Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας θέλω να ρωτήσω για να κάνεις τράπεζα αίματος για τον εαυτό σου χρειάζεται κάποια διαδικασία ή απλά στο έντυπο που συμπληρώνεις επιλέγεις το εθελοντής μόνο; 

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακομα μια πετυχημενη αιμοδοσια και ακομα μια φορα πιο κατω ο αιματοκριτης στο 13.5 40.5 δηλαδη απο 42.5 που ηταν την προηγουμενη φορα. Ξεκινησα με 49 κοντα και καθε φορα πεφτει λιγο λιγο. Να ανησυχω? 

Παραδοξως γεμισαν τα 449ml σε 4 λεπτα και 23 δευτερολεπτα πολυ γρηγορα κατι που δεν περιμενα με τοσο χαμηλο αιματοκριτη. 

Παλιοτερα μια φορα ειχα παει μετα απο δουλεια στο καπακι και το ειχα γεμισει σε 3 λεπτα και 15 δευτερολεπτα με λεει σπανια το βλεπουμε αυτο. 

Επομενη αιμοδοσια Δεκεμβριο θα προσπαθησω να τρωω παραπανω φαγητα που ανεβαζουν τον αιματοκριτη γιατι δεν γινεται να πεσει κατω απο 40 ειναι πολυ λιγο απο το 49 που ειχα. Πρεπει να τον παω 43-45 οπως και να εχει. 

viber_image_2023-07-29_10-39-04-185.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα σε ολους!

προκειται να κανω ταξιδι σε Ασια σε μια απο τις χωρες που αναφερονται εδω http://www.aimodosia.gov.cy/moh/blood/blood.nsf/page12_gr/page12_gr?OpenDocument

Ξερετε μετα απο ποσο καιρο θα μπορω να δωσω αιμα; Δεν αναφερει κατι η σελιδα

update: Κανενας περιορισμος τελικα!

Επεξ/σία από txcellas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, eft είπε

Καλημέρα σας θέλω να ρωτήσω για να κάνεις τράπεζα αίματος για τον εαυτό σου χρειάζεται κάποια διαδικασία ή απλά στο έντυπο που συμπληρώνεις επιλέγεις το εθελοντής μόνο; 

πας εκεί και δηλώνεις απλά εθελοντής - πες μόνο οτι θες να γραφτείς για να σου στειλουν κωδικούς κτλ. αν και λογικά θα στο πουν οι ίδιοι.

https://blooddonorregistry.gr/

Επεξ/σία από djcat
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Arkin είπε

Ακομα μια πετυχημενη αιμοδοσια και ακομα μια φορα πιο κατω ο αιματοκριτης στο 13.5 40.5 δηλαδη απο 42.5 που ηταν την προηγουμενη φορα. Ξεκινησα με 49 κοντα και καθε φορα πεφτει λιγο λιγο. Να ανησυχω? 

Παραδοξως γεμισαν τα 449ml σε 4 λεπτα και 23 δευτερολεπτα πολυ γρηγορα κατι που δεν περιμενα με τοσο χαμηλο αιματοκριτη. 

Παλιοτερα μια φορα ειχα παει μετα απο δουλεια στο καπακι και το ειχα γεμισει σε 3 λεπτα και 15 δευτερολεπτα με λεει σπανια το βλεπουμε αυτο. 

Επομενη αιμοδοσια Δεκεμβριο θα προσπαθησω να τρωω παραπανω φαγητα που ανεβαζουν τον αιματοκριτη γιατι δεν γινεται να πεσει κατω απο 40 ειναι πολυ λιγο απο το 49 που ειχα. Πρεπει να τον παω 43-45 οπως και να εχει. 

viber_image_2023-07-29_10-39-04-185.jpg

Χαλάρωσε λίγο το ρυθμό σου, έχεις αρχίσει να αδειάζεις από αποθέματα, δεν αναπληρωνεις πια τόσο γρήγορα.

Με 13.5 αιμοσφαιρινη, ίσως δεν έπρεπε να σου πάρουν, αλλά οκ...δεν θα έχεις κάποιο άμεσο θέμα.

Το πόσο γρήγορα γεμίζει ο ασκός δεν έχει να κάνει με τον αιματοκρίτη σου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Χαλάρωσε λίγο το ρυθμό σου, έχεις αρχίσει να αδειάζεις από αποθέματα, δεν αναπληρωνεις πια τόσο γρήγορα.

Με 13.5 αιμοσφαιρινη, ίσως δεν έπρεπε να σου πάρουν, αλλά οκ...δεν θα έχεις κάποιο άμεσο θέμα.

Το πόσο γρήγορα γεμίζει ο ασκός δεν έχει να κάνει με τον αιματοκρίτη σου.

Ισως θελει και καλυτερη διατροφη για να ανεβει ο αιματοκριτης. Ειναι και συνεχομενες οι αιμοδοσιες Δεκεμβριο Απριλιο Ιουλιο. Τωρα ειναι παλι Δεκεμβριο 5 σε 5 μηνες δηλαδη ελπιζω να εχει ανεβει 44-45 μεχρι τοτε. Το 40.5 ηταν οριακο δεν ειπαν κατι μονο να παρουν αιμα. Απο 48.5 πριν 3 χρονια στα 40 ειναι τεραστια διαφορα. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ισως θελει και καλυτερη διατροφη για να ανεβει ο αιματοκριτης. Ειναι και συνεχομενες οι αιμοδοσιες Δεκεμβριο Απριλιο Ιουλιο. Τωρα ειναι παλι Δεκεμβριο 5 σε 5 μηνες δηλαδη ελπιζω να εχει ανεβει 44-45 μεχρι τοτε. Το 40.5 ηταν οριακο δεν ειπαν κατι μονο να παρουν αιμα. Απο 48.5 πριν 3 χρονια στα 40 ειναι τεραστια διαφορα. 

Κάνε μια γενική αίματος κι επιπλέον σίδηρο και φεριτινη, να δεις τα επίπεδά σου, από Σεπτέμβρη, με την ησυχία σου.

Το πιο εύκολο να "μπαίνεις" σε σιδηροπενια και αντίστοιχη αναιμία.

Στο ενδιάμεσο, γίνε λίγο δρακουλας.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Κάνε μια γενική αίματος κι επιπλέον σίδηρο και φεριτινη, να δεις τα επίπεδά σου, από Σεπτέμβρη, με την ησυχία σου.

Το πιο εύκολο να "μπαίνεις" σε σιδηροπενια και αντίστοιχη αναιμία.

Στο ενδιάμεσο, γίνε λίγο δρακουλας.

Κανω καθε εξαμηνο σχεδον γενικη απο ολα ναι λογο χασιμοτο για να ξερω τη δοση για το Τ4. Παντα καλα βγαινουν ολες στον αιματοκριτη. Θα κανω πριν το Δεκεμβριο τωρα παλι και βλεπω για την επομενη αιμοδοσια. Ενταξει μια αναιμια την νιωθω αλλα πιστευω λογο ζεστης καθαρα τον τελευταιο καιρο. Θα γινω λιγο λυκος οχι οτι δεν ειμαι αλλα παραπανω σε κρεας και ψαρικα και βλεπουμε αν καταφερω να τον ανεβασω. Γιατι οπως παμε την αλλη φορα θα ειναι 39 οποτε ουτε εγω θελω να δωσω ουτε αυτοι θα με αφησουν. 

Στο μεταξυ παντα το αιμα παει πηγη ζωης σε μοναδα μεσογειακης αναιμιας λεω στο αχεπα δηλαδη να το στειλουν εκει. Η πηγη ζωης με εχει τρελανει στα τηλεφωνα ενω τους εχω πει ποτε δινω και οτι λεω να το στειλουν σε σας αυτοι εκει. Εχει καποια αντισωματα το αιμα μου ειπαν που βοηθαει παρα πολυ καποιους ανθρωπους εκει. Απλα δεν γινεται να δινω οποτε μου το ζητανε ουτε να τρεχω Θεσσαλονικη μονο για αυτο τους εχω πει δινω Απριλιο Ιουλιο Δεκεμβριο. Τους λεω οτι λεω το αχεπα να το στειλει σε σας μετα απο κανα μηνα αντε παλι τα τηλεφωνα. 

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κανω καθε εξαμηνο σχεδον γενικη απο ολα ναι λογο χασιμοτο για να ξερω τη δοση για το Τ4. Παντα καλα βγαινουν ολες στον αιματοκριτη. Θα κανω πριν το Δεκεμβριο τωρα παλι και βλεπω για την επομενη αιμοδοσια. Ενταξει μια αναιμια την νιωθω αλλα πιστευω λογο ζεστης καθαρα τον τελευταιο καιρο. Θα γινω λιγο λυκος οχι οτι δεν ειμαι αλλα παραπανω σε κρεας και ψαρικα και βλεπουμε αν καταφερω να τον ανεβασω. Γιατι οπως παμε την αλλη φορα θα ειναι 39 οποτε ουτε εγω θελω να δωσω ουτε αυτοι θα με αφησουν. 

Στο μεταξυ παντα το αιμα παει πηγη ζωης σε μοναδα μεσογειακης αναιμιας λεω στο αχεπα δηλαδη να το στειλουν εκει. Η πηγη ζωης με εχει τρελανει στα τηλεφωνα ενω τους εχω πει ποτε δινω και οτι λεω να το στειλουν σε σας αυτοι εκει. Εχει καποια αντισωματα το αιμα μου ειπαν που βοηθαει παρα πολυ καποιους ανθρωπους εκει. Απλα δεν γινεται να δινω οποτε μου το ζητανε ουτε να τρεχω Θεσσαλονικη μονο για αυτο τους εχω πει δινω Απριλιο Ιουλιο Δεκεμβριο. Τους λεω οτι λεω το αχεπα να το στειλει σε σας μετα απο κανα μηνα αντε παλι τα τηλεφωνα. 

Αν δεν σου μετράνε συγκεκριμένα ότι πρέπει ή δεν τα προσέχει κανείς, δεν κάνεις κάτι.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, eft είπε

Όπως το είπες… επιλέγεις μόνο το «Εθελοντικά».

image.png.0ea15ba7fe16b17e6e5b7dc45b203c93.png

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, djcat είπε

πας εκεί και δηλώνεις απλά εθελοντής - πες μόνο οτι θες να γραφτείς για να σου στειλουν κωδικούς κτλ. αν και λογικά θα στο πουν οι ίδιοι.

https://blooddonorregistry.gr/

2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Όπως το είπες… επιλέγεις μόνο το «Εθελοντικά».

image.png.0ea15ba7fe16b17e6e5b7dc45b203c93.png

Σας ευχαριστώ 😁

Δημοσ.
On 29/07/2023 at 09:03, eft said:

βαζεις εθελοντικα πανω στο χαρτι.πεστους οτι θες να γραφτεις και στο www.bdr.gr για να κανουν αυτα που εχουν να κανουν ωστε να σου ερθει μυνημα για να γραφτεις.και μετα μεσα απο το www.bdr.gr ζητας την καρτα και την παραλαμβανεις απο καταστηματα vodafone εκτος αν εχει αλλαξει.

On 29/07/2023 at 11:11, Arkin said:

take it easy.καλο ειναι να δινουμε αλλα προσεχουμε και τον ευατο μας.και εγω ειχα πεσει λιγακι αλλα μετα εφτιαξα λιγο διατροφη κτλ και ανεβηκε .αλλα οκ ενω εδινα ανα 3 μηνες τωρα δινω στους 4. μακαρι να εδιναν οσοι μπορουσαν εστω και μια φορα θα ειμασταν super.

22 hours ago, Arkin said:

σιγουρα και η διατροφη παιζει ρολο.καλο ειναι να προσεχουμε τι τρωμε και να κανουμε τσεκ και για σιδηρο,φεριτινη και δεν ξερω τι αλλο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 29/7/2023 στις 11:17 ΠΜ, txcellas είπε

καλημερα σε ολους!

προκειται να κανω ταξιδι σε Ασια σε μια απο τις χωρες που αναφερονται εδω http://www.aimodosia.gov.cy/moh/blood/blood.nsf/page12_gr/page12_gr?OpenDocument

Ξερετε μετα απο ποσο καιρο θα μπορω να δωσω αιμα; Δεν αναφερει κατι η σελιδα

update: Κανενας περιορισμος τελικα!

Από το site του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (αυτό που πόσταρες είναι της Κύπρου).

"Εξετάζουμε αν έχει επισκεφθεί περιοχές όπου υπάρχει κάποια επιδημία ή χώρες με υψηλή συχνότητα σε Ελονοσία, HIV, HBV κλπ. "

Αυτό αφορά όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό, άρα μόλις επιστρέψεις το συζητάς με τον γιατρό της αιμοδοσίας δια ζώσης ή παίρνεις ένα τηλέφωνο και θα σου πουν πότε και αν μπορείς να δώσεις.

Δημοσ.

Παιδιά όσοι μπορείτε να πάτε να δώσετε!

(Έδωσα σήμερα και μου λέγαν πάλι για τις τραγικές ελλείψεις που έχουν, όπως κάθε καλοκαίρι)

Δημοσ.
18 ώρες πριν, sakura22 είπε

Παιδιά όσοι μπορείτε να πάτε να δώσετε!

(Έδωσα σήμερα και μου λέγαν πάλι για τις τραγικές ελλείψεις που έχουν, όπως κάθε καλοκαίρι)

Εχουν τραγικες ελλειψεις αγοραζουν απο εξω αλλα εδω δεν μπορουν να δωσουν κατι για να κανουν τον κοσμο να δωσει. Εχω δωσει 30+ φορες λιγο με νοιαζει αν δωσουν σαντουιτς η χυμο κτλ εχω ομως ποσα ατομα που δεν πανε οχι γιατι φοβουνται απλα γιατι χεστηκαν απλα και ξεκαθαρα. Τους εχω πει αν εδιναν ενα 50αρικο θα πηγαινατε? Τρεχοντας ειπαν. Τετοιος ειναι ο ελληνας ως επι το πλειστον. Καφεδαρα ποταρες ωχ αδελφε μου και απο εκει και περα δεν τους νοιαζει τιποτα αλλο παραπερα. Μονο οταν χρειαστουν αιμα για τον ιδιο τους η για καποιον δικο τους τρεχουν και φωναζουν γιατι υπαρχει ελλειψη στο αιμα. Ειμαστε 3000 ατομα κοντα στο χωριο πες 500 παιδια και 1000 ηλικιωμενοι απο τους αλλους 1500 δινουμε μονο 150 ατομα σε καθε αιμοδοσια. Διπλα εχει μπουγατσαδικο και οι 20-25αριδες κρεπαλιζουν μια φορα λεω κατι παιδια γιατι δεν πατε να δωσετε μου λενε ηπιαμε χθες ποτο και δεν μπορουμε. Δηλαδη ειμαστε οτι χειροτερο σαν λαος κυριολεκτικα εχω χασει καθε ελπιδα. Παρτακιδες λαμογια απατεωνες και απο εκει και περα δεν βαριεσαι. 

Και αφου υπαρχουν ελλειψεις και αγοραζουν απο εξω ας δινουν εστω ενα τυπικο 10 ευρω στην αιμοδοσια παω στοιχημα οτι θα αρχισουν να δινουν παρα πολλα ατομα παραπανω απλα με αυτο το 10αρικο. Ειναι ο λαος για πεταμα αλλα ειναι και η κυβερνηση ακομα χειροτερα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...