Thaninho Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχουμε και λέμε καθε μήνα κάνω με το αμάξι 1500 χιλιόμετρα μόνο για δουλειά. Ο δρόμος είναι παραθαλάσσιος με στροφές μίσος ανηφόρα μίσος κατηφόρα 50-70χμ την ώρα πάω(Άμα βρω μπροστά μου λεωφορείο η αμάξι να πηγαίνει με 40 είναι επικίνδυνο να προσπαθήσω να το περάσω στην ανηφόρα δεν τραβάει). Η βενζίνη που χρειάζομαι είναι 150+ τρομακτικό ποσό για εμένα οπότε σκεφτόμουν κάτι σε δίκυκλο για να πηγαινοέρχομαι. Βασικό κριτήριο η οικονομία τόσο σε ανταλλακτικά όσο και σε καύσιμο και σε δεύτερη φάση να μην μου βγαίνει η Παναγία στην ανηφόρα. Τι υπάρχει εκεί έξω πάντα σε μεταχειρισμένο με αυτά τα κριτήρια + αρχάριος οδηγός σε δίκυκλο; 1.83 73 κιλά είμαι αν έχει σημασία αυτό Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από Thaninho
AristidisZ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Κάνα καλό XT ; Πάντως ανάλογα και με το τι αμάξι έχεις, δεν είναι τελικά και τόσο σίγουρο ότι θα κάνεις απαραίτητα οικονομία...
Fronimitis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Με παπακι θα κανεις σιγουρα οικονομια.Αλλα ειναι και το πιο επικινδυνο μεταφορικο μεσο. Μετα μπορεις να κοιταξεις σε καποιο μικρο σκουτερ οπως τα yamaha nmax και honda pcx. Βοηθα μας να πεις τι προτιμας και το budget σου.
Lanike71 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 70 χλμ την ημέρα για δουλειά; Ήρωας... Στην ίδια αναζήτηση είμαι και γω, μόνο που κάνω τα μισά περίπου χιλιόμετρα.
DhZou Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Πάρε ένα δικύλινδρο 250 με 650 κυβικά. Θα μάθεις να οδηγάς μια χαρά στα στροφιλίκια κι όλας. Προτίμησε κάτι που να έχει abs, φρόντισε να έχεις πάντα καλά λάστιχα και μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητες σου. Επίσης πάντα κράνος και μπουφάν. Εγώ ζηλεύω που έχεις τέτοια διαδρομή για τη δουλειά. Χίλιες φορές το προτιμώ από τα 22 χιλιόμετρα στην κίνηση της Αθήνας που κάνω εγώ. 4
Mpiftekis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Χωρίς προϋπολογισμό, δυστυχώς, δεν μπορούμε να σου πούμε και πολλά. Επίσης, μπορείς να ασχοληθείς εσύ με τα απλά service (λάδια, φίλτρα) της, καθώς αυτό μειώνει τη συντήρηση. Επίσης, όσο πιο μεγάλη η μηχανή, τόσο πιο ακριβά τα αναλώσιμα (λάδια, λάστιχα κλπ.).
NikosKallithea Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Για αυτό που λες χρειάζεσαι μοτοσικλέτα ή 600cc ή 600 και πάνω, η οικονομία παίζεται, Δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά αλλά θα πηγαίνεις και θα έρχεσαι πολύ πιο γρήγορα. Αν θες να και μη σπάει και να μη χαλάει βέβαια θα πάρεις Honda Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από NikosKallithea
JimasGR Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δεδομενου των χιλιομετρων καλυτερα οχι κατι σε παπι αν και ειναι το οικονομικοτερο μεταφορικο μεσο της κατηγοριας απο ολες τις αποψεις. Αν ωστοσο καταληξεις σε παπι το Yamaha Crypton X με τα κιλα σου θα πηγαινε αξιοπρεπεστατα. Ειναι 135 κυβικα 13 αλογα υδροψυκτο (ενα αβανταζ δηλαδη για την περιπτωση σου) πολυ καλο στην κατηγορια παπι. Διαφορετικα σε κατι μεγαλυτερο νομιζω ενα 250αρι σκουτερ δεν θα ηταν και ασχημη ιδεα.
alkis13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Νομιζω οτι piaggio beverly 250-300cc εχουν καταναλωση γυρω στο 3lt/100km. Βεβαια για να την κρατησεις εκει θελεις συντηρηση γιατι αλλιως θα δεις να ανεβαινει. Εδω δες μια οικονομικη μηχανη ποσο καιει περίπου στα 650cc. Με τοσα χιλιομετρα, μηπως να δωσεις το αυτοκινητο και να παρεις καποιο diesel? ειναι ιδανικο αυτο που περιγραφεις για diesel. Πχ το opel corsa 1.3 95ps ecoflex diesel κανει με full ντεποζιτο ~950km, που ειναι 45lt. 45lt *1.4lt diesel 63€ αρα τα 1500 περιπου στα 90-95€. Αν προσθεσεις την συντηρηση του δικυκλου, ασφαλεια, τελη, κτεο, κρανος, μπουφαν,γαντια, ΚΙΝΔΥΝΟ, νομιζω οτι δεν υπαρχει αλλη λυση. Δυσκολα να βρεις παπι-μηχανη που να σου καιει κατω απο 4lt/100km. Και αν μιλαμε για μεταχειρισμένο, ακόμα δυσκολότερο. Τέλος, με τα 1500km/μηνα μπορεις να βαλεις υγραεριο στο αυτοκινητο οπου παλι θα εχεις ενα κερδος. Να εχεις υποψιν οτι τα 6lt/100km που σου καιει το αυτοκινητο σου, δεν ειναι πολλα.
Thaninho Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αρχικά να πω ότι τα χιλιόμετρα που κάνω είναι 50 την μέρα όχι 70, 70 είναι περίπου η ταχύτητα που πάω. Το μπατζετ ειναι 2 άντε 2μισή μετά καλύτερα να βρω ένα παλιό ντίζελ αμάξι ( παίζει να είμαι ο μόνος στην περιοχή με βενζινοκινητο). Το να έρχομαι πιο γρήγορα δεν με απασχολεί να μην χρειαστεί να το σπρώξω στην ανηφόρα θέλω. Προφανώς και τα 6 6μισή λίτρα που καίει δεν είναι πολλά άλλα τα 150 μόνο για δουλειά χωρίς καμία βόλτα μου φαίνονται πολλά. Σίγουρα αυτό που ψάχνω είναι κάτω απ το 5μισή για να δω μια διαφορά στο πορτοφόλι. Με τα crypton x pcs nmax που μου προτείνατε μπορώ να κάνω δουλειά; Τέλος το αμάξι είναι σακαρακα δεν αξίζει να βάλω υγραέριο.
NickTG Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δες και αυτά: https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&condition=Καινούριο&condition=Μεταχειρισμένο&offer_type=sale&variant=CBR250R Οικονομικό, πιο καλή συμπεριφορά από παπιά και scooter, αξιόπιστο και με ABS.
alkis13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, Thaninho είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αρχικά να πω ότι τα χιλιόμετρα που κάνω είναι 50 την μέρα όχι 70, 70 είναι περίπου η ταχύτητα που πάω. Το μπατζετ ειναι 2 άντε 2μισή μετά καλύτερα να βρω ένα παλιό ντίζελ αμάξι ( παίζει να είμαι ο μόνος στην περιοχή με βενζινοκινητο). Το να έρχομαι πιο γρήγορα δεν με απασχολεί να μην χρειαστεί να το σπρώξω στην ανηφόρα θέλω. Προφανώς και τα 6 6μισή λίτρα που καίει δεν είναι πολλά άλλα τα 150 μόνο για δουλειά χωρίς καμία βόλτα μου φαίνονται πολλά. Σίγουρα αυτό που ψάχνω είναι κάτω απ το 5μισή για να δω μια διαφορά στο πορτοφόλι. Με τα crypton x pcs nmax που μου προτείνατε μπορώ να κάνω δουλειά; Τέλος το αμάξι είναι σακαρακα δεν αξίζει να βάλω υγραέριο. Για διτροχο πάντως μία είναι η λυση Με κατανάλωση ~3,6. Όπου η κατανάλωση θα είναι τόσο, αν κάνεις σωστό service. Με 1,7€/λιτρο και κατανάλωση 4lt/100 είσαι στα 102€/μήνα. Κακό σενάριο. Με 1,5€/λιτρο και καταναλωση 3,6lt/100km θα είσαι στα 81€/μηνα. Καλό σενάριο. Ένα diesel, ακόμα και με 5lt/100km και με 1,4€/λιτρο βγαινει 105€/μηνα. 😎
talibanakos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Για αυτό που λες χρειάζεσαι μοτοσικλέτα ή 600cc ή 600 και πάνω Για ποιο λογο χρειαζεται τοσα κυβικα; Και με 250 και 400 μια χαρα μπορει να παει,και μαλιστα οχι και τοσο καινουργιο μοντελο. 6 ώρες πριν, NickTG είπε Οικονομικό, πιο καλή συμπεριφορά από παπιά και scooter, αξιόπιστο και με ABS. Ναι αλλα θα τον κοροιδευουν ολοι.
NickTG Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 2 minutes ago, talibanakos said: Ναι αλλα θα τον κοροιδευουν ολοι. Ποιοι είναι αυτοί οι όλοι και γιατί να κοροϊδεύουν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα