Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, rus είπε

Όχι, θεωρω ότι δε χρειαζεται να βαζω αυτοματα ολο αυτό τον ογκο που υπαρχει, μόνο τα απαραίτητα.

Εδώ μπερδεύεσαι. Αυτόματα κατεβαίνουν μόνο τα security και τα cumulative που είναι όλα απαραίτητα. Τα μη απαραίτητα είναι στις προτεινόμενες και δεν κατεβαίνουν αν δεν τα ζητήσεις. Εγώ όπου έχω βάλει 7άρια έχω επιλέξει να με ειδοποιεί αλλά αν μην κατεβάζει αυτόματα τις ενημερώσεις. Όταν βγάλει το μήνυμα ότι έχει κάτι θα δω τι είναι και θα το βάλω να κατεβεί.

6 ώρες πριν, rus είπε

Το SP1 τι μέγεθος εχει? εδω τα λεει περιεργα, στη μια περιπτωση λεει 1GB, στην άλλη 7,5(?).

Αυτό τώρα με κάνει να σκεφτώ ότι δεν έχεις το sp1 στα 7άρια, αλλά ελπίζω να κάνω λάθος γιατί αν δεν το έχεις τότε πρέπει να το βάλεις όπως και να 'χει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, rus είπε

Φιλε μου το system restore όπως ειπα το εχω στο 1%. Στο 50% το εβαλα μόνο για να βγαλω το image που σου εδειξα. Σχετικα με τον Softwaredistribution, αναρωτηθηκα αν μπορει να σβηστει ολοκληρος ο folder(oπως μου ειχες πει), ή μονο ο φακελος 'Download'.

Εχεις SP1? Eχεις κουρεψει ποτέ την εγκατασταση σου με καποιο από τα σχετικα προγράμματα?

Αν βαλω pagefile οσο και η φυσικη μου μνημη δηλ. 8GB τοτε καηκα:) Ειναι και περιττο νομιζω. Την εχω στο 1,5 (οι συστασεις για τους ssd είναι να το εχουμε στο μηδεν). Με το Advanced SystemCare ειμαι ικανοποιημένος, εχει πολλες λειτουργιες αλλα εσυ διαλέγεις ποιες θα τρεξεις. Τι εννοεις "ρυθμισεις του συστηματος", δε νομιζω ότι επεμβαινει σε αυτές.

Το sp1 είναι κανονικά εγκατεστημένο και ουδέποτε έχω πειράξει τα windows. Σβήσε τους φακέλους που περιέχει ο φάκελος, softwaredistribution, αλλά όταν ξανα-ενεργοποιηθούν τα windows updates θα ξεκινήσει πάλι να δημιουργεί τους φακέλους και τα αρχεία για τα updates. Με τις ρυθμίσεις συστήματος, εννοώ ότι το advance system care σου ξανα ενεργοποιεί την αυτόματη εγκατάσταση των updates, παρόλο που το έχεις κλειστό. Πάσο με το pagefile, αλλά ισχύει ότι χρειάζεται να γράψουν τα windows σε αυτό (pagefile )ακόμα και αν υπάρχει αρκετή μνήμη στο σύστημα.

Δημοσ.
7 hours ago, rus said:

120ρη εχω κι εγω, δηλ. πραγματικα 111,6GB. Το SP1 τι μέγεθος εχει? εδω τα λεει περιεργα, στη μια περιπτωση λεει 1GB, στην άλλη 7,5(?).

Εσβησα και τα περιεχομενα του φακελου 'Download' του folder Windows/SoftwareDistribution μετα την προταση του dimitris85 και όπως διαβασα εδώ, οποτε ελευθερωθηκαν αλλα 2,3GB. Tωρα o ελευθερος μου χωρος είναι στα 17GΒ, δηλ. τα μισα απ τα δικα σου. Πόσο pagefile εχεις ορισει?

Ο φάκελος της μουσικης πιανει 23GB, των Windows 24GB, τα δυο Program Files 7,5GB και αλλα 2,4GB τα ProgramData. Επισης 2,4GB είναι το Αll Users(προστατευομενος folder) και 4,83GB τα AppData που βρισκονται στον folder του user.

Μην προσπαθεις να κανεις συγκριση διοτι ο καθενας κανει διαφορετικη χρηση, για παραδειγμα εγω εχω αδειους τους προσωπικους φακελους μιας και εχω αλλους 2 μηχανικους να αποθηκευω τις μουσικες/documents/downloads. Επισης τον φακελο Desktop τον εχω κανει link στον μηχανικο.

7,5GB τα program files μονο? Εισαι σιγουρος? Ειναι φρεσκο φορμαρισμενο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, micos000 είπε

Εδώ μπερδεύεσαι. Αυτόματα κατεβαίνουν μόνο τα security και τα cumulative που είναι όλα απαραίτητα. Τα μη απαραίτητα είναι στις προτεινόμενες και δεν κατεβαίνουν αν δεν τα ζητήσεις. Εγώ όπου έχω βάλει 7άρια έχω επιλέξει να με ειδοποιεί αλλά αν μην κατεβάζει αυτόματα τις ενημερώσεις. Όταν βγάλει το μήνυμα ότι έχει κάτι θα δω τι είναι και θα το βάλω να κατεβεί.

Ναι, αλλο λεω. Εγω το εχω ρυθμισμενο "να μη γινεται ποτέ ελέγχος για ενημερωσεις". Όταν ομως τρεξω το Advanced SystemCare μου το γυριζει σε "αυτοματη εγκατασταση ενημερωσεων", οπότε αθόρυβα κατεβαζει οτι υπαρχει και μετα  μου τα εμφανιζει ξαφνικα προτρέποντας με να τα εγκαταστησω. 

17 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό τώρα με κάνει να σκεφτώ ότι δεν έχεις το sp1 στα 7άρια, αλλά ελπίζω να κάνω λάθος γιατί αν δεν το έχεις τότε πρέπει να το βάλεις όπως και να 'χει.

Ποιο? Απλα ρωτησα τι μεγεθος εχει το SP1. Aυτο το image από τον Πινακα Ελεγχου μου θα σε πεισει ότι το εχω:)

1nxqn5.png

16 ώρες πριν, dimitris85 είπε

Το sp1 είναι κανονικά εγκατεστημένο και ουδέποτε έχω πειράξει τα windows. Σβήσε τους φακέλους που περιέχει ο φάκελος, softwaredistribution, αλλά όταν ξανα-ενεργοποιηθούν τα windows updates θα ξεκινήσει πάλι να δημιουργεί τους φακέλους και τα αρχεία για τα updates. Με τις ρυθμίσεις συστήματος, εννοώ ότι το advance system care σου ξανα ενεργοποιεί την αυτόματη εγκατάσταση των updates, παρόλο που το έχεις κλειστό. Πάσο με το pagefile, αλλά ισχύει ότι χρειάζεται να γράψουν τα windows σε αυτό (pagefile )ακόμα και αν υπάρχει αρκετή μνήμη στο σύστημα.

Δηλαδη δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτέ προγραμματα που ψαλιδιζουν τα περιττα αρχεια απ τoυς folders των windows? Γιατι 22GB για τα 7 SP1 + updates μου φαινονται πολύ λιγα, με το περασμα του χρονου αυτοι οι folders διογκώνονται.

O folder Windows/SoftwareDistribution  εχει αυτους τους φακελους μεσα

16by1zd.png

Προς το παρον αδειασα τον 'Download', να αδειασω και τους υπολοιπους λες? Θα εξοικονομησω άλλο 1,13GΒ. Ή μπορω απλα να τους σβηνω με τη μια(τους φακελους του image) και θα αναδημιουργηθουν?

Oσο αφορα το Advanced SystemCare αυτό ειναι το κυριο παραθυρο του

30blk09.png

Ενδεχομένως να μπορεις να το ρυθμισεις να μη σου αλλαζει τα settings των upadates, δε το εχω ψαξει. Πρεπει να είναι στην επιλογή 'Εξασφαλιση προστασιας' ή 'Επιδιορθωση τρωτων σημειων'.

Οσο αφορα το pagefile, λενε ότι με φυσικη 8GB εισαι ok, αρα το μηδενίζεις για να μη σου φθειρει τον ssd. Eγω το ειχα στο 1GB, αλλα επειδή συνηθιζω να ανοιγω πολλα παραθυρα κάθε τοσο εβγαινε το γνωστο εκνευριστικο μηνυμα περι ανεπαρκούς μνημης, οποτε το ανεβασα λιγο.

15 ώρες πριν, sistah είπε

για παραδειγμα εγω εχω αδειους τους προσωπικους φακελους μιας και εχω αλλους 2 μηχανικους να αποθηκευω τις μουσικες/documents/downloads. Επισης τον φακελο Desktop τον εχω κανει link στον μηχανικο.

7,5GB τα program files μονο? Εισαι σιγουρος? Ειναι φρεσκο φορμαρισμενο?

Kι εγω εχω αλλους δισκους, αλλά σε αλλο συστημα. Αν μετεφερα και εκανα link τον folder με τις μουσικες θα κινδυνευα να εχω διακοπες κατά την αναπαραγωγή, αφου η συνδεση είναι ασυρματη.

7GB, μετα από κατι σαβουρες που εσβησα. Φορμαρισμενο εδώ και χρονια:) Απλα δεν εχω εγκατεστημενα συγχρονα pc games που πιανουν πολλα GBs.

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παράθεση:''' Δηλαδη δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτέ προγραμματα που ψαλιδιζουν τα περιττα αρχεια απ τoυς folders των windows? Γιατι 22GB για τα 7 SP1 + updates μου φαινονται πολύ λιγα, με το περασμα του χρονου αυτοι οι folders διογκώνονται. O folder Windows/SoftwareDistribution  εχει αυτους τους φακελους μεσα [...]'''

Χρησιμοποιούσα το ccleaner, αλλά δεν έβλεπα σημαντική διαφορά διαγράφοντας κάθε 2 βδομάδες τα temp από τη διαδρομή user/local/appdata/temp και windows/temp και τα δεδομένα του chrome, οπότε το έσβησα. 241 updates εγκατεστημένα μετά από σχεδόν 1 χρόνο εγκατάστασης των windows 7. Σβήσε τα περιεχόμενα του φακέλου softwaredistribution και άστον άδειο. Όπως έγραψε και η sistah ο καθένας κάνει διαφορετική χρήση του pc και ενδέχεται το μέγεθος των εκάστοτε φακέλων να διαφέρει. Στην ουσία η μεγαλύτερη 'σαβούρα'  βρίσκεται στον φάκελο winsxs, ο οποίος 'καθαρίζει' (λίγα πράγματα όμως κανα 1-2 gb το πολύ να πέσει το μέγεθος του) μόνο με την εκκαθάριση δίσκου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Προσθήκη κειμένου
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, dimitris85 είπε

Χρησιμοποιούσα το ccleaner, αλλά δεν έβλεπα σημαντική διαφορά διαγράφοντας κάθε 2 βδομάδες τα temp από τη διαδρομή user/local/appdata/temp και windows/temp και τα δεδομένα του chrome, οπότε το έσβησα. 241 updates εγκατεστημένα μετά από σχεδόν 1 χρόνο εγκατάστασης των windows 7. Σβήσε τα περιεχόμενα του φακέλου softwaredistribution και άστον άδειο. Όπως έγραψε και η sistah ο καθένας κάνει διαφορετική χρήση του pc και ενδέχεται το μέγεθος των εκάστοτε φακέλων να διαφέρει. Στην ουσία η μεγαλύτερη 'σαβούρα'  βρίσκεται στον φάκελο winsxs, ο οποίος 'καθαρίζει' (λίγα πράγματα όμως κανα 1-2 gb το πολύ να πέσει το μέγεθος του) μόνο με την εκκαθάριση δίσκου.

Παντως χαρη στο Αdvanced SystemCare ξεφορτωθηκα 4,5GΒ απ το C/users/username/appdata/local/Microsoft. Το ccleaner θυμαμαι το ειχα χρησιμοποιησει παλια αλλα μου ειχε σβησει καποια προσωπικα δεδoμενα, cookies, ιστορικο και τετοια και δε το ξαναχρησιμοποιησα.

Δημοσ.

Στo ccleaner προφανως τα αφησες by deafault και δεν τσεκαρες τι να κρατησει και τι οχι, γι’αυτο και στα εσβησε. Χειροτερο φαινεται αυτο το advanced system care αλλα αντε τωρα να σε πεισουμε.

Εν κατακλειδι, με 7,5GB στο program files ειναι πολυ δυσκολο να σου εχει γεμισει τοσο πολυ ο SSD απο τα windows εκτος και αν τα εγκαθιστα στο appdata για καποιο λογο.

Ειπες πως χρησιμοποιησες καποιο dir explorer, τι ειδες εκει?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sistah είπε

Στo ccleaner προφανως τα αφησες by deafault και δεν τσεκαρες τι να κρατησει και τι οχι, γι’αυτο και στα εσβησε.

Αυτό ακριβώς. Οι παλαιότερες εκδόσεις του cc έσβηναν τα cookies από τους browser στις default ρυθμίσεις. Νομίζω όμως ότι εδώ και κάτι χρόνια το διόρθωσαν και δεν είναι προεπιλεγμένη η ρύθμιση για καθαρισμό των cookies.

Όσο για το systemcare... την iobit την έχω πολύ χαμηλά σε εκτίμηση και γενικά κι εγώ και  είμαι τις λογικής ότι τέτοια προγράμματα πιο πολύ κακό κάνουν μακροπρόθεσμα παρά καλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, sistah είπε

Στo ccleaner προφανως τα αφησες by deafault και δεν τσεκαρες τι να κρατησει και τι οχι, γι’αυτο και στα εσβησε. Χειροτερο φαινεται αυτο το advanced system care αλλα αντε τωρα να σε πεισουμε.

Εν κατακλειδι, με 7,5GB στο program files ειναι πολυ δυσκολο να σου εχει γεμισει τοσο πολυ ο SSD απο τα windows εκτος και αν τα εγκαθιστα στο appdata για καποιο λογο.

Ειπες πως χρησιμοποιησες καποιο dir explorer, τι ειδες εκει?

Δε χρειαζεται να με πεισετε για τετοια προγράμματα, δεν είναι αυτο το θεμα του νηματος. Μπορει να ειναι χειροτερο μπορει και καλυτερο, απ τη στιγμη που δε δοκιμασες και τα δυο πως βγαζεις συμπερασμα?

7GB εχω στα δυο Program Files αλλα ο δισκος γεμιζει από αλλα απαραίτητα αρχεια που εχω. Ο φάκελος των Windows τωρα πλεον μου πιανει μόνο 23,5GB. Ο appdata(C/users/username/appdata) πιανει 4GB και απ οτι βλεπω εχει αρχεια των εγκατεστημενων προγραμμάτων και browsers, κυριως στο φακελο 'Local'. Προφανως αυτα δε μπορουν να πειραχτουν.

Εxω γραψει αναλυτικα τι ειδα με το dir Explorer.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, rus said:

Δε χρειαζεται να με πεισετε για τετοια προγράμματα, δεν είναι αυτο το θεμα του νηματος. Μπορει να ειναι χειροτερο μπορει και καλυτερο, απ τη στιγμη που δε δοκιμασες και τα δυο πως βγαζεις συμπερασμα?

7GB εχω στα δυο Program Files αλλα ο δισκος γεμιζει από αλλα απαραίτητα αρχεια που εχω. Ο φάκελος των Windows τωρα πλεον μου πιανει μόνο 23,5GB. Ο appdata(C/users/username/appdata) πιανει 4GB και απ οτι βλεπω εχει αρχεια των εγκατεστημενων προγραμμάτων και browsers, κυριως στο φακελο 'Local'. Προφανως αυτα δε μπορουν να πειραχτουν.

Εxω γραψει αναλυτικα τι ειδα με το dir Explorer.

Το ενα απο τα δυο προσωπικα το εχω δοκιμασει, το αλλο, μονο απο το site καταλαβαινει καποιος εμπειρος οτι ειναι σαβουρα που κανει περισσοτερο κακο παρα καλο.
Tελος παντων, προβλημα σου το τι εγκαθιστας στο  pc σου. 

Αναφερεις οτι εχεις γραψει αναλυτικα τι ειδες στο dir explorer και υποθετω οτι αναφερεσαι στο παρακατω ποστ:

On 10/06/2018 at 10:15, rus said:

120ρη εχω κι εγω, δηλ. πραγματικα 111,6GB. Το SP1 τι μέγεθος εχει? εδω τα λεει περιεργα, στη μια περιπτωση λεει 1GB, στην άλλη 7,5(?).

Εσβησα και τα περιεχομενα του φακελου 'Download' του folder Windows/SoftwareDistribution μετα την προταση του dimitris85 και όπως διαβασα εδώ, οποτε ελευθερωθηκαν αλλα 2,3GB. Tωρα o ελευθερος μου χωρος είναι στα 17GΒ, δηλ. τα μισα απ τα δικα σου. Πόσο pagefile εχεις ορισει?

Ο φάκελος της μουσικης πιανει 23GB, των Windows 24GB, τα δυο Program Files 7,5GB και αλλα 2,4GB τα ProgramData. Επισης 2,4GB είναι το Αll Users(προστατευομενος folder) και 4,83GB τα AppData που βρισκονται στον folder του user.

Τα οποια εαν τα προσθεσουμε ολα μαζι βγαινει 64.13GB αρα θα επρεπε να σου μεινουν 47.47GB ελευθερα και οχι 17 οπως αναφερεις. Εαν μεταφερεις και την μουσικη θα πρεπει να εχεις 70,47 GB  ελευθερα οποτε δεν χρειαζεται να "κουρευεις" τα windows.
Τα κουκια δεν βγαινουν με τις ελαχιστες πληροφοριες που δινεις και γι'αυτο ρωτησα τι ειδες ακριβως με το dirExplorer.

Επεξ/σία από sistah
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sistah είπε

Τα οποια εαν τα προσθεσουμε ολα μαζι βγαινει 64.13GB αρα θα επρεπε να σου μεινουν 47.47GB ελευθερα και οχι 17 οπως αναφερεις. Εαν μεταφερεις και την μουσικη θα πρεπει να εχεις 70,47 GB  ελευθερα οποτε δεν χρειαζεται να "κουρευεις" τα windows.

18,5 πλεον. Τα υπολοιπα που δεν αναφερω είναι προσωπικα αρχεια. Τη μουσικη δε γινεται να τη μεταφερω για το λογο που ειπα(πιθανες διακοπες κατά την αναπαραγωγή λογω της ασυρματης  συνδεσης. Τοιχοι μεσολαβουν). Γιατι να μη κουρευω τα περιττα αρχεια των Windows?

1 ώρα πριν, sistah είπε

Το ενα απο τα δυο προσωπικα το εχω δοκιμασει, το αλλο, μονο απο το site καταλαβαινει καποιος εμπειρος οτι ειναι σαβουρα που κανει περισσοτερο κακο παρα καλο.

To να απαξιωνουμε οτι δε χρησιμοποιουμε ειναι το μόνο ευκολο(ειδικα όταν δεν το εχουμε καν δοκιμασει). Κι εγω μπορω να πω ότι αυτό που χρησιμοποιεις εσυ είναι σαβουρα.

Τι ακριβως από το σαιτ καταλαβαινει ο εμπειρος? Και τι καλυτερο εχει το σαιτ του δικου σου? Νεα μεθοδος σύγκρισης, τσεκαρουμε τα σαιτς?...

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι κακο να καθαριζεις την περιττη σαβουρα που μαζευουν τα windows κατα καιρους..
Αυτα που μπορεις να καθαρισεις, γινονται με το built in disk cleaner και ισως με καποιο ελαφρυ προγραμμα οπως το ccleaner (με προσοχη) και οχι με προγραμματα που υποσχονται 150% boost performance και αλλες αερολογιες στο site τους που ουτε καν εχουν ενα screenshot με το πως ειναι το interface του. Τουλαχιστον το CCleaner εχει καλες κριτικες σε σχεση με αυτες της iobit.
Απο εκει και περα, εφοσον θεωρεις οτι ολα τα προσωπικα αρχεια σου ειναι απαραιτητα και δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις usb/εξωτερικο σκληρο/cloud για να αδειασεις χωρο τοτε εχεις κανει το μεγιστο δυνατο με τα παραπανω προγραμματα.

Επεξ/σία από sistah
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθετω ότι αυτοι που υπόσχονται "150% boost" το εννοουν ως αποκατασταση ζημιων και κακων ρυθμισεων που εχει κανει ο χρηστης. Δε φανταζομαι ότι υποσχονται να βγαλουν μαλλια σε φαλακρο.

Εριξα μια ματια στα στικακια τωρα που το' πες, εχουν φτηνυνει αρκετα. Στο e-shop εχουν 64GB από 14.90€! Εχω χασει επεισοδια, εχω ένα άλλο 64GB που ειχα παρει 70€. 64GB είναι πανω απ το μισο του σκληρου μου, και ικανοποιητικος χωρος για πολλα αρχεια.

Τρεχοντας μια εφαρμογή όπως το mame ή pdf από ένα τετοιο στικακι ή παιζοντας ένα avi/mp3, θα είναι οk ή μηπως θα υπαρχουν κολληματα?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

PDF, μουσικη και ταινιες παιζει ανετα.

Το mame δεν ξερω αν θα το παιζει αλλα εκτος και εχεις ολα τα ROMs, πιανει ελαχιστο χωρο στον ssd σου.

Κοιταξε να παρεις καποιο με καλο read και οχι το πιο φθηνο noname που θα βρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαι ταινιες full HD?

Προτεινε μου λοιπον ένα με καλο read (εχω usb 2.0 και 3.0)

Να ρωτησω και κατι άλλο, αν συνδεσω στο pc δυο στικακια, μπορω να μεταφερω τα περιεχομενα από το ενα κατευθειαν στο άλλο?

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...