umbrella co. Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Independence Day 1996: https://www.imdb.com/title/tt0116629/?ref_=nv_sr_srsg_0 Παλιο αλλα πολυ καλο, προτεινεται για οποιον δεν την εχει δει ακομη.
totalius Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Στις 15/4/2022 στις 10:23 ΜΜ, stormrain είπε Choose or Die Ασύλληπτη πατατα, δεν εχω λόγια, ειναι ο,τι χειρότερο και ασύνδετο εχω δει εδω και πολυ καιρό. 0/10 Νετφλιξοταινία με 5/10 στο imdb . Ακομα απορω πως παταει καποιος το play σε αυτες τις ταινίες
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, totalius είπε Νετφλιξοταινία με 5/10 στο imdb . Ακομα απορω πως παταει καποιος το play σε αυτες τις ταινίες Μου αρεσε το concept, αλλα ναι έχεις δικιο..
ASFE Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Ειχα ξεχασει ποσο τελεια ταινια ηταν αυτη!!! Την ξανα ειδα με μεγαλη χαρα!!! https://www.imdb.com/title/tt1588170/?ref_=nv_sr_srsg_0 3
Arkin Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) The Spanish Prisoner[1997] https://www.imdb.com/title/tt0120176 Μια πολυ αξιολογη ταινια καπως αγνωστη απο τον κοσμο αν κρινω απο τις 24 χιλιαδες ψηφους στο imdb. Ενας πολυ φιλοδοξος νεος[Campbell Scott] κανει μια τεραστια εφευρεση πολλων εκατομμυριων μαζι με ενα συναδελφο του για μια εταιρια. Σε καποια στιγμη τον πλησιαζει ενας πλουσιος[Steve Martin] με σκοπο να πιασει φιλιες μαζι του και να τον προξενεψει την κορη του. Οπως ειναι λογικο ο φιλοδοξος νεος τσιμπαει το δολωμα και μπλεκετε σε μια απιστευτη πλεκτανη. Η πολυ ομορφη Felicity Huffman που ειναι μια απλη γραμματεας για την εταιρια δειχνει να τον γουσταρει απο την πρωτη στιγμη αυτος ομως εχει μεγαλες βλεψεις σε καθε τομεα της ζωης του. Η ταινια προσφερει μια ηρεμια στην θεαση της απο πισω ομως υποβοσκουν τεραστια πραγματα. Περιτεχνο ξετυλιγμα της πλοκης καθολη τη διαρκεια της με ενα υπεροχο τελος. Δειτε την. 7.7/10 13 λεπτά πριν, ASFE είπε Ειχα ξεχασει ποσο τελεια ταινια ηταν αυτη!!! Την ξανα ειδα με μεγαλη χαρα!!! https://www.imdb.com/title/tt1588170/?ref_=nv_sr_srsg_0 Τι επος τι ταινια. Μαζι με Chaser/Memories Of Murder/Old Boy/The Man From Nowhere τα τεραστια μοναδικα εργα που μονο οι Κορεατες μπορουν να φτιαξουν. Θα προσθεσω και το The Call του 2020 γιατι ειμαι σιγουρος λιγοι θα την εχουν δει οποτε ευκαιρια να την ξανα θυμισω. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από Arkin 3 1
Πανος999 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, stormrain είπε Μου αρεσε το concept, αλλα ναι έχεις δικιο.. Ακριβως αυτο..Εγω το ειχα βαλει στη λιστα απο το τρειλερ..Φαινοταν κατι διαφορετικό..Ισως με διαφορετικη παραγωγη,παιρναμε ενα καλυτερο αποτέλεσμα.. Choose or die ---> 5/10 1
dekulinkgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Χθες πηγα και ειδα το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore .Κατωτερο και απο το 2ο.Βασικα το 1ο ειναι το μονο καλο γιατι επικεντρωθηκε κυριως στα ζωα σε αντιθεση με τα αλλα 2. Επισης δυστηχως ο Mikelsen,τον οποιο θεωρω απο τους πιο κορυφαιους ηθοποιους,δεν του ταιριαζε ο ρολος δυστηχως.Πολυ καλυτερος ο Depp.
umbrella co. Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Incarnate 2016: https://www.imdb.com/title/tt3216348/ Low budget εκδοχη του Constantine.
Arkin Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 X[2022] https://www.imdb.com/title/tt13560574 Ταινια υμνος στο splatter horror των 70s/80s ταινιων. Πραγματικα αν εβγαινε εκεινη την εποχη θα μιλαγαμε ακομα και σημερα για μια απο τις πιο κλασικες ταινιες τρομου που βγηκε τοτε. Τα εχει ολα. Τα vibes βαρανε κοκκινο απο το πρωτο λεπτο οι νεαρες κοπελιες οπως και οι ανδρες της ταινιας σκιαγραφουν τις ομορφες γυναικες της τοτε εποχης. Η ιστορια μας ξεκιναει με το τελος και σε λιγα λεπτα επιστρεφουμε μια μερα πριν και το πως ξεκινησαν ολα. Ενας παραγωγος πορνο φτανει σε μια επαρχιακη πολη μαζι με τον καμεραμαν και τους ηθοποιους και συγκεκριμενα σε ενα απομερο μερος ωστε να γυρισουν την ταινια. Εκει βρισκονται ενα ζευγαρι ηλικιωμενων που τους παραχωρει ενα μερος χωρις ομως να γνωριζουν τι θα κανουν. Η ταινια περα απο το splatter της εχει βαθια νοηματα στο πως ο χρονος ειναι αμειλικτος και ολοι ζηλευουν τη νιοτη και αυτα που φευγουν οσο μεγαλωνουμε. Εχουμε αρκετα creepy σκηνες καποιες σιγουρα θα χαραχτουν στο μυαλο καθε θεατη και γενικα ειναι μια εξαιρετικα αρτια προσπαθεια στη δημιουργια splatter ταινιας της τοτε εποχης που μονο ευσημα μπορω να δωσω. Η πανεμορφη Mia Goth παιζει 2 ρολους στην ταινια. Αυτη της ανερχομενης σταρ στον χωρο του κινηματογραφου και αυτη της 90χρονης γυναικας που βλεπει οτι περασαν τα χρονια και θελει να ξανα νιωσει καποιο συναισθημα. Οι fan τετοιων ταινιων μην την χασετε. 8/10 Love and Monsters[2020] https://www.imdb.com/title/tt2222042 Απολαυστικοτατη ταινια σε ενα μετα αποκαλυπτικο μελλον οπου το 95% του πληθυσμου εχει πεθανει και το υπολοιπο 5% προσπαθει να επιβιωσει μεσα σε καταφυγια απο τεραστια εντομα που εγιναν ετσι απο τα χημικα που επεσαν στη γη μετα απο εξοντωση μετεωριτη. Η ιστορια μας ξεκιναει με τον Dylan O'Brien ο οποιος θα προσπαθησει να διασχισει 135χλμ ωστε να παει στην κοπελα του που εχει να την δει 7 χρονια μετα την αποκαλυψη. Στο δρομο του θα ζησει μια απιστευτη περιπετεια με συναισθημα θα κανει φιλους παρεα με ενα αξιαγαπητο σκυλακι και θα αντιμετωπισει τεραστια εντομα-τερατα. Πραγματικα την ευχαριστηθηκα ο Dylan O'Brien ειναι οτι πιο ταιριαστο στο ρολο και φαινεται να το απολαμβανει και αυτο βγαινει προς τον θεατη. Ο ορισμος της pop corn ταινιας που στο τελος νιωθεις αυτη την γλυκα οτι δεν εχασες το χρονο σου και περασες πολυ ομορφα και ανετα την ξανα βλεπεις. Δειτε την. 7.5/10 Infinite Storm[2022] https://www.imdb.com/title/tt14060232 Ταινια βασισμενη σε αληθινη ιστορια η οποια ομως ειναι εξαιρετικα βαρετη για τα κοντα 100 λεπτα που κραταει. Την ειδα γιατι εχουμε Naomi Watts η οποια προσπαθει και μπολικο χιονι. Και αυτο πηρα αρκετα καλη φωτογραφια με καποια shots που κανουν για wallpaper και η Watts περνει ολη τη ταινια πανω της. Η ιστορια μας εχει να κανει με μια διασωστρια σε ενα μικρο μερος που την στιγμη που σκαρφαλωνει ενα μεγαλο βουνο βρισκει εναν ανδρα να καθεται στη μεση του πουθενα μεσα σε μια μεγαλη χιονοθυελλα. Και καπου εκει ξεκιναει μια πολυ δυσκολη διασωση. Δεν ξερω αν μπορουσαν να κανουν κατι παραπανω ωστε να ειναι πιο προσβασιμη στον θεατη μιας και παταει σε αληθινη ιστορια αλλα πραγματικα ειναι τοσο αργη που το 100% οσων την δειτε θα βαρεθειτε. Μεινετε μακρια εκτος αν ειστε σε mood για κατι τετοιο μιας και η πολυ ομορφη παγωμενη ατμοσφαιρα και η Watts ειναι τα μονα αξιολογα ατου που μπορω να της προσαψω. 5/10 1
umbrella co. Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 World war Z 2013: https://www.imdb.com/title/tt0816711/ Aπο τις καλυτερες zombie movies κατα τη γνωμη μου. 4
Sibyl Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1984 Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Michael Radford. Η μεταφορά του βιβλίου του Eric Arthur Blair, γνωστού με το ψευδώνυμο George Orwell, που εκδόθηκε το 1948. Συγκλονιστικό βιβλίο, συγκλονιστική ταινία! Ο απολυταρχικός έλεγχος της εξουσίας προς τους πολίτες. "Big Brother is watching you". Η απαγόρευση της ελεύθερης βούλησης, της αντίθετης άποψης, της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση ακόμα και της δημιουργίας συναισθημάτων. Η υποχρέωση της μαζικής υποταγής σε μια συγκεκριμένη φόρμα ζωής που κάποιοι αποφάσισαν. Αφήστε το 1948 και το 1984 και μεταφέρετέ το στο σήμερα. Σε πόσα πραγματα πρέπει να πειθαρχούμε και ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν το κάνουμε; Στα ΜΜΕ, στην μόδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον "καρμπόν" τρόπο ζωής; Πόσοι άραγε έχουν κατακτήσει την αυτογνωσία και έχουν ιεραρχήσει τις ανάγκες τους έτσι ώστε να μπορούν να είναι πραγματικά ελεύθεροι να πράξουν αυτό που θέλουν και ν΄αποτινάξουν τα ανούσια "πρέπει"; Αντισταθείτε φίλοι μου και δείτε την ταινία! Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από Sibyl 1
DeadOrganPlayer Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sibyl είπε 1984 Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Michael Radford. Η μεταφορά του βιβλίου του Eric Arthur Blair, γνωστού με το ψευδώνυμο George Orwell, που εκδόθηκε το 1948. Συγκλονιστικό βιβλίο, συγκλονιστική ταινία! Ο απολυταρχικός έλεγχος της εξουσίας προς τους πολίτες. "Big Brother is watching you". Η απαγόρευση της ελεύθερης βούλησης, της αντίθετης άποψης, της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση ακόμα και της δημιουργίας συναισθημάτων. Η υποχρέωση της μαζικής υποταγής σε μια συγκεκριμένη φόρμα ζωής που κάποιοι αποφάσισαν. Αφήστε το 1948 και το 1984 και μεταφέρετέ το στο σήμερα. Σε πόσα πραγματα πρέπει να πειθαρχούμε και ποιες είναι οι συνέπειες αν δεν το κάνουμε; Στα ΜΜΕ, στην μόδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον "καρμπόν" τρόπο ζωής; Πόσοι άραγε έχουν κατακτήσει την αυτογνωσία και έχουν ιεραρχήσει τις ανάγκες τους έτσι ώστε να μπορούν να είναι πραγματικά ελεύθεροι να πράξουν αυτό που θέλουν και ν΄αποτινάξουν τα ανούσια "πρέπει"; Αντισταθείτε φίλοι μου και δείτε την ταινία! Η πραγματικότητα είναι ότι πάντα υπήρχε-υπάρχει-θα υπάρχει μια δύναμη Α από τη μία πλευρά που θα προσπαθεί να επιβληθεί/κατακτήσει/παρακολουθήσει μια δύναμη Β από την άλλη πλευρά που θα προσπαθεί να αποφύγει/αντισταθεί/επιβιώσει/επαναστατήσει. Μέχρι να έρθει η ώρα να πάρει αυτή τα ηνία και τότε πάντα (μα πάντα) μπαίνει αυτή στο ρόλο της Α και η άλλη σε αυτό της Β. Η υπέρβαση της δυαδικότητας δεν έρχεται μέσα από την αντίσταση όπως προτρέπεις στη τελευταία σου πρόταση... αλλά μέσα από την ΑΥΤΟγνωσία όπως αναφέρεις στη προτελευταία... Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από DeadOrganPlayer 1
Arkin Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 No Way Out[1950] https://www.imdb.com/title/tt0042792 Νουαρ ταινια απο τα παλια με δυνατη δοσεις ρατσισμου αλλα και ανθρωπιας. 2 αδερφια εγκληματιες μετα απο ληστεια ερχονται χτυπημενοι σε ενα νοσοκομειο οπου τους εξεταζει ενας μαυρος γιατρος. Οταν ο ενας πεθαινει στα χερια του γιατρου το μισος και η οργη του αλλου αδερφου πιανει ταβανι. Ο γιατρος προσπαθει να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας και οτι δεν δολοφονησε τον ασθενη αλλα υπηρχε οντως προβλημα απο πριν. Την παρασταση κλεβει η πανεμορφη Linda Darnell η οποια εφυγε στα 41 της χρονια γυναικα του αδερφου που πεθανε. Ο μεγαλος Sidney Poitier στην πρωτη του ταινια ως ο μαυρος γιατρος εφυγε πριν κατι μηνες στα 94 του χρονια ο Stephen McNally ως μεγαλος γιατρος που ειναι μαθητευομενος ο Poitier και ο Richard Widmark ο ρατσιστης αδερφος με τεραστιο μισος μεσα του για τους μαυρους. Η ροη της ταινιας κυλαει αρτια σκιαγραφωντας μια εποχη μεγαλου ρατσισμου. Εχουμε καποια εξυπνα σκηνοθετικα τρικς για τα δεδομενα του 1950 και γενικα βλεπετε με πολυ ενδιαφερον μεχρι το τελος. 7.5/10 1
Sibyl Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, DeadOrganPlayer είπε Η πραγματικότητα είναι ότι πάντα υπήρχε-υπάρχει-θα υπάρχει μια δύναμη Α από τη μία πλευρά που θα προσπαθεί να επιβληθεί/κατακτήσει/παρακολουθήσει μια δύναμη Β από την άλλη πλευρά που θα προσπαθεί να αποφύγει/αντισταθεί/επιβιώσει/επαναστατήσει. Μέχρι να έρθει η ώρα να πάρει αυτή τα ηνία και τότε πάντα (μα πάντα) μπαίνει αυτή στο ρόλο της Α και η άλλη σε αυτό της Β. Η υπέρβαση της δυαδικότητας δεν έρχεται μέσα από την αντίσταση όπως προτρέπεις στη τελευταία σου πρόταση... αλλά μέσα από την ΑΥΤΟγνωσία όπως αναφέρεις στη προτελευταία... Δεν διαφωνούμε. Απλώς πιστεύω ότι μέσω της αυτογνωσίας, μπορεί (ως αποτέλεσμα αυτής) ένας άνθρωπος ν΄αντισταθεί στα πρότυπα που κατά κάποιον τρόπο, του επιβάλλει η εποχή του. Πχ αν εγώ έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν μ΄ενδιαφέρει (αντιθέτως μου προκαλεί αποστροφή) να ποστάρω στα social media την κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μου για ν΄ασχοληθούν οι άλλοι μαζί μου και να μετρήσω τα likes, έχει ως αποτέλεσμα την αντίστασή μου σ΄αυτό. 1
DeadOrganPlayer Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 21 λεπτά πριν, Sibyl είπε Δεν διαφωνούμε. Απλώς πιστεύω ότι μέσω της αυτογνωσίας, μπορεί (ως αποτέλεσμα αυτής) ένας άνθρωπος ν΄αντισταθεί στα πρότυπα που κατά κάποιον τρόπο, του επιβάλλει η εποχή του. Πχ αν εγώ έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν μ΄ενδιαφέρει (αντιθέτως μου προκαλεί αποστροφή) να ποστάρω στα social media την κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μου για ν΄ασχοληθούν οι άλλοι μαζί μου και να μετρήσω τα likes, έχει ως αποτέλεσμα την αντίστασή μου σ΄αυτό. The devil is in the details... Η αντίσταση ειναι κι αυτη μια μορφή βίας (ειτε εκφράζεται εσωτερικά, είτε εξωτερικά). Αντιθέτως, πέρα από την υποταγή και την αντίσταση (που είναι τα δύο αντίθετα), υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή... αναγνωρίζεις ότι δε σε εκφράζει πχ η μόδα του να ποστάρεις στα σοσιαλ και απλά εκφράζεις τη προτίμηση σου στη πραξη με το να απέχεις από αυτό. Δεν χρειάζεται αντίσταση, όταν αντιστέκεσαι σε κάτι το ενδυναμώνεις (μιλάω για την εσωτερική αντίσταση εδώ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα