Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; [Part III]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τεχνικής άποψης το Akira ήταν για την εποχή που βγήκε άριστο - μοναδικό κτλ. Σαν ταινία είχε προβλήματα πχ κάποιος που ξεκινάει να την δει μην γνωρίζοντας τίποτα χάνει την μπάλα στην αρχή μιας και ο τρόπος εισαγωγής στην ιστορία είναι απότομος, αφήνει θέματα χωρίς ανάλυση και δύσκολα δένεται συναισθηματικά κάποιος με τους χαρακτήρες.

Επεξ/σία από liakinen
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχεις δικιο, ειναι μια περιπλοκη ταινια που θελει να τη ξαναδεις και παλι ισως να μη βγαλεις ακρη αν δε το ψαξεις μονος σου. Οσον αφορα τους χαρακτηρες παλι θα συμφωνησω οτι δυσκολα να δεθεις με καποιον, δεν σου δινεται χρονος. Αλλα η ταινια ειναι απο οπτικης αποψης, ενα θαυμα να τη βλεπεις και εγω πολλες φορες επιστρεφω σε αυτην οταν εχω ορεξη για λιγο cyberpunk στη μερα μου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cruella[2021]

MV5-BOWI5-YTUx-OWEt-Zm-Ri-ZS00-Zm-Qx-LWE

https://www.imdb.com/title/tt3228774

Η κρουελα ανεκαθεν ηταν μια αμειλικτη γυναικα που μισουσε τα σκυλια. Στη νεα ταινια βλεπουμε μια τελειως διαφορετικη οπτικη πανω στον χαρακτηρα της πιο ανθρωπινο που το ολο backstory δινει νοημα σε αυτο που εξελιχθηκε. Aπολαυστικη με spot on σκηνοθεσια με ενα φοβερα rock soundtrack που τα εσπασε δεν σε αφηνει λεπτο να ησυχασεις και παει μεχρι το τελος μπαλα. Emma Stone στο ρολο της Cruella την αγαπησα ειναι εξαιρετικη υπεροχη εδωσε πραγματικη υποσταση στο χαρακτηρα και η αμειλικτη Emma Thompson στο ρολο της Βαρονου που σε ανατριχιαζει με το βλεμμα της. Η ταινια εχει ψυχη στιγμες γελιου με τον χοντρουλη και τα σκυλακια ενα κοσμο που κανει το 1974 να δειχνει πιο ομορφο απο ποτε και την καλυτερη Cruella που εχουμε δει μεχρι σημερα που δεν ειναι απλα αυτη η κακια στριγγλα. Μπραβο πιστευα οτι θα ειναι αρπαχτη αντιθετως περασα 130 πολυ ομορφα και συναρπαστικα λεπτα. Μετα τους τιτλους εχει κανα λεπτο ακομα. 7.6/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 3
  • Thanks 1

The 100 Candles Game[2020]

MV5-BMj-A5-Njgw-Zjgt-ZGQw-NC00-Yz-Yy-LTg

https://www.imdb.com/title/tt12739994

Μια οκ ανθολογια horror ιστοριων αλλων μεγαλων αλλων πιο μικρων. Η ιστορια μας εχει να κανει με 4 ατομα που μαζευονται σε ενα σπιτι ωστε να παιξουν το παιχνιδι των 100 κεριων στυλ Ouija. Ο καθενας λεει μια horror ιστορια και επειτα παει σε ενα δωματιο με ενα κερι μπροστα σε ενα καθρεφτη και το σβηνει. Καποιες ιστοριες μου αρεσαν αρκετα οπως αυτη με τον εξορκισμο η αυτη με το φερετρο αλλες λιγοτερο οπως αυτη με το παιδακι. Δειτε την με αγγλικους υποτιτλους μιας και οι ελληνικοι δεν ειναι τοσο καλοι και σε ενα σημειο που παιζει μια βραζιλιανα δεν τα εχουν μεταφρασει καθολου και δεν θα καταλαβετε τιποτα. Στο συνολο της ενα τιμιο horror ανω του μετριου που καποιες ιστοριες ειχαν προοπτικες για κατι πολυ καλυτερο παρεμειναν ομως στη μετριοτητα. Το τελος επισης ενω παει να δεσει πολυ σωστα την ιστορια με το παιχνιδι τελειωνει πολυ αποτομα θα μπορουσε καλλιστα να εχει ακομα 5-10 πολυ δυνατα λεπτα. 5.9/10

Rambo First Blood[1982][REMASTERED]

71d-Lnv093-SL-SL1200.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0083944

Μια ταινια σταθμος στο χωρο του κινηματογραφου μια απο τις κλασικοτερες περιπετειες της δεκαετιας του 80 που οσες φορες και να την δουμε δεν θα βαρεθουμε ποτε. Ο Stallone σε εναν απο τους καλυτερους ρολους της ζωης του ως μια φονικη μηχανη παραδιδει μαθηματα επιβιωσης και δινει ενα καταπληκτικο μονολογο στο τελος. Το Remastered σαν να βγηκε χθες ειδικα στη ζουγκλα και στα κοντινα πλανα στα προσωπα εκαναν πολυ καλη δουλεια. Μια ταινια απο αυτες που οι βετερανοι πολεμου μπορουν να ταυτιστουν απολυτα με τον πρωταγωνιστη και το τι εχει βιωσει εν καιρο πολεμου οπως και τα σημαδια που θα τα κουβαλαει για ολη του τη ζωη. 8.3/10

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Army of the Dead (2021) [ Netflix ]

Αρχικά: Batista > The Rock

Σαν ηθοποιοί σε τέτοιου είδους ταινιών που παίζουν.

Change my mind

Καλός ο Batista στο Army of the Dead, ταινία αδιάφορη (αρκετά) δε. 

Αν τη πάρεις σαν αμυαλη περιπέτεια δράσης που δεν παίρνει τον εαυτό της καθόλου στα σοβαρά απλά βλέπεται σχετικά άνετα κάποιο βραδάκι πριν τον ύπνο. 

Αλλά φαίνεται γενικά ότι ο ένας σκηνοθέτης/σεναριογράφος αναcopyαρει τον άλλο σε αυτό το zombie-genre, έχει υπερκορεστει πλέον δυστυχώς κ αυτό φαίνεται από την καθοδική πορεία αρκετών σειρών του είδους πχ TWD

Του δίνω πόντους για κάνα δύο σκηνές που ήταν πιο gore. 

Αλλά σαν φιλμακι αύριο θα το ξεχάσεις... ας φαίνεται ότι θα υπάρξει συνέχεια. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Conjuring: The Devil Made Me Do It[2021]

The-Conjuring-3-Trailer.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7069210

Η τριτη ταινια Conjuring ειναι εδω και μπορει να μην ειναι ανταξια της πρωτης μπορει να ειναι 1 κλικ πιο κατω απο τη δευτερη παραμενει ομως οτι καλυτερο στον κοσμο του horror και οι fan θα περασετε τελεια. Βασισμενο στην αληθινη ιστορια του Arne Cheyenne Johnson ενος ανθρωπου που εμεινε στην ιστορια με το ονομα της υποθεσης "Ο διαβολος με εβαλε να το κανω" το 1981 στην Αμερικη. Στην υποθεση στηριχθηκαν στο αλλοθι οτι η δολοφονια ηταν υποκινουμενη απο τον διαβολο και δεν ειχε τον ελεγχο ο κατηγορουμενος. Το διδυμο Warren νομιζω περασαν την πιο δυσκολη δοκιμασια μεχρι στιγμης και μου αρεσε πως εβαλαν συναισθημα για να το προσπερασουν. Στα της ατμοσφαιρας επειδη την ειδα με ακουστικα με ρουφηξε στον κοσμο της το πρωτο 10λεπτο ειναι πολυ δυνατο με εναν απο τους πιο δυνατους εξορκισμους που εχουμε δει η συνεχεια ειναι αρκετα ηπια για την επομενη ωρα περα απο καποια τιμια jump scares που κρατανε ελαχιστα δευτερολεπτα ομως. Η σκηνη στο νεκροτομειο θα σας μεινει. Στο τελευταιο 20λεπτο ξανα αρχιζει η δραση τα σημεια που τρομαζεις πραγματικα σε ολη την ταινια ειναι 3-4 απο αυτα τα 2 κρατανε αρκετα την ενταση τα υπολοιπα ειναι jump scares. Μου αρεσε η ιστορια ηταν σε ενα αρκετα on the ground κλιμα δεν θα μπορουσε και αλλιως μιας και παταει πανω σε αληθινη ιστορια. Μετα το τελος δειχνει καποια αποσπαματα εικονες κασετες απο ντοκουμεντα της υποθεσης του 1981 ανατριχιασα οταν ακουσα την καταγραφη του εξορκισμου στο παιδακι και πως μιλουσε. Δειτε την δεν ειναι το καλυτερο Conjuring παραμενει ομως μια σχολη μονο του. 7.6/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PET CEMETARY

μια οικογενοια μετακομιζει για μια νεα αρχη σε μια μεγαλη φαρμα, σε ενα παλιο σπιτι.  περα στο δασος ομως εκτος απ τα δεντρα τα λουλουδια και τους φοινικες,,,, κρυβεται και ενα παραξενο νεκροταφειο
Ειναι ενα απ τα ελαχιστα βιβλια του στηβεν κινγκ που δεν εχω διαβασει ακομα,αλλα θυμαμαι οταν ειχα δει τη πρωτη εκδοση πηγαινα τοτε γυμνασιο,με ειχε κανει καπως,ιδιως η σκηνη με την αδερφη
Ευτηχως το ριμεικ διατηρει την ιδια CREEPINESS. που ειχε η πρωτη ταινια.προσφερει καπια καλα jump scares,     ,και σε κρατα στη τσιτα απ την αρχη μεχρι τελους.Αν περιμενετε γκορι καταστασεις  ξεχαστε το.αλλα το στορι απο μονο του ειναι αρκετα σκοτεινο αρα και η ελειψη γκορ δεν νομιζω να μετρα στην συγκ ταινια.
προς τα μισα μου θυμισε και τη κλασσικη εκτη αισθηση.
Γενικα ενα εργο του κινγκ που δεν εγινε πατατα οταν μεταφερθηκε στη μεγαλη οθονη και τις 2 φορες, οπως συνεβη με αλλα εργα,  και περνα ευχαριστα η ωρα σου.
Οπιος δε το δε ακομα το δειτε το.μιας και τωρα παιζει και στο Νετφλιξ

Επεξ/σία από star12

Persian Lessons

Μία εξαιρετική ταινία που έπεσα τυχαία πάνω της. Ωραία παραγωγή, ωραίες ερμηνείες. Σε κρατάει μέχρι τέλους με ένα ενδιαφέρον σενάριο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. 

• Like 1

• Moderators

Sinners

https://m.imdb.com/title/tt7171054/

Ω θεε μου τι μπουρδα ήταν αυτη. Θεωρητικά το σεναριο σαν ιδέα δεν ηταν κακη. Σέκτα κοριτσιων σε κοινότητα πολυ θρησκα, που το καθενα συμβολίζει ενα απο τα 7 θανασιμα αμαρτήματα πεθαίνουν, αφου φερθηκαν ασχημα σε μια της ομαδας.

Το πρόβλημα ειναι πως οι σεναριογραφοι πετανε random πράγμα, η ηθοποιία ειναι ανύπαρκτη (οπότε καταλήγεις να μην ενδιαφέρεσαι για το ποια ζει και ποια πεθανε) και στο τελος δεν καταλαβαινεις ποια αλληλουχία λαθος αποφάσεων σε οδηγησε στο να επιλεξεις να δεις αυτην την άθλια ταινια έναντι μιας οποιαδήποτε άλλης. Βασικα οχι, καλυτερα να ειχα δει ένα επεισόδιο του Doctor Ρούλης στο repeat. 😒

Wrath of man 2021

Μια κλασσική action ταινία, ότι θα περίμενες από μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Jason Statham. 7 στα 10 από εμένα, περνάς ευχάριστα ένα βραδάκι.

Conjuring the devil made me do it 2021

Έγραψα την άποψη μου στο αντίστοιχο θέμα. Κλασσική ταινία που θα περίμενες από την συγκεκριμένη σειρά, αρκετά καλύτερη από κάτι προηγούμενα αίσχη (προσωπική άποψη) όπως το The nun πχ. Από θέμα τρόμου τίποτα ιδιαίτερο, τα κλασσικά φτηνά Jumpscare που λόγο σκηνοθεσίας τα βλέπεις να έρχονται από χιλιόμετρα. Επίσης 7 στα 10 γιατί μου άρεσε η ιστορία. Και αυτή είναι ταινία για να περάσεις ευχάριστα ένα βράδυ.

Inception[2010]

7106u-LYY2-LL-AC-SL1111.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1375666

Την ειχα δει οταν ειχε πρωτοβγει πριν 11 χρονια μου ειχε αφησει εξαιρετικες εντυπωσεις τοτε και τωρα που την ξανα ειδα μου αρεσε ακομα περισσοτερο. Μεσα στις 3 καλυτερες του Nolan μαζι με Prestige και Interstellar παρολο το αρκετα ιδιαιτερο θεμα της με τα ονειρα και το υποσυνειδητο ο Νolan καταφερνει να εξηγησει αψογα στον θεατη τι ακριβως συμβαινει και τι ακριβως ηθελε να υλοποιησει στην ιστορια του. Το προσπαθησε και στο Tenet αλλα δεν τα καταφερε οπως εδω. DiCaprio/Gordon-Levitt/Page/Hardy/Watanabe/Murphy/Cotillard/Watanabe ενα cast μουρλια με πολυ καλη χημεια και δεσιμο. Δικαιως τα 4 Οσκαρ για μια ταινια που θα ειναι το ιδιο ενδιαφερον και 100 χρονια μετα. 9/10

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...