Haldol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Πιάσαμε μ' ένα φίλο να συντηρήσουμε λίγο το PC του. Αποσυνδέθηκαν όλα, αλλάχθηκαν πάστες (CPU + VGA), ξεσκονίστηκε με πινελάκι και εγκαταστάθηκε SSD. Αποτέλεσμα; Η οθόνη να δείχνει πως «δεν έχει συνδεθεί καλώδιο», ενώ πριν λειτουργούσαν όλα. Οι ανεμιστήρες παίρνουν ρεύμα και λειτουργούν, το ίδιο και τα αποθηκευτικά μέσα. Απλά δε δίνει σήμα στην οθόνη. Σύνθεση: MOBO; Gigabyte GA-890XA-UD3 CPU; AMD Phenom II X4 965 PSU; Thermaltake Litepower 750W [W0356RE] VGA; MSI GTX 460 "Hawk" - Το τροφοδοτικό είναι ΟΚ, ελεγμένο τόσο με πολύμετρο, όσο και με PSU tester. - Έχω δοκιμάσει να ανοίξω το PC χωρίς τίποτα πάνω (χωρίς δίσκους, χωρίς RAM, κλπ) για να δω αν φτάνει ως το POST, και πάλι έχει την ίδια συμπεριφορά. Τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω; Αύριο θα ψάξω να βρω μία άλλη κάρτα γραφικών προς δοκιμή, μήπως και φταίει η κάρτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Αν η μητρική έχει speaker δοκίμασε χωρίς gpu και ram αν κάνει μπιπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haoxz Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δοκιμασε να αλλαξεις θεσεις σε ραμ, δοκιμασε ολους τους πιθανους συνδυασμους, το εχω παθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 και επισης σιγουρεψου οτι εχει κουμπωσει καλα η καρτα και τα καλωδια της ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 14 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Αν η μητρική έχει speaker δοκίμασε χωρίς gpu και ram αν κάνει μπιπ. Και εάν δεν έχει; 😋 Τέλος πάντων, έβαλα το πολύμετρο πάνω εκεί που μπαίνει το buzzer και από τη στιγμή που παίρνουν ρεύμα τα υποσυστήματα γράφει 5V συνεχόμενα. Οπότε εάν είχε buzzer θα έκανε «μπιιιιιιιιι» συνεχόμενα. Αυτό συμβαίνει είτε χωρίς RAM / VGA, είχε μόνο με RAM (χωρίς VGA) ή με όλα πάνω. Τι μας λέει αυτό; 5 ώρες πριν, haoxz είπε Δοκιμασε να αλλαξεις θεσεις σε ραμ, δοκιμασε ολους τους πιθανους συνδυασμους, το εχω παθει. Το έχω δοκιμάσει. Κανένα αποτέλεσμα. 3 ώρες πριν, Ghost007 είπε και επισης σιγουρεψου οτι εχει κουμπωσει καλα η καρτα και τα καλωδια της ... Όλα καλά. Και η κάρτα πατάει σωστά στην PCIe, και τα δύο (!) +12V καλώδια είναι σωστά κουμπωμένα... Έκανα και clear CMOS, πάλι καμία διαφορά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Αν έκανε συνεχόμενα μπιπ τότε λογικά η μητρική είναι οκ. Οπότε δοκιμάζεις άλλη κάρτα γραφικών και άλλη μνήμη/μνήμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Ααααν όλα τα άλλα αποτύχουν δοκίμασε στο τέλος να κάνεις την μητρική να διαβάσει το δεύτερο bios μπας και το πρώτο κάπως κάτι έπαθε. Βραχυκυκλώνεις GND με HOLD (άλλοι πετάνε vcc στα sda κτλπ αλλά γενικά η ιδέα είναι να μην μπορέσει το τσίπ να δουλέψει στην εκκίνηση, το πως θα το κάνεις εσύ διαλέγεις) του πρώτου τσιπακιού μέχρι να κάνει χρήση η μητρική του dual bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Είναι φυσιολογικό να κάνει συνεχώς μπιπ ακόμα και με όλα πάνω συνδεδεμένα; Βρήκα άλλη κάρτα γραφικών... την έβαλα... καμία πρόοδος... Έκανα force και το backup BIOS , (και με τις 3εις μεθόδους!) καμία πρόοδος και πάλι... Μήπως ν' αρχίσω να ψάχνω μητρική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι είναι φυσιολογικό να κάνει συνεχώς μπιπ αν κάποια μνήμη έχει πρόβλημα. Δοκίμασες άλλες μνήμες ή μόνο άλλη κάρτα? Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από BlueBlood7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Έχω δοκιμάσει τα 4 DIMMάκια ξεχωριστά, ένα- ένα μόνο του πάνω στη μητρική. Πόσο πιθανό είναι να 'χουν όλα πρόβλημα; 😋 Άλλα DIMMάκια δεν έχω για δοκιμή, μόνο τα 4 που είχε αυτός ο υπολογιστής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Όλα είναι πιθανά. Επίσης μπορεί να τα έχουν παίξει και οι υποδοχές. Δοκιμάζοντας άλλη μνήμη σε όλα τα σλοτς ξεκαθαρίζεις τουλάχιστον ότι μάλλον δεν έχουν πρόβλημα οι μνήμες. Να φανταστώ ότι τα ντιμάκια τα δοκίμασες και στα 4 σλοτς. Την gpu την δοκίμασες στην 2η pcie? Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από BlueBlood7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Όλα είναι πιθανά. Επίσης μπορεί να τα έχουν παίξει και οι υποδοχές. Δοκιμάζοντας άλλη μνήμη σε όλα τα σλοτς ξεκαθαρίζεις τουλάχιστον ότι μάλλον δεν έχουν πρόβλημα οι μνήμες. Να φανταστώ ότι τα ντιμάκια τα δοκίμασες και στα 4 σλοτς. Την gpu την δοκίμασες στην 2η pcie? Δεν έκανα κάθε συνδυασμό (δηλαδή 4 DIMMs x 4 slots = 16 δοκιμές) αλλά ναι, έχω δοκιμάσει διαφορετικά DIMMs και σε διαφορετικά slots. Και τις δύο κάρτες και στις δύο θύρες... το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εν τω μεταξύ, τώρα τα 'χω βγάλει ΌΛΑ από το κουτί και το PC είναι στημένο "χύμα" πάνω στο γραφείο. Με κατσαβίδι στα jumperάκια το ξεκινάω και το σβήνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimpa16 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Θέλω να δοκιμάσεις ακριβώς ότι σου πω. Χωρίς τις μνήμες στην μητρική,βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό,πάτα το start button και άσε το μηχάνημα να δουλέψει για καμιά 10αριά δευτερόλεπτα (αν είχε buzzer θα άκουγες συνεχόμενα μπιπ). Μετά τα 10 δεύτερα,τράβα το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό. Αφού το έχεις βγάλει, κράτα παρατεταμένα το start button για 10 δεύτερα (να αποφορτίσει πλήρως το σύστημα). Ξαναβάλε τις μνήμες στη θέση τους,βάλε πάλι το καλώδιο τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό και πάτα το start button (εννοείται οτι έχεις συνδέσει και την οθόνη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Καμία διαφορά... Εν τω μεταξύ, μόλις εντόπισα μία «σκασμένη» ασφάλεια (αυτό που γράφει F10 στη φωτογραφία). Την έλεγξα με το πολύμετρο και είναι ανοιχτό κύκλωμα. Να την ξηλώσω και να βραχυκυκλώσω το σημείο με κόλληση, ή παίζω πολύ risky πλέον; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis22k Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Απο την στιγμη που εχει ασφαλεια καλο ειναι να ξαναβαλεις ιδια. Να πω εγω κατι αλλο.Ισω να ειμαι λαθος αλλα λεω ..μηπως με το πινελακι που καθαρισατε δημιουργηθηκε στατικος ηλεκτρισμος..;και εγινε αυτο που εγινε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα