Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πηρα τηλεφωνο στο εκεα και μου ειπαν φυσικη ταυτοτητα εθελοντη τελος, μονο απο wallet.gov - εχει κανενας παραπάνω πληροφορίες;

Δημοσ.
1 hour ago, enkjel said:

πηρα τηλεφωνο στο εκεα και μου ειπαν φυσικη ταυτοτητα εθελοντη τελος, μονο απο wallet.gov - εχει κανενας παραπάνω πληροφορίες;

περίεργο, εγώ πριν περίπου 1,5 μήνα που μίλησα μου είχαν πει ότι θα στείλουν την ταυτότητα σε κατάστημα vodafone που επέλεξα. Απο τότε δεν τους έχω ξαναενοχλήσει, αλήθεια τόσο καιρό κάνει για να εκδοθεί και να σταλεί η ταυτότητα;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tempo είπε

περίεργο, εγώ πριν περίπου 1,5 μήνα που μίλησα μου είχαν πει ότι θα στείλουν την ταυτότητα σε κατάστημα vodafone που επέλεξα. Απο τότε δεν τους έχω ξαναενοχλήσει, αλήθεια τόσο καιρό κάνει για να εκδοθεί και να σταλεί η ταυτότητα;

Ότι κάνει ναι κάνει περίπου τόσο. Λογικά στο επόμενο διάστημα θα την έχεις αν όντως έχει εκδοθεί. Και εμένα πάνω από μήνα είχε κάνει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, enkjel είπε

Μα στο κρατικό πορτοφόλι έχει μόνο 4 κάρτες…

Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας, Άδεια οδήγησης, Κάρτα αναπηρίας και κάρτα ΔΥΠΑ…

Αν έχεις την ατυχία να είσαι και στο Ελληνικό Στρατό δεν μπορείς να έχεις τίποτα από τα παραπάνω γιατί το κρατικό πορτοφόλι τους έχει αποκλείσει…

Δημοσ.
On 09/09/2023 at 13:01, enkjel said:

Οπως ανεφεραν και τα παιδια πιο κατω δεν υπαρχει στο wallet.gov η ταυτοτητα αιμοδοτη.εσυ ζητησε την μεσα απο το www.bdr.gr και λογικα θα σου βγαλει καποια στιγμη να πας να την παρεις εκτος αν την κατεργησαν για κανα θεμα κοστους.στην πραξη βεβαια ειναι λιγο αχρηστη αφου το νουμερο σου το βλεπεις παντα μεσα απο το bdr.gr γιανα το σημειωσεις στο χαρτι οταν πας να δωσεις αιμα.

On 09/09/2023 at 14:22, tempo said:

δεν θυμαμαι ποσο ακριβως αλλα θυμαμαι οτι πηρε καμποσο.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, poulinos είπε

Οπως ανεφεραν και τα παιδια πιο κατω δεν υπαρχει στο wallet.gov η ταυτοτητα αιμοδοτη.εσυ ζητησε την μεσα απο το www.bdr.gr και λογικα θα σου βγαλει καποια στιγμη να πας να την παρεις εκτος αν την κατεργησαν για κανα θεμα κοστους.στην πραξη βεβαια ειναι λιγο αχρηστη αφου το νουμερο σου το βλεπεις παντα μεσα απο το bdr.gr γιανα το σημειωσεις στο χαρτι οταν πας να δωσεις αιμα.

δεν θυμαμαι ποσο ακριβως αλλα θυμαμαι οτι πηρε καμποσο.

Μίλησα και εγώ σήμερα 

Σταμάτησαν από Μάιο 2023 να εκδίδουν σε φυσική μορφή ταυτότητες. 

Μου ανέφεραν και εμένα ότι σου στελνουν (μόλις είναι έτοιμη η ταυτότητα) μήνυμα με οδηγίες για το on-line κατέβασμα της και τοποθέτησης της στο κρατικό πορτοφόλι.

Σε ερώτηση μου ότι το πορτοφόλι σήμερα δεν υποστηρίζει την συγκεκριμένη κάρτα, μου ανέφερε ότι θα μπορώ να την κατεβάσω και να την έχω σε PDF...

Δημοσ.

και σε εμένα μου έστειλαν mail, η ταυτότητα σε φυσική μορφή δεν εκδίδεται πλέον. Όπως αναφέρει το mail "Σύντομα θα λάβετε νέα ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακά υπογεγραμμένου εγγράφου (pdf) της ταυτότητάς σας μέσα από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, καθώς και για τη δυνατότητα έκδοσης του wallet εγγράφου της ταυτότητάς σας μέσω της εφαρμογής κινητού gov.gr wallet. "

Δημοσ.
2 hours ago, andreas1gr said:

Μίλησα και εγώ σήμερα 

Σταμάτησαν από Μάιο 2023 να εκδίδουν σε φυσική μορφή ταυτότητες. 

Μου ανέφεραν και εμένα ότι σου στελνουν (μόλις είναι έτοιμη η ταυτότητα) μήνυμα με οδηγίες για το on-line κατέβασμα της και τοποθέτησης της στο κρατικό πορτοφόλι.

Σε ερώτηση μου ότι το πορτοφόλι σήμερα δεν υποστηρίζει την συγκεκριμένη κάρτα, μου ανέφερε ότι θα μπορώ να την κατεβάσω και να την έχω σε PDF...

1 hour ago, tempo said:

και σε εμένα μου έστειλαν mail, η ταυτότητα σε φυσική μορφή δεν εκδίδεται πλέον. Όπως αναφέρει το mail "Σύντομα θα λάβετε νέα ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακά υπογεγραμμένου εγγράφου (pdf) της ταυτότητάς σας μέσα από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, καθώς και για τη δυνατότητα έκδοσης του wallet εγγράφου της ταυτότητάς σας μέσω της εφαρμογής κινητού gov.gr wallet. "

Μακαρι να την δουμε και στο ψηφιακο πορτοφολι. κακο δεν ειναι.η εκτυπωση της καρτας και να σταλει σε vodafone κτλ ειναι πραγματι ενα κοστος χωρις λογο.ας ελπισουμε συντομα να μπει στο gov wallet γιατι το pdf ειναι βλακειουλα.

Δημοσ.
Στις 9/9/2023 στις 2:22 ΜΜ, tempo είπε

Παίζει ρόλο η περίοδος που έκανες αίτηση για ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη. Αν την έκανες  Ιούλιο - Αύγουστο, είναι λογικό να καθυστερεί. Οι ταυτότητες τυπώνονται σε ποσότητες, αυτό σημαίνει ότι αφήνουν να μαζευτούν Χ αιτήσεις για ταυτότητα και μετά τις στέλνουν για εκτύπωση.

Ο μέσος χρόνος για εκτύπωση και αποστολή σε κατάστημα είναι 30-40 μέρες, στην περίπτωση σου ίσως κάνει λίγο παραπάνω λόγω Αυγούστου.

Όπως και να έχει σιγουρέψου πως έχεις ολοκληρώσει σωστά την αίτηση σου.

Δημοσ.
1 hour ago, elgrec0 said:

Παίζει ρόλο η περίοδος που έκανες αίτηση για ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη. Αν την έκανες  Ιούλιο - Αύγουστο, είναι λογικό να καθυστερεί. Οι ταυτότητες τυπώνονται σε ποσότητες, αυτό σημαίνει ότι αφήνουν να μαζευτούν Χ αιτήσεις για ταυτότητα και μετά τις στέλνουν για εκτύπωση.

Ο μέσος χρόνος για εκτύπωση και αποστολή σε κατάστημα είναι 30-40 μέρες, στην περίπτωση σου ίσως κάνει λίγο παραπάνω λόγω Αυγούστου.

Όπως και να έχει σιγουρέψου πως έχεις ολοκληρώσει σωστά την αίτηση σου.

εκτος αν φαει και αυτος ποδι με την αιτιολογια οτι μονο ψηφιακα.

Δημοσ.
Στις 12/9/2023 στις 11:05 ΠΜ, poulinos είπε

εκτος αν φαει και αυτος ποδι με την αιτιολογια οτι μονο ψηφιακα.

Νομίζω πως όποιος είχε κάνει αίτηση έως και τον Ιούνιο θα παραλάβει την ταυτότητα σε φυσική μορφή. Από Ιούλιο και έπειτα θα εκδοθεί το πιστοποιητικό μέσω gov.gr

Εδώ και η ανακοίνωση του ΕΜΑ:

Αλλαγές στη διαδικασία αίτησης για απόκτηση ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη – Ψηφιακά υπογεγραμμένα έγγραφα μέσω gov.gr

Δημοσ.
22 hours ago, elgrec0 said:

Νομίζω πως όποιος είχε κάνει αίτηση έως και τον Ιούνιο θα παραλάβει την ταυτότητα σε φυσική μορφή. Από Ιούλιο και έπειτα θα εκδοθεί το πιστοποιητικό μέσω gov.gr

Εδώ και η ανακοίνωση του ΕΜΑ:

Αλλαγές στη διαδικασία αίτησης για απόκτηση ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη – Ψηφιακά υπογεγραμμένα έγγραφα μέσω gov.gr

μακαρι να μπει στο wallet σε μελλοντικο χρονο. γιατι το pdf ειναι βλακειουλα.λογικα σε καποιο update θα πρεπει να φανει επιλογη να περνας την καρτα εθελοντη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2023 στις 9:57 ΠΜ, Πέτρος είπε

Την Τετάρτη έφαγα άκυρο μετά από ατελείωτα χρόνια (από φοιτητής που έδινα 4 φορές το χρόνο και είχα επιπλέον κάνει σιδηροπενική αναιμία), με οριακό αιματοκρίτη/αιμοσφαιρίνη (14 αιμοσφαιρίνη σε αναίμακτη μέτρηση, 14.2 σε γενική αίματος την Παρασκευή).

Εντός ορίων ήμουν, θα μπορούσα να επιμείνω να δώσω, αλλά προφανώς δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθεί θέμα.

Καλή καρδιά και βλέπουμε από Σεπτέμβρη για την 41η.

Μετά κόπων, βασάνων και προβληματισμού, κατάφερα κι έδωσα σήμερα.

Πολύ κακή εμπειρία, τόσο που αν δεν ήταν δίπλα στη δουλειά ο Ευαγγελισμός θα ήταν η τελευταία φορά που δίνω εκεί.

Κάποιος εκπαιδευόμενος* στη λήψη ιστορικού-εξετάσεων, εμφανώς αμήχανος και την ώρα που του απαντούσα στις διάφορες ερωτήσεις (γιατί "κόπηκα" την προηγούμενη φορά, σε τί έχω απαντήσει "ναι" στο δελτίο κλπ) άνοιγε βιβλιαράκι για να δει αν μπορώ ή όχι να δώσω...οκ, κατανοητό να θέλει να είναι σίγουρος, αλλά δεν είναι εικόνα αυτή προς τον κόσμο έξω.

Με τρυπάει πρώτη φορά για να τσεκάρει αιμοσφαιρίνη...11.5 (αιματοκρίτης κάπου 34-35, δηλαδή). Του λέω ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ότι θα ήμουν πεσμένος στο πάτωμα λιπόθυμος αν κάτι τέτοιο ίσχυε κι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πέσει κάτω από 39, με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Επιπλέον, θα έπρεπε να αρχίσω να ψάχνομαι σοβαρά για να βρω από πού χάνω, για ποιο λόγο.

Με τρυπάει δεύτερη φορά για επανέλεγχο, 13 και κάτι. Καλύτερα, αλλά πάλι δεν μπορώ να δώσω και μου λένε πως επιτόπου θα μου πάρουν γενική αίματος/σίδηρο/φεριτίνη ("δικαιούστε αφού είστε εθελοντής") να δουν τι συμβαίνει κλπ.

Η νοσηλεύτρια που έτρεχε μόνη της τη διαδικασία αιμοληψίας δίπλα (απαράδεκτο να είναι μόνο μία για 5 κλίνες, αλλά από την άλλη πετούσε) είπε πως θα με τσεκάρει κι αυτή...14.5 εδώ, και τελικά δίνω (με αστεράκι ως προς το ότι θέλω έλεγχο γενικά).

Επιτόπου γενική αίματος στο δείγμα που παίρνουν στην αρχή, 13.5 (αλλά ο συγκεκριμένος αναλυτής μου είπαν πως δεν είναι 100% αξιόπιστος).

*

Spoiler

Γράφω εκπαιδευόμενος και όχι ειδικευόμενος γιατί δεν είμαι καν σίγουρος ότι ήταν γιατρός.

Κακή οργάνωση, κακή εικόνα.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Sad 3
Δημοσ.
5 hours ago, Πέτρος said:

Μετά κόπων, βασάνων και προβληματισμού, κατάφερα κι έδωσα σήμερα.

Πολύ κακή εμπειρία, τόσο που αν δεν ήταν δίπλα στη δουλειά ο Ευαγγελισμός θα ήταν η τελευταία φορά που δίνω εκεί.

Κάποιος εκπαιδευόμενος* στη λήψη ιστορικού-εξετάσεων, εμφανώς αμήχανος και την ώρα που του απαντούσα στις διάφορες ερωτήσεις (γιατί "κόπηκα" την προηγούμενη φορά, σε τί έχω απαντήσει "ναι" στο δελτίο κλπ) άνοιγε βιβλιαράκι για να δει αν μπορώ ή όχι να δώσω...οκ, κατανοητό να θέλει να είναι σίγουρος, αλλά δεν είναι εικόνα αυτή προς τον κόσμο έξω.

Με τρυπάει πρώτη φορά για να τσεκάρει αιμοσφαιρίνη...11.5 (αιματοκρίτης κάπου 34-35, δηλαδή). Του λέω ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ότι θα ήμουν πεσμένος στο πάτωμα λιπόθυμος αν κάτι τέτοιο ίσχυε κι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πέσει κάτω από 39, με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Επιπλέον, θα έπρεπε να αρχίσω να ψάχνομαι σοβαρά για να βρω από πού χάνω, για ποιο λόγο.

Με τρυπάει δεύτερη φορά για επανέλεγχο, 13 και κάτι. Καλύτερα, αλλά πάλι δεν μπορώ να δώσω και μου λένε πως επιτόπου θα μου πάρουν γενική αίματος/σίδηρο/φεριτίνη ("δικαιούστε αφού είστε εθελοντής") να δουν τι συμβαίνει κλπ.

Η νοσηλεύτρια που έτρεχε μόνη της τη διαδικασία αιμοληψίας δίπλα (απαράδεκτο να είναι μόνο μία για 5 κλίνες, αλλά από την άλλη πετούσε) είπε πως θα με τσεκάρει κι αυτή...14.5 εδώ, και τελικά δίνω (με αστεράκι ως προς το ότι θέλω έλεγχο γενικά).

Επιτόπου γενική αίματος στο δείγμα που παίρνουν στην αρχή, 13.5 (αλλά ο συγκεκριμένος αναλυτής μου είπαν πως δεν είναι 100% αξιόπιστος).

*

Hide contents

Γράφω εκπαιδευόμενος και όχι ειδικευόμενος γιατί δεν είμαι καν σίγουρος ότι ήταν γιατρός.

Κακή οργάνωση, κακή εικόνα.

κανε το καλο και ριξτο στο γυαλο που λενε.μπορει να ειδε φως και να μπηκε 😛

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

κανε το καλο και ριξτο στο γυαλο που λενε.μπορει νς ειδε φως και να μπηκε 😛

Όχι, με "χωσέ" έμοιαζε η κατάσταση. Δεν ξέρω αν είχε γενική εφημερία ο Ευαγγελισμός σήμερα και έτρεχαν οι πάντες οπουδήποτε, γιατί ειδικευμένος γιατρός στο χώρο εκεί δεν υπήρχε (ποτέ δεν το έχω συναντήσει και απαγορεύεται δια ροπάλου να γίνεται η διαδικασία με τέτοιες συνθήκες).

Κάτι ακόμα που δεν ανέφερα και έχει να κάνει με τον αριθμό και των νοσηλευτών στο χώρο:

Spoiler

Την ώρα που έμπαινα τέλειωνε τη διαδικασία ένας κύριος σχετικά ηλικιωμένος και λίγο δυσφόρησε. Κάπως ζαλίστηκε, κάπως χλώμιασε και ίδρωσε.

Τίποτα βαρύ ή ανησυχητικό εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτόματα θέλει άνθρωπο από πάνω του μέχρι να συνέλθει εντελώς. Ε, ο μοναδικός διαθέσιμος άνθρωπος ήταν η νοσηλεύτρια που ανά πάσα στιγμή έπρεπε να προσέχει και άλλους 2 τουλάχιστον που έδιναν, να τρέχει και όλη τη διαδικασία με τους ασκούς, τις φλέβες, τα δείγματα κλπ.

Ήταν ξεκάθαρη η άνεσή της, δεν της ξέφευγε κάτι, αλλά δεν ήταν 100% πάνω στον άνθρωπο που είχε το όποιο θέμα.

Γιατρός, η υπεύθυνη του χώρου για σήμερα, εμφανίστηκε τελικά κοντά μια ώρα μετά, την ώρα που έφευγα (με τα τρύπα ξανατρύπα κλπ, τόσο πήρε), ρώτησε για τον άνθρωπο, πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι το θέμα είχε λήξει.

Μετά, δεν ξέρω τι έγινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...