Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 minutes ago, poulinos said:

Πλεον ειναι καλυτερα τα πραγματα.ωριμασε το συστημα και μεχρι και το site εγινε update οποτε θεωρω οτι δεν θα εχεις θεμα.εγω πηγαινω πλεον μονο στο ναυτικο νοσοκομειο αθηνων.δεν δινω χυμα σε εκκλησιες ,πλατειες κτλ γιατι μετα αν χρειαστεις κατι δεν βγαζεις ακρη.ουτε καν στην δουλεια δεν δινω. plus το ναυτικο νοσοκομειο αθηνων αντι για φρυγανιες δινει σαντουιτσακι .χαχα. απλα οταν δεν δινεις εθελοντικα τοτε δεν μπορεις να βγαλεις καρτα οσο ξερω και δεν προσμετραται καπου

Ενθαρυντικό. Έχει μπει ήδη στο to-do-list ως διαδικασία. :)
Στο ΝΝΑ αφήνουν πάρκινγκ εσωτερικά για αιμοδοσία; Γιατί έξω είναι τρελό μανίκι το παρκάρισμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

38 minutes ago, neced2 said:

Στο ΝΝΑ αφήνουν πάρκινγκ εσωτερικά για αιμοδοσία; Γιατί έξω είναι τρελό μανίκι το παρκάρισμα. 

δυστυχως οσο ξερω οχι. εχει το κλασσικο parking με καρτα απο περιπτερο στον γυρω χωρο.εναλλακτικα βολευει μετρο (μεγαρο μουσικης)

3 ώρες πριν, neced2 είπε

Εγώ πάω Κυριακές στο Γεννηματάς και δίνω αίμα. Τις Κυριακές παρκάρεις άνετα στο παρκινγκ, ακόμα και εάν εφημερεύει. Αμά πας και νωρίς δεν έχει κόσμο στην αιμοδοσία.

• Like 1

On 12/08/2023 at 19:20, neced2 said:

Ναι, βολεύει πολύ το ΓΝΑ Γεννηματάς στο θέμα πάρκινγκ.

το κακο με καποια νοσοκομεια μεσα σε αυτα και το ναυτικο νοσοκομειο ειναι οτι δεν μπορεις να δωσεις σαβατοκυριακο.παλια μπορουσες σαββατο οσο θυμαμαι αλλα πλεον δεν μπορεις.και δεν εχει και parking αν και εχει μετρο διπλα οπως ανεφερα. αν καποιος θελει να δωσει λογω δουλειας weekend τοτε ναι πρεπει να παει σε καποιο αλλο που ειναι ανοιχτα. γενικως σε πολλα νοσοκομεια οι ωρες/μερες δεν ειναι βολικες για καποιον που δουλευει δευτερα εως παρασκευη πχ 09:00 με 17:00

On 12/08/2023 at 16:27, giannos13 said:

Εγώ πάω Κυριακές στο Γεννηματάς και δίνω αίμα. Τις Κυριακές παρκάρεις άνετα στο παρκινγκ, ακόμα και εάν εφημερεύει. Αμά πας και νωρίς δεν έχει κόσμο στην αιμοδοσία.

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Πέρασα σήμερα από το μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝΑ Γεννηματάς, γιατί είχα λίγο χρόνο διαθέσιμο, αλλά η ουρά ήταν μεγάλη (για στοχευμένη αιμοδοσία συγγενικού/φιλικού περιβάλλοντος, όχι για εθελοντική) οπότε και θα πάω κάποιο πρωϊνό καθημερινής 08:30-11:00 που είναι πολύ πιο άνετα από ό,τι μου είπαν.

Επί τη ευκαιρία συζήτησα λίγο για τη ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη και όντως υπήρχε πλήρης ενημέρωση.
Στο έντυπο συμπλήρωσης προ της αιμοδοσίας, πλέον υπάρχει ειδικό πεδίο για το πρόγραμμα εθελοντή αιμοδότη, οπότε με ένα απλό τικάρισμα ξεκινάει τη διαδικασία το προσωπικό της μονάδας.
Κατόπιν αναμένεται ο κωδικός (sms ή email) από το υπουργείο και o εθελοντής αιμοδότης εισάγει τον κωδικό στο site, διαλέγοντας το κατάστημα vodafone που τον εξυπηρετεί (όπως προαναφέρθηκε κι εδώ) για να παραλάβει τη ταυτότητά του.

20230901_184923b.jpg

20230901_184935b.jpg

Ωράριο Αιμοδοσίας ΓΝΑ Γεννηματάς:
Καθημερινές 08:30-18:00
ΣΚ & Αργίες 08:30-14:00

• Like 3

13 hours ago, neced2 said:

Πέρασα σήμερα από το μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝΑ Γεννηματάς, γιατί είχα λίγο χρόνο διαθέσιμο, αλλά η ουρά ήταν μεγάλη (για στοχευμένη αιμοδοσία συγγενικού/φιλικού περιβάλλοντος, όχι για εθελοντική) οπότε και θα πάω κάποιο πρωϊνό καθημερινής 08:30-11:00 που είναι πολύ πιο άνετα από ό,τι μου είπαν.

Επί τη ευκαιρία συζήτησα λίγο για τη ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη και όντως υπήρχε πλήρης ενημέρωση.
Στο έντυπο συμπλήρωσης προ της αιμοδοσίας, πλέον υπάρχει ειδικό πεδίο για το πρόγραμμα εθελοντή αιμοδότη, οπότε με ένα απλό τικάρισμα ξεκινάει τη διαδικασία το προσωπικό της μονάδας.
Κατόπιν αναμένεται ο κωδικός (sms ή email) από το υπουργείο και o εθελοντής αιμοδότης εισάγει τον κωδικό στο site, διαλέγοντας το κατάστημα vodafone που τον εξυπηρετεί (όπως προαναφέρθηκε κι εδώ) για να παραλάβει τη ταυτότητά του.

20230901_184923b.jpg

20230901_184935b.jpg

εχω βαρεθει να το συμπληρωνω.πρεπει να το βγαζω φωτοτυπια και απλα να αλλαζω την ημερομηνια:p

13 ώρες πριν, neced2 είπε

20230901_184923b.jpg

20230901_184935b.jpg

Για ποιο λόγο δεν σου έδωσαν προτεραιότητα? Οι εθελοντές κανονικά προηγούνται.

2 hours ago, Πέτρος said:

αν ειναι επειγον να μπει χειρουργειο....

μπορει και καποιος να εχει τραβηχτει απο μακρυα για να δωσει.ειναι λιγο παραξενα το ποιος ρχει προτεραιοτητα πρακτικα.με λιγο καλη θεληση ολα γινονται βεβαια

• Like 1

3 ώρες πριν, poulinos είπε

αν ειναι επειγον να μπει χειρουργειο....

μπορει και καποιος να εχει τραβηχτει απο μακρυα για να δωσει.ειναι λιγο παραξενα το ποιος ρχει προτεραιοτητα πρακτικα.με λιγο καλη θεληση ολα γινονται βεβαια

Αν είναι επείγον να μπει κάποιος χειρουργείο, θα μπει έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν κόβεται επειδή δεν έδωσαν μονάδες (θα κοπεί αν δεν μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη μονάδα στα υπάρχοντα αποθέματα και υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί οπωσδήποτε και θα κινδυνευσει ο ασθενής χωρίς αυτή να υπάρχει έτοιμη).

Δεν πρόκειται, εξάλλου, να πάρει το αίμα που θα δώσει ο συγγενής σήμερα (πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι κλπ).

Το "από μακριά", επίσης δεν πολυπαιζει. Δίνεις στην αιμοδοσία οποιουδήποτε δημόσιου νοσοκομείου (σε άλλο νομό, πχ) στο όνομα του ασθενή και ενημερώνεις επιπλέον εκεί που θα χειρουργηθεί για να δεσμευσουν "λογιστικά" την αντίστοιχη ποσότητα κατά προτεραιότητα.

Συμφωνώ στην καλή θέληση, εννοείται, αλλά είναι κακή πρακτική απέναντι στους εθελοντές.

• Like 1

25 minutes ago, Πέτρος said:

Αν είναι επείγον να μπει κάποιος χειρουργείο, θα μπει έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν κόβεται επειδή δεν έδωσαν μονάδες (θα κοπεί αν δεν μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη μονάδα στα υπάρχοντα αποθέματα και υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί οπωσδήποτε και θα κινδυνευσει ο ασθενής χωρίς αυτή να υπάρχει έτοιμη).

Δεν πρόκειται, εξάλλου, να πάρει το αίμα που θα δώσει ο συγγενής σήμερα (πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι κλπ).

Το "από μακριά", επίσης δεν πολυπαιζει. Δίνεις στην αιμοδοσία οποιουδήποτε δημόσιου νοσοκομείου (σε άλλο νομό, πχ) στο όνομα του ασθενή και ενημερώνεις επιπλέον εκεί που θα χειρουργηθεί για να δεσμευσουν "λογιστικά" την αντίστοιχη ποσότητα κατά προτεραιότητα.

Συμφωνώ στην καλή θέληση, εννοείται, αλλά είναι κακή πρακτική απέναντι στους εθελοντές.

συμφωνω με ολα τα παραπανω εκτος αν ειναι καμια σπανια ομαδα αιματος. κατι rhesus αρνητικα που εκει πραγματι πρεπει να παιζει ελλειψη.ναι πραγματι δινεις οπου θες αφου γινεται απλα λογιστικος αντιλογισμος.οπως εγινε κσι οτσν πηρα καινεδωσα 2 φιαλες που ειχα δωσει στο παρελθον σε αλλο ατομο.συνηθως το απο μακρυα ειναι πιο πιλυ σε επαρχια που ειναι λιγοτερα τα κεντρα αιμοδοσιας οποτε  μπορει νσ χρειαστει να κανειςν40 40 60 km.

κατα τα αλλα οπως ειπες καλη θεληση.

αν πραγματι δεν βιαζομαι δεν εχω κανενα θεμα να δωσω την σειρα μου παντου.για ενα δυο 5 10 λεπτα δεν θα αλλαξει κατι.με νευριαζει οταν το κανουν στα μουλωχτα που φαινεται οτι το κανουν μουλωχτα.

βγαινω off topic αλλα θα το πω.πριν κανα μηνα πηγα σε ενα μινι μαρκετ να παρω κατι.μπηκε μια λιγο φουριοζα και μπηλε ας το πουμε μπροστα μου .οταν το καταλαβε αμεσως ζητησε συγνωμη.και πηγε να μου δωσει την σειρα.της ειπα ευγενικα οτι δεν βιαζομαι και its ok κοινως.  μονο που ζητησε συγνωμη κτλ δεν θα μπορουσα ουτε.μουτρα να κρατησω.παντα ημουν και ειμαι υπερ των ωραιων τροπων.

• Like 3

10 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν πραγματι δεν βιαζομαι δεν εχω κανενα θεμα να δωσω την σειρα μου παντου.για ενα δυο 5 10 λεπτα δεν θα αλλαξει κατι.με νευριαζει οταν το κανουν στα μουλωχτα που φαινεται οτι το κανουν μουλωχτα.

Ο φίλος παραπάνω γράφει ότι έφυγε και θα ξαναπάει, το οποίο για εθελοντή αιμοδότη με ενοχλεί πάρα πολύ.

Εννοείται ο καθένας την προτίμησή του.

8 hours ago, poulinos said:

εχω βαρεθει να το συμπληρωνω.πρεπει να το βγαζω φωτοτυπια και απλα να αλλαζω την ημερομηνια:p

Να το κάνω pdf να το κάνεις print; 🙂

8 hours ago, Πέτρος said:

Κατανοητό ως σκέψη, αλλά από την άλλη είναι επίσης δύσκολο να βρεις περιστασιακούς αιμοδότες για ένα χειρουργείο.

• Like 2

6 hours ago, Πέτρος said:

Ο φίλος παραπάνω γράφει ότι έφυγε και θα ξαναπάει, το οποίο για εθελοντή αιμοδότη με ενοχλεί πάρα πολύ.

Εννοείται ο καθένας την προτίμησή του.

σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να πας και να φυγεις.και εμενα ενω εχω παει 30 φορες Plus την μια φορα με εδιωξαν λογω χαμηλης πιεσης ενω εχει τυχει πιο παλια πχ να ειναι πιο πανω και να μου λενε αραξε 10 λεπτα και ξαναμετραμε ή αν ειναι χαμηλα πιες ενα καφε και ξαναελα. μαλλον το συγκεκριμενο ατομο δεν ηθελε να ασχοληθει.

γενικα προσπαθω οταν παω να εχω καμποσο χρονο ωστε να μπορω να περιμενω αν χρειαστει. κανονικα ναι θα πρεπε να υπαρχουν αρκετα ατομα ωστε να μην ειναι μεγαλος ο χρονος αναμονης but....

τουλαχιστον εκει που παω εγω (NNA) σπανια περιμενω πανω απο 10 λεπτο. καλο ειναι παντως να ξαναπηγαινουμε ασχετα αν πηγαμε τζαμπα ή αν ετυχε η οποιαδηποτε στραβη. να μην μας πτοει οτι μπορει να τυχει το οτιδηποτε.

γιατι εχω δει και ατομα που εχουν σπαστει μερικες φορες.το καταλαβαινω αλλα καλο ειναι να εχουμε υπομονη γιατι ειναι κριμα να σταματησουμε να δινουμε επειδη πχ περιμεναμε μια φορα ή επειδη ενας υπαλληλος ηταν κουκουρουκου.δεν τιμωρουμε τον υπαλληλο αλλα αυτον που θα χρειαστει το αιμα.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΩ Με κεφαλαια δεν ξερω τι ειναι πιο κακο.

να παμε εμεις ως εθελοντες και να μας αφησουν τελευταιους και να φυγουμε επειδη δεν θελουμε να περιμενουμε ή να φυγει καποιος επειδη πχ δεν θελει /δεν μπορει να περιμενει που εχει παει να δωσει για χειρουργειο? πιστευω το δευτερο θα ειναι πιο κακο διοτι αυτος μπορει να μηνν ξαναπαει.ενω εμεις θεωρητικα εχουμε το φιλοτιμο για να ξαναπαμε.

3 hours ago, neced2 said:

Να το κάνω pdf να το κάνεις print; 🙂

Κατανοητό ως σκέψη, αλλά από την άλλη είναι επίσης δύσκολο να βρεις περιστασιακούς αιμοδότες για ένα χειρουργείο.

το ειχα σκεφτει.αλλα δεν πειραζει.3 λεπτα παραπανω δουλεια οταν παω εκει. πραγματι ειναι δυσκολο να πανε ατομα για να δωσουν αιμα εκεινη την στιγμη. ο ενας δεν μπορει ο αλλος εχει δωσει ο αλλος το ενα ο αλλος το αλλο.και πολλες φορες ζητανε απο ατομα που εχουν δωσει στο παρελθον ως εθελοντες που και εκει μπορει να φας πορτα οπως και εχει συμβει για διαφορους λογους. ή ζητανε απο 100 ατομα και στο τελος μετα βιας πανε οι 5 να δωσουν για να συμπληρωθουν οι φιαλες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...