Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κανω λιγo χωρο στον ssd, ποιο ειναι το νορμαλ μέγεθος των Win7 64-SP1?

Eχω 27GB στο φακελο Windows και αλλα 6GB στο C/users/username/appdata/local/Microsoft. Eιναι ασφαλες να σβησω αυτoν τον folder?

Τα win updates που κατεβαινουν μεν αλλα δεν τα εγκαθιστούμε που βρίσκονται? Ισως μπορουσα να κερδισω χωρο αν τα εσβηνα.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα. Τον φάκελο στο C/users/username/appdata/local/Microsoft μην τον πειράξεις. Μπορείς να κάνεις μια εκκαθάριση, αλλά και των παλιών windows updates που δεν χρειάζονται πλέον μέσω της εκκαθάρισης δίσκου θα κερδίσεις κάνα 2 GB ίσως και παραπάνω. Δες με το treesize τι πιάνει πολύ χώρο, μπορεί να είναι temp files ή παλιά αρχεία. Επίσης κοίτα πόσο χώρο δεσμεύει η επαναφορά συστήματος, αν είναι πάνω από 1% (4GB) μείωσε το στο 1%. 

Δημοσ.

Πήγαινε στην εκκαθάριση δίσκου (δεξί κλικ στον C->Ιδιότητες->Εκκαθάριση δίσκου). Περίμενε μέχρι να τελειώσει και πάτα στην Εκκαθάριση αρχείων συστήματος. Θα ξανασκανάρει τον δίσκο και θα σου βγάλει επιπλέον επιλογές. Κάνε καθαρισμό σε ότι πιάνει πολύ χώρο. Επίσης, αν δε χρησιμοποιείς την αδρανοποίηση και κάνεις πάντα τερματισμό (ιδίως σε σταθερό υπολογιστή  δεν πολυχρειάζεται), άνοιξε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής (Πάτα στην Έναρξη και γράψε cmd στην αναζήτηση στο κάτω μέρος, στο αποτέλεσμα κάνε δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής). Όταν ανοίξει το command prompt δώσε το παρακάτω:

powercfg /H off

Θα απενεργοποιήσει την αδρανοποίηση και θα ελευθερώσει τόσα gb όση και η μνήμη ram που έχεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

powercfg /H off

Δουλεύει και με '/' ; Γιατί κανονικά είναι με '-' : powercfg -h off

POWERCFG <command line options>
Description:
  This command line tool enables users to control the power settings
  on a system.
	Parameter List:
	[...]
	  -HIBERNATE, -H
              Enables-Disables the hibernate feature.  Hibernate timeout is not
              supported on all systems.
	              Usage: POWERCFG -H <ON|OFF>
                     POWERCFG -H -Size <PercentSize>
              -Size  Specifies the desired hiberfile size in percentage of the
                     total memory. The default size cannot be smaller than 50.
                     This switch will also enable the hiberfile automatically.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, dimitris85 είπε

Καλημέρα. Τον φάκελο στο C/users/username/appdata/local/Microsoft μην τον πειράξεις. Μπορείς να κάνεις μια εκκαθάριση, αλλά και των παλιών windows updates που δεν χρειάζονται πλέον μέσω της εκκαθάρισης δίσκου θα κερδίσεις κάνα 2 GB ίσως και παραπάνω. Δες με το treesize τι πιάνει πολύ χώρο, μπορεί να είναι temp files ή παλιά αρχεία. Επίσης κοίτα πόσο χώρο δεσμεύει η επαναφορά συστήματος, αν είναι πάνω από 1% (4GB) μείωσε το στο 1%. 

Tελικα ετρεξα το Αdvanced SystemCare που εχω εγκατεστημενο και μου αφαιρεσε 0,5GΒ από τον folder των Windows και 4,5GB από τον άλλο. Για να δω τα περιεχομενα σε tree χρησιμοποιω το diskSpace Explorer. Την επαναφορά την εχω στο 1%, δηλαδή πιανει χωρο 1,12% με τρεχοντα χρησιμοποιουμενα 705ΜΒ. Εσυ για να εχεις 1% στα 4GB σημαινει ότι ο δισκος σου είναι 400GB, o δικος μου ειναι 111,5.

Μηπως ξερεις τι γινεται με τα win updates που κατεβαινουν αλλα τελικα δε τα βαζω? Όταν αλλαξω τη ρυθμιση σε "να μη γινεται ποτέ ελεγχος" τι γινονται? σβηνονται αυτοματως ή εξακολουθουν να βρισκονται σε καποιον folder? ποιος είναι αυτος?

20 ώρες πριν, micos000 είπε

Πήγαινε στην εκκαθάριση δίσκου (δεξί κλικ στον C->Ιδιότητες->Εκκαθάριση δίσκου). Περίμενε μέχρι να τελειώσει και πάτα στην Εκκαθάριση αρχείων συστήματος. Θα ξανασκανάρει τον δίσκο και θα σου βγάλει επιπλέον επιλογές. Κάνε καθαρισμό σε ότι πιάνει πολύ χώρο. Επίσης, αν δε χρησιμοποιείς την αδρανοποίηση και κάνεις πάντα τερματισμό (ιδίως σε σταθερό υπολογιστή  δεν πολυχρειάζεται), άνοιξε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής (Πάτα στην Έναρξη και γράψε cmd στην αναζήτηση στο κάτω μέρος, στο αποτέλεσμα κάνε δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής). Όταν ανοίξει το command prompt δώσε το παρακάτω.................

H εκκαθαριση δεν εχει κατι ιδιαιτερο(147ΜΒ λεει αυτή τη στιγμη, που είναι βασικα μικρογραφιες) ενώ την αδρανοποιηση την εχω απενεργοποιημενη, είναι από τα must για έναν ssd.

Πόσο ελευθερο χωρο πρεπει να διατηρω για ομαλη λειτουργια? Το τελευταιο καιρο εχω μόνο περ.10% :)

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Tελικα ετρεξα το Αdvanced SystemCare που εχω εγκατεστημενο και μου αφαιρεσε 0,5GΒ από τον folder των Windows και 4,5GB από τον άλλο. Για να δω τα περιεχομενα σε tree χρησιμοποιω το diskSpace Explorer. Την επαναφορά την εχω στο 1%, δηλαδή πιανει χωρο 1,12% με τρεχοντα χρησιμοποιουμενα 705ΜΒ. Εσυ για να εχεις 1% στα 4GB σημαινει ότι ο δισκος σου είναι 400GB, o δικος μου ειναι 111,5.

Μηπως ξερεις τι γινεται με τα win updates που κατεβαινουν αλλα τελικα δε τα βαζω? Όταν αλλαξω τη ρυθμιση σε "να μη γινεται ποτέ ελεγχος" τι γινονται? σβηνονται αυτοματως ή εξακολουθουν να βρισκονται σε καποιον folder? ποιος είναι αυτος?

Το 1% στην προστασία συστήματος σημαίνει ότι πάντα (σχετικά) θα πιάνει 4,5GB για τα σημεία επαναφοράς και όταν γεμίσουν τα 4GB χώρου που έχει, αυτόματα σβήνονται και γράφονται καινούρια, δεν έχει να κάνει με τη χωρητικότητα του δίσκου. Αν θες να κλείσεις τα updates (καλό θα ήταν να μην τα απενεργοποιήσεις) πήγαινε C:/>Windows>Software Distribution και σβήσε τους φακέλους που έχει μέσα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, dimitris85 είπε

Το 1% στην προστασία συστήματος σημαίνει ότι πάντα (σχετικά) θα πιάνει 4,5GB για τα σημεία επαναφοράς και όταν γεμίσουν τα 4GB χώρου που έχει, αυτόματα σβήνονται και γράφονται καινούρια, δεν έχει να κάνει με τη χωρητικότητα του δίσκου. Αν θες να κλείσεις τα updates (καλό θα ήταν να μην τα απενεργοποιήσεις) πήγαινε C:/>Windows>Software Distribution και σβήσε τους φακέλους που έχει μέσα. 

Δες αυτό το image απ το pc μου, αν ρυθμισω στο 50% θα πιασει χωρο 55,8GB δηλ. το μισο του δισκου μου

5tw5c4.png

Με τη τρεχουσα χρηση δε ξερω τι παιζει, χτες όπως ειπα μου ελεγε 705ΜΒ, σημερα με χρηση παντα στο 1,12%  μου λεει 0(?). Μηπως επειδη στο μεταξυ αλλαξα το pagefile από 2 σε 1,5GΒ?

Οσο αφορα τα win updates θα σου εξηγησω τι εννοω, γιατι ετσι οπως το ειπα λογικο είναι να μην το καταλαβες. Τα updates εγω τα εχω παντα ρυθμισμενα να είναι κλειστα. Όταν ομως τρεξω το  Αdvanced SystemCare μου τα ανοιγει. Ετσι λοιπον αν ξεχαστω και δε παω να τα κλεισω αμεσως, τα win αρχιζουν κανoνικα και κατεβαζουν τα διαθέσιμα updates. Kαι μετα παιρνω την ειδοποιηση 'κανε restart για να εγκατασταθουν', οποτε αντιλαμβανομαι οτι τη πατησα παλι:) Παω λοιπον και αλλαζω παλι τη ρυθμιση σε 'να μη γινονται ποτέ updates'. Στο μεταξυ όμως τα κατεβασμένα αρχεια που βρισκονται? Μηπως στον folder που μου ειπες? Πηγα στο Windows/SoftwareDistribution (3,5GB) και εχει μεσα παλιους φακελους, τους σβηνω λοιπον?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

30-35GB για τα windows ειναι νορμαλ.
Εαν δεν υπαρχει σοβαρος λογος που δεν κανεις updates, καλο θα ηταν να τα κανεις για να μην εισαι "τρυπιος".
Απο εκει και περα μην ψαχνεις να μειωσεις τον ογκο των windows εφοσον εχεις κανεις εκκαθαριση δισκου , εχεις off την αδρανοποιηση και στο 1% το system restore..
Δες τους φακελους του documents/downloads και γενικα τους προσωπικους σου φακελους μηπως εχεις αχρηστα files που μπορεις να σβησεις ή κοιταξε μηπως υπαρχουν προγραμματα που δεν χρειαζεσαι πλεον.

Επεξ/σία από sistah
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, rus είπε

Ετσι λοιπον αν ξεχαστω και δε παω να τα κλεισω αμεσως, τα win αρχιζουν κανoνικα και κατεβαζουν τα διαθέσιμα updates. Kαι μετα παιρνω την ειδοποιηση 'κανε restart για να εγκατασταθουν', οποτε αντιλαμβανομαι οτι τη πατησα παλι

Δηλαδή θεωρείς τα updates άχρηστα και ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης; 🤯

Really???

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, sistah είπε

30-35GB για τα windows ειναι νορμαλ.

Για win7-64 SP1 μιλαμε ε? Aρα εγω με τα μόλις 27GB θα πρεπει να είμαι ικανοποιημενος.

7 ώρες πριν, sistah είπε

Δες τους φακελους του documents/downloads και γενικα τους προσωπικους σου φακελους μηπως εχεις αχρηστα files που μπορεις να σβησεις ή κοιταξε μηπως υπαρχουν προγραμματα που δεν χρειαζεσαι πλεον.

Eννοειται ότι αυτά τα ξεσκονισα κάμποσες φορες. Αυτό που μπορει να γινει είναι να μεταφερω καποια αρχεια που δε χρειαζoμαι αμεσα στο άλλο μoυ pc. Όταν ο σκληρος σου είναι μόνο 111GB δεν εχεις περιθωρια για πολλα πραγματα.  

Πόσο ελευθερο χωρο πρεπει να διατηρω για ομαλη λειτουργια? 12% εχω αυτή τη στιγμη.

6 ώρες πριν, micos000 είπε

Δηλαδή θεωρείς τα updates άχρηστα και ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης;

Όχι, θεωρω ότι δε χρειαζεται να βαζω αυτοματα ολο αυτό τον ογκο που υπαρχει, μόνο τα απαραίτητα.

Ποιο είναι το μεγεθος των win χωρις updates?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, rus said:

Για win7-64 SP1 μιλαμε ε? Aρα εγω με τα μόλις 27GB θα πρεπει να είμαι ικανοποιημενος.

Eννοειται ότι αυτά τα ξεσκονισα κάμποσες φορες. Αυτό που μπορει να γινει είναι να μεταφερω καποια αρχεια που δε χρειαζoμαι αμεσα στο άλλο μoυ pc. Όταν ο σκληρος σου είναι μόνο 111GB δεν εχεις περιθωρια για πολλα πραγματα.  

Πόσο ελευθερο χωρο πρεπει να διατηρω για ομαλη λειτουργια? 12% εχω αυτή τη στιγμη.

Όχι, θεωρω ότι δε χρειαζεται να βαζω αυτοματα ολο αυτό τον ογκο που υπαρχει, μόνο τα απαραίτητα.

Ποιο είναι το μεγεθος των win χωρις updates?

Δεν θυμαμαι ποσο ειναι τα win με το που τα κανεις install αλλα χοντρικα ειναι 25+GB.
Αναλογως την χρηση που κανεις, εγω με 2 games συν καποια βασικα προγραμματα στον 120αρι και εχω ακομα 35GB free, υποθετικα δεν πρεπει να τον fullαρεις τον ssd..
Oσο αναφορα τα updates, ακομα και crackαρισμενα να τα εχεις, ειναι safe να τα κανεις μιας και ειναι κυριως security updates που δεν δημιουργουν προβλημα ουτε αυξανουν την χωρητικοτητα.
Πραγματικα δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να κανεις uninstall ή να αγορασεις μεγαλυτερο ssd.

Επεξ/σία από sistah
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sistah είπε

Δεν θυμαμαι ποσο ειναι τα win με το που τα κανεις install αλλα χοντρικα ειναι 25+GB.
Αναλογως την χρηση που κανεις, εγω με 2 games συν καποια βασικα προγραμματα στον 120αρι και εχω ακομα 35GB free, υποθετικα δεν πρεπει να τον fullαρεις τον ssd..

120ρη εχω κι εγω, δηλ. πραγματικα 111,6GB. Το SP1 τι μέγεθος εχει? εδω τα λεει περιεργα, στη μια περιπτωση λεει 1GB, στην άλλη 7,5(?).

Εσβησα και τα περιεχομενα του φακελου 'Download' του folder Windows/SoftwareDistribution μετα την προταση του dimitris85 και όπως διαβασα εδώ, οποτε ελευθερωθηκαν αλλα 2,3GB. Tωρα o ελευθερος μου χωρος είναι στα 17GΒ, δηλ. τα μισα απ τα δικα σου. Πόσο pagefile εχεις ορισει?

Ο φάκελος της μουσικης πιανει 23GB, των Windows 24GB, τα δυο Program Files 7,5GB και αλλα 2,4GB τα ProgramData. Επισης 2,4GB είναι το Αll Users(προστατευομενος folder) και 4,83GB τα AppData που βρισκονται στον folder του user.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ο χώρος για τα restore points να πιάνει τον μισό χώρο του ssd, στο 1% να το βάλεις θα είσαι μια χαρά, εκτός αν κάνεις αλλαγές στο pc και θες πολλά restore points. Τα updates που κατεβαίνουν, το πιθανότερο είναι να βρίσκονται στο φάκελο Downloads στο Softwaredistribution.

Η δική μου εγκατάσταση των windows πιάνει 22,4GB και εγκατάσταση όλων των κρίσιμων και προαιρετικών updates (είχα κάνει μια φορά εκκαθάριση όμως των updates).

Το pagefile ρυθμίζεται ίσο με την εγκατεστημένη ram που έχεις. Επίσης αντί για το advanced system care μπορείς να χρησιμοποιείς το ccleaner, που δεν επεμβαίνει στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimitris85 είπε

Δεν χρειάζεται ο χώρος για τα restore points να πιάνει τον μισό χώρο του ssd, στο 1% να το βάλεις θα είσαι μια χαρά, εκτός αν κάνεις αλλαγές στο pc και θες πολλά restore points. Τα updates που κατεβαίνουν, το πιθανότερο είναι να βρίσκονται στο φάκελο Downloads στο Softwaredistribution.

Η δική μου εγκατάσταση των windows πιάνει 22,4GB και εγκατάσταση όλων των κρίσιμων και προαιρετικών updates (είχα κάνει μια φορά εκκαθάριση όμως των updates).

Το pagefile ρυθμίζεται ίσο με την εγκατεστημένη ram που έχεις. Επίσης αντί για το advanced system care μπορείς να χρησιμοποιείς το ccleaner, που δεν επεμβαίνει στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Φιλε μου το system restore όπως ειπα το εχω στο 1%. Στο 50% το εβαλα μόνο για να βγαλω το image που σου εδειξα. Σχετικα με τον Softwaredistribution, αναρωτηθηκα αν μπορει να σβηστει ολοκληρος ο folder(oπως μου ειχες πει), ή μονο ο φακελος 'Download'.

Εχεις SP1? Eχεις κουρεψει ποτέ την εγκατασταση σου με καποιο από τα σχετικα προγράμματα?

Αν βαλω pagefile οσο και η φυσικη μου μνημη δηλ. 8GB τοτε καηκα:) Ειναι και περιττο νομιζω. Την εχω στο 1,5 (οι συστασεις για τους ssd είναι να το εχουμε στο μηδεν). Με το Advanced SystemCare ειμαι ικανοποιημένος, εχει πολλες λειτουργιες αλλα εσυ διαλέγεις ποιες θα τρεξεις. Τι εννοεις "ρυθμισεις του συστηματος", δε νομιζω ότι επεμβαινει σε αυτές.

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...