Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, CNT-FAI είπε

Σύνδεση, συνδεσμολογία και πηγή;

24mbps,dlna,Pioneer VSX-1131 η pc,power dvd,receiver,tv

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σε καλή τιμή. Αν έχει την ποιότητα εικόνας της 55άρας είναι πολύ καλή αγορά.

https://geizhals.eu/sony-kd-65xe7096-a1651869.html

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5632643_-kd-65xe7096-sony.html

Παραδοσιακά η περίοδος για αγορά τηλεόρασης είναι Απρίλιος - Μάιος γιατί νέες σειρές τηλεοράσεων ντεμπουτάρουν και οι εταιρείες διώχνουν τις 'παλιές'.

Λόγω μουντιάλ η περίοδος έχει μακρύνει προς τον Ιούνιο.

Αν δεν ξεπουλήσουν τα υπόλοιπα στοκ της περασμένης χρονιάς με κουπόνια και πόντους καρτών, τότε κατά πάσα πιθανότητα η τιμή αυτή (και όλες των υπόλοιπων προσφορών που παίζουν με κάρτες και πόντους), θα βγει στα καταστήματα κανονικά με άτοκες δόσεις.

Επεξ/σία από dess
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Noobios είπε

Έχει κανείς εμπειρία με 4K HDR gaming με την συγκεκριμένη; Από latency πως πάει;

εγω με την 55αρα σε far cry 5 και assasins creed.εμενα καλη μου φανηκε και στο hdr και στο latency. χωρις hdr τρεχει πιο γρηγορα η αληθεια ειναι.και αμα βγαλεις το motion που δεν το χρειαζεσαι κιολας ακομα πιο καλα. αλλα συγκριση δεν εχω με καμια αλλη ώστε να ειμαι αντικειμενικος

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, saltjon είπε

εγώ δεν κατάλαβα τι 4κ βλέπετε  mega -sky-ert, ? Μήπως αγοράζετε bluray με 4κ περιεχόμενο? Το 2020 με το 8κ πάλι mega -sky-ert θα βλέπετε και ούτε καν σε full hd.Εδω ολοι η ευρωπη παιζει σε Τ2 και σε μας τώρα το μάθανε ότι υπάρχει.

Ελπιζω το 2020 να μην υπαρχει στις συχνοτητες μας οχι μονο MEGA αλλα ουτε ΣΚΑΙ. Ουτε 1 ευρω δεν εχω δωσει εγω προσωπικα για τηλεοραση 4Κ με σκοπο να βλεπω αυτα τα 2!

Στο τεχνικο κομματι εισαι λιγο λαθος εστιασμενος και ετσι βγαζεις μια "ξενομανια" και μια αισθηση υποτιμητική χωρις λογο. Το Τ2 να θυμισω οτι ειναι μια πλατφορμα που θα ειναι η τριτη που θα αλλαξει μεσα σε κατι πανω απο 10 χρονια, αν/οποτε ερθει στην Ελλαδα.  Η βασικη της διαφορα απο την υπαρχουσα ειναι οτι θελει μικροτερο ρυθμο μεταδοσης δεδομενων για ιδια ποιοτητα εικονας, δεν εχει καποιο ουσιαστικο πλεονεκτημα κατα τα αλλα. Το HD εχει ερθει εδω και αρκετα χρονια απο την ΕΡΤ. Πριν 1-2 χρονια ηρθε μετα απο μεγαλη καθυστερηση για τους ιδιωτικους σταθμους στην Ελλαδα το HD, οταν ταρακουνηθηκαν και ξυπνησαν απο τον ανετο υπνο που βρισκονταν σχεδον 30 χρονια. Η ποιοτητα εικονας λοιπον που εχουμε σε αρκετα επιγεια τωρα ειναι πολυ καλη συγκρινομενη με την Ευρωπαικη. Δεν υστερει ακομα και αν συγκρινεις με H.265 ευρωπαικα (το κανουν μονο για οικονομια bandwidth), κατι που ηταν εντελως αλλιως οσο ηταν στο απαρχαιωμενο SD, μεχρι προσφατα δηλαδη.

Απο εκει και περα εχεις net, sat, netflix, πολλες επιλογες για να δεις 4Κ, σε λιγο ή σε περισσοτερο, θα ειναι παντου. Αρκει να θες να δεις 4Κ, αν οχι βλεπεις "μια χαρα" και SD. Και μονο το upscaling σου δινει εικονα ( ακομα και σε υλικο 1080p ειτε απο τηλεοτπικο καναλι ειτε απο απλο bluray) πολυ πανω απο ο,τι σου δινει μια fullHD. Μονο την ποιοτητα των υποτιτλων να δεις σε τηλεοπτικο προγραμμα θα καταλαβεις.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ matrix τίποτα απ' όσα λες δεν ισχύουν,ούτε για ξενομανία ούτε υποτιμητικά μιλάω και απορώ από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? μιλάω για την πλειοψηφία του κόσμου που αγοράζει 4κ και βλέπει τα ελευθερα ελληνικά κανάλια, που δεν έχει χρήματα η πες διάθεση να πληρωση για να δει 4κ υλικό, ενώ θα έπρεπε όλα τα κανάλια να είναι εδώ και χρόνια FHD. Πόσοι τίτλοι κυκλοφορουν σε 4κ?( δεν ξέρω γιαυτό ρωτάω έχω την εντύπωση ότι είναι λίγοι) για να αγοράσει νοικιάσει  γιατί δεν εχουν net, sat, netflix. Μονος σου απάντησες σ'αυτο που ανέφερα στο πρώτο μου ποστ Πριν 1-2 χρόνια ήρθε μετά από μεγάλη καθυστέρηση για τους ιδιωτικούς σταθμούς στην Ελλάδα το HD, όταν ταρακουνηθηκαν και ξύπνησαν από τον άνετο ύπνο που βρίσκονταν σχεδόν 30 χρονιά. Η ποιότητα εικόνας λοιπόν που έχουμε σε αρκετά επίγεια τώρα είναι πολύ καλή συγκρινόμενη με την Ευρωπαϊκή. 

Γιατί να μην έχει και ο ελληνας πολιτης το 1080p όπως εχουν στην υπόλοιπη Ευρωπη. Εν ολίγοις προσωπική μου γνώμη είναι πετάμενα λεφτά  

Επεξ/σία από saltjon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, saltjon είπε

Αγαπητέ matrix τίποτα απ' όσα λες δεν ισχύουν,ούτε για ξενομανία ούτε υποτιμητικά μιλάω και απορώ από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? μιλάω για την πλειοψηφία του κόσμου που αγοράζει 4κ και βλέπει τα ελευθερα ελληνικά κανάλια, που δεν έχει χρήματα η πες διάθεση να πληρωση για να δει 4κ υλικό, ενώ θα έπρεπε όλα τα κανάλια να είναι εδώ και χρόνια FHD. Πόσοι τίτλοι κυκλοφορουν σε 4κ?( δεν ξέρω γιαυτό ρωτάω έχω την εντύπωση ότι είναι λίγοι) για να αγοράσει νοικιάσει  γιατί δεν εχουν net, sat, netflix. Μονος σου απάντησες σ'αυτο που ανέφερα στο πρώτο μου ποστ Πριν 1-2 χρόνια ήρθε μετά από μεγάλη καθυστέρηση για τους ιδιωτικούς σταθμούς στην Ελλάδα το HD, όταν ταρακουνηθηκαν και ξύπνησαν από τον άνετο ύπνο που βρίσκονταν σχεδόν 30 χρονιά. Η ποιότητα εικόνας λοιπόν που έχουμε σε αρκετά επίγεια τώρα είναι πολύ καλή συγκρινόμενη με την Ευρωπαϊκή. 

Γιατί να μην έχει και ο ελληνας πολιτης το 1080p όπως εχουν στην υπόλοιπη Ευρωπη. Εν ολίγοις προσωπική μου γνώμη είναι πετάμενα λεφτά  

Θα σε ενημερώσω εγω για τους τίτλους 4Κ. Κυκλοφορούν παρά πολλοι. Και οποία ταινία βγαίνει κινηματογραφική βγαίνει και σε 4K.

Επεξ/σία από alexakos89
  • Moderators
Δημοσ.
11 ώρες πριν, saltjon είπε

1. Ποια ειναι ολη "η υπολοιπη Ευρωπη" που εχει το 1080p; Βρες εναν χαρτη και δωσε μας για T2/HEVC γιατι δεν υπαρχει αυτο που λες.

2. Παρολα αυτα πολυ μικρη  η διαφορα του 1080p με το 1080i. Ολες οι τηλεορασεις κανουν το interlaced non interlaced, αν δεν εχεις πρωτοτυπο περιεχομενο 50 ΗΖ (σχεδον τιποτα απο οσα βλεπουν και οι λιγοι που εχουν "p", πχ οι ταινιες ειναι 24HZ), δεν εχεις στην ουσια καμια διαφορα.

3. Στον Ελληνα πολιτη λείπουν και πρεπει να "ζηλευει" πολλα άλλα θετικα και οχι το "p" που εχουν οι Γερμανοι. Το πρωτο πρεπει να ειναι η μνημη, τα υπολοιπα επονται! ;) Παρολα αυτα ο κυριος λογος αν οχι ο μονος, που δεν το εχει το Τ2 ειναι επειδη καποιοι εριξαν το 2005 το MPEG2 και λιγο μετα  το 2009, αποφασισαν και αλλαξαν ξανα το συστημα και αναγκασαν ολους τους Ελληνες να ξαναπαρουν μεσα σε 5 χρονια δεκτες και τηλεορασεις για το MPEG4, την ωρα που ηδη υπηρχε το Τ2 και ηταν ετοιμο να κανει ντεμπουτο, εστω και με H.264. Τωρα δεν μπορεις να αλλαξεις παλι συστημα αν σεβεσαι τους πολιτες σου. Θα εξαντλησεις τα περιθωρια των ακομα 2-3 ετων που σου δινει η Ευρωπαικη οδηγια, οπως κανει το περισσοτερο απο την μιση Ευρωπη. 

Το βασικο ειναι οτι μεχρι πριν 2 χρονια ημασταν (στα ιδιωτικα) στην απιστευτη τριτοκοσμικη κατασταση του SD 576i, οταν η Ευρωπη ηταν στο HD επι μια σχεδον δεκαετια! Αυτο αλλαξε και τωρα που εχεις και εσυ "τουρτα"  σου λειπει το κερασακι στην κορυφη της; Ασε να το εχουν τα αφεντικα "σου", οι Γερμανοι. ;)

Οπως ειπα και πριν το 4Κ σε μια τηλεοραση δεν ειναι τσαμπα λεφτα, ειναι μεγαλη βελτιωση αυτου που μπορεις να δεις απο τεχνικης αποψης - το περιεχομενο το καθοριζει ο καθενας μονος του. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά κάθεσαι και του απαντάς σοβαρά;

Καποιος που δεν έχει ούτε ίντερνετ προφανώς θα πάει να πάρει την 4Κ των 300-350 ευρώ του κιλού και θα είναι και σούπερ ευχαριστημένος. 

Αν κάποιος ψάχνει τεχνικά χαρακτηριστικά θα ήξερε και τι μπορεί αυτά να προσφέρουν. Αν πχ δεν μπορείς να μαζέψεις 2,3 φίλους για να μοιραστείς ένα Netflix 4Κ account με κόστος 3 , 4 ευρώ το μήνα προφανώς και έχεις σοβαρότερα προβλήματα για να ασχοληθείς από το τι τηλεόραση θα αγοράσεις...

Επεξ/σία από Looter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Looter είπε

Καλά κάθεσαι και του απαντάς σοβαρά;

Καποιος που δεν έχει ούτε ίντερνετ προφανώς θα πάει να πάρει την 4Κ των 300-350 ευρώ του κιλού και θα είναι και σούπερ ευχαριστημένος. 

Αν κάποιος ψάχνει τεχνικά χαρακτηριστικά θα ήξερε και τι μπορεί αυτά να προσφέρουν. Αν πχ δεν μπορείς να μαζέψεις 2,3 φίλους για να μοιραστείς ένα Netflix 4Κ account με κόστος 3 , 4 ευρώ το μήνα προφανώς και έχεις σοβαρότερα προβλήματα για να ασχοληθείς από το τι τηλεόραση θα αγοράσεις...

Δεν κατάλαβα προ τι το προσβλητικό και απαξιωτικό σχόλιο? Γνωριζόμαστε από παλιά(λίγη ευγένεια & ευπρέπεια δεν έβλαψε πότε κανένα) η έχεις πάρει την αποκλειστικοτητα στο να απαντούν μόνο σε σένα? Αν είναι έτσι να μην γράφουμε στο φόρουμ την γνώμη μας και την άποψη μας ελεύθερα. Το να βγω στη στην ζητιανιά να βρω 4 φίλους για να βάλω Netflix αυτό με ξεπερνάει. Και για να κλείσει το θέμα ότι θέλει αγοράζει ο καθένας με τα λεφτά που έχει. Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από saltjon
  • Like 1
Δημοσ.

Παντως υπάρχουν ελεύθερα 4κ καναλια σε δορυφόρους αρα μπορει καποιος να δει δωρεαν μουντιαλ σε 4κ αναλυση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Offtopic αλλά θα πω κ κάτι για την τηλεόραση..

Την είδα σήμερα, λευκό μαυρο κ χρώματα πολύ ζωντανά, την είδα δίπλα στην Samsung την κλασική σειρά 6000 κ μου φάνηκε ότι είναι ανώτερη σε εικόνα, χρώμα κ εμπειρία. 

Αυτό που με τσίνησε ήταν το motion που σε σχέση με την Samsung πάλι, καταλάβαινες ένα σπασιματακι στην κίνηση. Δεν ξέρω αν είναι τα hertz η τι ρυθμίσεις είχαν πάνω. 

Στο δυναμικό που παίζανε που μου είπε το παιδί, φοβερή εικόνα πάντως καλή δουλειά από την Sony. Αν δε είχε αυτό το σπασιματακι στην κίνηση ίσως να την βουτούσα κ να έφευγα..

Επεξ/σία από JohNickZ
Δημοσ.
6 ώρες πριν, JohNickZ είπε

Offtopic αλλά θα πω κ κάτι για την τηλεόραση..

Την είδα σήμερα, λευκό μαυρο κ χρώματα πολύ ζωντανά, την είδα δίπλα στην Samsung την κλασική σειρά 6000 κ μου φάνηκε ότι είναι ανώτερη σε εικόνα, χρώμα κ εμπειρία. 

Αυτό που με τσίνησε ήταν το motion που σε σχέση με την Samsung πάλι, καταλάβαινες ένα σπασιματακι στην κίνηση. Δεν ξέρω αν είναι τα hertz η τι ρυθμίσεις είχαν πάνω. 

Στο δυναμικό που παίζανε που μου είπε το παιδί, φοβερή εικόνα πάντως καλή δουλειά από την Sony. Αν δε είχε αυτό το σπασιματακι στην κίνηση ίσως να την βουτούσα κ να έφευγα..

Θα είχε motion κλειστό και έβλεπες σπασίματακι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...