Προς το περιεχόμενο

Surround 7.1 DIY

LastSurvivor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Αρχικά να πω το ότι δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι στο σωστό topic, αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο πιο σχετικό. Αν υπάρχει, καλό θα ήταν να μετακινηθεί εκεί το θέμα.

Να τονίσω το γεγονός ότι είμαι ψυλοάσχετος με το θέμα του ήχου, απλά σε γενικές γραμμές με αρέσει να ψάχνομαι. Οπότε για τις βλακείες που θα διαβάσετε παρακάτω μην με κατακρίνετε. Απλά ρωτάω για να μάθω. 😁🤔

Αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα ηχοσύστημα με 7.1 κανάλια για ταινίες. Μιας και τα λεφτά δεν περισσεύουν, ψάχνοντας κατέληξα στα παρακάτω, απλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει, κατά το πόσο θα δουλέψει και τι αποτέλεσμα θα βγάλει. Δεν περιμένω αμάν και τι, απλά να είναι ικανοποιητικό. Να πω ότι το μόνο που θα αγοραστεί αν εν τέλει λειτουργεί θα είναι ο convertor.

Έχουμε: 

1. TV

2. Logitech z506 5.1

3. ράδιο με ενισχυτή και 2.2 surround speakers

4. convert digital 7.1 to rca 7.1 (κάτι τέτοιο ας πούμε αν βρούμε διαθέσιμο: https://www.amazon.com/HDMI-LPCM-Analog-Surround-Decoder/dp/B071KXR3G2)

Έχουμε και λέμε, συνδέουμε τον converter με την tv με optical να πάρουμε 7.1 digital ήχο. Στη συνέχεια στις θύρες FL/FR συνδέουμε το στερεοφωνικό με τα 2.2 που θα λειτουργούν σαν FL/FR. Στο LFE/FC θα συνδεθεί το πορτοκαλί για το κεντρικό και το sub από τα z506. Στο RL/RR θα συνδεθεί το πράσινο του z506, ώστε να παίζουν σαν πλαϊνά αντί για μπροστά και στο RLC/RRC Θα συνδεθεί το μαύρο του z506 για να παίζουν σαν πίσω.

Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να λειτουργήσει με ικανοποιητικό αποτέλεσμα; Δεν ζητάω το τέλειο, απλά να είναι ικανοποιητικό και λειτουργικό.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και τις βλακείες που ίσως διαβάσατε!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα θα ειναι ενας αχταρμας και ηχητικος και απο θεμα καλωδιων συνδεσεων κτλ κτλ

μπλεκεις διαφορετικες μαρκες ηχειων

διαφορετικους ενισχυτες ... δεν θα εχεις ενα volume για ολα

πολυ δυσκολα θα μπορεις να το setαρεις κατι τετοιο για να ακουγεται καπως ισορροπημένο και ομοιογενές

και ολα αυτα γιατι ; για να εχεις 2 καναλια παραπανω ;

για να εχει ουσιαστικη διαφορα ενα συστημα 5.1 με ενα 7.1 πρεπει να εχεις χωρο μεγαλυτερο

πηγη - περιεχομενο σε φορμα 7.1 πραγματικο κατα την κινηματογραφιση

καλο ενισχυτη 7.1 - 7 καλα ηχεια και πολυ δουλεια στο σεταρισμα

τελος o convertas ειναι λιγο απιθανο να σε καλυψει στο μελλον

ακου ενα συστημα με 5.1 με κανονικα ηχεια ( οχι ηχεια υπολογιστη logitech)

και εκει θα καταλαβεις που αξιζει να μαζεψεις και να παρεις εστω και μεταχειρισμενο ενα πολυ πολυ καλυτερο συστημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...