Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Manhunter του Michael Mann.

Σαφής περιχαράκωση των κύριων χαρακτήρων, εγκληματολογική ανάλυση από τον συνταξιούχο ιατροδικαστή μέσω της προσπάθειάς του να εισχωρήσει στην εφιαλτική λογική του ψυχοπαθούς δολοφόνου με τις ανάλογες επιπτώσεις στην ψυχολογία του.

Καλή δουλειά από τον Mann και από τους πρωταγωνιστές ( William Petersen, Brian Cox και Tom Noonan).

Καλό.

• Like 1
  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, masteripper είπε

Clean

https://www.imdb.com/title/tt10023022/

image.png.929f076bab83d4c508047c6578d080bd.png

Αρχικά η υπόθεση φαίνεται ότι θα είναι μια κλωτσοπατινάδα του σωρού με 1 ήρωα του παρελθόντος κτλ..κτλ

Και όντως κάπως έτσι είναι αλλα δεν είναι αυτή η κουραστική γλαμουριά που σε χαλάει..δλδ όλα ξαφνικά γίνονται μέλι γάλα και οι ουρανοί ανοίγουν ...εδώ  δεν είναι ακριβώς έτσι και αυτό είναι "ευχάριστο"...

Μια λίγο αργή ταινία που στο 1ο μισό κάπως δεν προδιαθέτει για πολλά.... αλλά...κατα μια έννοια μιμείται το Nobody αλλά απο εντελως διαφορετική γωνία .

7/10 ! και κάπου εδώ θα πω τα παράπονα μου....κατα εμέ το σενάριο αν και ενδιαφέρον έχει κάτι τρύπες που....εντάξει τις δέχεσαι αλλά ...κρίμα...δλδ είναι "τρίχες"...του τύπου χτίσιμο των σχέσεων μεταξύ των χαρακτήρων, γιατί κάποιος κακός είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει τόσο κακός κτλ...και οι χορογραφίες είναι λίγες ... κάπου εκεί έχασε η ταινία και υποθέτω ότι συνέβαλλε στην χαμηλή βαθμολογία....αν ήταν σε πιο ικανά χέρια σεναρογραφικά και σκηνοθετικά θα μιλάγαμε για δυνατό χαρτί(EDIT 1: μόλις πρόσεξα ότι σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι ο ίδιος...οπότε μαλλον βάλαμε 2 καρπούζια στην μασχαλη..  :( )....αλλά σίγουρα απο άλλες μπουρδίτσες είναι σαφώς, σαφώς καλύτερη.

Αν παραλήψεις τα 50 πρώτα λεπτά της ταινίας μετά άνετα της βάζεις ένα ωραιότατο 2/10

Δημοσ.
20 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Αν παραλήψεις τα 50 πρώτα λεπτά της ταινίας μετά άνετα της βάζεις ένα ωραιότατο 2/10

τοσο σαπια ειναι; ευτηχως ειδα το σχολιο σου..

Δημοσ.

Deep water 

https://m.imdb.com/title/tt2180339/

Αν και γενικά ο Ben Afleck μού αρέσει σαν ηθοποιός... Τήν βρήκα τήν ταινία πολύ τραβηγμένη. 

Η ταινία δεν είναι κακή σαν σκηνοθεσία αλλά σαν ιστορία πάει πολύ στα άκρα 

4,5/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Boiling Point (2021)

https://www.imdb.com/title/tt11127680/

Η ταινία είναι διαμάντι με εξαιρετικές ερμηνείες, ειδικά από Stephen Graham.

Επίσης είναι γυρισμένη σε ένα (!) πλάνο.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Greenwood και PTA συνθέτουν μια αψεγάδιαστη εισαγωγή που δεν θες να τελειώσει…

Επεξ/σία από Lotof
Δημοσ.

Spiderman - no way home 

Ήμουν σίγουρος ότι η marvel δεν θα έβγαζε ποτέ ξανά κάτι ενδιαφέρον και ότι απλά θα περνούσα ευχάριστα την ώρα μου έτσι για να λέω ότι το είδα. Εξεπλάγην ευχάριστα. Η τρίτη ταινία είναι μακράν καλύτερη από τις δύο προηγούμενες και κάθεται αντάξια στις πολύ καλές της marvel. Δεν έχω πολλά να πω κάτι κακό, το μόνο που κάνει μπαμ είναι το πόσο "λίγοι" είναι τα νέα πρόσωπα μπροστά στα μεγαθήρια των παλαιότερων με εξαίρεση τον Holland που δείχνει να αρχίζει να μεστωνει. Η ταινία είναι ένα πάντρεμα από οτιδήποτε κινηματογραφική πορεία Spiderman με πλήρης αναγνώριση του τι συνέβη στα δικά τους Universe. Η παρουσία τους επίσης δεν είμαι βιαστική, είναι απόλυτο μέρος της ιστορίας. 

Γενικά βλέποντας όλους αυτούς σε μια μόνο οθόνη να έρχονται μαζί θες δε θες σε πιάνει νοσταλγία και ειδικά αν είσαι παλιότερος θεατής. Απίστευτη εντύπωση μου έκανε ότι οι παλιοί ηθοποιοί είναι σαν να μην ξεχάσανε ποτέ τον ρόλο τους το οποίο είναι λόγος να χαλάσει τον χαρακτήρα τους. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο, απλά είναι must εφόσον είστε φίλοι του Spiderman ή των καλών marvel ταινιών. 

9/10 από εμένα εύκολα, δείτε την μόνοι ή και παρέα όμως έχει περισσότερο impact αν έχετε δει όλες τις προηγούμενες Spiderman ταινίες όπως και τα πρόσφατα Venom. 

Δημοσ.

The Dead Girl    ERTFLIX

Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή η ταινία. 

Με αφορμή την ανακάλυψη του πτώματος μια γυναίκας , ξετυλίγεται από το τέλος προς την αρχή μια σπονδυλωτή ιστορία με διαφορετικό κύριο πρόσωπο κάθε φορά . 

Λιτή, απέριττη σκηνοθεσία, σκοτεινά και απελπισμένα  συναισθήματα με φόντο τα άθλια περίχωρα του Λος Άντζελες , ηθοποιίες χωρίς περιττά,  την βρήκα πολύ καλή.  7,5/10 τουλάχιστον. 

Ως συνήθως στο IMDb υποτιμημένη, αφού δεν έχει υπερήρωες ή ζόμπι από την Κορέα. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Spiderman No Way Home

Πραγματικα την περιμενα με μεγαλη ανυπομονησια αυτην την ταινια και ειχα καταφερει να μην φαω και spoiler πλην του κλασικου που δεν ειχα επιβεβαιωσει κιολας. Ηθελα πολυ να μου αρεσει πολυ λοιπον, αληθεια το ηθελα, αλλα δεν μπορω να πω πως σταθηκε ανταξια των προσδοκιων μου σεναριακα. 

Ειχε δυνατες στιγμες φυσικα, ειχε ξυλο, ειχε ωραιους ηρωες, αλλα εκανε και κοιλιες. Σε παραπανω απο ενα δυο σημεια. Για μενα θα επρεπε να ηταν γυρω στο μισαωρο πιο μικρη και να μην ειχε αναλωθει τοσο πολυ στο teenage love κομματι. Οκ, το καταλαβαμε, ο Peter Parker ειναι ερωτευμενος με την M.J., εχει γινει ηδη established αυτο, μη μου το πετας στην μουρη συνεχεια, το εμπεδωσα.

Επισης ειχε καποιες τρυπες στο κομματι του χαρακτηρα του Αραχνοκεφαλου, καποιες ημουν διατεθημενος να τις συγχωρησω, αλλα καποιες αλλες οχι. Το οτι ας πουμε ο τυπος μετα απο ολα αυτα με τον Θαναση που εχουν προηγηθει, καταφερνει να παιρνει ολες τις λαθος αποφασεις στη σειρα, με ξεπερναει.

Γενικως το σεναριο σαν ιδεα ηταν τρομερο. Σαν υλοποιηση ομως οχι, σε σημεια μου εδωσε την εντυπωση πως πεταγαν απλως σκηνες για το wow factor χωρις βαθος. Προφανως δεν περιμενα να δω Ταρκοφσκι, εννοειται αυτο, αλλα δωσε λιγη περισσοτερη βαση ρε φιλε στο σεναριο σου, τα fanboys θα ικανοποιηθουν ετσι κι αλλιως με αυτα που εχεις πεταξει μεσα, κρατησε λιγο και τους πιο σκληροπυρηνικους σου...

Anyway, 6,5/10 απο μενα.

Spoiler

Μπδγ επιασα αναφορα σε Miles Morales καπου ή ηταν η ιδεα μου?

Δημοσ.

Cool Runnings[1993]

81-KKt-CQJq-WL-AC-SL1500.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0106611

Ενα κλασικοτατο γεματο ενεργεια εργο απο Disney που εχει ψυχη και ειναι οσο πιο ευθυμο γινεται. Οταν ενας δρομεας απο τη Τζαμαϊκα αποκλειεται στους προκριματικους βρισκει ενα φιλο του πατερα του[John Candy] που ηταν καποτε μαζι συναθλητες και μαζι με 3 ακομα φτιαχνουν ομαδα εκληθρου για τους χειμερινους ολυμπιακους. Απο μονο της η ιστορια ειναι πρωτοτυπη και παταει σε αληθινα γεγονοτα του 1988 με την πρωτη ομαδα απο Τζαμαικα που ελαβε μερος σε τετοιο αθλημα. Τρελη χημεια οι 5 πρωταγωνιστες ο καθενας με το χαρακτηρα του γενικα εισαι με ενα χαμογελο μεχρι το τελος. Βοηθαει και η μουσικη αρκετα που αναλαμβανει ο τεραστιος Hans Zimmer σε μια απο τις πρωτες του ταινιες. 7.5/10

• Like 4
Δημοσ.

Another Round

Μία παρέα δασκάλων αποφασίζουν να πίνουν ένα μικρό ποσοστό αλκοόλ κάθε μέρα για να νιώθουν καλύτερα.

Αντικειμενικά βαρετό και χωρίς κάποιο twist.

Αγαπημένος ηθοποιός ο Mikkelsen, αλλά δεν με έψησε ιδιαίτερα εδώ.

Το μόνο που το σώζει είναι η ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργεί η αντροπαρέα 50ρηδων, αλλά γενικά είσαι συνέχεια στο όριο να την κλείσεις.

4/10

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 14/3/2022 στις 8:09 ΜΜ, Sibyl είπε

"Another round" (στα ελληνικά "΄Ασπρο Πάτο").

O Thomas Vinterberg στη σκηνοθεσία με τον Tobias Lindholm στο σενάριο ξανασυναντιούνται μετά το "The Hunt" και το αποτέλεσμα είναι εξίσου επιτυχημένο.

Ο Mads Mikkelsen εκπληκτικός όπως σε ο,τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

Μου άρεσε πολύ.

Θα ήθελα να σας βάλω την σκηνή του τέλους αλλά δεν θα το χαλάσω σε όσους θα το δουν.

Το τραγούδι της ταινίας όμως μπορώ να το βάλω.

Scarlet Pleasure - What A Life

2 ώρες πριν, Fan είπε

Another Round

Μία παρέα δασκάλων αποφασίζουν να πίνουν ένα μικρό ποσοστό αλκοόλ κάθε μέρα για να νιώθουν καλύτερα.

Αντικειμενικά βαρετό και χωρίς κάποιο twist.

Αγαπημένος ηθοποιός ο Mikkelsen, αλλά δεν με έψησε ιδιαίτερα εδώ.

Το μόνο που το σώζει είναι η ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργεί η αντροπαρέα 50ρηδων, αλλά γενικά είσαι συνέχεια στο όριο να την κλείσεις.

4/10

Θέλεις να τσακωθούμε; 😄

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

The Cursed (2022)

Ίσως το μοναδικό θρίλερ τον τελευταίο χρόνο που κάτι είχε να πει, μιας και το Scream το βρήκα πολύ μέτριο.

Στη κατηγορια horror και οχι thriller και ειναι αρκετα καλο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...