Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατι δεν βαζεις xpeonology?

ειναι πολυ απλο το setup του και το κανεις μεσω browser.

το μονο που χρειαζεται για να το στησεις ειναι ενα στικακι και εναν αδειο σκληρο και 10 λεπτα.

μετα μπαινεις απομακρυσμενα μεσω browser και κανεις οτι θελεις. εκτος τον φακελον που θελεις να χωρισεις εχει ετοιμα προγραμματα να κατεβασεις για σχεδον οτιδηποτε θελεις .  εγω θα στο προτεινα .

Δημοσ.
Στις 6/6/2018 στις 11:06 ΠΜ, fingolfingr είπε

Αν θες μία ετοιμη λύση λοιπον για τα βασικά μπορείς να πας σε ενα απλό NAS σαν το παρακάτω. Το συνδεεις στο modem σου και είναι ετοιμο. Εχω το προηγουμενο μοντέλο και είμαι ικανοποιημένος. Η δημιουργεία χρηστων και προσβάσεων είναι απλή. Επίσης μπορούν να εχουν απομαρκυσμένη πρόσβαση μεσω εφαρμογής.

https://www.skroutz.gr/s/13210961/Western-Digital-Μy-Cloud-Home-3TB.html

Αυτο μπορει να το κανει και με κοινοχρηστο φακελο σε εναν υπολογιστη και δινει προσβαση σε ολους στο δικτυο. Οσο για απομακρυσμενη συνδεση με τον φακελο αυτο δεν ξερω αν γινεται ή υπαρχει καποιο προγραμμα που το κανει αυτο. Παντως, για τη μεταφορα αρχειων, μουσικη, εικονες κτλ., μπορει να το κανει και ετσι.

Στις 6/6/2018 στις 1:14 ΜΜ, Sokianos11 είπε

Παιδες εγω απλα τι θελω :

5 χρηστες στους οποιους εχω εναν φακελο κεντρικο που μεσα θα εχω 5 απο τους 5 ο ενας θα εχει Full access και η αλλη απο ενα για Full access και απο τους αλλους μονο αναγνωση  , αν αυτο μπορω να το κανω με καποιο απλο προγραμμα δεν εχω θεμα.

Δημιουργεις εναν φακελο απο τον κεντρικο υπολογιστη, κανεις τις ρυθμισεις που χρειαζεται και οτι θελεις να μεταφερεις, το τοποθετεις στον φακελο και μπορουν να το δουν ολοι. Ειναι πανευκολο, ειδικα αν τρεχεις ιδια λειτουργικα στους υπολογιστες σου. Αν εχεις διαφορετικα windows, τοτε ειναι λιγο μπερδεμα.

Δημοσ.
Στις 30/6/2018 στις 9:54 ΜΜ, Archilleo είπε

Αυτο μπορει να το κανει και με κοινοχρηστο φακελο σε εναν υπολογιστη και δινει προσβαση σε ολους στο δικτυο. Οσο για απομακρυσμενη συνδεση με τον φακελο αυτο δεν ξερω αν γινεται ή υπαρχει καποιο προγραμμα που το κανει αυτο. Παντως, για τη μεταφορα αρχειων, μουσικη, εικονες κτλ., μπορει να το κανει και ετσι.

Δημιουργεις εναν φακελο απο τον κεντρικο υπολογιστη, κανεις τις ρυθμισεις που χρειαζεται και οτι θελεις να μεταφερεις, το τοποθετεις στον φακελο και μπορουν να το δουν ολοι. Ειναι πανευκολο, ειδικα αν τρεχεις ιδια λειτουργικα στους υπολογιστες σου. Αν εχεις διαφορετικα windows, τοτε ειναι λιγο μπερδεμα.

Η Οικιακη Ομαδα - Κοινη χρηση αρχειων μεσω τον Windows ειναι πολυ ευκολη , δυστυχως δεν εχει την δυνατοτητα οταν ειναι η υπολογιστες στο ιδιο δικτυο αλλα διαφορετικη υπολογιστες  , να μπορεις να βαλεις ορια στα δικαιωματα τον χρηστων ,  

Στις 29/6/2018 στις 12:11 ΜΜ, micos000 είπε

Ωχ, ναι. Σόρυ, Δεν πρόσεξα το "δεν" πριν το "είναι"!

Φιλε μου δεν πειράζει ,

Βρηκα την λυση με τον Openmediavault , το θεωρω πολυ ευκολο προγραμματακι και εκανα απιστευτη δουλεια , σε ευχαριστω για ολα οπως και να εχει , 😊

Στις 6/6/2018 στις 11:37 ΠΜ, fingolfingr είπε

Προσωπικά θεωρω λαθος να χρησιμοποιηθεί ενα pc για τέτοια χρήση. Εστω και ένα απλό NAS σαν το παρακάτω θα είναι καλύτερη λύση πιστευω μιας και θα εχει πολύ περισσοτερες επιλογές και θα είναι πιο ευκολο στην διαχείριση. Χώρια ότι το στήνεις σε μερικά λεπτά.

https://www.skroutz.gr/s/5431459/Synology-DiskStation-DS115j.html#sku-info

Ας πουμε όμως ότι το κανεις από windows. Οι αλλοι χρήστες θα είναι με δικούς τους υπολογιστές ή κινητά; Και ρωτάω γιατί αν θυμαμαι καλα τα windows κανουν share μεσω workgroup. Πάνε πάνω από 8 χρόνια που εχω να το δοκιμάσω οποτε δεν ξερω να ισχύει ακομα βέβαια.

Κοιταξε συμφωνω μαζι σου οτι καθε πραμα να κανει την δουλεια του  , αλλα πιστευω οτι ενα κοστος επιπλεον οταν υπαρχει μια λυση που καλυβει ης αναγκες σου δεν χρειαζεται να το δωσεις , παντως σε ευχαριστω πολυ  :) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sokianos είπε

Η Οικιακη Ομαδα - Κοινη χρηση αρχειων μεσω τον Windows ειναι πολυ ευκολη , δυστυχως δεν εχει την δυνατοτητα οταν ειναι η υπολογιστες στο ιδιο δικτυο αλλα διαφορετικη υπολογιστες  , να μπορεις να βαλεις ορια στα δικαιωματα τον χρηστων.

Γινεται, αυτο που λεω. Και διαφορετικους υπολογιστες να εχεις με διαφορετικα λειτουργικα συστηματα, εγω το εχω κανει με διαφορετικα λειτουργικα συστηματα (windows XP και Windows 7). Καθοριζεις μια IP σταθερη στον καθε υπολογιστη και μετα κανεις ping απο τον εναν στον αλλον μεσω γραμμης εντολων. Απο τον εναν μετα τον κυριως οριζεις νομιζω τα δικαιωματα του φακελου στους υπολοιπους υπολογιστες. Εσυ απο οτι καταλαβα θελεις στον καθενα να εχεις διαφορετικα δικαιωματα. Ισως και να μην καταλαβα καλα αυτο που θελεις να κανεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...