giorgos1966 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Kαλησπερα. Εκτος απο τα bleeds (3cm) και cmyk, σε μία αφισα που θελω να στειλω για εκτυπωση σε τυπογραφειο, ποιες αλλες ρυθμισεις χρειαζονται μεσα απο το μενου του photoshop; Γραμματοσειρες, χρωματα κτλ.
XPHSTOS_ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 1) καταρχ'ας κακώς είναι σχεδιασμένη η μακέτα στο photoshop. Illustrator ή inDesign. 2) Κοίτα η ανάλυση να είναι στα 300DPI(ανάλογα την εκτύπωση), CMYK ή RGB (ανάλογα την εκτύπωση) και τα bleeds 3cm (πάλι ανάλογα την εκτύπωση) Μας λείπουν στοιχεία για το είδος της δουλειάς. Μίλα καλύτερα με τον τυπογράφο σου.
giorgos1966 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, XPHSTOS_ είπε 1) καταρχ'ας κακώς είναι σχεδιασμένη η μακέτα στο photoshop. Illustrator ή inDesign. 2) Κοίτα η ανάλυση να είναι στα 300DPI(ανάλογα την εκτύπωση), CMYK ή RGB (ανάλογα την εκτύπωση) και τα bleeds 3cm (πάλι ανάλογα την εκτύπωση) Μας λείπουν στοιχεία για το είδος της δουλειάς. Μίλα καλύτερα με τον τυπογράφο σου. Μωρέ εχω και το illustrator αλλα με βολευει καλυτερα το photoshop. Το 2) που λες ναι τα εχω ετσι. Ειναι μία αφισα για εκδηλωση φεστιβαλ. Γινεται να επεξεργαζομαι τα αρχεια κτλ στο photoshop kai μετα να τα μεταφερω (ολοκληρωμενο) στο illustrator και απο εκει να τα κανω εξαγωγη; Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2018 από giorgos1966
XPHSTOS_ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Όχι δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Το Illustrator το χρησιμοποιείς για να έχεις πιο καθαρές γραμματοσειρές, γραμμικά γραφικά, σημεία κοπής... και τέλος παράγεις καταλληλότερο αρχείο (PDF) για εκτύπωση. Πάλι το μια αφίσα δεν βοηθάει. Γιαυτό σου είπα μίλα με τον τυπογράφο σου, δεν είναι ντροπή. Κάθε μέρα μιλάμε με τους τυπογράφους για να μας συμβουλέψουν και να διευκολύνουν την δουλειά τους και να μειώσουν τις εκπλήξεις/λάθη. Πες του τι έχεις κάνει, και θα σου αν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.
giorgos1966 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 14 λεπτά πριν, XPHSTOS_ είπε Όχι δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Το Illustrator το χρησιμοποιείς για να έχεις πιο καθαρές γραμματοσειρές, γραμμικά γραφικά, σημεία κοπής... και τέλος παράγεις καταλληλότερο αρχείο (PDF) για εκτύπωση. Πάλι το μια αφίσα δεν βοηθάει. Γιαυτό σου είπα μίλα με τον τυπογράφο σου, δεν είναι ντροπή. Κάθε μέρα μιλάμε με τους τυπογράφους για να μας συμβουλέψουν και να διευκολύνουν την δουλειά τους και να μειώσουν τις εκπλήξεις/λάθη. Πες του τι έχεις κάνει, και θα σου αν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Μιλησα προχθες, του ειπα οτι δουλευω το photoshop και μου ειπε ενταξει. Το περιεργο που μου ανεφερε ειναι οτι δεν "χρειαζεται bleeds"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα