωθω ενταξει μπορει να ειναι και απτον επιδεσμο
Πέτρος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Στις 30/11/2023 στις 12:12 ΜΜ, geomrk είπε Έδωσα και εγώ πρώτη φορά πριν 1 ωρα και νιώθω την άκρη του χεριου μου δροσερη σαν να μην πηγαινει τοσο αιμα οπως το αλλο χερι που ειναι ζεστο αλλα γενικα νομιζω νιωθω ενταξει μπορει να ειναι και απτον επιδεσμο Επιδεσμο? Ένα τσιρότο πρέπει να έχεις μόνο. Αν σου έχουν βάλει κάποιον επίδεσμο κυκλικά, λύσε τον, δεν υπάρχει λόγος να σε πιέζει. Σίγουρα η διαδικασία της λήψης δεν επηρεάζει το υπόλοιπο άκρο, περισσότερο θέμα "διάθεσης" είναι.
geomrk Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Στις 30/11/2023 στις 2:17 ΜΜ, Πέτρος είπε Επιδεσμο? Ένα τσιρότο πρέπει να έχεις μόνο. Αν σου έχουν βάλει κάποιον επίδεσμο κυκλικά, λύσε τον, δεν υπάρχει λόγος να σε πιέζει. Σίγουρα η διαδικασία της λήψης δεν επηρεάζει το υπόλοιπο άκρο, περισσότερο θέμα "διάθεσης" είναι. ναι με μπανταζ γυρω γυρω. το ξελασκαρα λιγο και εγινε καλυτερα, τωρα ολα οκ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από άδικος,
4 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα