drSotos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Χαιρετώ το εξαίρετο φόρουμ. (Να σημειώσω ότι με ένα γρήγορο ψάξημο δεν είδα ανάλογο θέμα και γι αυτό άνοιξα thread, εάν υπάρχει ήδη αυτό το θέμα θα το εκτιμούσα οι moderators να μου έστελναν link ώστε να μεταφέρω τη συζήτηση εκεί για να μη φορτώνω το forum, ευχαριστώ!). Πρακτικά δουλεύω καθημερινά σε δύο διαφορετικά build, το ένα με την AsRock Z97 Anniversary και το άλλο με την MSI Z97-G43. Κάποιο καιρό πριν είχα στην κατοχή μου για λίγες μέρες μια RX470 4GB, η οποία δε μπορούσε να δείξει στην οθόνη σωστά το BIOS ούτε στη μια μητρική ούτε στην άλλη. Δοκιμάστηκε και σε έτερο σύστημα φίλου με B85 based μητρική όπου κι εκεί είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Οι δοκιμές όλες έγιναν μέσω HDMI και σε HD Ready τηλεόραση. Όταν λέω δεν το έδειχνε σωστά, εννοώ ότι η εικόνα ήταν εντελώς ΜΗ λειτουργική, δεν μπορούσες να καταλάβεις καμία επιλογή και πρακτικά σε ανάγκαζε σε hard reset από το κουμπάκι του κουτιού. Και στα δύο συστήματα, όταν έμπαινες στα windows, όπου και δοκιμάστηκαν και τα 7 και τα 10, με τη χρήση των τελευταίων drivers, λειτουργούσε άψογα. H κάρτα για ευνόητους λόγους είχε τεσταριστεί και στο κατάστημα απ όπου αγοράστηκε, όπου και αποδείχθηκε άψογη λειτουργικά. Δυστυχώς τότε δεν είχα αρκετό χρόνο για να το ψάξω περισσότερο, δεν βρήκα κάποια σαφή λύση, ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος monitor που εκτός των άλλων, υποστηρίζει freesync, οπότε ξαναμπήκα στη διαδικασία να ψάχνομαι για μια πιθανή RX580. Και οι δύο μητρικές που έχω υποτίθεται είναι με UEFI BIOS, ωστόσο το format των windows το έχω κάνει σε Legacy mode (βέβαια το format των windows υποτίθεται δεν επηρεάζει τη λειτουργία του αρχικού BIOS, ενώ η κάρτα έπαιζε μια χαρά στα legacy windows Ο.ο). Έχοντας κοιτάξει πρόχειρα στο διαδίκτυο, είδα ότι και οι νέες κάρτες της NVIDIA έχουν support για UEFI μόνο, οπότε είπα να ανοίξουμε μια κοινή συζήτηση. Ανυπομωνώ τις απαντήσεις σας και την επερχόμενη συζήτηση!
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα, εγω που είχα δοκιμάσει την msi gtx1070itx μια χαρα δουλευε και έδειχνε τα πάντα σε μια P965DS4P. Αν ήταν πιο παλιά, θα είχε AGP
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό με το BIOS/Uefi artifact είναι καθαρά θέμα μητρικής. Κάποιες βγάλανε update που το διόρθωνε. Δε νομίζω ότι σχετίζεται. Νομίζω πως όλες έχουν ακόμη υποστήριξη fallback για legacy bios, αλλιώς θα είχε βουΐξει ο τόπος με γκρίνια, παρ' όλο που όταν το έψαχνα κι εγώ δεν είχα βγάλει κάποια άκρη. (Ήθελα να βάλω GT1030 σε ASUS P5B Deluxe). Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από GeorgeMan
drSotos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο, είδα αυτό cannot enter UEFI on Asrock z97 anniversary Η περιγραφή του είναι ακριβώς αυτό που λάμβανα με την RX470. Βέβαια, εμένα η onboard καθώς και διάφορες άλλες NVIDIA κάρτες που είχα δοκιμάσει (πχ GTX 660, GTX 760, GTX 960), έδειχναν το BIOS άψογα. Ίσως φταίει ότι χρησιμοποίησα μόνο τηλεόραση κι όχι PC monitor. Στην τελική δεν έχω δει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση εντός του BIOS για να είναι αυτό από μόνο του είτε Legacy είτε UEFI, από τη στιγμή που απλά ανοίγεις το BIOS, θεωρητικά είναι Legacy στις παλαιότερες μητρικές που δεν είχαν UEFI και αυτόματα UEFI στις νεότερες που το έχουν. Γιατί όμως οι κατασκευαστές λένε only UEFI support; Λέτε να μας δημιουργήσει compatibility προβλήματα σε games ή εφαρμογές στο μέλλον αν έχουμε legacy το partition των windows επειδή οι εκάστοτε drivers θα είναι UEFI only;; 😱
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι περισσότερες από socket 1155 και μετά υποστηρίζουν uefi. Είχα Z77 με i5-2500Κ και HD7870XT και λειτουργούσαν μια χαρά όλα με το CSM disabled και τα πάντα σε uefi mode, πριν 6 χρόνια κιόλας. Το θέμα είναι σε κάποιον awkward συνδυασμό που το σλοτ να ταιριάζει, αλλά το hardware να έχει διαφορά πάνω από δεκαετία μεταξύ τους και να μη ξέρεις τι προβλήματα θα βγάλει και αν θα δουλέψει... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από GeorgeMan
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Πάντως από nvidia πλευρά, αν κουμπώνει, δουλεύει. 10 χρόνια διαφορά είχαν μητρική με κάρτα που δοκίμασα εγώ.
Qless Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Πάντως από nvidia πλευρά, αν κουμπώνει, δουλεύει. 10 χρόνια διαφορά είχαν μητρική με κάρτα που δοκίμασα εγώ. Νope, παντού μπορεί να προκύψουν ασυμβατότητες, τυχαία εντελώς ανακάλυψα ασυμβατότητα σε δικό μου σύστημα όπου η gtx 285 δεν έδινε εικόνα στην μητρική Χ99Χ Κiller με Χ99 chipset, αυτόνόητα όλα όκ από τροφοδοσία και λειτουργικότητα του hardware, αντίθετα δούλευει κανονικά με το τωρινό μου setup, με Χ299 με Αsus Χ299Α prime Kαλά την εποχή του agp με τα διαφορετικά voltage specs γινόταν της πόπης, ότι θeς μπορούσε να σου τύχει.... Και άλλος ένας εντελώς xtrreme συνδυασμός που δούλεψε χωρίς να το περιμένω ήταν Αsus p5w d2 deluxe με 955Χ, με p4 επάνω με Μsi 980Ti... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από Qless
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Τις περισσότερες φορές φταίει η μητρική, κάνουνε drop τις παλιες κάρτες. Το έχω ξανακούσει. Και σε μένα μια abit αν έβαζες 4πυρηνο, δεν σήκωνε κάρτα nvidia από fermi και μετα. Αν έβαζες διπύρηνο (στο παλιό το boos) όλα κομπλε.
Qless Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Η abit είχε την κακιά συνήθεια να δίνει έμφαση περισσότερο στο να φτιάχνει μητρικές με lcd panel σε κάποιο front bay, να βάζει κόκκινο pcb και active coolers στο chipset, αλλά είχε και την επίσης κακιά συνήθεια να πουλάει entry level chipsets σε τιμή premium και να αγνοεί βασικά όπως ποιότητα coils, mosfets caps κλπ, τέλοςπάντων off topic μιλώ για εποχή 775
TopCLR Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 20 ώρες πριν, drSotos είπε Οι δοκιμές όλες έγιναν μέσω HDMI και σε HD Ready τηλεόραση. Όταν λέω δεν το έδειχνε σωστά, εννοώ ότι η εικόνα ήταν εντελώς ΜΗ λειτουργική, δεν μπορούσες να καταλάβεις καμία επιλογή και πρακτικά σε ανάγκαζε σε hard reset από το κουμπάκι του κουτιού. 5 ώρες πριν, drSotos είπε Ίσως φταίει ότι χρησιμοποίησα μόνο τηλεόραση κι όχι PC monitor. Στο πρόβλημά σου (που δεν δείχνει σωστά το BIOS από HDMI) πολύ πιθανόν να φταίει η τηλεόραση και όχι η μητρική ή κάρτα γραφικών. Αν δοκιμάσεις και σε άλλη τηλεόραση/μονιτορ με HDMI και πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα, τότε ναι. 2
ilos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μια abit που είχα και εγώ για 775 είχε το ίδιο θέμα, έβλεπε κανονικά nvidia 7900gt αλλά όχι radeon HD 4870 με latest bios (μετά βάρεσε φαληρέντο 😍).
Qless Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) mguru ή κάπως έτσι δεν το έλεγαν το front bay panel? Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από Qless
drSotos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, TopCLR είπε Στο πρόβλημά σου (που δεν δείχνει σωστά το BIOS από HDMI) πολύ πιθανόν να φταίει η τηλεόραση και όχι η μητρική ή κάρτα γραφικών. Αν δοκιμάσεις και σε άλλη τηλεόραση/μονιτορ με HDMI και πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα, τότε ναι. Είχα δοκιμάσει σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις (και οι δύο HD Ready), και στις δύο με δύο διαφορετικά καλώδια, ένα DVI -> HDMI και με ένα HDMI -> HDMI. Και στις δύο με οποιοδήποτε καλώδιο δείχνουν κανονικά BIOS οι NVIDIA κάρτες που έχω χρησιμοποιήσει οι οποίες έχω δει εδώ ότι δείχνουν το BIOS σε 1080p. Πόσο περίεργη μπορεί να ήταν η ανάλυση που έδειχνε η RX470 δηλαδή; 😖 Μόνο σε PC Monitor δεν είχα δοκιμάσει τότε δυστυχώς... Απλά όλα αυτά με έχουν κάνει κάπως διστακτικό στο να προχωρήσω σε νέα αγορά AMD κάρτας και δεν έχω κανένα φίλο εδώ κοντά με καμία RX580 να την τέσταρα πρώτα!
kajwbtfe Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Φιλε μου ειναι καθαρα θεμα τηλεορασης.Δοκιμασε σε μια 1080p η monitor και θα δεις. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από kajwbtfe 1
drSotos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/6/2018 στις 12:57 ΜΜ, kajwbtfe είπε ειναι καθαρα θεμα τηλεορασης Δοκιμάστηκε μια RX 580 στο υπολογιστή μου με το freesync monitor που έχω και λειτούργησε άψογα. Ήταν όντως θέμα τηλεόρασης! Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από drSotos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα