_Vagg_ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα παιδιά, γνωρίζει κανείς αν γίνεται/είναι νόμιμο ενώ είσαι ασφαλισμένος από τη σχολή/δημόσιο για πρακτική άσκηση να εργαστείς σε μία δουλειά παράλληλα?Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antbyron Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Γιατί να μην επιτρέπεται; Λογικά το σκέφτομαι. Απλά θα φορολογηθείς ανάλογα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Vagg_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, antbyron είπε Γιατί να μην επιτρέπεται; Λογικά το σκέφτομαι. Απλά θα φορολογηθείς ανάλογα. Διάβασα το νόμο για το τι προβλέπει σε περίπτωση δεύτερης εργασίας, αλλά δε βρίσκω κάτι όσον αναφορά την παράλληλη πρακτική άσκηση από την οποία δεν αμοίβομαι ούτως ή άλλως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Όταν έκανα πρακτική είχαμε ένα άτομο από το πανεπιστήμιο που ήταν σαν αρμόδιος για οτιδήποτε σχετικά με τη πρακτική , δεν ξέρω αν έχετε και εσείς. Αν ναι τότε θα μπορεί να σε κατατοπίσει στα σίγουρα γιατί μπορεί να είναι πολύπλοκο το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με το τι ισχύει. Ενδεχομένως εφόσον οι ώρες ή/και μέρες δε συμπίπτουν να μην έχεις πρόβλημα αλλά ποτέ δε ξέρεις. Από τη πρακτική δεν θα λάβεις καθόλου μισθό ; Έχει ξεπέσει τόσο πολύ ο θεσμός ; Εμείς παίρναμε νομίζω λίγο κάτω από 600 ευρώ συνολικά για 3μηνη πρακτική.... δλδ ούτε 200 το μήνα (για πλήρες ωράριο, 4ήμερο όμως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antbyron Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, MikeJ είπε Όταν έκανα πρακτική είχαμε ένα άτομο από το πανεπιστήμιο που ήταν σαν αρμόδιος για οτιδήποτε σχετικά με τη πρακτική , δεν ξέρω αν έχετε και εσείς. Αν ναι τότε θα μπορεί να σε κατατοπίσει στα σίγουρα γιατί μπορεί να είναι πολύπλοκο το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με το τι ισχύει. Ενδεχομένως εφόσον οι ώρες ή/και μέρες δε συμπίπτουν να μην έχεις πρόβλημα αλλά ποτέ δε ξέρεις. Από τη πρακτική δεν θα λάβεις καθόλου μισθό ; Έχει ξεπέσει τόσο πολύ ο θεσμός ; Εμείς παίρναμε νομίζω λίγο κάτω από 600 ευρώ συνολικά για 3μηνη πρακτική.... δλδ ούτε 200 το μήνα (για πλήρες ωράριο, 4ήμερο όμως) Τόσα λίγα; Έχω ακούσει άλλους για 350 το μήνα. Μάλλον εξαρτάται και από την επιχείρηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsioulak Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 39 λεπτά πριν, MikeJ είπε Όταν έκανα πρακτική είχαμε ένα άτομο από το πανεπιστήμιο που ήταν σαν αρμόδιος για οτιδήποτε σχετικά με τη πρακτική , δεν ξέρω αν έχετε και εσείς. Αν ναι τότε θα μπορεί να σε κατατοπίσει στα σίγουρα γιατί μπορεί να είναι πολύπλοκο το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με το τι ισχύει. Ενδεχομένως εφόσον οι ώρες ή/και μέρες δε συμπίπτουν να μην έχεις πρόβλημα αλλά ποτέ δε ξέρεις. Από τη πρακτική δεν θα λάβεις καθόλου μισθό ; Έχει ξεπέσει τόσο πολύ ο θεσμός ; Εμείς παίρναμε νομίζω λίγο κάτω από 600 ευρώ συνολικά για 3μηνη πρακτική.... δλδ ούτε 200 το μήνα (για πλήρες ωράριο, 4ήμερο όμως) Και εγω για την πρακτικη που εκανα δεν πληρωθηκα καθολου, δυστυχως συμβαινει. 19 λεπτά πριν, antbyron είπε Τόσα λίγα; Έχω ακούσει άλλους για 350 το μήνα. Μάλλον εξαρτάται και από την επιχείρηση. Εξαρταται απο το τι χρηματα εχει να διαθεσει και διαχειριζεται το τμημα, δευτερευοντος εξαρταται αν η επιχειρηση θελει να διαθεσει καποιο "χαρτζιλικι". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Σε εμάς η πρακτική ήταν υποχρεωτική (μετρούσε σαν 2 μαθήματα) και η πληρωμή ήταν στάνταρ για όλους τους φοιτητές και γινόταν από το πανεπιστήμιο με κονδύλια από κάποιο πρόγραμμα της εε και ΕΣΠΑ. Οι εταιρείες δεν πλήρωναν κάτι επιπλέον εκτός αν το ήθελαν ( σιγά μην το ήθελαν). Στα ΤΕΙ τότε η κατάσταση ήταν καλύτερα απο τα ΑΕΙ. Θυμάμαι ήταν 6 μηνη η πρακτική αντί της 3μηνης που καναμε εμείς και έπαιρναν θυμάμαι μισθό ίσως και πάνω από τον τωρινό κατώτατο. ( Τότε ο κατώτατος ηταν μεγαλύτερος από σήμερα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 456 ευρω δινουμε εμεις με κρατησεις 1% κατά επαγγελματικου κινδυνου λογω αντικειμενου εργασιας (ΔΕΔΔΗΕ) Δεν μας απασχολει τι κανει ο πρακτικα ασκούμενος τις άλλες ωρες. Τα 456 δεν θεωρουντε μισθος με την στενη ενοια αλλα κατι σαν αποζημειωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koulkos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Υπάρχουν δύο περιπτώσεις πρακτικής, τουλάχιστον στα πανεπιστήμια, δεν γνωρίζω αν στα ΙΕΚ αλλάζουν τα πράγματα. Ή κάνεις πρακτική μέσω ΕΣΠΑ και παίρνεις 330,00 ευρώ αν θυμάμαι καλά το μήνα, ή μέσω ΟΑΕΔ οπότε και πληρώνεσαι με το 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και η επιχείρηση στο τέλος της πρακτικής λαμβάνει το 50% σαν επιδότηση από τον ΟΑΕΔ. Όλοι ασφαλίζονται με το 1% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης για επαγγελματικό κίνδυνο. Αυτό είναι γενικός κανόνας και δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της εργασίας. Στην αρχική ερώτηση, η πρακτική άσκηση νοείται full time. Επιτρέπεται η απασχόληση σε δεύτερο εργοδότη μόνο για τόσες ώρες όσες υπολείπονται για τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου ημερήσιας εργασίας. Θεωρητικά λοιπόν δεν μπορείς να εργαστείς αλλού. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μερική απασχόληση σε 2 ή τρεις εργοδότες. 3 ώρες στον έναν, 2 στον άλλον και 3 στον τελευταίο. Πρακτικά δεν έχω συναντήσει ποτέ μου πρόβλημα. Προσωπικά, με αυτό τον τρόπο έκανα και εγώ πρακτική ενώ οι περισσότεροι σερβιτόροι π.χ. που έχουν πρωινές δουλειές δεν μου έχουν αναφέρει ποτέ πρόβλημα. Βέβαια, η ασφάλιση τους γίνεται πάντα εν γνώση τους, εξηγώντας τους τη νομοθεσία. Ο εργοδότης δεν μπορεί να γνωρίζει αν του λες ψέμματα ή αλήθεια για το αν εργάζεσαι και αλλού. Και σε κομμωτήρια το έχω πετύχει, πρόβλημα μέχρι στιγμής ουδέν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Vagg_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 54 λεπτά πριν, koulkos είπε Υπάρχουν δύο περιπτώσεις πρακτικής, τουλάχιστον στα πανεπιστήμια, δεν γνωρίζω αν στα ΙΕΚ αλλάζουν τα πράγματα. Ή κάνεις πρακτική μέσω ΕΣΠΑ και παίρνεις 330,00 ευρώ αν θυμάμαι καλά το μήνα, ή μέσω ΟΑΕΔ οπότε και πληρώνεσαι με το 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και η επιχείρηση στο τέλος της πρακτικής λαμβάνει το 50% σαν επιδότηση από τον ΟΑΕΔ. Όλοι ασφαλίζονται με το 1% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης για επαγγελματικό κίνδυνο. Αυτό είναι γενικός κανόνας και δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της εργασίας. Στην αρχική ερώτηση, η πρακτική άσκηση νοείται full time. Επιτρέπεται η απασχόληση σε δεύτερο εργοδότη μόνο για τόσες ώρες όσες υπολείπονται για τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου ημερήσιας εργασίας. Θεωρητικά λοιπόν δεν μπορείς να εργαστείς αλλού. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μερική απασχόληση σε 2 ή τρεις εργοδότες. 3 ώρες στον έναν, 2 στον άλλον και 3 στον τελευταίο. Πρακτικά δεν έχω συναντήσει ποτέ μου πρόβλημα. Προσωπικά, με αυτό τον τρόπο έκανα και εγώ πρακτική ενώ οι περισσότεροι σερβιτόροι π.χ. που έχουν πρωινές δουλειές δεν μου έχουν αναφέρει ποτέ πρόβλημα. Βέβαια, η ασφάλιση τους γίνεται πάντα εν γνώση τους, εξηγώντας τους τη νομοθεσία. Ο εργοδότης δεν μπορεί να γνωρίζει αν του λες ψέμματα ή αλήθεια για το αν εργάζεσαι και αλλού. Και σε κομμωτήρια το έχω πετύχει, πρόβλημα μέχρι στιγμής ουδέν. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση koulkos, η πρακτική μου άσκηση είναι 8 ώρες και η εργασία που υπάρχει περίπτωση να κάνω είναι άλλες 8, θα πρότεινες να ξεκαθαρίσω στον εργοδότη ότι κάνω πρακτική άσκηση ή όχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koulkos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Θα πρότεινα να κάνεις την πάπια και να βγάλεις μεροκάματο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maxouik Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι γινεται όταν πρακτικη κι εργασία είναι ίδιες ωρες;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeKatz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, Maxouik είπε Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι γινεται όταν πρακτικη κι εργασία είναι ίδιες ωρες;; Κλωνοποίηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα