AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Σωστά το λες, αλλά προσωπικά δεν θα πρότεινα ποτέ σε κάποιον αρχάριο να κάνει 50 χλμ ημερησίως σε επαρχιακό δρόμο με παπάκι, κακά τα ψέματα, όσο βολικό κι αν είναι (έχω 2 ) θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θέλει τεράστια σύνεση και εμπειρία (και μπόλικη τύχη) για να αποφύγεις κακοτοπιές
NickTG Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 29 minutes ago, AristidisZ said: με 6,5 lt/100km το οποίο καίει 3,5 λίτρα στα 100 Ανά 100 χλμ λοιπόν γλιτώνεις 3€, Με 3 λίτρα διαφορά στην κατανάλωση και τις τωρινές τιμές βγαίνει περίπου 5€ κάθε 100 χλμ. 2
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, NickTG είπε Με 3 λίτρα διαφορά στην κατανάλωση και τις τωρινές τιμές βγαίνει περίπου 5€ κάθε 100 χλμ. Απόλυτα σωστός, μάλιστα είχα και εγώ στο μυαλό μου το τάληρο / 100 αλλά αφαιρέθηκα και έγραψα 3 αντί για 5€ Οπότε μιλάμε για κέρδος λίγο παραπάνω από 50€ το μήνα Και πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη δε συμφέρει...
Fronimitis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Απόλυτα σωστός, μάλιστα είχα και εγώ στο μυαλό μου το τάληρο / 100 αλλά αφαιρέθηκα και έγραψα 3 αντί για 5€ Οπότε μιλάμε για κέρδος λίγο παραπάνω από 50€ το μήνα Και πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη δε συμφέρει... Μην το υπολογιζεις με τον μηνα.Στον χρονο αν βαλεις μεσα ασφαλεια και τελη ,συν τα καυσιμα και τα εξοδα συντηρησης,θα καταλαβεις αν συμφερει ή οχι. Δυστυχως τα μεγαλα σκουτερ εχουν συντηρηση αυτοκινητου. Λαστιχα 120-150€ Σερβις μεγαλο 200+ € Σερβις μικρο 70-100€ Ασφαλεια 120-150/χρονο Τελη ειναι φτηνα αναλογα τα κυβικα.Μεχρι 300 κυβικα παει 22 €. Βενζινη υπολογισε ο φιλος πιο πανω. Ενω το παπι παει Λαστιχα κανα 60€ Σερβις μεγαλο σπανια να φτασει τα 100€ Μικρο ουτε 30-50€ Τελη κι ασφαλεια τα ιδια. Βενζινη 2-3 λιτρα /100χλμ
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 To παπί δε το συζητάμε ότι συμφέρει Επίσης δε συζητάμε ότι με 70 - 80 χιλιόμετρα δε φρενάρει ούτε με άγκυρα 1
agrio.imeros Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Το δίπλωμα για δίκυκλο που έχεις Thaninho ποιες κατηγορίες καλύπτει;
Lanike71 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Βασικά τα μικρά δίκυκλα έχουν τα εξής προβλήματα σε επαρχιακούς δρόμους: - Τα τετράτροχα δε σε υπολογίζουν καν. - Ζώα στο οδόστρωμα. 1
DhZou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Το παπί αδιαμφισβήτητα είναι το πιο οικονομικό μέσο μετακίνησης μετά το ποδήλατο. Αλλά είναι 100% φτιαγμένο για κίνηση στην πόλη. Δεν είναι κατάλληλο για να ανεβοκατέβεις ένα βουνό δεν έχει το γκάζι, πλαίσιο, αναρτήσεις, λάστιχα που απαιτούνται. Και αυτή είναι η διαφορά του από cbr 250, μπορεί κι αυτό να μη βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά είναι ιδανικό για να μάθει ένας αρχάριος κάνοντας διαδρομές σε ορεινό στροφιλίκι. Όσον αφορά την απόλυτη οικονομία μάλλον θα την πετύχεις @Thaninho αλλάζοντας το αυτοκίνητό σου με ένα μικρό diesel ή υγραέριο αλλά where's the fun in that? Τη μηχανή μη την πάρεις για να κάνεις οικονομία να την πάρεις γιατί τη γουστάρεις, γιατί βλέπεις τους μηχανόβιους να περνάνε και ζηλεύεις. 2
mp123 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 αμα ασχολιστε ακομα με τα παπια εχουμε γινει πακισταν.πιο κατω δεν παει. 1
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 11 λεπτά πριν, mp123 είπε αμα ασχολιστε ακομα με τα παπια εχουμε γινει πακισταν.πιο κατω δεν παει. Δε συμφωνώ μαζί σου Προσωπικά πήρα πέρυσι ένα wave το οποίο έχω κατευχαριστηθεί Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το sym symphony, αλλά με κέρδισε το παπί αφενός λόγω μεγέθους (γιατί στο γκαράζ δε χώραγαν καλά και το σκούτερ και η μηχανή), λόγω ευκολίας στον δρόμο και φυσικά λόγω οικονομίας Απλά τα παπιά θέλουν σεβασμό στη χρήση τους, δεν είναι π.χ. για να ανεβοκατεβαίνεις την Εθνική κάθε μέρα...
mp123 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δε συμφωνώ μαζί σου Προσωπικά πήρα πέρυσι ένα wave το οποίο έχω κατευχαριστηθεί Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το sym symphony, αλλά με κέρδισε το παπί αφενός λόγω μεγέθους (γιατί στο γκαράζ δε χώραγαν καλά και το σκούτερ και η μηχανή), λόγω ευκολίας στον δρόμο και φυσικά λόγω οικονομίας Απλά τα παπιά θέλουν σεβασμό στη χρήση τους, δεν είναι π.χ. για να ανεβοκατεβαίνεις την Εθνική κάθε μέρα... το σκουτερακι ομως δεν εχει ταχυτητες , εχει κατω απο την σελα χωρο για πραγματα , εχει abs.ολα αυτα ειναι ευκολια για μεσα στην πολη που θελουμε κατι μικρο να κανουμε τις δουλειες μας.με το παπι δεν τα εχεις αυτα.εγω ετσι σκεφτομε.ενα σκουτερ για τις δουλειες συν μια μηχανη για βολτα να βγαζουμε γουστα. ( επιτελους αποφασισα τι μηχανη θα παρω σε κανα 2 μηνο ).
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Το θέμα ταχυτήτων προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορο, ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι πράγματι σημαντικός, αλλά πλέον υπάρχουν παπιά που χωράνε full face από κάτω (το wave έχει χώρο για μικροπράματα, κάνα μικρό τσαντάκι και κάνα αδιάβροχο) Τα scooter με μοτέρ αντίστοιχα των παπιών δεν έχουν ABS πάντως Εγώ πιστεύω πάντως ότι σε ευελιξία μέσα στην πόλη σαν το παπί δεν υπάρχει τίποτα ! Και στην κίνηση, και στο να ανέβεις ένα πεζοδρόμιο, και πολλά άλλα Σεβαστές οι απόψεις όλων φυσικά
mp123 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Το θέμα ταχυτήτων προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορο, ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι πράγματι σημαντικός, αλλά πλέον υπάρχουν παπιά που χωράνε full face από κάτω (το wave έχει χώρο για μικροπράματα, κάνα μικρό τσαντάκι και κάνα αδιάβροχο) Τα scooter με μοτέρ αντίστοιχα των παπιών δεν έχουν ABS πάντως Εγώ πιστεύω πάντως ότι σε ευελιξία μέσα στην πόλη σαν το παπί δεν υπάρχει τίποτα ! Και στην κίνηση, και στο να ανέβεις ένα πεζοδρόμιο, και πολλά άλλα Σεβαστές οι απόψεις όλων φυσικά δεν ξερω εμενα το σκουτερ με εχει βολεψει παρα πολυ.χωραει 2 full face κρανοι πολυ μεγαλος χωρος κατω απο την σελα. abs , ανεμοθωρακας μεγαλος.ικανοποιημενος παρα πολυ.αλλα στα πεζοδρομια εχεις δικιο. 1
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, mp123 είπε δεν ξερω εμενα το σκουτερ με εχει βολεψει παρα πολυ.χωραει 2 full face κρανοι πολυ μεγαλος χωρος κατω απο την σελα. abs , ανεμοθωρακας μεγαλος.ικανοποιημενος παρα πολυ.αλλα στα πεζοδρομια εχεις δικιο. Αυτό που λες εσύ είναι mega scooter προφανώς, τελείως άλλη κατηγορία
mp123 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αυτό που λες εσύ είναι mega scooter προφανώς, τελείως άλλη κατηγορία Οχι μεσαια κατηγορια ειναι .τα κανει ολα μια χαρα .σε κανα 3μηνο παω για cb ετσι να γουσταρουμε .καλο το σκουτερ αλλα δεν ειναι μηχανη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα