manoskaradimos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Ξέρω ότι αυτό που θα ρωτήσω είναι λίγο ξανθό, αλλά με καίει λίγο και θα ήθελα να δω μήπως υπάρχει κάποια λύση. Ως φοιτητής Μηχανικός Η/Υ με κατεύθυνση Δίκτυα είπα να "εξασκηθώ" και να φτιάξω ένα Home Lab με ότι μηχάνημα είχα περισσευούμενο και για budget το χαρτζιλίκι της γιαγιάς... Βγήκε αρκετά καλά και ο server έχει πολύ καλή ταχύτητα, και ας έχει 2 Linux VMs με Pentium Dual Core επεξεργαστή. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια. Για router, firewall, διαχείριση VLAN από το managed switch μου έχω βάλει ένα HP Mini 110 με pfSense επάνω, όπου όμως αν υπάρξει διακοπή ρεύματος ή κλείσει το σύστημα δεν έχει στο bios λειτουργία turn on when plugged in. Έχει όμως Wake On Lan, και αυτό ήθελα να ρωτήσω. Υπάρχει τρόπος όταν ανάβει το switch ή ο server να στέλνει το magic packet και στο router (το router έχει dhcp, αν και λειτουργώ με static μόνο στον server.); Χίλια συγνώμη αν σας κούρασα. Όποιος έχει καμιά ιδέα ας την "ρίξει" από κάτω. Με εκτίμηση, Μάνος. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από manoskaradimos Ξέχασα κάτι :ρ
gapito Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 καλησπέρα, κάνε μια έρευνα για το emco software και το spicework ή και το lansweeper νομίζω έχουν δυνατότητα για scheduled wol. το 1ο είναι πολύ καλό εργαλείο, το 3ο είναι free απο όσο θυμάμαι το 2ο δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
manoskaradimos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ. Θα τα ψάξω γιατί τώρα βασίζονται στην μπαταρία του netbook σε περίπτωση διακοπής... Έχω σκεφτεί και κάτι άλλο. Όταν ξεκινά ο server (όπου έχει Power up on power loss) να στέλνω από εκεί το packet μιας και το pfsense έχει static. Θα τα δοκιμάσω όλα και θα ενημερωσω Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2018 από manoskaradimos Γουατ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα