Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; [Part III]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1898: Los ultimos de Filipinas

Μία άγνωστη, στην Ελλάδα, ιστορική στιγμή της Ισπανίας. Ένας λόχος Ισπανών οχυρώνεται σε μία εκκλησία και πολεμάει Φιλιππινέζους.

Καλογυρισμένη, μεγάλο budget και πολύ καλοί ηθοποιοί.

Πώς γίνεται όμως όλο αυτό το μείγμα να βγαίνει πολύ μέτριο;

Αρχίζει πολύ δυνατά, αλλά μετά βουλιάζει. Βλέπεται όμως, ειδικά σε όποιον αρέσουν οι ιστορικές ταινίες.

Θα βάλω λίγο παραπάνω από ό,τι αξίζει λόγω των τυφεκίων Mauser Μ93 που δείχνει συνέχεια η ταινία (ακριβώς ίδιο όπλο είχε ο Οθωμανικός Στρατός στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το είχε χρησιμοποιήσει και ο Ελληνικός Στρατός, από τα λάφυρα που είχε κερδίσει).

Αναλογιστείτε πόσο σύγχρονο για την εποχή εκείνη ήταν αυτό το όπλο.

6.5/10

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, Fan είπε

1898: Los ultimos de Filipinas

Μία άγνωστη, στην Ελλάδα, ιστορική στιγμή της Ισπανίας. Ένας λόχος Ισπανών οχυρώνεται σε μία εκκλησία και πολεμάει Φιλιππινέζους.

Ο ισπανοαμερικανικος πολεμος του 1898 που οδηγησε στην ανεξαρτητοποιηση των Φιλιππινων δεν ειναι καθολου αγνωστος :-)

4 ώρες πριν, rus είπε

Ο ισπανοαμερικανικος πολεμος του 1898 που οδηγησε στην ανεξαρτητοποιηση των Φιλιππινων δεν ειναι καθολου αγνωστος :-)

Εγώ είπα ότι είναι άγνωστο στην Ελλάδα. Πιστεύω ούτε το 20% των Ελλήνων δεν θα γνωρίζει για τον πόλεμο Ισπανίας - ΗΠΑ και σίγουρα ούτε το 10% για τις λεπτομέρειες της ανεξαρτητοποίησης των Φιλιππίνων

(πλασματικά τα νούμερα εντάξει :P )

• Like 2

24 λεπτά πριν, Fan είπε

Εγώ είπα ότι είναι άγνωστο στην Ελλάδα. Πιστεύω ούτε το 20% των Ελλήνων δεν θα γνωρίζει για τον πόλεμο Ισπανίας - ΗΠΑ και σίγουρα ούτε το 10% για τις λεπτομέρειες της ανεξαρτητοποίησης των Φιλιππίνων

Kαλα, ιστορικα ασχετοι υπαρχουν παντου, οχι μονο στην Ελλαδα.

17 λεπτά πριν, Fan είπε

(πλασματικά τα νούμερα εντάξει :P )

Εγω δεν ξερω που ειναι οι Φιλιπινες, σιγα μη ξερω και τους πολεμους τους...😐

The Hudsucker Proxy (1994)The Hudsucker Proxy

Νομιζω η τελευταια ταινια των Κοεν που δεν ειχα δει και αδικως, επειδη ειναι ενα πολυ ομορφο εργο γραμμενο με εξαιρετικο σεναριο και φανταστικη φωτογραφια. Οι Πολ Νιουμαν και Τιμ Ρομπινς ειναι οπως παντα αξιοθαυμαστοι, αλλα η μεγαλυτερη εκπληξη για μενα ηταν η Τζενιφερ Λι που υποδυεται μια αδυσωπητη ρεπορτερ με κρυφες ευαισθησιες (φυσικα). Απο τις ελαφριες ταινιες των Κοεν γεματες γελιο, κεφατους αλλα εξυπνους διαλογους, ομορφα κοινωνικα μηνυματα, μια ταινια που αξιζει σιγουρα προβολη, ειδικα αυτη την εποχη των εορτων. 8/10

• Like 4

Adam Resurrected (2008)

Ένας πρώην ιδιοκτήτης "τσίρκου-cabaret" στην Γερμανία των Ναζί, προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα ίδρυμα για τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος. Η ταινία επικεντρώνεται στην προσπάθεια του πρωταγωνίστη να ξεπεράσει τα ψυχολογικά τραύματά του και περιέχει πολλά μηνύματα τα οποία δεν περνάνε ξεκάθαρα στον θεατή, αφού μεταφέρονται μέσω αλληγοριών και άλλων παρόμοιων μέσων.

Τελικά δεν τα καταφέρνει όμως και τόσο καλά, δίνοντας την εντύπωση της υπερβολικά επιτηδευμένης προσπάθειας.

5,6/10

Είδα το Τένετ το οποίο βρήκα απλά αδιάφορο.Μου άρεσε η όλη ιδέα με τον χρόνο αλλά με χάλασε που χώσανε μέσα love story και ο απαράδεκτος Κένεθ Μπράνα που έπαιζε λες και πήρε μαθήματα υποκριτικής από το You Tube αλλά ευτυχώς ο Πάτισον έχει εξελιχθεί απίστευτα και ήταν μαζί με την Ντεμπίκι καταπληκτικοί.Και είδα και την φιλανδική ταινία Heavy Trip.Πάρα πολύ καλή κωμωδία με μια παρέα φίλων που έχουν μία μπάντα.Πολύ καλύτερη από την spinal tap που σε σημεία κούραζε και τα αστεία ήταν σαν τους στίχους των steel panther.Για δεκαπεντάχρονα.Αντίθετα η heavy trip δεν κατάλαβα πότε τελείωσε.

• Moderators
Στις 30/11/2020 στις 10:44 ΜΜ, Arkin είπε

Greenland[2020]

Webp-net-resizeimage.png

https://www.imdb.com/title/tt7737786/

Δυνατη ταινια καταστροφης χωρις τις υπερβολες του 2012. Ρεαλιστικη μας δειχνει μεχρι που μπορει να φτασει ο ανθρωπος για να επιβιωσει σε μια καθολικη καταστροφη απο ενα μεγαλο κομητη που πεφτει στην γη. Gerard Butler και Morena Baccarin μας δινουν 2 πολυ αξιολογες ερμηνειες και η ταινια κραταει την ενταση της μεχρι το τελος. Δεν εχει τα τρελα εφε που εχουμε δει σε αλλες ταινιες καταστροφης το budget περιοριστηκε σε μολις 35 εκατομμυρια καταφερνει ομως να προσδωσει την τρομερη καταστροφη που προκαλει ενας κομητης. Απλα σαν αναφορα το 2012 ειχε budget 200 εκατομμυρια και το San Andreas 110 εκατομμυρια. Δεν λειπουν και τα κλισε τετοιων ταινιων οπως και οι σεναριακες ευκολιες μπορω να πω ομως οτι με κρατησε πολυ καλυτερα και απο τις 2 ταινιες που ανεφερα με πολλαπλασιο budget. Εννοειται οτι προτεινω καλο ηχοσυστημα και μεγαλη οθονη το μπασο ειναι απο τα καλυτερα που εχω ακουσει σε ταινια. 7/10

Το ειδα κι εγω χθες αυτο επειδη ειδα τη βαθμολογια σου και συνηθως συμφωνω με τους βαθμους που βαζεις. 

Οντως πολυ καλη ταινια, εχει καποια κλισε και μια δυο τρυπες, αλλα δε χαλανε σε καμια περιπτωση το συνολικο αποτελεσμα. Ειχα καιρο να δω περιπετεια καταστροφης και με κρατησε και τις δυο ωρες σε αγωνια. Οποτε ιδια βαθμολογια κι απο μενα.

• Thanks 1

Freaky[2020]
Freaky-Poster-1.png

https://www.imdb.com/title/tt10919380

Παραδοξως περασα πολυ ευχαριστα. Ενα concept που εχουμε ξανα δει. 2 ανθρωποι στην περιπτωση μας η ξανθια barbie και ο Vince Vaughn η καλυτερα ενας αγριος δολοφονος παιδιων και μια μαθητρια ανταλλασουν σωματα και πρεπει μεσα σε 24 ωρες να αναιρεσουν την καταρα αλλιως θα μεινουν για παντα ετσι. Ενας Vince Vaughn που δεν εχουμε ξαναδει. Και στον ρολο του αγριου δολοφονου και στον ρολο μιας ντροπαλης κοπελας μου φανηκε πολυ καλος και πειθει και στις 2 περιπτωσεις. Εχουμε το splatter μας εχουμε την ξανθια barbie σε ρολο στυγνου δολοφονου εχουμε και τον Vaughn μεσα στην τσαχπινια τι αλλο θελουμε? Ειναι απο τον σκηνοθετη του Happy Death Day που επισης μου ειχε αρεσει. Πιαστε pop corn και δειτε την σας εγγυωμαι θα περασετε καλα. 6.8/10

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Freaky[2020]
Freaky-Poster-1.png

https://www.imdb.com/title/tt10919380

Παραδοξως περασα πολυ ευχαριστα. Ενα concept που εχουμε ξανα δει. 2 ανθρωποι στην περιπτωση μας η ξανθια barbie και ο Vince Vaughn η καλυτερα ενας αγριος δολοφονος παιδιων και μια μαθητρια ανταλλασουν σωματα και πρεπει μεσα σε 24 ωρες να αναιρεσουν την καταρα αλλιως θα μεινουν για παντα ετσι. Ενας Vince Vaughn που δεν εχουμε ξαναδει. Και στον ρολο του αγριου δολοφονου και στον ρολο μιας ντροπαλης κοπελας μου φανηκε πολυ καλος και πειθει και στις 2 περιπτωσεις. Εχουμε το splatter μας εχουμε την ξανθια barbie σε ρολο στυγνου δολοφονου εχουμε και τον Vaughn μεσα στην τσαχπινια τι αλλο θελουμε? Ειναι απο τον σκηνοθετη του Happy Death Day που επισης μου ειχε αρεσει. Πιαστε pop corn και δειτε την σας εγγυωμαι θα περασετε καλα. 6.8/10

χαχαχαχα.... την είδα χτές το μεσημέρι σπίτι πίνωντας καφεδάρα, και πέρασα υπέροχα!!! Teen Horror Comedy, αφελής, με θέμα χιλιοειπωμένο, με προβλεπόμενο φινάλε, παρόλα αυτά τη φχαριστιέσαι! Γιατί άραγε...? Μήπως λόγω του "ψηλέα" (οκ, στο στοιχείο του είναι εδώ και ας μην έχει μαζί τον Owen Wilson. Άσχετο: υποκριτικά ας τον θυμηθούμε σε δραματικό ρόλο και στο True Detective S02... ως προς τις δυνατότητές του σε δράμα)? Μήπως λόγω των παραπομπών του σε κλασσικά slasher films περασμένων δεκαετιών, που πάντα συναρπάζουν? Ή μήπως λόγω του Jason Bloom που υπογράφει την παραγωγή και αποτελεί 9 στις 10 φορές εγγύηση ως προς την επιτυχία του εκάστοτε project? Μάλλον όλα μαζί :) Απολαύστε την, λοιπόν! 7.5/10

υ.γ.1 και η κοπελίτσα (Kathryn Newton) μια χαρά παίζει... καλή φάτσα για θριλεροκόριτσο (βέβαια, η ΘΕΑ μου ξέρεις ποιά είναι, ε? Η "σύγχρονη" ΘΕΑ μου, μάλλον...τώρα ανατέλλει...)

υ.γ.2 Ήδη σκηνή ανθολογίας του σχετικού είδους, το "φιλάκι" στο αυτοκίνητο...αδερφοί Φαρέλι, πως και δε το σκεφτήκατε αυτό...? θα ταν ωραίο να μας έδειχναν bloopers από τα γυρίσματα της εν λόγω σκηνής...πρέπει να έπεσε πολλλύυυυυ γέλιο....

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

υ.γ.3 παρόλα αυτά, εγώ κατουρήθηκα με τη φάση που η "psycho" είναι δεμένη στην καρέκλα από τον Josh, και ενώ έχει συνεχώς το σοβαρό και καλά θυμωμένο-δολοφονικό ύφος... λύνεται στα γέλια όταν η μητέρα του Josh μπαίνει στο σπίτι και απορεί για την κατάσταση που βλέπει, ρωτάει το γιο της τι παίζει, και μεταξύ άλλων, αυτός της λέει εμφατικά ότι είναι straight

Επεξ/σία από dexterakos75

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dexterakos75 είπε

χαχαχαχα.... την είδα χτές το μεσημέρι σπίτι πίνωντας καφεδάρα, και πέρασα υπέροχα!!! Teen Horror Comedy, αφελής, με θέμα χιλιοειπωμένο, με προβλεπόμενο φινάλε, παρόλα αυτά τη φχαριστιέσαι! Γιατί άραγε...? Μήπως λόγω του "ψηλέα" (οκ, στο στοιχείο του είναι εδώ και ας μην έχει μαζί τον Owen Wilson. Άσχετο: υποκριτικά ας τον θυμηθούμε σε δραματικό ρόλο και στο True Detective S02... ως προς τις δυνατότητές του σε δράμα)? Μήπως λόγω των παραπομπών του σε κλασσικά slasher films περασμένων δεκαετιών, που πάντα συναρπάζουν? Ή μήπως λόγω του Jason Bloom που υπογράφει την παραγωγή και αποτελεί 9 στις 10 φορές εγγύηση ως προς την επιτυχία του εκάστοτε project? Μάλλον όλα μαζί :) Απολαύστε την, λοιπόν! 7.5/10

υ.γ.1 και η κοπελίτσα (Kathryn Newton) μια χαρά παίζει... καλή φάτσα για θριλεροκόριτσο (βέβαια, η ΘΕΑ μου ξέρεις ποιά είναι, ε? Η "σύγχρονη" ΘΕΑ μου, μάλλον...τώρα ανατέλλει...)

υ.γ.2 Ήδη σκηνή ανθολογίας του σχετικού είδους, το "φιλάκι" στο αυτοκίνητο...αδερφοί Φαρέλι, πως και δε το σκεφτήκατε αυτό...? θα ταν ωραίο να μας έδειχναν bloopers από τα γυρίσματα της εν λόγω σκηνής...πρέπει να έπεσε πολλλύυυυυ γέλιο....

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

υ.γ.3 παρόλα αυτά, εγώ κατουρήθηκα με τη φάση που η "psycho" είναι δεμένη στην καρέκλα από τον Josh, και ενώ έχει συνεχώς το σοβαρό και καλά θυμωμένο-δολοφονικό ύφος... λύνεται στα γέλια όταν η μητέρα του Josh μπαίνει στο σπίτι και απορεί για την κατάσταση που βλέπει, ρωτάει το γιο της τι παίζει, και μεταξύ άλλων, αυτός της λέει εμφατικά ότι είναι straight

Η φαση που της ειπε οτι ειναι straight και λεει η μανα μπορει να εισαι πολλα straight ομως δεν εισαι ελιωσα και εγω. Γενικα πολυ ευχαριστη ταινια γεματη ατακες που δεν βαριεσαι λεπτο. Εχει και το συναισθημα της με την μανα αγορι κτλ. Εκπληξη απο το πουθενα.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spectral

Καλό θεματάκι για σχετικά low budget post apocalyptic.

Αρχίζει ωραία, αλλά στην πορεία έχει τόσα πολλά plot holes και υπάρχουν τόσες πολλές unrealistic σκηνές που κάνουν τα Ράμπο να φαίνονται ρεαλιστικά.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να τη δει κάποιος.

4/10

Επεξ/σία από Fan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Call[Call][2020]
QB4Zg-4f.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10530176/

To εχω πει αλλα θα το ξαναπω. Οι Κορεατες ειναι μετρ στα θριλερ μυστηριου και η συγκεκριμενη ταινια το αποδεικνυει για ακομα μια φορα. Η ταινια ειναι οτι καλυτερο εχω δει μεσα στο 2020 πραγματικα τοσο πρωτοποριακη εξυπνη και συναμα γροθια στο στομαχι που τα συναισθηματα που μας δινει κυμαινονται απο πολυ χαρα μεχρι μαυρο δακρυ. Δεν θελω να γραψω κατι για την υποθεση ωστε οποιος την δει να ειναι κατι τελειως πρωτογνωρο χωρις να γνωριζει τιποτα αλλα πραγματικα μην την χασετε. Το τελος μολις πεσουν τα credits μην το κλεισετε εχει καποιες σκηνες ακομα οι οποιες κλεινουν μαεστρικα την ταινια. Ο ενθουσιασμος μου επιασε ταβανι παιζει να την ειδα με μια ανασα. Χιλια μπραβο στα μυαλα που σκεφτονται τετοιες ιδεες. 9.5/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Arkin Το The Lodge (2019) το χεις δει; Μιας κ τελευταία προς horror θεματολογία προτείνεις αρκετές. 

Επεξ/σία από 7nisiotis

17 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

@Arkin Το The Lodge (2019) το χεις δει; Μιας κ τελευταία προς horror θεματολογία προτείνεις αρκετές. 

Την έχω δει αλλά δεν την προτείνω 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...