Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.  Έχω ένα κιτ TP-LINK TL-PA7020P. Όσο διάστημα είχα ADSL σύνδεση το powerline μου έδινε το μέγιστο της ταχύτητας σύνδεσής μου, δηλ. 5-6 mbps. Xθες αναβαθμίστηκε η γραμμή μου σε vdsl 50mbps. Παρατηρώ ότι μέσω του powerline το download speed συνεχίζει να είναι μόνο 5-6 mbps ενώ στο upload μου δίνει το μέγιστο που είναι 5 mbps! Να σημειώσω ότι κάνοντας έλεγχο της ταχύτητάς μου με άλλες συσκευές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πιάνω 45-47 mbps download. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατά με vdsl γραμμή; Περίεργο μου φαίνεται.Παρατηρώ επίσης ότι όταν αφαιρώ εντελώς τα powerline, τα crc errors που ''μαζεύει'' το router είναι πολύ λιγότερα. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Έχω πραγματικά πελαγώσει και κάθε βοήθεια θα μου ήταν πολύτιμη. 
Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από huey43
Δημοσ.

Μπορει να δουλευει και μια χαρα το powerline σου, απλα επειδη εβαλες μεγαλυτερη συνδεση στο ιντερνετ δεν σημαινει κατι, η ταχυτητα  του powerline εχει να κανει με το ποσο μακρια ειναι οι ανταπτορες μεταξυ τους (μπορει στο "ματι" να ειναι 5 μετρα πχ αλλα τα καλωδια ρευματος να κανουν κυκλους στο σπιτι και να ειναι 20 μετρα πχ), εχει να κανει με το ποσο παλιο ειναι το κτηριο (και αρα οι καλωδιωσεις) και φυσικα με το τι τεχνολογια ειναι οι ανταπτορες (εκει εισαι καλα πχ αλλα τα υπολοιπα δεν αλλαζουν).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Μπορει να δουλευει και μια χαρα το powerline σου, απλα επειδη εβαλες μεγαλυτερη συνδεση στο ιντερνετ δεν σημαινει κατι, η ταχυτητα  του powerline εχει να κανει με το ποσο μακρια ειναι οι ανταπτορες μεταξυ τους (μπορει στο "ματι" να ειναι 5 μετρα πχ αλλα τα καλωδια ρευματος να κανουν κυκλους στο σπιτι και να ειναι 20 μετρα πχ), εχει να κανει με το ποσο παλιο ειναι το κτηριο (και αρα οι καλωδιωσεις) και φυσικα με το τι τεχνολογια ειναι οι ανταπτορες (εκει εισαι καλα πχ αλλα τα υπολοιπα δεν αλλαζουν).

Σ΄ευχαριστώ. Το σπίτι είναι σχετικά καινούργιο και δεν πιστεύω να έχω θέμα εκεί. Θα δοκιμάσω βάζοντάς τα σε άλλες πρίζες να δω μήπως αλλάζει κάτι. Με 50άρα σύνδεση να παίρνω μόνο 5 mbps δεν το ΄΄παλεύω'' με τίποτα!! Το powerline το θέλω γιατί πάνω του έχω συνδεδεμένο ένα android box και κυριολεκτικά μ΄αυτήν την ταχύτητα σέρνεται το σύμπαν!!!! Ήταν βασικά και ο κύριος λόγος που απoφάσισα να κάνω την αναβάθμιση σε vdsl και είμαι πάλι στα ίδια!!

Τελικά μετά από δοκιμές βλέπω ότι στις πρίζες σε κοντινή απόσταση από το router παίρνω 45 mbps. Στην πρίζα του σαλονιού που μ΄ενδιαφέρει, 6-7 mbps! δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση, σωστά;

Επεξ/σία από huey43
Δημοσ.

Οχι, μπορεις απλα να δοκιμασεις αλλο μοντελο powerline, με καποια αλλα μπορει να εισαι καλυτερα.

Επισης δοκιμασες να δεις αν μεσα στις ρυθμισεις του powerline εχει επιλογη ΜΙΜΟ; Αν ναι και δεν ειναι ενεργοποιημενη ενεργοποιησε την μηπως και στρωσει λιγο η κατασταση.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Οχι, μπορεις απλα να δοκιμασεις αλλο μοντελο powerline, με καποια αλλα μπορει να εισαι καλυτερα.

Επισης δοκιμασες να δεις αν μεσα στις ρυθμισεις του powerline εχει επιλογη ΜΙΜΟ; Αν ναι και δεν ειναι ενεργοποιημενη ενεργοποιησε την μηπως και στρωσει λιγο η κατασταση.

Σ' ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω να δω μήπως βελτιωθεί η κατάσταση. 

Δημοσ.

Παντως αυτα με τα powerline εχω ακουσει οτι παιζει ρολο σε ποια πριζα του σπιτιου το βαζεις ο.χ αν ειναι τριφασικη κτλπ. Βεβαι αν γνωριζει καποιος καλυτερα ας πει τη γνωμη του

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannis22k είπε

Παντως αυτα με τα powerline εχω ακουσει οτι παιζει ρολο σε ποια πριζα του σπιτιου το βαζεις ο.χ αν ειναι τριφασικη κτλπ. Βεβαι αν γνωριζει καποιος καλυτερα ας πει τη γνωμη του

Αν εχεις τριφασικο ρευμα ειναι σε ολο το σπιτι οχι σε συγκεκριμενες πριζες.

Ολα τα νεα μοντελα δουλευουν και σε τριφασικο (απλα σε διφασικο ΙΣΩΣ να εχεις καλυτερες επιδοσεις).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις έναν ηλεκτρολόγο να σου ενώσει τις φάσεις ή να χειρουργήσει τα κουτιά με καινούρια καλώδια αλλά με αρκετό awg

Στην ουσία πιο χοντρό καλώδιο 

Επεξ/σία από EbayAlien

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...