Προς το περιεχόμενο

Κρυψώνες για χρήματα & σημαντικά μικροαντικείμενα

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που νομίζετε ότι όσοι κλέβουν είναι ηλίθιοι έχει πολύ πλάκα.

Γράφετε ιδέες και ποσταρετε βιντεάκια λες και όσοι κλέβουν δεν έχουν ιδέα από αυτά.

Προφανώς δε μιλάμε για κανέναν τελευταίο ληστή της πλάκας, αλλά οι "επάγγελματιες" τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά. 

Είτε το θέλετε μερικοί είτε όχι η τράπεζα είναι το πιο ασφαλές σημείο για τα χρήματα σας. Και εάν νομιζετε ότι δεν είναι, σίγουρα δεν είναι και το σπίτι σας.

Δεν είναι βλάκες. Αν ήταν δεν θα μπορούσαν να μπουν στο σπίτι σας

Επεξ/σία από panossar95
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, panossar95 είπε

Είτε το θέλετε μερικοί είτε όχι η τράπεζα είναι το πιο ασφαλές σημείο για τα χρήματα σας. Και εάν νομιζετε ότι δεν είναι, σίγουρα δεν είναι και το σπίτι σας.

Δεν είναι βλάκες. Αν ήταν δεν θα μπορούσαν να μπουν στο σπίτι σας

Στην τραπεζα περιμενουν αλλοι κλεφτες πιο επικινδυνοι.Κυριως του κρατους 😂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν και τράπεζες στο εξωτερικό, υπάρχουν και επενδυτικά προϊόντα, υπάρχουν και μετοχές εταιριών που είναι too big to fail (Apple, Microsoft, Google, Vodafone, Verizon κλπ).   

Έχουμε 2018  και κάποιοι θέλουν να κοιμούνται με τα χαρτονομίσματα παρέα.  Λες και είμαστε στην κατοχή..

Αν ζείτε μόνοι σας ΟΚ, αλλά αν έχετε οικογένεια δεν θα θέλατε να δείτε τους κλέφτες να βιάζουν την κόρη σας  την μητέρα σας ή τη γυναίκα σας και να ζεσταίνουν το σίδερο όσο εσείς δεν μιλάτε ..

Oι κρυψώνες που αναφέρθηκαν εδώ είναι αστείες, όπως αστείο είναι να πιστεύετε οτι  η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει τα  χαρακτηριστικά που βλέπαμε οι παλαιότεροι στις ταινίες με το Βέγγο και το Χατζηχρήστο.

Η μισή Ρώσικη, Ρουμάνικη και Γεωργιανή μαφία είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα και αυτοί δεν σκαμπάζουν από ευγένειες . 

(Το thread μου θύμισε ένα γνωστό μου που είχε 10000 Ευρώ οικονομίες και τις κουβάλαγε μαζί του όπου και να πάει .. γιατί αν τις έβαζε στην Τράπεζα θα τις έχανε..). 

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, prometheas είπε

Υπάρχουν και τράπεζες στο εξωτερικό, υπάρχουν και επενδυτικά προϊόντα, υπάρχουν και μετοχές εταιριών που είναι too big to fail (Apple, Microsoft, Google, Vodafone, Verizon κλπ).   

Έχουμε 2018  και κάποιοι θέλουν να κοιμούνται με τα χαρτονομίσματα παρέα.  Λες και είμαστε στην κατοχή..

Αν ζείτε μόνοι σας ΟΚ, αλλά αν έχετε οικογένεια δεν θα θέλατε να δείτε τους κλέφτες να βιάζουν την κόρη σας  την μητέρα σας ή τη γυναίκα σας και να ζεσταίνουν το σίδερο όσο εσείς δεν μιλάτε ..

Oι κρυψώνες που αναφέρθηκαν εδώ είναι αστείες, όπως αστείο είναι να πιστεύετε οτι  η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει τα  χαρακτηριστικά που βλέπαμε οι παλαιότεροι στις ταινίες με το Βέγγο και το Χατζηχρήστο.

Η μισή Ρώσικη, Ρουμάνικη και Γεωργιανή μαφία είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα και αυτοί δεν σκαμπάζουν από ευγένειες . 

(Το thread μου θύμισε ένα γνωστό μου που είχε 10000 Ευρώ οικονομίες και τις κουβάλαγε μαζί του όπου και να πάει .. γιατί αν τις έβαζε στην Τράπεζα θα τις έχανε..). 

Δηλαδή εάν έχεις τα λεφτά αλλά εσύ τους λες ψέματα ότι δεν έχεις και είναι στην τραπεζα τότε θα σου βιάσουν την κόρη. Εάν τα έχεις στην τραπεζα και τους λες ότι τα έχεις στην τραπεζα τότε θα πούνε "α καλά φεύγουμε".

Η χαρά της "λογικής"

Έχετε στο μυαλό σας μερικοι μια εικόνα και ότι και να σας πούμε δεν διαβάζετε καν.

Δεν έχουμε 10χιλιαρικα. Άντε 1-2 χιλιάρικα να έχουν κάποιοι και για άμεση ανάγκη τα θέλουν σπίτι, ξέρω γω βγήκε σε προσφορά το iPhone xv από 1700ευρω μόνο για λίγες ημέρες στα 2000ευρω να μην το πάρεις; Σαχλαμάρα ή όχι είναι ανθρώπινη ανασφάλεια.

Επεξ/σία από orck
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι καταλαβαίνει ο καθένας.  Μπορεί και να κάνω λάθος, εξάλλου στην πιάτσα λένε οτι μόνο ο Πάπας και ο Τζακ Νόρρις είναι αλάθητοι...

Your money your choice..

Επεξ/σία από prometheas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, varoul k. είπε

https://www.protothema.gr/greece/article/787649/thessaloniki-exi-trapezikoi-upalliloi-xafrisan-27-ekat-euro-apo-thurides/

ας είμαστε ειλικρινείς, ο πιο σίγουρος τρόπος να μην σε κλεψουνε, είναι να τα ξοδεύεις ολα μονος σου

Καλά εντάξει τώρα ποσταρεις κάτι το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα μπορούσε να γίνει μόνο στην Ελλάδα.

Μαλακ**** θα γίνονται πάντα, αλλά αυτή είναι μια περίπτωση στα τόσα χρόνια..

Τουλάχιστον αυτοί δεν σε απειλούν με μαχαίρι/πιστόλι/βιασμό/ξύλο.

Αν το δεις και έτσι, τράπεζα και πάλι τράπεζα. 

Και ας έρθει σπίτι οποίος θέλει. Έχω 20 ευρώ πάνω μου φίλε, παρτα, πάρε και μια ηλεκτρονική συσκευή και φύγε. 

Σιγά μη κάτσω να έχω στο σπίτι μου 400 ευρώ που έχω στη τράπεζα. 

Η ζωή μου αξίζει πολύ παραπάνω για να πεθάνω κρύβοντας 400 ευρώ. 

Αν κάποιος πιστεύει ότι αξίζει η ζωή του τόσα,  και τα κρύβει σπίτι του, σκάσουν οι ληστές, και βρουν τη "κρυψώνα" (γελάω) χωρίς να την έχει πει, να δούμε μετά τι θα πάθει.

Επεξ/σία από panossar95

Έγω για κρυψώνες το μόνο που ξέρω και θα σας παραθέσω από που το έμαθα είναι για τους ανιχνευτές χρυσού πως υπάρχει πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση και δεν ξέρω τον λόγο. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε.

Όσο για τις κρυψώνες δεν νομίζω να έρθει η σούπερ ντούπερ συμμορία στο σπίτι ενός λαικού παιδιού σαν εμένα και να το κάνει φύλλο φτέρο, επιλέγουν στόχους θέλω να πιστεύω. Πάντως σαν παθών επειδή με έχουν κλέψει σε εξοχικό χωρίς συναγερμό με όσο χρόνο ήθελαν στην διαθεσή τους για ψάξιμο, δεν κατάφεραν να βρουν λίγα κρυμμένα χρήματα για ώρα ανάγκης που είχαμε. Ψάχνουν στις προφανείς κρυψώνες που είπατε, δεν ψάχνουν τα πάντα. Ψάχνουν όπου νομίζουν ότι θα σκεφτόμασταν να έχουμε κρύψει χρήματα. Σκεφτείτε κάτι συνηθισμένο που δεν θα πήγαινε ο νους κάποιου και κρύψτε εκεί ότι θέλετε.

• Like 2

Παντα ειναι καλυτερα να εχεις χρηματα να δωσεις στους κλεφτες παρα να μην εχεις,κανονας που δεν χωρα συζητηση

Επισης προτιμοτερο να βρουν οι διαρρηκτες ευκολα και γρηγορα 100 ευρω φατσα-καρτα παρα να πρεπει να κατεδαφισουν το σπιτι για να βρουν ενα κουμπαρα με κερματα

Γι αυτο πρεπει παντα να εχετε χρηματα στο σπιτι

54 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Παντα ειναι καλυτερα να εχεις χρηματα να δωσεις στους κλεφτες παρα να μην εχεις,κανονας που δεν χωρα συζητηση

Επισης προτιμοτερο να βρουν οι διαρρηκτες ευκολα και γρηγορα 100 ευρω φατσα-καρτα παρα να πρεπει να κατεδαφισουν το σπιτι για να βρουν ενα κουμπαρα με κερματα

Τουλαχιστον να πιασει τοπο το μπουκαρισμα, σωστα;

Δεν το ειχα σκεφτει αυτο ειναι αληθεια.

Οπως αφηνουν 'γλυκα' για να ερθουν να φανε οι καλικατζαροι την πρωτοχρονια. Καπως ετσι!

Εχει βαση παντως η λογικη σου.

• Like 1

1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Είχα σκεφτεί παλιότερα να πάρω ένα από αυτά τα μεταλλικά κουτιά για χρήματα το οποίο θα βρίσκεται φυσικά στην ντουλάπα στο πιο εύκολα προσβάσιμο φύλλο. Και στο πιο εύκολα προσβάσιμο ράφι. Μπροστά μπροστά. Μέσα θα έχει 50-100ευρω.

Το σκεπτικό είναι να το βρουν ευκολα με το κλείσιμο επάνω να το πάρουν και να φύγουν.

Δεν είναι καλή ιδέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, orck είπε

Είχα σκεφτεί παλιότερα να πάρω ένα από αυτά τα μεταλλικά κουτιά για χρήματα το οποίο θα βρίσκεται φυσικά στην ντουλάπα στο πιο εύκολα προσβάσιμο φύλλο. Και στο πιο εύκολα προσβάσιμο ράφι. Μπροστά μπροστά. Μέσα θα έχει 50-100ευρω.

Το σκεπτικό είναι να το βρουν ευκολα με το κλείσιμο επάνω να το πάρουν και να φύγουν.

Δεν είναι καλή ιδέα.

Καλό αλλά μάλλον δεν θα αρκεστούν.

Εγώ αν είχα είχα λεφτά περισσευούμενα είχα σκεφτεί ότι θα έπαιρνα ένα φτηνιάρικο σαμπουάν από το lidl :P (H & S μπορεί να έμπαιναν στον πειρασμό να το πάρουν) με  αδιαφανές πλαστικό θα το άδειαζα θα έβαζα τι ήθελα και θα το έβαζα ανάμεσα σε σαμπουάν μαλακτικά κ.λ.π. μπουκάλια της συζύγου. Ως συνήθως οι γυναίκες έχουν περισσότερα από 5-6 μπουκάλια πολλά από τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν αλλά τους αρέσει να βλέπουν ότι έχουν πολλά.:lol:

Επεξ/σία από papoys1

• Moderators
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Καλό αλλά μάλλον δεν θα αρκεστούν.

Εγώ αν είχα είχα λεφτά περισσευούμενα είχα σκεφτεί ότι θα έπαιρνα ένα φτηνιάρικο σαμπουάν από το lidl :P (H & S μπορεί να έμπαιναν στον πειρασμό να το πάρουν) με αδιαφανές πλαστικό θα το άδειαζα θα έβαζα τι ήθελα και θα το έβαζα ανάμεσα σε σαμπουάν μαλακτικά κ.λ.π. μπουκάλια της συζύγου. Ως συνήθως οι γυναίκες έχουν περισσότερα από 5-6 μπουκάλια πολλά από τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν αλλά τους αρέσει να βλέπουν ότι έχουν πολλά.:lol:

https://www.amazon.com/gp/product/B00YOB164A/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1PLLSDVESNQK6

• Like 1

9 ώρες πριν, vagos789 είπε

Αν ακολουθήσουν όλοι τη συμβουλή σου, δλδ όλοι να έχουν πάντα λεφτά στο σπίτι, το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι να κάνουν το επάγγελμα του διαρρήκτη(ή και του ληστή) πιο αποδοτικό. Εφόσον οι διαρρήκτες είναι 100% σίγουροι πως θα βρουν λεφτά όποιο σπίτι και να χτυπήσουν, οι διαρρήξεις θα αυξηθούν κατακόρυφα...

Στις 7/6/2018 στις 11:10 ΠΜ, mindreader είπε

Ρε παιδια παντως, ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι τοσο ευκολη η 'δουλεια' των κλεφτων.
Οκ, θα μου πεις, αυτη ειναι η....'δουλεια' τους, και την ξερουν καλα!

Αλλα ρε παιδια, μες σε ενα σπιτι, υπαρχουν κυριολεκτικα αμετρητα μερη να κρυψεις πραγματα! Ετσι δεν ειναι;
Εγω πιστευω οτι εν τελει, μιλαμε με πιθανοτητες.
Θα ψαξουν στα πιο πιθανα μερη.
Οπως σωστα ειπωθηκε, ολα βεβαια εχουν να κανουν
- με τον διαθεσιμο χρονο που εχουν στη διαθεση τους
- ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι
- ποσα αντικειμενα εχει εντος.

Πχ αλλο ενα μικρο διαμερισμα 50 τμ σε πολυκατοικια που μενει μονο ενας (λογικα, λιγα αντικειμενα και μικρος χωρος προς διερευνηση),
και αλλο μια μονοκατοικια 150 τμ, με πιλωτη, αποθηκη, κλιμακοστασιο, και αμετρητα αντικειμενα.
Ετσι δεν ειναι;
Εκει τα πιθανα σημεια αποκρυψης πολλαπλασιαζονται εκθετικα.

Εγω παντως, παρολη την οργανωση που εχω(ολα τακτοποιημενα, ομαδοποιημενα, με ευρετηρια για συγκεκριμενες κατηγοριες αντικειμενων κλπ), ερχονται στιγμες που και παλι δεν θυμαμαι που εχω καποια πραγματα!!! Εγω, που ο ιδιος τα εχω βολεψει!
Και μετα πρεπει να δεχτω οτι αλλοι, εχουν το μυαλο και την ταχυτητα του Αινσταιν, και θα βρουν τα παντα ολα οπου κι αν ειναι;

Εγω πιστευω οτι μαλλον καποιοι νοικοκυρηδες δεν τα κρυβουν και τοσο καλα.
Ξερω, ειναι να μη σου τυχει θα πειτε.
Αλλα σε ενα σπιτι μεγαλο, με χιλιαδες αντικειμενα, με αμετρητα σημεια αποκρυψης, δωματια, κουτες, μπουκαλια, επιπλα κλπ, θεωρω οτι με καλο κρυψιμο, ο αλλος οσο και να αναποδογυρισει, γκρεμισει, ξηλωσει, ανοιξει, διαλυσει πραγματα,
και παλι θα θελει μερες να βρει το αντικειμενο αξιας ή χρηματα.
Που σημαινει οτι σε λιγες ωρες, απλα θα τα εχει κανει λιμπα, αλλα εγω μπορει να εχω γλυτωσει οτι θελω.

Πειτε τις σκέψεις σας.

Οσο το ψαχνω, τοσο ενδυναμωνω αυτη μου την αποψη.

Η περισταση μου θυμιζει το παλιο-καλο παραμυθι, με τα '3 γουρουνακια'!

Ο καλος ο νοικοκυρης, ο σκεπτομενος εξυπνα, εχει ολο τον χρονο να 'οχυρωθει' και να οργανωθει καταλληλως.

Δεν χρειαζεται να πω φυσικα για μια ακομη φορα, οτι δεν υπαρχει τιποτε 'απορθητο', αλλα απλα προσπαθουμε να αυξησουμε τις δικες μας πιθανοτητες, δυσκολευοντας τους εισβολεις.

Μακραν το καλυτερο tip που ακουσα εδω μεσα ειναι οτι εχει να κανει με μπουκαλια....και οπως ειδα, υπαρχουν ακομη και commercial λυσεις σε amazon, με αυθεντικες συσκευασιες.

Οπως ειπωθηκε, και οπως ειπα κι εγω πιο πανω, το θεμα ειναι πολυπαραγοντικο, και πολλα μπορουν να ειπωθουν, καταλογος αμετρητος: η εμπειρια του κλεφτη, ο διαθεσιμος χρονος του, το τι θα βρει και τι θεωρει ικανοποιητικο σαν λεια(υποκειμενικο), το ποσα αντικειμενα εχει το σπιτι (απο εκατονταδες μεχρι χιλιαδες), η ευρηματικοτητα του ιδιοκτητη αλλα και η εξυπναδα του κλεφτη, τα τετραγωνικα του σπιτιου, η γειτονια, τυχον αποτρεπτικα μεσα, κλπ.

Θεωρω, οσο το σκεφτομαι, οτι μπορεις να του κανεις τη ζωη του καθε κλεφτη, πολυ δυσκολη. Φυσικα, αν εχεις μερες μπροστα του, θα βρει οτιδηποτε. Ποσο συχνα ομως εχει οντως μερες να ψαξει τα παντα; Ακομη κι αν ειχε, δεν ξερω καν αν θα τις αφιερωνε για ενα x σπιτι μικρομεσαιου....

Πχ, αν εγω εχω μια βιβλιοθηκη με εκατονταδες βιβλια, και σε καθε βιβλιο βαλω μεσα απο ενα 50ευρω, κολημενο με ειδικες ταινιες που δεν χαλανε τα χαρτια, ποσο ευκολο ειναι να ψαχνει βιβλιο βιβλιο, για να βρισκει....τα 50ευρα; Δεν θελει χρονο; Θα αφησει το υπολοιπο σπιτι, για να ψαχνει τις σελιδες των βιβλιων μου;

Δεν το συζητω οτι μπορω να παρω ντανες/καφασια ομοειδων αντικειμενων, και να βαλω κι εκει κατι...

Ή ας πουμε, σε εσωτερικο μηχανισμο του τραπεζιου της κουζινας που ανοιγει για να μεγαλωσει το τραπεζι....

Παλιες crt τηλεορασεις, αλλα και αμετρητα μπουκαλια με υγρα και στερεά...

Θεωρω οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες, απλα δεν καθονται να ασχοληθουν. Αντε να βαλουν καμια θωρακισμενη πορτα ή συναγερμο, και thats all.

Θεωρω οτι με εξυπνες, απροσδοκητες υλοποιησεις, μπορει ενας ιδιοκτητης να αυξησει θεαματικα τις πιθανοτητές του να γλυτωσει καποια χρηματα και σημαντικα μικροαντικειμενα.

• Like 1

2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Θεωρω οτι με εξυπνες, απροσδοκητες υλοποιησεις, μπορει ενας ιδιοκτητης να αυξησει θεαματικα τις πιθανοτητές του να γλυτωσει καποια χρηματα και σημαντικα μικροαντικειμενα.

Με την παραπάνω πρόταση (ως είναι) θα συμφωνήσω.
Η εξυπνάδα του ιδιοκτήτη όμως σταματάει όταν αρχίζει και κοινοποιεί τις παραπάνω υλοποιήσεις δημόσια και τις βλέπουν όλοι. Εκεί το παραπάνω πάυει να ισχύει και έχουμε να κάνουμε με ανοησία.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...