Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, haris013 είπε

Δηλαδή για ερασιτέχνη που του αρέσει η φωτογραφία και θέλει να παίξει manual δεν προτείνεται; 

Χρειάζομαι κάτι φορητό αλλά να βγάζει αξιοπρεπείς φώτο, κυρίως τοπία και πορτραίτα. 

Το αργό AF της δεν ειναι καθολου προβλημα για καποιον που θελει να βγαζει τοπια. Δεν θα ελεγα οτι ειναι σοβαρο προβλημα ουτε και το οτι θα πρεπει να μπεις μεσα στα μενου για καθε ρυθμιση που θελεις να κανεις εαν δεν εχεις θεμα χρονου. Ειναι βεβαια ταλαιπωρια αλλα εσυ αποφασιζεις το τι θελεις. Ο αισθητηρας ειναι ΟΚ και θα ελεγα και ο κιτ φακος ειναι καλυτερος απο τον κιτ φακο της Sony A5000.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά επειδή ακούω πράγματα να πούμε λιγάκι ότι ο αισθητήρας της canon δεν είναι και τόσο οκ σε σχέση με της sony... Είναι καταρχήν 2 στοπ χειρότερος όσων αφορά το δυναμικό εύρος, η μηχανή όσο μικρή και να φαντάζει είναι ένα κινητό πιο βαριά από την sony, η μπαταρία της αντέχει σχεδόν τις μισές φωτογραφίες από την sony... Σαφώς και είναι χειρότερη αγορά από την a5000 αν ισχύει ακόμη η προσφορά των 299... Οι φακοί για την canon είναι λιγότεροι από αυτούς για την sony, στην οποία υπάρχουν ένας 23άρης και ένας 35άρης που ξυρίζουν... Για επιλογή μηχανής κοιτάμε πάντα και επιλογή συστήματος, δηλαδή φακών, οι φακοί μένουν τα σώματα κάποια στιγμή αλλάζουν... Αλλιώς παίρνουμε μια compact εξαιρετική σαν πχ rx100 και δεν ασχολούμαστε με φακούς...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Παιδιά επειδή ακούω πράγματα να πούμε λιγάκι ότι ο αισθητήρας της canon δεν είναι και τόσο οκ σε σχέση με της sony... Είναι καταρχήν 2 στοπ χειρότερος όσων αφορά το δυναμικό εύρος, η μηχανή όσο μικρή και να φαντάζει είναι ένα κινητό πιο βαριά από την sony, η μπαταρία της αντέχει σχεδόν τις μισές φωτογραφίες από την sony... Σαφώς και είναι χειρότερη αγορά από την a5000 αν ισχύει ακόμη η προσφορά των 299... Οι φακοί για την canon είναι λιγότεροι από αυτούς για την sony, στην οποία υπάρχουν ένας 23άρης και ένας 35άρης που ξυρίζουν... Για επιλογή μηχανής κοιτάμε πάντα και επιλογή συστήματος, δηλαδή φακών, οι φακοί μένουν τα σώματα κάποια στιγμή αλλάζουν... Αλλιώς παίρνουμε μια compact εξαιρετική σαν πχ rx100 και δεν ασχολούμαστε με φακούς...

θα διαφωνήσω με το συμπέρασμα και εξηγούμε λέγοντας ότι είμαι περιστασιακός χρήστης της α5000 και canon DSLR (1300D ίδιο αισθητήρα με Μ10) οπότε έχω άποψη για τους αισθητήρες.

Για να μην τα πολυλογούμε στα χαρτιά μπορεί να ισχύει αυτό που λες τα περίπου 2 στοπ DR (σε "ειδικές" συνθήκες, εξαρτάτε από το contrast των συνθηκών λήψης) αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχουν διαφορές ουσιαστικές (σε πρώτη θέαση) και μάλιστα αν ρωτάς εμένα προτιμώ το στήσιμο/σετάρισμα της Canon σε jpeg η οποία έχει καλύτερα χρώματα (ειδικά σε πορτρέτα) και πιο φυσικό contrast. Το να χρησιμοποιείται η λέξη "πολύ καλύτερη" είναι λάθος σε μηχανές ακόμα και 2 γενιών διαφοράς.. Καλύτερη μπορεί, πολύ καλύτερη να ξέρεις αποκλείεται στην πράξη για μηχανές "ανταγωνιστικές". Η γενική εικόνα δεν διαφέρει τόσο. 

Οι sony (και nikon) έχουν μεγαλύτερο DR το οποίο όμως κάποιες φορές παράγει "αφύσικο" αποτέλεσμα (σαν λιγο HDR) και ενοχλεί.. (πιστεύω οφείλετε στο περίπου ISO-less σύστημα λήψης που χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με το ΑΙ για το τελικό αποτέλεσμα). Πολλές φορές οι φωτογραφίες outofthebox της sony σαν να είναι πιο flat (αυτό το κακό έχει το DR, στερεί contrast) σε σχέση με τις canon. Το πιο θέλει το μάτι (contrast ή HDR) είναι λεπτό σημείο και είναι και θέμα γούστου αλλά και θέμα θέματος. Επιπλέον η canon διαθέτει ρύθμιση αύξησης του DR (να μην καίει ουρανούς ή και να τονίζει τα σκοτεινά) που βελτιώνει την κατάσταση αλλά κάνει λίγο πιο επίπεδες τις εικόνες (αυξάνει το ελάχιστο iso). Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω είναι κακή η α5000 (την οποία δουλεύω σιχνά αν και εγώ έχω την προηγούμενη nex-3n πολύ παρόμοια σε όλα). Λέω ότι αν κάνεις τυφλό τεστ "προτίμησης" μεταξύ sony 20mp-24mp (α5000, α5100), canon 18 (m10, 1300D, 700D κτλ) με διάφορες φωτογραφίες γενικών θεμάτων χωρίς να ξέρεις τι τράβηξε πια μην εκπλαγείς αν σου αρέσουν περισσότερες της canon. Τουλάχιστον εγώ που τις δουλεύω και τις δύο αυτό πιστεύω. Από κει και πέρα σαν γενικό κανόνα για τοπία καλύτερα η sony για πορτρέτα η canon και μπορείς να ψάξεις και τα άλλα είδη και πάλι εξαρτάται το γούστο.. 

Διαφορές σε specs.

Εδώ μια πραγματικής χρήσης δοκιμή.. για βίντεο κυρίως (που η canon τα πάει καλύτερα)

Υ.Γ. Να πω και κάτι που δεν είναι εμφανές στους περισσότερους και έχει την σημασία του. Η καλύτερη οθόνη της μ10 (εκτός ότι είναι touch) θα κάνει τους περισσότερους αρχάριους πιο "ευτυχισμένους". Κοιτώντας τις φώτο από την ίδια την μηχανή/σώμα θα τις βλέπουν καλύτερες (να πω ότι η θέαση φωτογραφιών από την α5000 είναι άθλια με άθλια ανάλυση και άθλια χρώματα, το ακριβώς αντίθετο από την Μ10) και αυτό θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Ξέρω ότι στο PC δε θα είναι έτσι (και οι δύο καλές θα φαίνονται) αλλά όσο τις χαζεύουν στην οθόνη της κάμερας έτσι θα νομίζουν και αυτό μετράει ειδικά στο κοινό που απευθύνονται και όχι μόνο (και ο φωτογράφος πρέπει να βλέπει τι τράβηξε με σωστή απεικόνιση). Τα άλλα τα είπαμε.. Όποια και να πάρετε α5000 ή μ10 δε θα το μετανιώσετε απλά κάτι θα χάσετε κάτι θα κερδίσετε.. Μεγάλες φωτογραφικές διαφορές εγώ δεν εντοπίζω σε γενική χρήση. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα έπαιρνα την fuji πάντως!!! :-)

Τίμιες μηχανές και η canon και η sony με την προτίμηση μου να πηγαίνει στην sony σε φωτογραφίες γιατί τις έχω δει στην φωτογραφική ομάδα που συχνάζω...αλλά κοιτάμε και ποικιλία από φακούς όταν αγοράζουμε... Εγώ πχ είμαι σε fuji όχι μόνο για τον x trans και τα black and white του, αλλά και για τις φακουδάρες που έχει...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.

Η α5000 έχει stabiliser? Ο φακός γράφει ois, είναι ΟΚ ή είναι fake?

H canon νομίζω δεν έχει.

Ίσως η canon είναι ελάχιστα πιο ευρυγώνια , κάτι που ενδιαφέρει την αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Για μένα που φωτογραφίζω κτίρια και κλειστούς χώρους , εχω διαπιστώσει ότι έχω μεγαλυτερη κάλυψη πεδίου (fov)  από το κινητό μου (redmi 4x) σε σχέση με την olympus μου και ας λεει 28mm equivalent.

Προσωπικά αν την πάρω με τον κιτ φακό θα μείνω, για αυτό ρωτάω.

Αλήθεια το 15*45 σε τι αντιστοιχεί σε κλασσικά mm ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stelrp είπε

Η α5000 έχει stabiliser? Ο φακός γράφει ois, είναι ΟΚ ή είναι fake?

H canon νομίζω δεν έχει.

Ίσως η canon είναι ελάχιστα πιο ευρυγώνια , κάτι που ενδιαφέρει την αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Για μένα που φωτογραφίζω κτίρια και κλειστούς χώρους , εχω διαπιστώσει ότι έχω μεγαλυτερη κάλυψη πεδίου (fov)  από το κινητό μου (redmi 4x) σε σχέση με την olympus μου και ας λεει 28mm equivalent.

Προσωπικά αν την πάρω με τον κιτ φακό θα μείνω, για αυτό ρωτάω.

Αλήθεια το 15*45 σε τι αντιστοιχεί σε κλασσικά mm ?

και οι δύο έχουν stabilizer. Ο sony είναι 16-50 oss (δεν βγαίνει ο φακός χωρίς) και το ίδιο και η canon ο φακός είναι 15-45mm IS/STM. Η αλήθεια είναι δεν το γράφει αλλά δε γνωρίζω ο φακός αυτός να βγαίνει σε άλλη έκδοση εκτός αυτής που λέω και τον δείχνει και στην φωτογραφία όπως τον περιγράφω. Σε αντίθεση με τις dSLR που βγαίνει και σκέτος ο φακός (3 εκδόσεις, σκέτος, Is, is/stm) στις mirrorless είναι is/stm μόνο. Κάτι άλλο δεν γνωρίζω χωρίς να είναι 101% σίγουρος.

Η αναλογία σε "ισοδύναμα" FF είναι Χ1.5 για sony, Χ1.6 για canon.

Εχεις μεγαλύτερη γωνιά διότι η oly είναι 28mm ενώ το κινητό σου μάλλον 26mm (δεν θυμάμαι καλά). Και τα δύο είναι 4:3 ο αισθητήρας πάντως. Για πολύ ευρυγώνιο μπορείς να λειτουργίσεις με συρραφή γειτονικών καρέ με λογισμικό πανόραμα.. Σε στατικά θέματα δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενα τέτοιο (φανταστικό) είναι το δωρεάν ice της microsoft. Και έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο στο αποτέλεσμα από το να τράβαγε με απλό ευρυγώνιο και βέβαια μεγαλύτερη ανάλυση (άθροιση των mp). 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Σε αυτη την τιμη X-Trans δεν παιρνεις!

Εννοείται δεν παίρνεις απλά εξηγώ ότι η επιλογή μηχανής με εναλάξιμους φακούς προϋποθέτει και "πάντρεμα" με το εκάστοτε σύστημα φακών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...