micos000 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή τόσες μέρες μιλάμε στον αέρα, τι σύστημα έχεις; Λάπτοπ (ποιο; ) ή σταθερό; Ο ssd είναι 120άρης (κάτι τέτοιο κατάλαβα από προηγούμενο σου post); Όσα στικάκια ή εξωτερικούς δίσκους και να βάλεις μπορείς να αντιγράφεις/μεταφέρεις ότι θέλεις από το ένα στο άλλο απευθείας. Δεν σε παίρνει για κανέναν 250άρι ssd ή για 2ο δίσκο (αν είναι desktop); Από τα πιο γρήγορα της αγοράς είναι το sandisk extreme pro. Δυστυχώς δεν το βρίσκω στα 64gb, μόνο στα 128gb. Στην ουσία όμως παίρνεις έναν εξωτερικό ssd σε usb. Αν παίρνει κάρτα μνήμης μήπως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις και κάποια γρήγορη sd; Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από micos000 1
rus Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι, για pc μιλαμε. Ο ssd oπως ειπα είναι 120ρης(πραγματικα 111,6GB). Eξωτερικο δισκο δε θα εβαζα. Μεταξυ στικ ή δευτερου ssd προτιμω το πρωτο γιατι είναι φτηνοτερο. Εννοειται ότι θα μπορω να μεταφερω μεταξυ τους, αλλο ρωτησα: αν όταν τρεχω μια εφαρμογη από το στικ, ή ακουω ένα μουσικο αρχειο ή παιζω μια HD ταινια, θα τρεχουν κανονικα και χωρις διακοπες. Δε χρειαζομαι κατι 'extreme pro' σαν αυτο που εβαλες, απλα το φτηνοτερο που κανει τη δουλεια μου. Καρτα μνημης παιρνει, αλλα αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να εχω μονιμως ανοιχτο το πανω(οριζοντιο) καπακι απο το case μου. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από rus
micos000 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Στην ανάγνωση τα περισσότερα στικάκια παίζουν μια χαρά. Στην εγγραφή χωλαίνουν και ιδίως όταν γράφεις πολλά μικρά αρχεία. Εγώ έχω πάρει αυτό και είναι πολύ καλό για απλή χρήση.
rus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Για αποθηκευτικο χωρο το θελω, δηλαδη θα είναι μονιμα συνδεδεμενο. Αρα η ταχυτητα μεταφορας δε με ενδιαφερει. Με ενδιαφερει να τρεχει απροβλημάτιστα ότι επιλεγω να τρεξει απο κει. Εχω ηδη αυτό εδώ με ταχυτητα εγγραφης ως 70ΜΒ/sec και αναγνωσης ως 120ΜΒ/sec. Εν τω μεταξυ ο φτηνότερος ssd της αγορας (60GB στα 20,7€) κοστιζει σχεδον οσο το στικακι σου, αλλα εχει εγγραφη/αναγνωση στα 400/500ΜΒ δηλαδή είναι 5 φορες γρηγορότερος. Αρα μηπως θα πρεπε να παρω αυτόν τον ssd?
micos000 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Γιατί δεν βάζεις έναν 3.5''άρι στι; 7200 στροφές για να έχεις και χώρο και ταχύτητα; Αφού τον θέλεις για 2ο δε βλέπω τον λόγο να πας σε ssd πάλι.
rus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 21 ώρες πριν, micos000 είπε Γιατί δεν βάζεις έναν 3.5''άρι στι; 7200 στροφές για να έχεις και χώρο και ταχύτητα; Αφού τον θέλεις για 2ο δε βλέπω τον λόγο να πας σε ssd πάλι. Exω καταργησει τους μηχανικους δισκους στο βασικο μου συστημα, κανουν θορυβο. Ο ssd των 20€ που ειπα από πανω δεν εχει ταχυτητα? γιατι να μην τον παρω?
Nikos747 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, rus είπε Exω καταργησει τους μηχανικους δισκους στο βασικο μου συστημα, κανουν θορυβο. Ο ssd των 20€ που ειπα από πανω δεν εχει ταχυτητα? γιατι να μην τον παρω? Καλημέρα, αμφιβάλλω σε αυτό το μπάτζετ που παίζεις ότι τα υπόλοιπα κομμάτια είναι κάτω από 28db και θα σου ακούγεται ο δίσκος ; 28db έχει ένας western digital blue σε seek. Όσο για τα windows μπορείς να φτιάξεις μια δική σου έκδοση αφαιρώντας π.χ. γλώσσες πληκτρολογίου, υποστήριξης και άλλα πολλά αρχεία που δε χρειάζονται στο μέσο χρήστη από την εγκατάσταση μέσω κάποιου προγράμματος όπως το NTlite. Αν δε κάνω λάθος μαζί με τα τελευταία updates που μπορείς να τα ενσωματώσεις κι αυτά γύρω στα 15-16GB θα σου πιάσει. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να τα συμπιέσεις και να κερδίσεις ακόμα περισσότερο. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από Nikos747
micos000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, rus είπε Exω καταργησει τους μηχανικους δισκους στο βασικο μου συστημα, κανουν θορυβο. Ο ssd των 20€ που ειπα από πανω δεν εχει ταχυτητα? γιατι να μην τον παρω? Δεν είπα να μην τον πάρεις. Δεν το ξέρω τον δίσκο, ούτε τι ασφάλεια μπορεί να προσφέρει στα δεδομένα σου. Αν το πάρεις πες εντυπώσεις. Όσο για τον θόρυβο, τι να πω. Εγώ έχω ένα pc δίπλα μου και πάνω στο γραφείο με έναν θορυβώδη wd velociRaptor στις 10000 rpm για βασικό δίσκο και τον ακούω μόνο όταν τον ζορίζω πολύ. Επίσης, να δώσεις 20€ για δίσκο 60gb όπου θέλεις να αποθηκεύεις δεδομένα μου φαίνεται ότι είναι τζάμπα λεφτά. Εγώ θα προτιμούσα έναν μηχανικό, αλλά όχι τους wd blue γιατί έχω άσχημες εμπειρίες με 4 καμένους σε λιγότερο από έναν χρόνο (από τους 6 που πήραμε στο γραφείο) ενώ κάτι άλλα παρτάλια δουλεύουν σαν σκυλιά πάνω από 5 χρόνια.
rus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nikos747 είπε Καλημέρα, αμφιβάλλω σε αυτό το μπάτζετ που παίζεις ότι τα υπόλοιπα κομμάτια είναι κάτω από 28db και θα σου ακούγεται ο δίσκος ; 28db έχει ένας western digital blue σε seek. Φιλε μου εχω φροντισει το συστημα μου να ειναι απολυτως αθορυβο. 57 λεπτά πριν, micos000 είπε Επίσης, να δώσεις 20€ για δίσκο 60gb όπου θέλεις να αποθηκεύεις δεδομένα μου φαίνεται ότι είναι τζάμπα λεφτά. Εγώ θα προτιμούσα έναν μηχανικό, αλλά όχι τους wd blue γιατί έχω άσχημες εμπειρίες με 4 καμένους σε λιγότερο από έναν χρόνο (από τους 6 που πήραμε στο γραφείο) ενώ κάτι άλλα παρτάλια δουλεύουν σαν σκυλιά πάνω από 5 χρόνια. Nα αποθηκευσω για να κανω χωρο στον σκληρο, αλλα ταυτόχρονα να τα τρεχω. Ο φάκελος της μουσικης ειναι 23GB, ηδη τον μετεφερα στο στικακι που εχω και ο ssd ανασανε. Με 40GB ελευθερο χωρο τωρα το συστημα αξιολογησης των 7 τον πηγε από 5,9 ξανα σε 7,8. Γιατι είναι λες τσαμπα λεφτα για ssd αλλα δεν ειναι για το USB στικ που μου πρότεινες? Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από rus
micos000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, rus είπε Γιατι είναι λες τσαμπα λεφτα για ssd αλλα δεν ειναι για το USB στικ που μου πρότεινες? Πάλι παραφράζεις. Δες λίγο τη σειρά της συζήτησης. Το usb το πρότεινα γιατί στην αρχή ζητούσες γρήγορο usb και δεν ήξερα τι σύστημα είχες. Μετά είπες ότι είναι desktop και ότι μεταξύ usb και 2ου ssd προτιμάς το usb και σου είπα ότι έχω το ultra. Στη συνέχεια είπες για τον φθηνό ssd και σου είπα για μηχανικό δίσκο και ότι θεωρώ τζάμπα λεφτά τα 20€ για έναν ssd 60άρι όταν με τα διπλά παίρνεις 500άρι μηχανικό. Οπότε μην ανακατεύουμε τη ροή γιατί βγαίνει άλλο νόημα.
sistah Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Επισης οι μηχανικοι πλεον δεν κανουν τους θορυβους που κανανε πριν μερικα χρονια και εκτος και αν εχεις noctua ανεμιστηρια των 40ε για silent pc, οι HDD δεν προκειται να ξεπερασουν τον ηχο των fans που θα βγαζει το pc σου.
rus Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, micos000 είπε Πάλι παραφράζεις. Δες λίγο τη σειρά της συζήτησης. Το usb το πρότεινα γιατί στην αρχή ζητούσες γρήγορο usb και δεν ήξερα τι σύστημα είχες. Μετά είπες ότι είναι desktop και ότι μεταξύ usb και 2ου ssd προτιμάς το usb και σου είπα ότι έχω το ultra. Στη συνέχεια είπες για τον φθηνό ssd και σου είπα για μηχανικό δίσκο και ότι θεωρώ τζάμπα λεφτά τα 20€ για έναν ssd 60άρι όταν με τα διπλά παίρνεις 500άρι μηχανικό. Οπότε μην ανακατεύουμε τη ροή γιατί βγαίνει άλλο νόημα. 'Παλι'? Ποια ηταν η άλλη φορα? Μου σύστησες ένα στικακι οποτε εγω αντιπροτεινα έναν ssd στα ιδια κυβικα και τιμη. Ειπα μεν ότι μεταξυ usb και δευτερου ssd προτιμαω το usb αλλα με την εντυπωση ότι ο ssd είναι ακριβοτερος, μετα όμως βρηκα σε ιδια τιμη με το usb. " Τσαμπα λεφτα ο 60ρης σε σχεση με μηχανικο" ναι αφου το εννοουσες ετσι, αλλα ο μηχανικος δε παιζει στη περιπτωση μου. Τελικα ποια είναι η απαντηση σου για στικ vs ssd? 4 ώρες πριν, sistah είπε Επισης οι μηχανικοι πλεον δεν κανουν τους θορυβους που κανανε πριν μερικα χρονια και εκτος και αν εχεις noctua ανεμιστηρια των 40ε για silent pc, οι HDD δεν προκειται να ξεπερασουν τον ηχο των fans που θα βγαζει το pc σου. Oπως ειπα το pc μου είναι απολυτως αθορυβο. Κυριολεκτικα, όχι μεταφορικα. Υπαρχουν 3 ανεμιστήρες σε χαμηλες στροφες αλλα είναι επιλεγμενοι αθορυβοι και το κουτι είναι περικλειστο. Εξαλλου δε χρειαζομαι μηχανικους σκληρους με μεγαλες χωρητικότητες, εχω έναν τετοιο εξωτερικο σε άλλο συστημα μου και τον ανοιγω οταν χρειαζεται. Χωρο για λιγες δεκάδες giga χρειαζομαι μόνο, ο ssd που λεω δε μπορει να κανει τη δουλεια? Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από rus
micos000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, rus είπε Τελικα ποια είναι η απαντηση σου για στικ vs ssd? ssd φυσικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα