Προς το περιεχόμενο

Terminal Services με SpeedStream 5400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα στην εταιρεία που δουλεύω το DSL Router SpeedStream 5400 της Siemens μαζί με μια 1024 σύνδεση από τον ΟΤΕ και μια STATIC σύνδεση από Forthnet για Internet.

Εχω συνδέσει το SpeedStream με το switch του δικτύου και κάνω sharing την σύνδεση σε 18 PC που είναι συνδεμένα στο switch + 2 servers (έχω απενεργοποιήσει ΝΑΤ & DHCP αφού έχω καθορίσει σε κάθε PC συγκεκριμένη IP Address).

Ενας από τους servers (windows 2000 Server) τρέχει μια windows εφαρμογή και τον Terminal Server της Microsoft.

Τι θέλω να κάνω....

Θέλω από το σπίτι μου μέσω μιας static PSTN σύνδεσης στο Ιντερνετ να μπαίνω στο server της εταιρείας με terminal services(το Remot Desctop Connection στα XP). Το είχα κάνει παλιότερα με ISDN Static και το NetMod συνδεμένο πάνω στο server).

Εκανα κάποιες δοκιμές αλλά έχω τα εξής προβλήματα:

1. Το SpeedStream έχει firewall... παρόλο που το απενεργοποίησα (off) δεν κατάφερα ούτε ping να κάνω στο static IP του router από κάποια αλλη σύνδεση επομένως πως θα το δω μέσω terminal client?

2. Και αν τυχών τελικά το "δω" πως μπορώ να κάνω redirect της σύνδεσης ώστε ενώ να καλώ την static IP του router αυτό να συνδέεται στον terminal server (έχει κάποιες επιλογές το SpeedStream αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω).

Καμιά καλή ιδέα.

------------------

Μάνος

Δημοσ.

Καταρχήν πιστεύω ότι "φρόνιμο" θα ήταν να ενεργοποιήσεις το firewall μια και θα είσαι online 24χ7χ365...

Δοκίμασε κάποιο site για firewall test και θα δεις αρκετά ports που πιθανόν τα έχεις ξεχάσει ανοιχτά...π.χ. 80 και μπαίνει κάποιος στο web server του router...

Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ με cisco 836 AdsloIsdn και λεώ να δοκιμάσω με κάποιο πρόγραμμα για remote control όπως το NetOp, PCAnywhere κ.λπ.

http://www.efficient.com/subscriber_networks/faq.shtml

Δημοσ.

Επιτέλους το βρήκα...

Το πρόβλημα ήταν στο modem που ήταν ελαττωματικό. Έχει μια επιλογή Time Client όπου συγχρονίζει το ρολόι που έχει μέσα το modem με κάποιους server στο Internet ώστε να δείχνει πάντα σωστή ώρα στα διάφορα log files που έχει... όμως η ώρα ήταν σε UTC (ώρα Λονδίνου) και έχει μια επιλογή για να την αλλάξεις. Για να ενεργοποιηθεί η νέα ώρα πρέπει να κάνει το modem reboot... αλλά εκεί κόλλησε! Μετά από πολλά μπερδέματα πήρα τον ΟΤΕ τηλέφωνο και μου το αντικατέστησε προσωρινά με ένα SpeedStream 5100 (όχι 5400) γιατί τα 5400 του είχαν τελειώσει και τα έχει πλέον σταματήσει να τα φέρνει (τουλάχιστον στο Ηράκλειο που μένω). Το 5100 είναι ακριβώς το ίδιο με το 5400 απλά δεν έχει hub με 4 πόρτες αλλά μία μόνο πόρτα Ethernet. To setup είναι το ίδιο και βέβαια το Port Forwarding δούλεψε κατευθείαν... ενώ πολλή καλό είναι και το firewall που έχει, που ακόμα και στην επιλογή Low Level σε "εξαφανίζει" από το Internet (έβαλα κάτι φοιτητές από το πανεπιστήμιο Κρήτης να κάνουν scan τις πόρτες και δε βρήκαν τίποτα ανοιχτό).

Αυτό που προσπαθώ τώρα είναι να ορίσω στο firewall να αφήνει να μπένουν στο Terminal Server (με την διαδικασία του Port Forwarding) μόνο κάποιες συγκεριμένες static IP Address ώστε να πετάει έξω πιθανούς επίδοξους ανεπιθήμητους εισβολείς . Εχει αρκετές επιλογές το firewall (custom settings) αλλά μέχρι τώρα δεν έχω βρει τον κατάλληλο τρόπο...

Port forward prepei na kaneis sto router sou ama eisai se priv address space.

to cisco to kanei poli eykola gia to siemens den exw idea.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...