gazp Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Καλημερα σε ολους! Στη δουλεια εχουμε ενα παλιο laptop το οποιο τρεχει συγκεκριμενα προγραμματα και αποφασισε το αφεντικο να βαλει λιγη RAM παραπανω και απο 2gb να παει στα 4. Δυστυχως ομως, για να δει ολη την μνημη χρειαζεται να γινει BIOS Update. To Laptop ειναι ενα Toshiba Satellite Pro L40-17E (Part Number: PSL4BE-00Q005EN) και φοραει AMI BIOS Version 1.8 Μπαινοντας στο Site της Toshiba και εισαγοντας το Serial της συσκευης στα Discontinued Products μου δινει 2 Bios Update για κατεβασμα: Version 2.0 για Vista και Version 5.5(!) για XP. Μαζι δινει και ενα Utility το οποιο τρεχει απο Windows για να γινει το Update. Κατεβαζω το Update για Vista, τρεχω το Utility και το μονο που κανει το pc ειναι να εμφανιζει μηνυμα οτι κανει επανεκκινηση και μετα σβηνει τελειως. Φυσικα το Bios δεν αναβαθμιζεται ποτε.... Μετα απο αρκετες προσπαθειες και ισαριθμες αποτυχιες (και ισως καλυτερα, δεν εμπιστευομαι το flash μεσα απο windows), αποφασισα να προσπαθησω με φλασακι. Με το HPUSB tool εφτιαξα ενα φλασακι MSDOS και προσπαθησα με το AFUDOS να φλασαρω. Μου βγαζει ομως συνεχεια "error: Unable to erase flash000000" και μενει εκει. Μετα απο αρκετο ψαξιμο ειδα οτι τα BIOS της AMI ειναι της μορφης .ROM και οχι .BIN οπως το Update που κατεβασα. Εκανα Rename το αρχειο (κακως ισως) απο .ROM σε .BIN και μολις ετρεξα το AFUDOS αυτη τη φορα μου εβγαλε μηνυμα "Bad file block". Εχω στειλει mail στην ΑΜΙ & στα Forums της Toshiba και με εχουν συνδεσει με Καιρο. Δεν μπορω να σκεφτω αν υπαρχει κατι αλλο που να μπορω να κανω. Παραξενευομαι επισης, γιατι βλεπω οτι τα BIOS της AMI εχουν καταληξη .ROM και οχι .BIN και απορω μηπως καποιο λαθος εχει γινει απ την Toshiba και δινει αλλα αντ' αλλων για κατεβασμα για το συγκεκριμενο μοντελο. Γινεται τιποτε η να επιστρεψει τις μνημες εκει που τις πηρε? Εχει κανενας καμμια ιδεα η προταση? Η κανενα BIOS file που να δουλευει :p
dancer_69 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Κατέβασες αυτό που είναι για windows vista γιατί? Στις παρατηρήσεις γράφει ότι είναι μόνο για laptops με windows vista. Αν λοιπόν το δικό σου δεν είχε vista αλλά XP, ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν αναγνωρίζεται. Και πάλι καλά που έχει προστασία και δε σε άφησε να το φλασάρεις γιατί θα έκανες τη συσκευή τούβλο. Το bios update, είναι επικίνδυνη διαδικασία και κακώς έκανες πειράματα του τύπου αλλαγής κατάληξης του αρχείου. Προφανώς το μοντέλο αυτό θα είχε κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις (windows XP και Vista) και με διαφορετικό bios για την κάθε μια.
gazp Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, dancer_69 είπε Κατέβασες αυτό που είναι για windows vista γιατί? Στις παρατηρήσεις γράφει ότι είναι μόνο για laptops με windows vista. Αν λοιπόν το δικό σου δεν είχε vista αλλά XP, ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν αναγνωρίζεται. Και πάλι καλά που έχει προστασία και δε σε άφησε να το φλασάρεις γιατί θα έκανες τη συσκευή τούβλο. Το bios update, είναι επικίνδυνη διαδικασία και κακώς έκανες πειράματα του τύπου αλλαγής κατάληξης του αρχείου. Προφανώς το μοντέλο αυτό θα είχε κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις (windows XP και Vista) και με διαφορετικό bios για την κάθε μια. Οποτε θα δοκιμασω με αλλο δισκο με Vista για να φλασαρω μεσα απο Windows... 2 ώρες πριν, dimpa16 είπε Το μοντέλο που έδωσες πέρνει maximum 2GB RAM. Εψαξα και ειδα που λεγανε ορισμενοι οτι εβαλαν παραπανω μνημη με BIOS Update γι αυτο κοπανιεμαι 2 μερες τωρα. Θελω να ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν παιρνει, οποτε αν δεν σου ειναι κοπος μπορεις να μου στειλεις που το βρηκες γιατι δεν εχω βρει κατι αντιστοιχο? (Μην το παρεις στραβα, ισα ισα σ ευχαριστω για την απαντηση γιατι ισως με γλτωσει απο τζαμπα κοπο για update) 1
dimpa16 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/satellite-pro-l40-17e/ System memory : standard : 512 MB maximum expandability : 2,048 MB technology : DDR2 RAM (667 MHz) 1
gazp Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 31 λεπτά πριν, dimpa16 είπε http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/satellite-pro-l40-17e/ System memory : standard : 512 MB maximum expandability : 2,048 MB technology : DDR2 RAM (667 MHz) Ευχαριστω πολυ! Πως τυφλωθηκα & δεν το δα 2 μερες τωρα....θα πω του αφεντικου να το βαψει μπλε 😂 1
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Πολλά λάπτοπ παρόλο που λένε ότι παίρνουν τόση μνήμη εν τέλει παίρνουν παραπάνω. Δοκίμασε να κάνεις update το BIOS μέσω win. Δεν χάνεις τίποτε.
nikos903 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δοκίμασε μια να τρέξεις mini windows XP μπας και στο φλασάρει απο εκεί μέσα (με την έκδοση για XP ). Hiren's boot cd: λινκ Το αν είναι bin ή rom δεν νομίζω να έχει να κάνει, και τα 2 binary είναι στην τελική. Πέραν του bios όμως, τι τσιπάκι έχει αυτό; To 960? Αν ναι.... Δεν το βλέπω να γίνεται...
gazp Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, nikos903 είπε Δοκίμασε μια να τρέξεις mini windows XP μπας και στο φλασάρει απο εκεί μέσα (με την έκδοση για XP ). Hiren's boot cd: λινκ Το αν είναι bin ή rom δεν νομίζω να έχει να κάνει, και τα 2 binary είναι στην τελική. Πέραν του bios όμως, τι τσιπάκι έχει αυτό; To 960? Αν ναι.... Δεν το βλέπω να γίνεται... το δοκιμασα και τιποτε. Δοκιμασα σημερα με εγκατεστημενα Vista μεσα και μου εκανε το ιδιο: ετρεξα το αρχειακι που δινει η Toshiba, πηρα μηνυμα οτι γινεται επανεκκινηση και το pc απλα εσβησε. Το ιδιο μου εκανε και με τα 10αρια που προσπαθουσα. Επισης, βλεπω ρε παιδια οτι τα bios της ami ειναι .rom, αυτο το update που δινει η Toshiba γιατι ειναι .bin? 14 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Πολλά λάπτοπ παρόλο που λένε ότι παίρνουν τόση μνήμη εν τέλει παίρνουν παραπάνω. Δοκίμασε να κάνεις update το BIOS μέσω win. Δεν χάνεις τίποτε. Θα εξαντλησω ολες τις πιθανοτητες ξαδερφε :)
boombastik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 διαβασα το αρθρο. Δεν ξερω αν μου ξεφυγε αλλα αλαξες την ραμ με μια 4αρα η 2 των 2 gb? Απο οτι ειδα το λαπτοπ εχει 2 ραμ σλοτς δοκιμασες με 2 των 2 gb ram? Ειναι ιδιες οι ραμ? επισης εκεινη την εποχη μοδα ειταν να εχουν 3 γβ ραμ, μια ραμ του ενος gb και μια των 2γβ. Μια μονη της τετραρα δεν νομιζω να την διαβασει.
gazp Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 2x2 gb ειναι, ιδιες. Το τσιπακι ειναι το GL960. Δεν ξερω πια τι να δοκιμασω...
dimpa16 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Υπ`όψην. Για να δει ολόκληρη την ποσότητα μνήμης (αν ποτέ καταφέρεις τίποτα),το λειτουργικό σου θα πρέπει να είναι 64bit.
nikos903 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 To GL960 πάντως officially έχει maximum ram τα 2GB, μερικά λάπτοπ βλέπανε και 2.5 και 3, αλλά 4 δεν το νομίζω. Δοκίμασε να βάλεις μια 2πλή και μια μονή, ή μια διπλή και μία 512, κάνε συνδυασμούς τέλος πάντων, μπας και δει παραπάνω ραμ αλλά αν δεν την δει το πιο πιθανό είναι να σε πιάνει ο περιορισμός του controller. 1
boombastik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) βρηκα αυτο: If you are going to try 4GB RAM with the GL960 the most likely to work is 2 x 2GB Samsung M470T5669AZ0-CE6 (with 4 banks of RAM on each side). Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από boombastik αρα πεζουν ρολο και τα banks. δοκιμασε kai me 3 gb ram.
gazp Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Προς το παρον με νοιαζει να γινει το update και ας δει εστω και εως τα 3gb που βλεπουν τα 32bit windows...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα