Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; [Part III]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

και το Demeter υποτιμημενο. Καλυτερο απο οσο γραφουν. Απο τα αρκετα καλα.

Όντως, αξίζει σαν ταινία. Και το ''The Boogeyman'' που ανέφερες νωρίτερα δείχνει καλό, έλεγα να το δω χθες αλλά έβαλα την άλλη. Θα το δω απόψε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Glikos είπε

Όντως, αξίζει σαν ταινία. Και το ''The Boogeyman'' που ανέφερες νωρίτερα δείχνει καλό, έλεγα να το δω χθες αλλά έβαλα την άλλη. Θα το δω απόψε.

Τις εχω και τις 2 απο τη μερα που κυκλοφορησαν επιασα τα Indiana και τα αφησα για μετα ειμαι στο 4ο τωρα βλεπω και το φετινο αργοτερα και πιανω τα 2 θριλερ να δουμε τι λενε και αυτα αναμεικτες κριτικες παντως. Το home for rent πχ που το ξερει πολυ λιγοτερος κοσμος ειναι σιγουρα πολυ καλυτερο απο αυτες τις 2. 

• Like 1

15 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τις εχω και τις 2 απο τη μερα που κυκλοφορησαν επιασα τα Indiana και τα αφησα για μετα ειμαι στο 4ο τωρα βλεπω και το φετινο αργοτερα και πιανω τα 2 θριλερ να δουμε τι λενε και αυτα αναμεικτες κριτικες παντως. Το home for rent πχ που το ξερει πολυ λιγοτερος κοσμος ειναι σιγουρα πολυ καλυτερο απο αυτες τις 2. 

Δεν έχω δει αυτό που αναφέρεις, δεν ξέρω τι λέει αλλά θα το τσεκάρω. Διαφορετικό στυλ φαίνεται.

6 ώρες πριν, liakinen είπε

Εξαιρετική, διαμάντι και είναι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό. 

Από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών από Ασία μεριά. Πχ την βρήκα καλύτερη από το Heojil kyolshim (2022) του Park Chan-wook. 

Μ αρέσουν πολύ τα κορεατικά , αυτό και με κούρασε και δεν μου άρεσε καθόλου .. Ίσως να μην κατάλαβα κάτι αν και νομίζω το σενάριο δεν άφηνε χώρο για ερωτηματικά....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Το εχω δει και το home. Ισως καλυτερο σε καποια σημεια και ισως χειροτερο σε καποια αλλα. Καλυτερο δε το λες παντως απο τα αλλα 2 που για μενα ειναι στο 7/10. Το boogeyman ειναι ισως το καλυτερο που εχει παιχτει. Το demeter παιζει σε αλλο πηχη και αυτο. Ποιοτικα και τα 2 με πιο πολυ το demeter και πολυ τρομαχτικα και τα 2 με πολυ καλες σκηνες. Το home αν και με καλο στορυ και απεικονιση αυτου, ειναι με μαγεια αν και εχει και αυτο μερικες καλες σκηνες. Τα αλλα 2 ομως πραγματικα ζωγραφιζουν....

Το 7/10 και ισως 7+ για horror ειναι πολυ καλη βαθμολογια. Horror και καλο δε βρισκεις ευκολα πολλα χρονια τωρα.  Ενα στα 20 και αν....

Επεξ/σία από Gogotsa
  • Like 1

34 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Το εχω δει και το home. Ισως καλυτερο σε καποια σημεια και ισως χειροτερο σε καποια αλλα. Καλυτερο δε το λες παντως απο τα αλλα 2 που για μενα ειναι στο 7/10. Το boogeyman ειναι ισως το καλυτερο που εχει παιχτει. Το demeter παιζει σε αλλο πηχη και αυτο. Ποιοτικα και τα 2 με πιο πολυ το demeter και πολυ τρομαχτικα και τα 2 με πολυ καλες σκηνες. Το home αν και με καλο στορυ και απεικονιση αυτου, ειναι με μαγεια αν και εχει και αυτο μερικες καλες σκηνες. Τα αλλα 2 ομως πραγματικα ζωγραφιζουν....

Το 7/10 και ισως 7+ για horror ειναι πολυ καλη βαθμολογια. Horror και καλο δε βρισκεις ευκολα πολλα χρονια τωρα.  Ενα στα 20 και αν....

Για να δουμε οταν τα δω θα γραψω. Υπαρχουν horror καλα εκει εξω αλλα θελει πολυ ψαξιμο. Το boogeyman το βλεπω στα 6/10 στο imdb οποτε κραταω μικρο καλαθι αλλα επειδη διαβασα καλες κριτικες εδω ελπιζω να με εκπληξει θα το δουμε ομως. Το demeter δειχνει καλυτερο με πιο δυνατο lore οποτε για εκεινο εχω μεγαλυτερες προσδοκιες. Το home for rent ειναι πολυ δυνατο το 7.6 που το εβαλα το αξιζει απλοχερα για μενα χτιζει οχι μονο ατμοσφαιρα αλλα εχει και πολυ καλο σεναριο. Ταϊλανδη βεβαια σχεδον οτι εχει βγαλει ειναι αρκετα καλο στο horror κομματι. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, num8 είπε

Μ αρέσουν πολύ τα κορεατικά , αυτό και με κούρασε και δεν μου άρεσε καθόλου .. Ίσως να μην κατάλαβα κάτι αν και νομίζω το σενάριο δεν άφηνε χώρο για ερωτηματικά....

Από ότι θυμάμαι ο σκηνοθέτης είχε πει ότι η ταινία μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους 

Spoiler

Η μία εξήγηση είναι ότι ο ένας τύπος είχε "θέμα", όντως σκότωσε την κοπέλα και ο άλλος πήρε εκδίκηση στο τέλος. 

Η άλλη εξήγηση είναι ότι η κοπέλα την έκανε και συνέχισε την ζωή της, ο πλούσιος τύπος δεν ήταν δολοφόνος και αυτά που βλέπουμε προς το τέλος ήταν στο βιβλίο η ιστορία που έγραφε ο πρωταγωνιστής. 

Προσωπικά πολύ δύσκολα θα βαρεθώ με ταινία του Ασιατικού κινηματογράφου. Με εξιτάρει η κουλτούρα τους από τα παλιά χρόνια κιόλας. Για αυτό άλλωστε λατρεύω Κουροσάβα, Kobayashi και άλλους που δεν μου έρχονται τα ονόματα τώρα. 

Παλιό κορυφαίο αλλά "σύγχρονης θεματολογίας" είναι το https://m.imdb.com/title/tt0054460/?ref_=nm_flmg_t_114_act με τον τεράστιο και πάλι Toshirô Mifune. 

Επεξ/σία από liakinen

Indiana Jones and the Last Crusade[1989]

Screenshot-2.png

https://www.imdb.com/title/tt0097576

Το καλυτερο κλεισιμο της επικης αρχικης τριλογιας που θα μπορουσαν να σκεφτουν. Το Αγιο Δισκοποτηρο το Holy Grail του μυστικου δειπνου ειναι απο μονο του ενα μυστηριο και τι καλυτερο απο τον Indy να ψαχνει να το βρει. Βασικα ο πατερας του ξεκινησε την αναζητηση και μαζι την τελειωσαν. Ο Sean Connery αυτος ο θρυλος κανει ενα πολυ δυνατο ντουετο με το γιο του ειναι απλη απολαυση να τους βλεπεις να παλευουν για το ακατορθωτο. 2 τελειως διαφορετικες γενιες με μονο σκοπο την αναζητηση σημαντικων αρχαιων και αλλων ανεκτιμητων θησαυρων. Και εδω μιας και ειμαστε στο 1938 2 χρονια μετα την πρωτη ταινια οι κακοι ειναι οι Γερμανοι δεν θα μπορουσε αλλωστε με την ανοδο του Χιτλερ. Η πανεμορφη Alison Doody μονοπωλει τις σκηνες οπου την βλεπουμε. Θεωρω οτι σαν μυστηριο ειναι καλυτερη της πρωτης μικρο μελανο σημειο καποιες σκηνες δρασης αρκετα υπερβολικες που δεν ειχαμε στην πρωτη που την κανει μισο κλικ κατω σαν συνολο. Επειδη ομως απολαυσα στο επακρο την αρχικη αναζητηση για να βρουν το μερος που βρισκετε το Holy Grail και κυριως το τελος με τις δοκιμασιες και την καταληξη θα την βαλω ακριβως στα ιδια με την πρωτη. Συνολικα και στις 3 ταινιες περασα πολυ ευχαριστα δεν βαρεθηκα λεπτο και πιστευω μπαινουν ανετα στις top 10 περιπετειες που εχουν βγει μεχρι σημερα. 8.9/10

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull[2008]

kingdom-of-the-crystal-skull-1-by-marty-

https://www.imdb.com/title/tt0367882

Δυστυχως μια μετρια ταινια και μια κακη Indiana Jones ταινια. Ο Ford στα 66 του χρονια προσπαθει να το παιξει κλασικος Indy αλλα περα απο κανα 2 σκηνες στην αρχη απο εκει και περα απλα φαινεται οτι δεν μπορει και ειναι λογικο. Σεναριακα περα απο το fathen-son δεν υπαρχει κατι αλλο να πατησεις μιας και η κεντρικη ιστορια με τα Aliens απλα δεν ειπε τιποτα περιμενεις περιμενεις και τελικα στο τελος μενεις με την απορια στο μυαλο στο τι ηθελε να πει ο ποιητης. Παμε και στη δραση. Ρε Spielberg εχεις σκηνοθετησει μερικες απο τις καλυτερες ταινιες παγκοσμιως και πας και μου φτιαχνεις σκηνικα που απλα ειναι γελοια οσο δεν παει? Τι πραγμα ηταν εκεινο με το ψυγειο η στη ζουγκλα με τα αμαξια και τον Shia LaBeouf να κανει ταρζανιες που δεν τις κανει ουτε εξωγηινος δηλαδη. Χιουμορ δεν βρηκα πουθενα και αν υπαρχει θα ηταν κακο και να θες να δεις με καλο ματι την εξερευνηση με το κρανιο που οκ ειναι τιμια και εχει μυστηριο το τελος ειναι το απολυτο τιποτα. Κριμα και για τον Ford και για τον Spielberg που χαλασαν τοσο απλα και ευκολα μια επικη τριλογια. Για την Cate Blanchett υπαρχει κατι να υποθει? Που παιζει να ειναι ο χειροτερος της ρολος μεχρι σημερα? Κριμα και δεν ξερω τι να περιμενω απο την φετινη με τον Ford στα 81 του γιατι οσο μικρο να τον εκαναν δεν θα μπορει να παρει τα ποδια του και θα ειναι απολυτα λογικο. 5.5/10

• Like 4

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Για να δουμε οταν τα δω θα γραψω. Υπαρχουν horror καλα εκει εξω αλλα θελει πολυ ψαξιμο. Το boogeyman το βλεπω στα 6/10 στο imdb οποτε κραταω μικρο καλαθι αλλα επειδη διαβασα καλες κριτικες εδω ελπιζω να με εκπληξει θα το δουμε ομως. Το demeter δειχνει καλυτερο με πιο δυνατο lore οποτε για εκεινο εχω μεγαλυτερες προσδοκιες. Το home for rent ειναι πολυ δυνατο το 7.6 που το εβαλα το αξιζει απλοχερα για μενα χτιζει οχι μονο ατμοσφαιρα αλλα εχει και πολυ καλο σεναριο. Ταϊλανδη βεβαια σχεδον οτι εχει βγαλει ειναι αρκετα καλο στο horror κομματι. 

Η ταυλανδη σε horror ειναι πολυ δυνατη και εχω δει πολυ καλα απο αυτους. Τωρα που μιλαμε στρωθηκα να δω το the medium απο εκει και αυτο........ ειδωμεν.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Η ταυλανδη σε horror ειναι πολυ δυνατη και εχω δει πολυ καλα απο αυτους. Τωρα που μιλαμε στρωθηκα να δω το the medium απο εκει και αυτο........ ειδωμεν.

Πρεπει να ειναι πολυ δυνατο βγηκαν σημερα subs το ειχα καιρο αναμενω εντυπωσεις. Ειναι κλασικα απο τον σκηνοθετη του shutter και του alone που πρακτικα ο ιδιος προωθει το horror genre της Ταϊλανδης. Και το Home For Rent ειναι σκηνοθετημενο απο τον σεναριογραφο των shutter και alone. Διδασκουν και οι 2.

Επεξ/σία από Arkin

Το ''The Medium'' φαίνεται πολύ καλό. Την έχω εδώ και κάμποσο καιρό αλλά δεν την έχω δει ακόμα. Μιας που αναφέρθηκε και έχω πιάσει και κάτι τρόμου τελευταία θα την δω σύντομα.

Είδα το Oppenheimer. Ένα καλό δράμα. Μέχρι εκεί. Ένα απλό καλό βιογραφικό δράμα. Με καλές ερμηνείες. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι μία ώρα μικρότερη.  Αν κοιμηθεί κάποιος για μια ωρίτσα δεν θα χάσει κάτι.

https://www.imdb.com/title/tt15398776/

• Like 1

Στις 31/8/2023 στις 11:49 ΜΜ, Arkin είπε

Raiders of the Lost Ark[1981]

71f-Rb-A8-AX4-L.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0082971

Κάθισα και το ξανά είδα εχτές το βράδυ. Από τις ταινίες που το repeatability τείνει στο άπειρο. Ούτε λεπτό δεν βαριέσαι, παρόλο που χοντρικά ψιλό θυμάσαι, όχι γενικά την ταινία, αλλά ακόμα και ποια σκηνή ακολουθεί.

21 λεπτά πριν, john_dr είπε

Κάθισα και το ξανά είδα εχτές το βράδυ. Από τις ταινίες που το repeatability τείνει στο άπειρο. Ούτε λεπτό δεν βαριέσαι, παρόλο που χοντρικά ψιλό θυμάσαι, όχι γενικά την ταινία, αλλά ακόμα και ποια σκηνή ακολουθεί.

Λειπει αυτή η μαγεία των σημερινών ταινιών. Αυτό το να έχεις δει μια ταινία 50 φορές και να την ξανά βλέπεις άνετα ξανά και ξανά και ας ξέρεις κάθε σκηνή. Για πόσες ταινίες της τελευταίας 20ετιας μπορούμε να το πούμε αυτό? 10 20? Ισως να λέω και πολλές. 

• Like 4

Αν και δε ποσταρω, επειδη το ανεφερα πιο πριν τελικα ειδα το the medium.......

Στην αρχη νομιζεις οτι βλεπεις ντοκιμαντερ και ισως η πρωτη ωρα να περασει αδιαφορα, αλλα μετα ετοιμαστειτε γιατι ειναι πολυ σκληρο και για γερα στομαχια και οσο παει κορυφωνεται μεχρι το τελος.

Προσοχη γιατι δεν ειναι για ολους και ειναι και ταυλενδεζικο, οποτε οσοι νομιζετε οτι θα δειτε κανα scream VVVIIIIIII, αφηστε το και δειτε κατι αλλο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...