Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία "υπενθύμιση" σε όσους δίνεται αίμα τακτικά να κάνετε εξετάσεις αίματος συχνά και να ΜΗΝ δίνεται αίμα συχνά. (2 φορές το χρόνο)

Εγώ δίνω από το 2017 κάθε 4-5 μήνες σχεδόν και πήγα έκανα εξατασεις αίματος πριν κάνα μήνα. Έχω πολύ κατεβασμένο σίδηρο και τώρα παίρνω σίδηρο για 3 μήνες και για 1 χρόνο δε πρέπει να πάω να δώσω.

Ίσως να υπάρχει και κάποιος που δε το παρακολουθεί οπως εγώ γιαυτό και αυτό το ποστ.

• Like 4
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kag1ante είπε

Πρώτη φορα σήμερα έδωσα αίμα στην εταιρεία που κάνω πρακτική (στα 23 μου κιολας)

Καλώς σας βρήκα!

Καλώς όρισες και καλές αιμοδοσίες

• Like 1
Δημοσ.

έχουμε νέα σχετικά με την καρτούλα αιμοδότη;

Μου είχαν στείλει ένα email ότι δεν θα εκτυπώνουν πλέον κάρτες και κάποια χρονική στιγμή θα είχαμε την "κάρτα" μέσω gov.gr αλλά μετά......σιωπή.

Εγώ είχα αιτηθεί αλλαγή της κάρτας που είχα λόγω αλλαγής στοιχείων.

Δημοσ.
Στις 5/11/2023 στις 9:37 ΜΜ, Aristidis_Halkidis είπε

Μία "υπενθύμιση" σε όσους δίνεται αίμα τακτικά να κάνετε εξετάσεις αίματος συχνά και να ΜΗΝ δίνεται αίμα συχνά. (2 φορές το χρόνο)

Εγώ δίνω από το 2017 κάθε 4-5 μήνες σχεδόν και πήγα έκανα εξατασεις αίματος πριν κάνα μήνα. Έχω πολύ κατεβασμένο σίδηρο και τώρα παίρνω σίδηρο για 3 μήνες και για 1 χρόνο δε πρέπει να πάω να δώσω.

Ίσως να υπάρχει και κάποιος που δε το παρακολουθεί οπως εγώ γιαυτό και αυτό το ποστ.

Έκανες γενική αίματος;
Επίπεδα σιδήρου, τρανσφερίνης και φερριτίνης;
Ποιο συμπλήρωμα παίρνεις;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, tempo είπε

έχουμε νέα σχετικά με την καρτούλα αιμοδότη;

Μου είχαν στείλει ένα email ότι δεν θα εκτυπώνουν πλέον κάρτες και κάποια χρονική στιγμή θα είχαμε την "κάρτα" μέσω gov.gr αλλά μετά......σιωπή.

Εγώ είχα αιτηθεί αλλαγή της κάρτας που είχα λόγω αλλαγής στοιχείων.

Θα σταλεί σε αρχείο pdf.

Το να την βάλουν στο κρατικό πορτοφόλι μου το έλεγαν από το καλοκαίρι και όταν τους έλεγα ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, έλεγαν για το pdf...

Οργάνωση, όχι αστεία...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Έκανες γενική αίματος;
Επίπεδα σιδήρου, τρανσφερίνης και φερριτίνης;
Ποιο συμπλήρωμα παίρνεις;

Ναι όλα. Ειδικά φερριτινη είμαι στο 2.6.

Ferosac φακελάκι. Έχει πολυ σίδηρο και κάνει καλή αποροφφηση αλλά θα πάω να μου το αλλάξει. Είναι πολύ βαρύ και με ανακατεύει πολύ. Μόνο με γεμάτο στομάχι το παίρνω πλέον και πάλι μου έχει αφήσει μια άσχημη γεύση και δε παλεύεται 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Aristidis_Halkidis είπε

Ναι όλα. Ειδικά φερριτινη είμαι στο 2.6.

Ferosac φακελάκι. Έχει πολυ σίδηρο και κάνει καλή αποροφφηση αλλά θα πάω να μου το αλλάξει. Είναι πολύ βαρύ και με ανακατεύει πολύ. Μόνο με γεμάτο στομάχι το παίρνω πλέον και πάλι μου έχει αφήσει μια άσχημη γεύση και δε παλεύεται 😂

Ελπίζω να στην έχει ανεβάσει τη φερριτίνη, είναι πάρα πολύ χαμηλή.

Και εγώ σταμάτησα να δίνω αίμα για τον ίδιο λόγο με εσένα, παρότι αιμοσφαιρίνη και αιματοκρίτης μου είναι πολύ ψηλά.
Θα πρέπει να ψάξεις πάντως για ποιο λόγο είναι σε αυτό το επίπεδο, ίσως να μην φταίει (και) η αιμοδοσία.

Επεξ/σία από Gatoskylo8
  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Ελπίζω να στην έχει ανεβάσει τη φερριτίνη, είναι πάρα πολύ χαμηλή.

Και εγώ σταμάτησα να δίνω αίμα για τον ίδιο λόγο με εσένα, παρότι αιμοσφαιρίνη και αιματοκρίτης μου είναι πολύ ψηλά.
Θα πρέπει να ψάξεις πάντως για ποιο λόγο είναι σε αυτό το επίπεδο, ίσως να μην φταίει (και) η αιμοδοσία.

Η παθολόγος είπε ότι ευθύνεται και η διατροφή. Δε τρώω συχνά έξω αλλά δε τρώω και σωστά. Θα αλλάξω το ferosac σίγουρα και έχω βάλει στη διατροφή μου πολλά από αυτά που δίνουν σίδηρο. Σε 6 μήνες που θα κάνω εξετάσεις θα δείξει.

Σε ευχαριστω. Και εσύ το νου σου.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έδωσα και εγώ πρώτη φορά πριν 1 ωρα και νιώθω την άκρη του χεριου μου δροσερη σαν να μην πηγαινει τοσο αιμα οπως το αλλο χερι που ειναι ζεστο αλλα γενικα νομιζω νιωθω ενταξει

μπορει να ειναι και απτον επιδεσμο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geomrk είπε

Έδωσα και εγώ πρώτη φορά πριν 1 ωρα και νιώθω την άκρη του χεριου μου δροσερη σαν να μην πηγαινει τοσο αιμα οπως το αλλο χερι που ειναι ζεστο αλλα γενικα νομιζω νιωθω ενταξει

μπορει να ειναι και απτον επιδεσμο

Επιδεσμο? Ένα τσιρότο πρέπει να έχεις μόνο.

Αν σου έχουν βάλει κάποιον επίδεσμο κυκλικά, λύσε τον, δεν υπάρχει λόγος να σε πιέζει.

Σίγουρα η διαδικασία της λήψης δεν επηρεάζει το υπόλοιπο άκρο, περισσότερο θέμα "διάθεσης" είναι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Επιδεσμο? Ένα τσιρότο πρέπει να έχεις μόνο.

Αν σου έχουν βάλει κάποιον επίδεσμο κυκλικά, λύσε τον, δεν υπάρχει λόγος να σε πιέζει.

Σίγουρα η διαδικασία της λήψης δεν επηρεάζει το υπόλοιπο άκρο, περισσότερο θέμα "διάθεσης" είναι.

ναι με μπανταζ γυρω γυρω. το ξελασκαρα λιγο και εγινε καλυτερα, τωρα ολα οκ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...