Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The Equalizer

Μία μαύρη φονική μηχανή με άγνωστο παρελθόν που πλέον διάγει άκρως μίζερη, οργανωμένη και ψιλοανούσια ζωή εκδικείται τον ξυλοδαρμό μίας πόρνης ξεκληρίζοντας όλη την ρωσική μαφία της Αμερικής και όταν ξεμπερδεύει με αυτούς πάει και στην Ρωσία να καθαρίσει τους υπόλοιπους.

Δεν θεωρώ ότι σποϊλάρω, γιατί η ταινία δεν κρύβει ούτε μία έκπληξη-και ίσως αυτό στις μέρες μας να είναι από μόνο του έκπληξη. Ο Φουκουά δεν είναι κακός σκηνοθέτης, αλλά σχεδόν πάντα είναι απλά διεκπεραιωτικός, χωρίς σπιρτάδα, αν εξαιρέσουμε το Training day.  Ο αγαπημένος του ηθοποιός Γουόσινγκτον είναι ένας υπερήρωας χωρίς μάσκα που κάνει το καλό χωρίς φανφάρες και-φυσικά- δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ο Ντένζελ δεν μπορεί να παίξει άσχημα ούτε καν σε μία ταινία του σωρού, η παρουσία του και μόνο αρκεί.

Έψαχνα με μανία σε όλη την ταινία να βρω όχι τρία, όχι δύο, ένα πρωτότυπο στοιχείο. Δεν βρήκα ούτε ένα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φουκουά έκανε ένα πολύ βρώμικο κόλπο, έκανε τους καταπιεσμένους υπερβολικά συμπαθείς, ώστε να μπορέσει να πιάσει εκεί τους θεατές που αλλιώς θα είχαν παρατήσει το έργο. Άνευρη, κλισεδιάρα και συνηθισμένη όσο δεν πάει η ταινία, αλλά ήδη περιμένω να δω το Νο 2 με αρκετή αγωνία. Τα συμπεράσματα δικά σας!..

• Like 1
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 5/6/2018 στις 7:38 ΜΜ, Fotis13 είπε

Β00

1st 

Tomb Raider

Production value πολυ υψηλο ,η Vicander  super fit   τα βγαζει τα λεφτα της   σαν ηθοποιος ,παιζει  δεν κοροιδευει  σαν την Jolie  αλλα Lara χωρις στηθος ξερω εγω ...

Παραταιρο τελειως.

6,1/10

χαχαχα μανιακός tomb raider?

The red sparrow 7/10

Dont breath 9/10

The girl on the train 8.5/10

Tomb raider 7/10

Δημοσ.

Hereditary (2018)

Λίγο τα διθυραμβικά άρθρα των κριτικών, λίγο η ιλιγγιώδης βαθμολογία στο Imdb, αύξησαν κατά πολύ τις προσδοκίες μου για αυτή την ταινία. Κάποιοι μίλησαν για δημιούργημα αντάξιο του Εξορκιστή, άλλοι έφθασαν στο σημείο να την αποκαλέσουν την "πιο τρομαχτική ταινία της χρονιάς" ακόμη και "όλων των εποχών" (δυστυχώς δεν υπάρχει το γνωστό ακατάλληλο emoticon να προσθέσω εδώ). Δεν συνάντησα τίποτε από αυτά.

Κατ' αρχάς πρόκειται για θρίλερ/τρόμου μεγάλο σε διάρκεια, περίπου 127 λεπτά, αλλά με το χρόνο να μην δικαιολογείται από το περιεχόμενο. Υπάρχουν σκηνές που η ταινία φλυαρεί δείχνοντας στατικά πλάνα από τους ηθοποιούς να μην κάνουν απολύτως τίποτα ή να τα κάνουν σε ρυθμούς χελώνας, με αδικαιολόγητα μεγάλα κενά ανάμεσα στους διαλόγους. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω θέμα με τις βραδυκίνητες ταινίες τρόμου. Πχ το αριστουργηματικό The Wailing διαρκεί 157 λεπτά, μισή επιπλέον ώρα από το Hereditary και ο χρόνος περνούσε σαν νερό χωρίς να νιώσω ούτε για ένα λεπτό ότι πνίγομαι από τη βαρεμάρα διότι ο Hong-Jin Na είχε κάτι να πει, κάτι να δείξει και φρόντισε η ταινία του να έχει έναν φυσιολογικό ρυθμό. Στο Hereditary, την πρώτη 1 1/2 ώρα την πέρασα χασμουριόμενος. Θεωρώ πως με μια διάρκεια περίπου 100 λεπτών, η ταινία θα ήταν πολύ πιο συμπαγής και πλήρης.

Όσον αφορά την υπόθεση είχε ενδιαφέρον, πέρασε και κάποια μηνύματα για το πως η ανθρώπινη απώλεια οδηγεί τον άνθρωπο στη τρέλα και κατακρημνίζει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και γενικά σου καλλιεργούσε την διάθεση να μάθεις τι θα συμβεί παρακάτω, μολονότι το έκανε βασανιστικά αργά. Όταν φθάνουμε στην κλιμάκωση (τελευταίο μισάωρο), γινόμαστε μάρτυρες κάποιων αλλόκοτων, υπερφυσικών συμβάντων που διαδραματίζονται σε ρυθμό ντόμινου και δημιουργούν πράγματι μια άβολη αίσθηση στον θεατή ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τρόμαξα ούτε είδα κάτι που να δικαιολογεί το αποθεωτικό παραλήρημα των κριτικών ή τις διαφημιστικές αστειότητες της εταιρείας διανομής που διατεινόταν πως "ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς σου στους 164". Δεν είδα τίποτα που να μην έχω ξαναδεί να γίνεται πιο επιτυχημένα, τίποτε το πρωτότυπο. 

Οι ερμηνείες είναι επαρκείς, τόσο της μητέρας (Toni Collette) όσο και του υιού (Alex Wolff) ενώ η παρουσία του Γκάμπριελ Μπερν αρκετά συντηρητική και μετρημένη. 

6/10 από μένα. 

Δημοσ.

Συμφωνω με τον Undertaker25.

Θα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν και την μικρη πιο αποδοτικα, καθως στο κεφαλαιο 'τρομος' ηταν το ατου της ταινιας.

• Like 1
Δημοσ.

Hereditary - https://www.imdb.com/title/tt7784604/?ref_=nv_sr_1

Απλά καταπληκτικό. Είχα ακούσει επί αυτού και το περίμενα μέχρι να βγει. Αυτό που δεν περίμενα ήταν να δω μια ταινία στο ίδιο επίπεδο με το "the VVitch". Αυτά τα δυο είναι "αδέρφια" στο πως είναι δομημένα και σκηνοθετημένα. Και τα δυο είναι slow burn ταινίες και απαιτείτε προσοχή, και τα δυο είναι υποτονικά υπερφυσικά, και τα δυο είναι επικεντρωμένα στους χαρακτήρες και σε αυτό που βιώνουν. Η συγκεκριμένη έχει κάνει απίστευτη δουλειά στο σκηνοθετικό κομμάτι και στον ήχο. Οι ηθοποιοί ήταν απόλυτα πιστικοί με φυσικά την μητέρα να δίνει τα ρέστα της. Από ατμόσφαιρα είναι απίστευτα αποπνικτική και πιεστική, αισθάνεσαι μόνιμα μια παρουσία του αλλόκοτου πάνω από το κεφάλι σου και του ονειρικού. Δεν έχει τα φτηνά jump scares που έχουν οι περισσότερες και αυτό βοηθάει πολύ στην ένταση που δημιουργεί η ταινία σιγά σιγά. 

Από εμένα 10/10 με άνεση και μπαίνει στην λίστα με τις καλύτερες της τελευταίας 10ετίας μαζί με το VVitch, να την δείτε αποκλειστικά μόνοι σας και με την προσοχή σας πάντα προς την ταινία. Αν η προσοχή σας είναι σε μόνιμη διάσπαση τότε δεν θα μπορέσετε να την εκτιμήσετε. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, devil-ji είπε

Συμφωνω με τον Undertaker25.

Θα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν και την μικρη πιο αποδοτικα, καθως στο κεφαλαιο 'τρομος' ηταν το ατου της ταινιας.

Σωστά. Ξέχασα να αναφερθώ στο πιτσιρίκι. Ήταν αποκάλυψη, θεώρησα πως θα αποτελούσε τη κεντρομόλο δύναμη της ταινίας με την παρουσία της και κρίμα που δεν την αξιοποίησαν περαιτέρω. 

Δημοσ.

Veronica στο Netflix.

Η σύζυγος, ως φαν των ταινιών "τρόμου", το επέλεξε ψάχνοντας στο menu και μπορώ να πω ότι ήταν αξιόλογο για το είδος του. Πολύ καλή φωτογραφία, μοντάζ, μουσική, έξυπνες λήψεις από το σκηνοθέτη του REC, ελάχιστα jump-scares και περισσότερο "ψυχολογικό κτίσιμο" για το ότι κάτι δεν πάει καλά, οι Ισπανοί έκαναν καλή δουλειά. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι η πιο τρομακτική ταινία τρόμου που γυρίστηκε ποτέ, όπως είχε αναφερθεί σε κάποια κιτάπια, αλλά για όποιον αρέσκεται στο είδος, δεν θα περάσει άσχημα.

7/10

Δημοσ.
19 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Hereditary - https://www.imdb.com/title/tt7784604/?ref_=nv_sr_1

Απλά καταπληκτικό. Είχα ακούσει επί αυτού και το περίμενα μέχρι να βγει. Αυτό που δεν περίμενα ήταν να δω μια ταινία στο ίδιο επίπεδο με το "the VVitch". Αυτά τα δυο είναι "αδέρφια" στο πως είναι δομημένα και σκηνοθετημένα. Και τα δυο είναι slow burn ταινίες και απαιτείτε προσοχή, και τα δυο είναι υποτονικά υπερφυσικά, και τα δυο είναι επικεντρωμένα στους χαρακτήρες και σε αυτό που βιώνουν. Η συγκεκριμένη έχει κάνει απίστευτη δουλειά στο σκηνοθετικό κομμάτι και στον ήχο. Οι ηθοποιοί ήταν απόλυτα πιστικοί με φυσικά την μητέρα να δίνει τα ρέστα της. Από ατμόσφαιρα είναι απίστευτα αποπνικτική και πιεστική, αισθάνεσαι μόνιμα μια παρουσία του αλλόκοτου πάνω από το κεφάλι σου και του ονειρικού. Δεν έχει τα φτηνά jump scares που έχουν οι περισσότερες και αυτό βοηθάει πολύ στην ένταση που δημιουργεί η ταινία σιγά σιγά. 

Από εμένα 10/10 με άνεση και μπαίνει στην λίστα με τις καλύτερες της τελευταίας 10ετίας μαζί με το VVitch, να την δείτε αποκλειστικά μόνοι σας και με την προσοχή σας πάντα προς την ταινία. Αν η προσοχή σας είναι σε μόνιμη διάσπαση τότε δεν θα μπορέσετε να την εκτιμήσετε. 

Εγω της βαζω 6/10 με το ζορι..Δεν ηταν ασχημη αλλα παρα πολυ αργη για τα γουστα μου..Ειδικα μετα την ωρα!

Ξεφευγει λιγο απ τα κλασικα τρομου αλλα μπορουσε καλυτερα imo..

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Εγω της βαζω 6/10 με το ζορι..Δεν ηταν ασχημη αλλα παρα πολυ αργη για τα γουστα μου..Ειδικα μετα την ωρα!

Ξεφευγει λιγο απ τα κλασικα τρομου αλλα μπορουσε καλυτερα imo..

Το ότι είναι αργή είναι το ατού της. Δεν είναι αργή εντελώς ελεύθερα, είναι μεθοδευμένη και με απόλυτο σκοπό αργή. Λίγες ταινίες το καταφέρνουν αυτό σε τέτοιο βαθμό. Κάποιες το προσπαθούν αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτή θεωρώ ότι το κατάφερε στο 100%. Δεν υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι τώρα σε άλλη ταινία τέτοιου τύπου εκτός από το the Witch και το Possesion. Προφανέστατα και δεν είναι για όλους, ειδικά αν διασπάται η προσοχή σου εύκολα, αλλά η ταινία είναι masterclass σε αυτό που κάνει και στον τομέα της. 

Παραδείγματα που προσπαθούν αν την συγκρίνουν με ταινίες τύπου Exorcist, the changeling και άλλες είναι απόλυτα ατυχή γιατί δεν είναι καν στην ίδια ομάδα δράσης. Μόνο οι παραπάνω ταινίες που έγραψα και το σινάφι τους συγκρίνονται. Γενικά όμως αν είσαι φαν των horror είναι must για όλους και μάλιστα είναι must και για παραπάνω θεάσεις. Παράδειγμα το the witch κάθε φορά που το ξαναβλέπω γίνεται όλο και καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι και το hereditary θα έχει την ίδια μοίρα. Προσοχή στη λεπτομέρεια, αποπνικτική και ονειρική ατμόσφαιρα, αλλόκοτες καταστάσεις (αλλά όχι ασύνδετες λες και βλέπεις ταινία του Lynch) και σπουδαία ηθοποιία. 

Δημοσ.

The Langoliers

Την είδα από  youtube σε χάλια ανάλυση , κάποιο καλό παιδί έχει ανεβάσει και τα 2 επεισόδια , ευτυχώς έχω μια 23'' tv και δε χτυπούσε τόσο άσχημα.

Βασισμένη σε νουβέλα του St. Κing , επιβάτες σε αεροπορική πτήση διαπιστώνουν ότι οι περισσότεροι συνεπιβάτες τους έχουν εξαφανιστεί στη διάρκεια της πτήσης ενώ αυτοί κοιμόντουσαν.

Αξίζει να τη δείτε για την πλοκή ( Ο King κάνει και cameo εμφάνιση), και τα 2 επεισόδια  έχουν διάρκεια 3 ώρες.

Δημοσ.

Papillon

Ενα remake με μπολζ. Δεν θα κανω όμως συγκριση με την παλια ταινια, για μενα δεν χρειαζεται.

Το διδυμο Hunnam και Malek ειχε απίστευτη χημεια και επειθαν χωρις φανφαρες. Ο καθενας εδωσε την προσωπικη του πινελια στον ρολο του.

Η διάρκεια της ταινιας ισως κουρασει μερικους, εμενα δεν με επηρεασε. Ουτε καμποσα πλανα που ηταν αργα, γουσταρα καργα. Η μουσικη έδενε ωραια με ολες τις σκηνες. Γενικα πολυ προσεγμενη δουλειά σε ολα: μουσικη, φωτισμος, ρουχα, σκηνικα, σκηνες δρασης κλπ.

Και αρκετος ρεαλισμος. Οκ, υπηρχαν και σημεια που είπα 'Μα πως εγινε αυτο; Πως τα καταφερε και επεζησε;' αλλα δεν το σκεφτομουν και συνεχεια.

Overall: 8/10 (μου αρεσε και η θεματολογια)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Light Between Oceans

https://www.imdb.com/title/tt2547584/

Εξαιρετικα καλογυρισμενο ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,πολυ ομορφη σκηνοθεσια ,τελεια ροη αφηγησης λιτη ουσιαστικη χωρις να κουραζει η να κανει κοιλιες,ομορφο soudntrack ,αβιαστη θεαση, φασμπιντερ ,βικαντερ κ βεις; αψογοι 

η ιστορια προβλεψιμη αλλα ομορφα δοσμενη ισως λιγο στρογγυλεμενη προς το τελος ,παρολα αυτα ειχα καιρο να δω ταινια που δεν με ενοχλησε τπτ

8/10 σχεδον αρτια

4 ώρες πριν, Weiss είπε

The Langoliers

Την είδα από  youtube σε χάλια ανάλυση , κάποιο καλό παιδί έχει ανεβάσει και τα 2 επεισόδια , ευτυχώς έχω μια 23'' tv και δε χτυπούσε τόσο άσχημα.

Βασισμένη σε νουβέλα του St. Κing , επιβάτες σε αεροπορική πτήση διαπιστώνουν ότι οι περισσότεροι συνεπιβάτες τους έχουν εξαφανιστεί στη διάρκεια της πτήσης ενώ αυτοί κοιμόντουσαν.

Αξίζει να τη δείτε για την πλοκή ( Ο King κάνει και cameo εμφάνιση), και τα 2 επεισόδια  έχουν διάρκεια 3 ώρες.

δεν συνηθιζω να κρινω τα reviews αλλων αλλα θυμαμαι το ειχα δει πριν πολλα χρονια μικρουλης ακομα κ θυμαμαι οτι ηταν μεγαλη πατατα 

τεσπα γουστα ειναι αυτα

Επεξ/σία από what_if
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

time trap

Μια παρέα το κλασικό  εγκλωβίζεται σε μια Σπηλια που ο χρόνος όμως κυλάει διαφορετικα εκεί μέσα.

τιμια Ταινιουλα φαντασίας που δεν έχει αυτό το gory στοιχείο που βλέπεις σε  αλλά  έργα  με το τέρας να κυνηγά teenagers για. να τους φάει,απλα επικρατεί το sci-fi με το παράδοξο και λίγο time travel .οι χαρακτήρες ψιλό αδιάφοροι αν και η μια κοπελίτσα.  Ωραίο μωράκι ,και το στόρι σε κρατά για λίγο, με μια αποκορύφωση  που απογοητεύει λίγο ,αλλά μάλλον θα δίνε πάσα για σίκουελ .Γενικα είναι ένα έργο που θα το βλεπες με πατατάκια και ένα ποτήρι κόκα κόλα  το μεσημέρι Σαββάτου στο σταρ .Για   Το βράδυ με πιτσα  και μπυρα ειπαρχουνε καλύτερες επιλογές 

Επεξ/σία από star12
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Upgrade

Η εμπειρία μου και η παλαιότητα μου στο forum μου επιτρέπει πλέον να κάνω ένα βήμα πίσω, να δώσω λίγο χώρο στα νέα παιδιά και να μη χρειάζεται να γράφω για κάθε ταινία που βλέπω. Παρόλα αυτά, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θέλω να δίνω το παρόν και να σας θυμίζω ότι είμαι εδώ μαζί σας, ένας από εσας. Το Upgrade είναι μία από αυτές τιε εξαιρετικές περιπτώσεις που (σπάνιο πράγμα σήμερα) βάζω να δω μια ταινία χωρίς να ξέρω σχεδόν τίποτα γι αυτή. Πέρα από δυο καλά λόγια που διάβασα εδω μέσα πραγματικά δεν είχα ιδέα, ουτε trailer ούτε υπόθεση ούτε τίποτα.

Ενθουσιάστηκα. Ακόμα μία απόδειξη πως με χαμηλό budget (κάπου διάβασα πετυχημένα ότι το budget του Upgrade [5.000.000$] δεν επαρκεί ούτε για το κέτεριγκ σε αντίστοιχα big budget flops😁) μπορείς να δημιουργήσεις μια πολύ αξιολογη ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πως δεν είναι ανάγκη να πάρεις για πρώτο όνομα τoν Tom Hardy, μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά και με κάποιον που απλά του μοιάζει πολύ. Πως αν και ένα story δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο, ο τρόπος που αποδίδεται είναι αυτό που τελικά μετράει. Πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τραβήξεις τη προσοχή και να ανεβάσεις την αδρεναλίνη αν τα λεφτά δεν επαρκούν για εκρήξεις. Πως μπορείς ακόμα να κάνεις ταινίες με καρδιά. Όπως παλιά, όταν ματώναμε τα γόνατά μας στις αλάνες και ο πόνος ήταν χαρά.

Ελπίζω η παντελής έλλειψη marketing να μη σταθεί εμπόδιο από το να απολαύσει πολύς κόσμος αυτή τη πολύ ωραία τανία.

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...