aypnos_222 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 καλημερα, εχω λαπτοπ sony vaio σχεδον 9 χρονων.... και ποτε δεν το ανοιξα να μου καθαρισουν τους εσωτερικους ανεμιστηρες και να αλλαξουν παστα. μεχρι τωρα δουλευει καλα (χρηση 10 ωρες καθε μερα) απλα εχει αρχισει και κανε λιγοι θορυβο. τα τελευταια 2 χρονια το εχω υπερυψωμενο (εχω βαλει κατι ποδαρακια απο κατω 2 εκατοστων) η διαδικασια να μου το ανοιξει καποιος και να το καθαρισει και αλλαγη παστας ειναι κατι δυσκολο? υπαρχει περιπτωση να κανει καποια ζημια ή ειναι κατι σχετικα ευκολο για εναν τεχνικο? Ρωταω γιατι ενας λογος που δεν το εχω παει ακομα ειναι οτι φοβαμαι μη γινει καποια ζημια και εχω προγραμματα κλπ που δε μπορω να κανω backup και ουτε θα αντεξω τη διαδικασια να το ξανασεταρω οπως ηταν, αν χαλασει. ευχαριστω
Salvation81 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Και μονος σου το κανεις αν εχεις ορεξη, απλα χρειαζεσαι μικρα κατσαβιδακια και μια ελαχιστη τεχνογνωσια.
LambisElef Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Κάνε ένα clone το δίσκο κάπου αλλού, γιατί άπαξ και χαλάσει (που μπορεί να γίνει από στιγμή σε στιγμή, χωρίς ιδιαίτερο λόγο) θα τα κλαις τα αρχεία σου.
Qless Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν το ανοίξεις μόνος σου εκτός από κατσαβίδια χρειάζεσαι και τα ανάλογα πλαστικά tools για να μην το γδάρεις ανοίγοντας το σασί και επίσης προσοχή είδικά για το vaio to diakopt;aki wireless μπροστα όταν το κλείσεις γιατι σπάει για πλάκα, και το ακόμη πιο σημαντικό είναι να αφαιρέσεις την ψύκτρα με προσοχή καθώς στην 10ετία η πάστα θα έχει γίνει πετρα και αν δεν ζεστάνεις λίγο την ψύκτρα μπορεί να ξεκολλήσεις και το cpu die μαζί με την ψύκτρα ή να την στραβώσεις και να μην κάθεται σωστά μετα.., αυτά γενικά αν δεν είσαι σίγουρός ή πήγαινε πολύ αργά τα βηματά σου ή πηγαινε το σε κάποιονπου ξέρει, γενικά είναι από τα έυκολα λαπτοπ να λυθούν πάντως 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Εξαρταται -> οσο δεν μας λες το μοντελο..?? Υπηρξαν [και = προφανως οχι μονο] Vaio εκεινης της εποχης χρονικα που ανοιγε (σχεδον) ολος ο φορητος απο κατω: ξεβιδωνοντας απλως καπακι του -δηλαδη ετσι ποσο πιο ευκολο? 🤖
Qless Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Από 2008-2014, πότε βγήκαν τα τελευταία πάνω κάτω ίδιο σασί είναι με μικροδιαφορές από μοντέλο σε μοντέλο
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μοντελα οπως τα VGN-CR... αν θυμαμαι σωστα ηταν ~2007-08, εχουν πανευκολο ανοιγμα!! https://www.notebookcheck.com/fileadmin/_processed_/csm_sony_vaio_cr21s_unterseite_02_a8de4bbf2f.jpg Ενω μεταγενεστερα οπως πχ τα SVE... θελουν ανοιγμα ολιγο ωσαν...οστρακο(!). Οπου εκει το λες σαφως λιγα κλικ δυσκολοτερο και θελει εξτρα προσοχη, σε σχεση με πρωτο 'σεναριο'! 1
ss13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Πες μας το μοντέλο https://esupport.sony.com/info/264/US/#computers να δούμε τι παίζει , αλλά αν είναι 9 ετών το Laptop , σίγουρα ο δίσκος θα είναι αργός ( 4.200 rpm ή στη καλύτερη των περιπτώσεων 5.400 rpm ) οπότε θες σίγουρα αλλάγή , τρέξε λίγο αυτό http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Hard-Disk-Sentinel.shtml πες μας Health / Performance του δίσκου , όπως και το μοντέλο του ( πάνω αριστερά της αναφοράς του Hdd Sentinel ) , το Back Up απλό είναι αν μας πεις τι λειτουργικό έχεις 😎
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα