ilos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Για τόσο μικρό budget ο 2200g είναι μονόδρομος. Απλά το 1080p θα είναι όλα Low στα latest AAA games. Αργότερα αν βρεις παραπάνω χρήματα μπορείς να κοτσάρεις και μια κάρτα επιπέδου 1060 και να είσαι άρχοντας.
Sakisoriginal21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Απλα θελω για αρχη να ξεκινησω με την αυτονομη καρτα και οσο με βγαλει.μεχρι την αναβαθμιση καρτας γραφικων.σε ευχαριστω...ξερω θα εχω απωλειες για αρχη.αλλα απο καπου να ξεκινησω.βλεπεις και τις καρτες τις πηγαν στο θεο.!!!
TopCLR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Στις 7/6/2018 στις 2:24 ΜΜ, Sakisoriginal21 είπε Οκ φιλε μου.λογικο νεα προιοντα δυνατοτερο τροφοδοτικο.θα το βαλουμε και αυτο στο πακετο.πιστευω μεχρι 600watt.ειμαστε οκ?και παλι σε ευχαριστω. Όχι δυνατότερο τροφοδοτικό, απλώς νέο τροφοδοτικό, ποιοτικό (παράδειγμα: όχι κάποιο που λέει 500-600W και κοστίζει 30€) και δεν είναι αναγκαίο να είναι 600W. Ανάλογα το τι κάρτα σκοπεύεις να βάλεις μελλοντικά (και αν δεν περιλαμβάνει overclock το μενού), ακόμα και τα 450W ενός σοβαρού τροφοδοτικού είναι αρκετά.
Sakisoriginal21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Με gt1050 ποιο τροφοδοτικο θα μου προτεινες;και παλι σε ευχαριστω..
TopCLR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Οι καινούριες κάρτες γραφικών, όσο προχωράει η τεχνολογία, μειώνουν τις απαιτήσεις σε ρεύμα. Γι' αυτό σου είπα πως δεν είναι αναγκαία τα 600W. Η μαμά nVidia προτείνει για τις GTX 1050(ti) τροφοδοτικό 300W! Στην χειρότερη περίπτωση, αν διαλέξεις την κάρτα, να σου προτείνει η κατασκευάστρια εταιρία τα 350W (γιατί θα είναι με εργοστασιακό overclock). Όπως είπα και παραπάνω με ένα σοβαρό τροφοδοτικό 450-500W θα είσαι καλυμμένος σε πολλές περιπτώσεις.
Sakisoriginal21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Σε ευχαριστω και παλι.οκ θα το ψαξω..
spy94 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μια σημείωση μόνο.Το συστημά σου δεν παίρνει καν pci-e οπότε καμιά καρτά γραφικών που βλέπεις δεν ταιριάζει.Ο δίσκος σου πιθανότατα να μην υποστηρίζεται επίσης.Το budget δεν φτάνει όπως και να το κάνουμε συνεπώς ψάξε κάτι μεταχειρισμένο.Μόνο τα 8gb ραμ που είναι απαραίτητα πλησιάζουν το 100ρικο.
TopCLR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 O "ΑΕΚτσης" Σάκης () ανέφερε οτι έχει δίσκο 500GB SATA οπότε μπορεί για αρχή να μείνει με αυτόν (λογω περιορισμένου budget) και αργότερα να βάλει και κάποιον SSD. Μια σημείωση από εμένα: Αν προχωρήσεις σε σύστημα με Ryzen APU (2200G που προτάθηκε) να προσέξεις η μητρική να έχει την έξοδο εικόνας που χρειάζεσαι. Παράδειγμα αν η οθόνη σου έχει είσοδο VGA (= αναλογικό σήμα) τότε από τις δύο μητρικές που πρότεινε ο nicos5800 η Asus διαθέτει έξοδο VGA ενώ η Gigabyte όχι (και η έξοδος της DVI-D είναι ψηφιακή και δεν λειτουργεί με απλό αντάπτορα DVI to VGA). Όσο για τα τροφοδοτικά που είπαμε παραπάνω, Θεωρώ πως οικονομικά και καλά πρέπει να είναι τα Be Quiet, H καινούρια σειρα CX της Corsair (με το ασπρόμαυρο λογότυπο, όχι η παλιά που έχει το "CX" με πράσινα γράμματα) δίνει 5 χρόνια εγγύηση.
Sakisoriginal21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ .ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
TopCLR Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Και πάλι φίλε μου μετά και από δεύτερη σκέψη (και προβληματισμό) κατέληξα στο εξής. Όσοι έχουν οθόνη με είσοδο VGA (= αναλογικό σήμα) ή και DVI από όπου όμως παίρνει αναλογικό σήμα (από DVI-I έξοδο), τον "ήπιαμε" (και εγώ μαζί που έχω οθόνη με VGA)! Οι νέες τεχνολογικά κάρτες προσφέρουν πλέον μόνο ψηφιακό σήμα (DVI-D, HDMI, Displayport) όπως παράδειγμα η σειρά RX της AMD (RX460, RX 550, RX 560 κλπ) όπως και οι VEGA (νομίζω). Οι νέοι Ryzen Raven Ridge APU (2200G, 2400G) διαθέτουν γραφικά τεχνολογίας VEGA όμως στο ΑΜ4 socket υπάρχουν και οι προηγούμενες APU (Bristol Ridge A series 9x00) που έχουν γραφικά τις παλιότερης τεχνολογίας (GCN 3.0). Οι μητρικές ΑΜ4 που υποστηρίζουν και τις δύο "γενιές" APU μπορεί να διαθέτουν και έξοδο VGA που μπορεί (μάλλον) να λειτουργεί με Bristol Ridge αλλά όχι με τους νέους Raven Ridge (2200G, 2400G)! Τουλάχιστον κάτι τέτοιο κατάλαβα διαβάζοντας σε αυτήν την σελίδα. Ξεκάθαρη απάντηση δεν βρίσκω πουθενά!
Sakisoriginal21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Καταλαβα φιλε μου.οποτε το μονο που μενει ειναι να ακυρωσω την οθονη μου.πραγμα που δεν μπορω οποτε παμε σε intel..??η και εκει θα εχουμε τα θεματακια.σορρυ αν σε κουραζω.αλλα μονο εσυ θα μπορεσεις να με κατατοπισεις.οπως κ η υπολοιποι ομαδα σας.αλλου εξω στην γυρα δεν προκειται να ξαναρωτησω ξερολες!!!
TopCLR Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δεν με κουράζεις. Το πρόβλημα είναι οτι δεν βγαίνει σύστημα για παιχνίδια με 300€ (έχοντας μόνο σκληρό δίσκο και κουτί από το παλιό) ακόμα και αν πας σε Intel. Ακόμα και 4GB μνήμης να βάλεις κάπου θα μείνει έλλειψη. Μιλώντας για Intel, είτε θα μείνεις με ενσωματωμένα γραφικά κάποιου τετραπύρηνου (π.χ. 8100 + μητρική Β360 + 4GB μνήμη + τροφοδοτικό) είτε θα περιοριστείς σε διπύρηνο (Celeron, Pentium) με κάποια υποτυπώδη κάρτα γραφικών (GT 1030? και σε αυτές θέλει προσοχή, να δίνουν VGA). Μια λύση είναι να πας σε μεταχειρισμένα αλλά θέλει πολύ προσοχή για να μην την πατήσεις. Μιας και στα καινούρια δεν φαίνεται να βγαίνει πλήρες σύστημα (και ο Pentium 4 δεν είναι και το ιδανικό σύστημα), κάνε έναν κόπο και κοίταξε (με CPU-Z, HWinfo) ποιά κάρτα γραφικών έχεις ή ποιά μητρική κάρτα. Αν τυχαίνει και είναι με σύνδεση pci-express και όχι AGP ίσως μπορεί να παραμείνει στην νέα σύνθεση εως ότου πάρεις καλύτερη. Τουλάχιστον θα "σου λύσει τα χέρια" στο τι θα επιλέξεις χωρίς να φοβάσαι πως δεν θα μπορείς να συνδέσεις την οθόνη σου. (Γλιτώνεις τα ~30€ από μια απλή "προσωρινή" κάρτα γραφικών ή την "αναγκαστική" επιλογή μητρικής με VGA εξοδο). Τα παρακάτω θα τα δούμε μετά.
Sakisoriginal21 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Pci express εχω .επανω εχω amd radeon 5450 hd. 1giga. Για να μην σε τρελαινω αλλο φιλε μου.αυτην την εισοδο βαζω στην οθονη και το ιδιο εχω και για την εισοδο στο κουτι.
spy94 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Στις 8/6/2018 στις 10:38 ΜΜ, TopCLR είπε O "ΑΕΚτσης" Σάκης () ανέφερε οτι έχει δίσκο 500GB SATA οπότε μπορεί για αρχή να μείνει με αυτόν (λογω περιορισμένου budget) και αργότερα να βάλει και κάποιον SSD. Σωστα εχεις δικιο,σορρυ. Αν εχεις την 5450 τοτε εχεις πιθανοτατα μητρικη 775 και ddr2 μνημες.Δες ποια μητρικη εχεις ισως μπορει να αναβαθμιστει.
dpolal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, TopCLR είπε Και πάλι φίλε μου μετά και από δεύτερη σκέψη (και προβληματισμό) κατέληξα στο εξής. Όσοι έχουν οθόνη με είσοδο VGA (= αναλογικό σήμα) ή και DVI από όπου όμως παίρνει αναλογικό σήμα (από DVI-I έξοδο), τον "ήπιαμε" (και εγώ μαζί που έχω οθόνη με VGA)! Οι νέες τεχνολογικά κάρτες προσφέρουν πλέον μόνο ψηφιακό σήμα (DVI-D, HDMI, Displayport) όπως παράδειγμα η σειρά RX της AMD (RX460, RX 550, RX 560 κλπ) όπως και οι VEGA (νομίζω). Οι νέοι Ryzen Raven Ridge APU (2200G, 2400G) διαθέτουν γραφικά τεχνολογίας VEGA όμως στο ΑΜ4 socket υπάρχουν και οι προηγούμενες APU (Bristol Ridge A series 9x00) που έχουν γραφικά τις παλιότερης τεχνολογίας (GCN 3.0). Οι μητρικές ΑΜ4 που υποστηρίζουν και τις δύο "γενιές" APU μπορεί να διαθέτουν και έξοδο VGA που μπορεί (μάλλον) να λειτουργεί με Bristol Ridge αλλά όχι με τους νέους Raven Ridge (2200G, 2400G)! Τουλάχιστον κάτι τέτοιο κατάλαβα διαβάζοντας σε αυτήν την σελίδα. Ξεκάθαρη απάντηση δεν βρίσκω πουθενά! Στο θέμα που αναφέρεις μπορεί κάποιος που έχει τρομερά περιορισμένο μπατζετ να πουλήσει την παλιά του οθόνη για 20-30 ευρώ, να συμπληρώσει άλλο ένα 50ρι και να «βολευτεί» για κάνα χρόνο με μία refurbish που διαθέτει Display port μέχρις ότου μπορέσει να την αναβαθμίσει με μία σύγχρονη gaming οθόνη. Υπάρχουν λύσεις. Ενδεικτικά: 22" http://www.cosmodata.gr/product/277561/othoni-dell-22-p2210t-professional-me-analisi-1680x1050-fotinotita-250-cd-m2-16-7-ekatommiria-chromata-logo-antithesis-1-000-1 ή 23" http://www.cosmodata.gr/product/295681/othoni-23-hp-elitedisplay-e231-me-opisthofotismo-led Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2018 από dpolal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα