Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας ,

Καλος σας βρηκα στον Forum ,

Θελω να κανω το εξης στο σπιτι μου , θελω να δημιουργησω εναν File Server με 5 χρηστες η οποιοι καθε ενας με τον λογαριασμο του μεσα σε αυτον να εχει ορισμενες δυνατοτητες 

π.χ. εχουμε τους εξης φακελους , folder 1 - folder 2 - folder 3 

Ο User1 να εχει προσβαση σε ολους (επεξεργασια και αναγνωση )

O User2 να έχει πρόσβαση μόνο στο Folder 1 (επεξεργασία και ανάγνωση ) και ας πούμε στο folder 2 ( μονο αναγνωση ) και πάει λέγοντας 

Καμία ιδέα ; 

Σημείωση : Με την Οικιακή Ομάδα δεν εχω κανει δουλεια  , 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κανεις 5 χρηστες στο server με passes και αναλογως θα βαλεις μεσα σε αυτους τους χρηστες τους φακελλους που θες. Στο user2 θα βαλεις μονο το εναν φακελλο που θες και ουτω καθε εξης.

Επεξ/σία από M@dB0x
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, M@dB0x είπε

Θα κανεις 5 χρηστες στο server με passes και αναλογως θα βαλεις μεσα σε αυτους τους χρηστες τους φακελλους που θες. Στο user2 θα βαλεις μονο το εναν φακελλο που θες και ουτω καθε εξης.

Με ποια windows ? επισης μπορω να βαλω αναγνωση σε καποιους φακελους και σε καποιους και επεξεργασια;

Δημοσ.

Εγώ θα ηθελα να διευκρινίσεις πρωτα τι εχεις. Εχεις ήδη pc με τα αρχεία σου και θές να δώσεις πρόσβαση σε αλλους; Θες να αγοράσεις κάτι;

Η δική μου γνώμη είναι να πας σε μία ξεχωριστή λύση η οποια μπορεί να είναι ανοιχτή 24/7 με πολύ μικρή καταναλωση. Εχει καποιο κόστος φυσικά αλλα πιστευω ότι αξίζει.

Αν θες μία ετοιμη λύση λοιπον για τα βασικά μπορείς να πας σε ενα απλό NAS σαν το παρακάτω. Το συνδεεις στο modem σου και είναι ετοιμο. Εχω το προηγουμενο μοντέλο και είμαι ικανοποιημένος. Η δημιουργεία χρηστων και προσβάσεων είναι απλή. Επίσης μπορούν να εχουν απομαρκυσμένη πρόσβαση μεσω εφαρμογής.

https://www.skroutz.gr/s/13210961/Western-Digital-Μy-Cloud-Home-3TB.html

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fingolfingr είπε

Εγώ θα ηθελα να διευκρινίσεις πρωτα τι εχεις. Εχεις ήδη pc με τα αρχεία σου και θές να δώσεις πρόσβαση σε αλλους; Θες να αγοράσεις κάτι;

Η δική μου γνώμη είναι να πας σε μία ξεχωριστή λύση η οποια μπορεί να είναι ανοιχτή 24/7 με πολύ μικρή καταναλωση. Εχει καποιο κόστος φυσικά αλλα πιστευω ότι αξίζει.

Αν θες μία ετοιμη λύση λοιπον για τα βασικά μπορείς να πας σε ενα απλό NAS σαν το παρακάτω. Το συνδεεις στο modem σου και είναι ετοιμο. Εχω το προηγουμενο μοντέλο και είμαι ικανοποιημένος. Η δημιουργεία χρηστων και προσβάσεων είναι απλή. Επίσης μπορούν να εχουν απομαρκυσμένη πρόσβαση μεσω εφαρμογής.

https://www.skroutz.gr/s/13210961/Western-Digital-Μy-Cloud-Home-3TB.html

Εχω ηδη ενα pc που καθετε τεχνολογια DDR4 με 4 TB αποθηκευτικό χώρο και θέλω να το φτιάξω έτσι ,

Δημοσ.

Μπορείς να δεις κάτι σε nas4free, freenas ή openmediavault. Είναι αυτόνομα λειτουργικά συστήματα που ρυθμίζονται από web interface (δεν χρειάζονται οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι) και στήνονται σε (σχεδόν) οποιοδήποτε pc. Έχει πάρα πολλούς οδηγούς για το πως θα το ρυθμίσεις και μπορείς να ορίσεις προσβάσεις σε χρήστες όπως θέλεις, αρκεί να έχεις όρεξη να ασχοληθείς λίγο. Στο γραφείο έχω στήσει έναν hp microserver με xpenology και εξυπηρετεί πάνω από 30 υπάλληλους ταυτόχρονα με δικαιώματα χρηστών, προσβάσεις βάσει ομάδων (group), quota (περιορισμό χρήσεις δεδομένων) και αν θέλεις έχεις και cloud, backup, plex και διάφορα άλλα μέσω plugins.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θεωρω λαθος να χρησιμοποιηθεί ενα pc για τέτοια χρήση. Εστω και ένα απλό NAS σαν το παρακάτω θα είναι καλύτερη λύση πιστευω μιας και θα εχει πολύ περισσοτερες επιλογές και θα είναι πιο ευκολο στην διαχείριση. Χώρια ότι το στήνεις σε μερικά λεπτά.

https://www.skroutz.gr/s/5431459/Synology-DiskStation-DS115j.html#sku-info

Ας πουμε όμως ότι το κανεις από windows. Οι αλλοι χρήστες θα είναι με δικούς τους υπολογιστές ή κινητά; Και ρωτάω γιατί αν θυμαμαι καλα τα windows κανουν share μεσω workgroup. Πάνε πάνω από 8 χρόνια που εχω να το δοκιμάσω οποτε δεν ξερω να ισχύει ακομα βέβαια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μπορείς να δεις κάτι σε nas4free, freenas ή openmediavault. Είναι αυτόνομα λειτουργικά συστήματα που ρυθμίζονται από web interface (δεν χρειάζονται οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι) και στήνονται σε (σχεδόν) οποιοδήποτε pc. Έχει πάρα πολλούς οδηγούς για το πως θα το ρυθμίσεις και μπορείς να ορίσεις προσβάσεις σε χρήστες όπως θέλεις, αρκεί να έχεις όρεξη να ασχοληθείς λίγο. Στο γραφείο έχω στήσει έναν hp microserver με xpenology και εξυπηρετεί πάνω από 30 υπάλληλους ταυτόχρονα με δικαιώματα χρηστών, προσβάσεις βάσει ομάδων (group), quota (περιορισμό χρήσεις δεδομένων) και αν θέλεις έχεις και cloud, backup, plex και διάφορα άλλα μέσω plugins.

Θα χρησιμοποιησω το πρόγραμμα που εχεις και εσυ το xpenology  , εχεις καποιον οδηγο που εχεις βρει ηδη εσυ ; 

Σε ευχαριστώ πολύ .. 

37 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Προσωπικά θεωρω λαθος να χρησιμοποιηθεί ενα pc για τέτοια χρήση. Εστω και ένα απλό NAS σαν το παρακάτω θα είναι καλύτερη λύση πιστευω μιας και θα εχει πολύ περισσοτερες επιλογές και θα είναι πιο ευκολο στην διαχείριση. Χώρια ότι το στήνεις σε μερικά λεπτά.

Ας πουμε όμως ότι το κανεις από windows. Οι αλλοι χρήστες θα είναι με δικούς τους υπολογιστές ή κινητά; Και ρωτάω γιατί αν θυμαμαι καλα τα windows κανουν share μεσω workgroup. Πάνε πάνω από 8 χρόνια που εχω να το δοκιμάσω οποτε δεν ξερω να ισχύει ακομα βέβαια.

Η Λυση που προτεινεις σιγουρα ειναι πιο εξειδικευμενη στο κομματι αυτο ,  αλλα εχω ηδη ενα μηχανημα και πιστευω οτι ειναι κριμα να το αφησω μιας και υπαρχει λυση , η αλλη χρηστες θα ειναι με pc 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Το synology είναι αυτό που λέω κι εγώ αλλά με πλάγιο τρόπο (xpenology) στήνεται και σε κάποια pc, αλλά όχι η τελευταία έκδοση ακόμα. Ο microserver της hp είναι λίγο ποιο ακριβώς από το ds115 αλλά έχει 4 θέσεις για δίσκους, υποστηρίζει raid, στήνεται με xpenology και είναι σκυλί.

28 λεπτά πριν, Sokianos11 είπε

Θα χρησιμοποιησω το πρόγραμμα που εχεις και εσυ το xpenology  , εχεις καποιον οδηγο που εχεις βρει ηδη εσυ ; 

Σε ευχαριστώ πολύ .. 

Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ και οδηγό εδώ. Είναι λίγο πίκρα η διαδικασία, ιδίως μέχρι να δημιουργήσεις το usb και να του βάλεις τι σωστές πληροφορίες. Μετά είναι απλά θέμα εγκατάστασης του synology os.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το synology είναι αυτό που λέω κι εγώ αλλά με πλάγιο τρόπο (xpenology) στήνεται και σε κάποια pc, αλλά όχι η τελευταία έκδοση ακόμα. Ο microserver της hp είναι λίγο ποιο ακριβώς από το ds115 αλλά έχει 4 θέσεις για δίσκους, υποστηρίζει raid, στήνεται με xpenology και είναι σκυλί.

Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ και οδηγό εδώ. Είναι λίγο πίκρα η διαδικασία, ιδίως μέχρι να δημιουργήσεις το usb και να του βάλεις τι σωστές πληροφορίες. Μετά είναι απλά θέμα εγκατάστασης του synology os.

To ξέρω το xpenology. Δες την υπογραφή μου και θα καταλάβεις. Παλιοτερα το είχα και μόνο του αλλα για την χρήση που εκανα πηγαιναν χαμενοι τόσοι πόροι. Μπορούσε να κανει πολλα παραπάνω το συστημα.

Το synology το προτείνα γιατί είναι πιο ευκολη λύση. Βάζεις ενα σκληρό και παίζει. Το xpenology θέλει τον χρόνο του στο στήσιμο και αν καταλαθος κανεις αναβάθμιση σε νέα dsm..... μπορεί να εχεις θέμα. Μπορεί και να μην παίζει τίποτα. Εγώ πχ είμαι στην εκδοση 5.2 ακομα γιατί στην 6 που πειραματίζομαι καποια 3rd party packages δεν μου δουλευουν σωστά.

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός. Δεν είχα προσέξει την υπογραφή σου. :)

Δεν ξέρω αν ο sokianos θέλει να ασχοληθεί στο σύστημα του αλλά αν δε θέλει να δώσει λεφτά τότε ή xpenology (αν φυσικά υποστηρίζεται από το σύστημα του) ή σε μια απλή λύση με open mediavault/nas4free/freenas

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδες εγω απλα τι θελω :

5 χρηστες στους οποιους εχω εναν φακελο κεντρικο που μεσα θα εχω 5 απο τους 5 ο ενας θα εχει Full access και η αλλη απο ενα για Full access και απο τους αλλους μονο αναγνωση  , αν αυτο μπορω να το κανω με καποιο απλο προγραμμα δεν εχω θεμα , 

Καταρχας σας ευχαριστω για τον χρονο σας , 

Δημοσ.

Μην μπλέξεις τότε με nas γιατί είναι too much. Τι λειτουργικό έχουν οι άλλοι υπολογιστές και τι αυτός που προορίζεις για server;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/6/2018 στις 2:38 ΜΜ, micos000 είπε

Μην μπλέξεις τότε με nas γιατί είναι too much. Τι λειτουργικό έχουν οι άλλοι υπολογιστές και τι αυτός που προορίζεις για server;

Windows 7  , 8 , 10  , αυτος που προζιοριζεται για Server την λειτουργικό είναι πιο συμβατό ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...