Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 22/6/2018 στις 1:54 ΜΜ, sokianos είπε

Εχω την εξης απορια , το Nas4Free δεν μπορω να το δουλεψω μεσω των Windows ?

Είχα απαντήσει σε αυτό αλλά το Insomnia "έπεσε" για συντήρηση και ξέχασα να το ξαναπώ.

Το nas4free όπως και όλα τα nas είναι αυτόνομα λειτουργικά βασισμένα σε unix/linux και όχι προγράμματα που τρέχουν π.χ. σε windows.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Είχα απαντήσει σε αυτό αλλά το Insomnia "έπεσε" για συντήρηση και ξέχασα να το ξαναπώ.

Το nas4free όπως και όλα τα nas είναι αυτόνομα λειτουργικά βασισμένα σε unix/linux και όχι προγράμματα που τρέχουν π.χ. σε windows.

Ναι το παρατηρησα να εισαι καλα και για την απαντηση , αυτο που ειδα ομως βαζοντας το nas4free δεν μπορεσα να κανω αυτον που ηθελα , τωρα βαζω το freenas , δεν εχω καταλαβει πως θα φτιαξω χρηστες στα windows με βαση αυτο 

π.χ. 4 χρηστες με διαφορετικα δικαιοματα με τα αρχεια που εχει ο freenas

Δημοσ.

Δεν κάνεις χρήστες στα windows. Όταν ολοκληρώσει το στήσιμο μπαίνεις από το web interface και την ip που έχεις ορίσει στην εγκατάσταση και σου ανοίγει τη σελίδα με τις ρυθμίσεις του. Εκεί πρώτα μοντάρεις τους δίσκους και μετά προσθέτεις χρήστες.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δεν κάνεις χρήστες στα windows. Όταν ολοκληρώσει το στήσιμο μπαίνεις από το web interface και την ip που έχεις ορίσει στην εγκατάσταση και σου ανοίγει τη σελίδα με τις ρυθμίσεις του. Εκεί πρώτα μοντάρεις τους δίσκους και μετά προσθέτεις χρήστες.

εχω φτασει στο σημειο το οποιο εχω φτιαξει ενα κοινοχρηστο φακελο μεσω του freenas  , και 4 χρηστες εκει που εχω κολλησει ειναι πως μεσα σε αυτους τους φακελους να δωσω συγκεκριμενα δικαιοματα στους χρηστες  ; διοτι οταν παω να δωσω δικαιωματα σε εναν χρηστη τον αλλο τον πεταει

Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Καταρχας σε ευχαριστω παρα πολυ .

Ομως εχω φτιαξει ενα κοινοχρηστο φακελο με μεσα ολα τα αρχεια που θελω π.χ. 

Εχω 4 χρηστες .

ο Ενα

ο Δυο

ο Τρια

ο Τεσσερα 

Και αν πουμε οτι ο * ειναι το Full access και η # ειναι μονο το reading 

και εχω το εξης συστημα 

(Folder) Home -- > Οικονομικα στοιχεια (Folder) ---> Διαφορα (Folder) 

Στον φακελο Διαφορα θελω να εχουν ολοι Full access , στον αλλο φακελο μονο ο Ενα και ο Δυο Full access και οι αλλοι 2 Reading  ,

Ετσι οπως το εχω κανει τωρα και βλεπω πρεπει να εχω 4 χρηστες παλι αλλα με διαφορετικους φακελους για τον καθενα και μεσα σε αυτο του δινω οτι access θελω

Με αποτελεσμα να εχω πολλα διπλα αρχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχάς, το να μπλέκεις τα δικαιώματα χρηστών βάζοντας άλλα στον κεντρικό φάκελο και άλλα στους υποφακέλους μόνο μπλέξιμο μπορεί να φέρει. Ξεχώρισε τους φάκελους ως εξής. Στο root κάνε έναν για τους δύο full και με read only για τους άλλους και έναν για όλους με full access.

Οι χρήστες μπαίνουν από διαφορετικούς υπολογιστές ο καθένας ή όλοι από έναν; Αν είναι από διαφορετικούς, μπορείς να περιορίσεις και την πρόσβαση με βάση την ip.

Ποια έκδοση freenas έβαλες;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Κατ' αρχάς, το να μπλέκεις τα δικαιώματα χρηστών βάζοντας άλλα στον κεντρικό φάκελο και άλλα στους υποφακέλους μόνο μπλέξιμο μπορεί να φέρει. Ξεχώρισε τους φάκελους ως εξής. Στο root κάνε έναν για τους δύο full και με read only για τους άλλους και έναν για όλους με full access.

Οι χρήστες μπαίνουν από διαφορετικούς υπολογιστές ο καθένας ή όλοι από έναν; Αν είναι από διαφορετικούς, μπορείς να περιορίσεις και την πρόσβαση με βάση την ip.

Τα εχω μπερδεψει μονος μου .

Εχω φαει ωρες και δουλεια δεν εχω κανει , εχω δοκιμαση freenas nas4free και τωρα το xpenology α! και windows 

Εγω ειχα φτιαξει μια οικιακη ομαδα στα windows ωραια και καλα  , αλλα σε ενα φακελο εχω κατι αρχεια excel που ενω πρεπει να εχουν προσβαση ολοι , μονο η 2 απο αυτους πρεπει να τα επεξεργαζονται , και ετσι η οικιακη ομαδα δεν με βοηθησε γιατι ολοι πειραζαν τα παντα , ετσι λοιπον θελω να δοκιμασω κατι αλλο ,

Το να φτιααξω δυο φακελους δεν με εξυπηρετη για το λογω οτι θα υπαρχουν διπλα αρχεια , και οταν στον εναν αλλαζουν τα δεδομενα ο αλλος θα παραμενει ιδιος με παλια , 

Σε εχω κουρασει και εσενα αλλα δεν περιμενα να ειναι τοσο δυσκολο

Δημοσ.

Δεν είπα να φτιάξεις διπλούς φακέλους. Θα έχεις δύο φακέλους και στον έναν θα είναι τα αρχεία που θα έχουν όλοι πρόσβαση rwed (read-write-edit-delete) και στον άλλον θα είναι μόνο τα excel που θα τα χειρίζονται οι full ενώ οι άλλοι δύο χρήστες θα έχουν μόνο r πρόσβαση.

Έτσι όπως εξήγησες όμως τώρα την κατάσταση, θα μπορούσες να κλειδώσεις τα excel με πλήρη δικαιώματα στους full και σε όλους τους άλλους μόνο read.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δεν είπα να φτιάξεις διπλούς φακέλους. Θα έχεις δύο φακέλους και στον έναν θα είναι τα αρχεία που θα έχουν όλοι πρόσβαση rwed (read-write-edit-delete) και στον άλλον θα είναι μόνο τα excel που θα τα χειρίζονται οι full ενώ οι άλλοι δύο χρήστες θα έχουν μόνο r πρόσβαση.

Έτσι όπως εξήγησες όμως τώρα την κατάσταση, θα μπορούσες να κλειδώσεις τα excel με πλήρη δικαιώματα στους full και σε όλους τους άλλους μόνο read.

Αυτο θελω να κανω  , γινεται με την οικιακη Ομαδα;

Δημοσ.

Μπορείς να ορίσεις πάνω στο αρχείο δικαιώματα με δεξί κλικ->Ασφάλεια. Αυτά τα αρχεία σε ποιον υπολογιστή βρίσκονται; Αν βρίσκονται στον υπολογιστή όπου κάθονται αυτοί που έχουν πλήρη πρόσβαση μπορείς να ορίσεις στους local administrators πλήρη πρόσβαση και στους users μόνο ανάγνωση. ή να βάλεις κωδικό στα excel που θα τον ξέρουν μόνο οι full.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μπορείς να ορίσεις πάνω στο αρχείο δικαιώματα με δεξί κλικ->Ασφάλεια. Αυτά τα αρχεία σε ποιον υπολογιστή βρίσκονται; Αν βρίσκονται στον υπολογιστή όπου κάθονται αυτοί που έχουν πλήρη πρόσβαση μπορείς να ορίσεις στους local administrators πλήρη πρόσβαση και στους users μόνο ανάγνωση. ή να βάλεις κωδικό στα excel που θα τον ξέρουν μόνο οι full.

Η μαλακια ειναι οτι δεν ειναι ολοι η χρηστες στο pc πανω  , γιατι το δοκιμασα , εχω τον δικο μου υπολογιστη που εχω μεσα τα αρχεια και η αλλη 5 μπαινουν μεσω δικτυου με την κοινη χρηση , κατεβασα το openmediavault βλεπω ισως ειναι πιο φιλικο περιβαλον 

Δημοσ.

Αν είναι πάνω στο ίδιο pc ακόμα καλύτερα. Απλά πρέπει να κάνεις τους υπόλοιπους χρήστες απλούς users και να αφήσεις admins μόνο τους δύο που θα έχουν πλήρη πρόσβαση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, micos000 είπε

Αν είναι πάνω στο ίδιο pc ακόμα καλύτερα. Απλά πρέπει να κάνεις τους υπόλοιπους χρήστες απλούς users και να αφήσεις admins μόνο τους δύο που θα έχουν πλήρη πρόσβαση.

Δεν ειναι στο ιδιο pc δυστυχως . ειναι σε διαφορετικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...