vagos789 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 14 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν ακολουθήσουν όλοι τη συμβουλή σου, δλδ όλοι να έχουν πάντα λεφτά στο σπίτι, το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι να κάνουν το επάγγελμα του διαρρήκτη(ή και του ληστή) πιο αποδοτικό. Εφόσον οι διαρρήκτες είναι 100% σίγουροι πως θα βρουν λεφτά όποιο σπίτι και να χτυπήσουν, οι διαρρήξεις θα αυξηθούν κατακόρυφα... Οι διαρρηξεις συμβαινουν και θα συμβαινουν,ειδικα οσο υπαρχουν ανοιχτες μπαλκονοπορτες το καλοκαιρι,δηλαδη παντα. Αν ο κλεφτης ειναι τζανκι που θελει την δοση του ή ψιλικοκο ,δεν ειναι δηλαδη επαγγελματιας που παει να χτυπησει βιλα στη Βουλα που ξερει απο την γεωργιανη υπηρετρια οτι υπαρχει χρηματοκιβωτιο,αν βρει ευκολα καποια ευρω θα τα παρει και θα φυγει.Γλυτωνει ψαξιμο,αντιπαραθεση με τους ιδιοκτητες κτλ ειναι το ratio risk/reward που υποσυνειδητα μετραει. Αν μπει σε ενα σπιτι οπου στο πρωτο δωματιο το πιο πολύτιμο αντικειμενο ειναι μια LCD 32'' τοτε πρεπει να ψαξει κι αλλο... Εγω για τον ιδιο λογο αφηνω επιδεικτικα τα κλειδια του αυτοκινητου στο σαλονι.Ασφαλισμενο φυσικα.
mindreader Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 To θεμα 'εφεδρικα κλειδια αυτοκινητου', με απασχολει αρκετα. Ειναι απο τα κατεξοχην μικροαντικειμενα που θελω να μην ειναι ευκολα για ανευρεση σε τυχον κλοπη. Γιατι αν τα παρουν, ή μου παιρνουν το αμαξι αν δεν το εχω παρει εγω(=χιλιαδες ευρω ζημια, και με την αποζημιωση της ασφαλειας δεν αγοραζεις ουτε...ροδες), ή θα πρεπει αν ειμαι τυχερος και το εχω μαζι μου, να παω αμεσα για αλλαγη κλειδιων/σετ κλειδαριων=εκατονταδες ευρω ζημια. Εχω σκεφτει αν πρεπει να τα εχω στο δικο μου σπιτι τα εφεδρικα κλειδια, ή σε καποιο συγγενη, ωστε το 'tracking' να μην ειναι ευκολο προς το αμαξι μου. Και το θειο μου να κλεψουν, αν εχω ας πουμε εκει τα κλειδια μου, δεν θα ξερουν οτι τα κλειδια ειναι απο το αμαξι του ανιψιου...ειπαμε, δεν θα κανουν ολοκληρο γενεαλογικο δεντρο... Εσεις τι κανετε με το θεμα εφεδρικα κλειδια αυτοκινητου; 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, vagos789 είπε Οι διαρρηξεις συμβαινουν και θα συμβαινουν,ειδικα οσο υπαρχουν ανοιχτες μπαλκονοπορτες το καλοκαιρι,δηλαδη παντα. Προφανώς δεν έχεις ιδέα του τι σημαίνει διάρρηξη, δεν εξηγείται αλλιώς το να θεωρείς διάρρηξη όταν κάποιος μπαίνει από ανοικτή μπαλκονόπορτα!
pontez2 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Προφανώς δεν έχεις ιδέα του τι σημαίνει διάρρηξη, δεν εξηγείται αλλιώς το να θεωρείς διάρρηξη όταν κάποιος μπαίνει από ανοικτή μπαλκονόπορτα! Οντως, η έννοια της λέξεως αφορά κλειστό χώρο. Από την άλλη, αν ο άλλος μπει στο μπαλκόνι σου, που δεν ειναι μεν κλειστός χώρος, έχει ομως κάγγελα και θεωρειται ιδιωτικος και σε κλέψει, θα μιλάμε καθαρά για "κλοπή"? Ετυμολογικά ρωτάω
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, pontez2 είπε Οντως, η έννοια της λέξεως αφορά κλειστό χώρο. Από την άλλη, αν ο άλλος μπει στο μπαλκόνι σου, που δεν ειναι μεν κλειστός χώρος, έχει ομως κάγγελα και θεωρειται ιδιωτικος και σε κλέψει, θα μιλάμε καθαρά για "κλοπή"? Ετυμολογικά ρωτάω Όχι, η έννοια της διάρρηξης δεν αφορά κλειστό χώρο, η έννοια της διάρρηξης αφορά θραύση, σπάσιμο, σκίσιμο κτλ. Διάρρηξη είναι ακόμα και αν σου σπάσουν το λουκέτο στο ποδήλατο σου. Κλοπή είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση, το πως σου έκλεψαν κάτι δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρόκειται για κλοπή. Άνοιξε και κανα λεξικό
pontez2 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Kιομως, Μπαμπινιώτης, Φυτράκης κτλ την ίδια ετυμολογία έχουν "παράνομη παραβίαση κλειστού χώρου". Δεν υπάρχει αναφορά σε θραυση, κτλ.
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Mόνο στη τραπεζα αν τα βαλεις θα εχεις το κεςφαλι σου ησυχο. Θα στα φυλανε αυτοί και δωρεαν.
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 17 λεπτά πριν, pontez2 είπε Kιομως, Μπαμπινιώτης, Φυτράκης κτλ την ίδια ετυμολογία έχουν "παράνομη παραβίαση κλειστού χώρου". Δεν υπάρχει αναφορά σε θραυση, κτλ. Δεν είναι ετυμολογία αυτό, ετυμολογία είναι το παρακάτω: διάρρηξη, η, (-ξις, η Κ.), -> η ενέργεια και το αποτέλεσμα του διαρρηγνύω, το σπάσιμο, ο σχηματισμός ρήγματος, το άνοιγμα με τη βία. Δεν έχεις ακούσει ποτέ τη φράση "διαρρηγνύω τα ιμάτια μου"(σχίζω τα ρούχα μου), διάρρηξη παρθενικού υμένα, κτλ? Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή ρώτησες "ετυμολογικά". Ετυμολογία είναι η επιστήμη που έχει ως αντικείμενο την αρχική μορφή και σημασία των λέξεων, και όχι τον εκφυλισμό τους. 3 λεπτά πριν, rus είπε Mόνο στη τραπεζα αν τα βαλεις θα εχεις το κεςφαλι σου ησυχο. Θα στα φυλανε αυτοί και δωρεαν. Για δοκίμασε να το πεις αυτό σε όσους είχαν βάλει τα λεφτά τους στη τράπεζα Κύπρου και τα έχασαν...
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για δοκίμασε να το πεις αυτό σε όσους είχαν βάλει τα λεφτά τους στη τράπεζα Κύπρου και τα έχασαν... Άλλο η Κυπρος, εμεις εδώ περασαμε τοσα μνημονια(και καλυτερα να ειχαμε το κουρεμα της Κυπρου παρα αυτά που περασαμε). Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2018 από rus
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, rus είπε Άλλο η Κυπρος, εμεις εδώ περασαμε τοσα μνημονια(και καλυτερα να ειχαμε το κουρεμα της Κυπρου παρα αυτά που περασαμε). Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις η τράπεζα Κύπρου ήταν δραστηριοποιημένη ΚΑΙ στην Ελλάδα, είχε ΚΑΙ εδώ υποκαταστήματα, αυτοί που έχασαν τα λεφτά τους ήταν ΚΑΙ Έλληνες, οπότε εντελώς άκυρο το "Άλλο η Κύπρος". Επίσης τα μνημόνια δεν τα περάσαμε, ακόμα τα περνάμε.
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις η τράπεζα Κύπρου ήταν δραστηριοποιημένη ΚΑΙ στην Ελλάδα, είχε ΚΑΙ εδώ υποκαταστήματα, αυτοί που έχασαν τα λεφτά τους ήταν ΚΑΙ Έλληνες, οπότε εντελώς άκυρο το "Άλλο η Κύπρος". Επίσης τα μνημόνια δεν τα περάσαμε, ακόμα τα περνάμε. Τα μνημονια τα περναμε ακριβως για να μη γινει κουρεμα. Εξυπακούεται ότι τα υποκαταστήματα των κυπριακων τραπεζων στην Ελλαδα ειχαν το ιδιο καθεστως. Προτιμαμε εγχωριες τράπεζες
mindreader Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Πρεπει να διευκρινησουμε, αν οντως υπαρχουν ανιχνευτες των ασημενιων(& χρυσαφιων?) λωριδων των χαρτονομισματων, και αν ναι, απο ποια ποσοτητα και πανω. Αν υπαρχουν παντως, και πιανουν ακομη και τα λιγα χαρτονομισματα, τοτε τα πραγματα ειναι οντως δυσκολα.... Αλλα μπορει να ειναι ραδιοαρβυλα, ή να εχουν 'ευαισθησια' σε 'τουβλα' χαρτονομισματων, οποτε ετσι γλυτωνουμε.
orck Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 11 λεπτά πριν, mindreader είπε Πρεπει να διευκρινησουμε, αν οντως υπαρχουν ανιχνευτες των ασημενιων(& χρυσαφιων?) λωριδων των χαρτονομισματων, και αν ναι, απο ποια ποσοτητα και πανω. Αν υπαρχουν παντως, και πιανουν ακομη και τα λιγα χαρτονομισματα, τοτε τα πραγματα ειναι οντως δυσκολα.... Αλλα μπορει να ειναι ραδιοαρβυλα, ή να εχουν 'ευαισθησια' σε 'τουβλα' χαρτονομισματων, οποτε ετσι γλυτωνουμε. Δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει τοσο ευαισθητος ανιχνευτης, και εαν υπαρχει θα την ακουει... στερεφωνικα απο οτιδηποτε μεταλλικο εχεις μεσα στο σπιτι, ακομη και απο το ελατηριακι που εχεις στο στυλο σου η τις μεταλλικες επαφες στην πριζα. Μην φοβασαι γιαυτο. Οι δημοσιοκαφροι λενε οτι τους κατεβει για να κανουν νουμερα να γινουν το αγαπημενο σκυλακι του αφεντικου. 1 1
christopher0016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 τα εχω κανει μασουρια σε χρυσες λιρες και τα κουβαλαω παντα μαζι μου 🤑
rus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, christopher0016 είπε τα εχω κανει μασουρια σε χρυσες λιρες και τα κουβαλαω παντα μαζι μου 🤑 Ραψτα στη τσεπη και δεστα με αλυσιδα και λουκετακι στο καρπο του χεριου σου. Μη χασεις ομως το κλειδι, γιατι μετα οι ληστες θα πρεπει να σου κοψουν το χερι για να τα παρουν. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από rus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα