Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kirileman είπε

Lion. Καλή, καλή. Μας συγκίνησε ο μικρός Saroo. Αν δεν έχεις παιδιά, μπορεί και να μην σου πει τίποτα η ταινία. Εγώ κάποια στιγμή τη διέκοψα και πήγα να δω το γιο μου που κοιμόταν. Αυτό με την αναζήτηση ενός τόπου από μια φωτογραφία ή μια πληροφορία (όχι μόνο ανάμνηση, αρκετά πιο δύσκολο) το έχω κάνει αρκετές φορές και έχω σπαταλήσει ώρες, τρελαίνομαι αν δεν βρω αυτό που ψάχνω, μεγάλο κόλλημα. 7,5/10

Δεν το βλεπω καθολου απο την οπτικη εχεις/δεν εχεις παιδια. Πρεπει να εισαι κανα αρρωστακι για να μην συγκινηθεις ή να μην κλαψεις με αυτο το εργο. 

• Like 2
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φοβερή ταινία το Lion, το επιβεβαιώνω κι εγώ. Ειδικά οι σκηνές στην Ινδία...είναι ακόμα στο μυαλό μου ένα χρονό μετά περίπου που την έχω δει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Parasite[Gisaengchung][2019]

parasite-film-tribute-1.jpg

Ταινια ανταξια των Οσκαρ που πηρε. Το σεναριο της ειναι πρωτοτυπο πανεξυπνο αν και οχι τοσο εύπεπτο. Μια ταινια για το το πια πραγματικα ειναι η φυση του ανθρωπου σπαει αρκετα στερεοτυπα πανω στο πλουσιοι/φτωχοι και μας δειχνει την αντιθεση τους στον μεγιστο βαθμο. Εξαιρετικη σκηνοθεσια ωμη σε σημεια σε κραταει καθηλωμενο μεχρι το τελος. Ο Bong Joon Ho ειναι απο τους κορυφαιους σκηνοθετες της τελευταιας 20ετιας, μας εχει χαρισει αρκετα αριστουργηματα. 8.5/10

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bloodshot (2020)

Κλασική superhero movie, με Vin Diesel. Ωμή δράση όπου υπήρχε χωρίς κάτι σουπερουαου. Ενδιαφέρον βασικός χαρακτήρας, αν κ θα μπορούσαν να είχαν προσθέσει πιο ενδιαφέρον arc στους "κακούς" ή γενικότερα καθώς δε ξεφεύγει από το ίδιο πάλι κλασικό μοτίβο τέτοιων ταινιών. 

Καλή για βράδυ τώρα με καραντίνα κ κάνα ψιψιψονι να μασουλας

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ.

The Platform

Κάηκε το μυαλό !

Φανατικός των δυστοπικών ταινιών, όταν διάβασα την υπόθεση μου άρεσε, δυστυχώς όμως η ταινία δεν αντεπεξέρχεται στις προσδοκίες.

Ενώ αρχίζει αρκετά δυναμικά και σου δημιουργεί προσδοκίες, έχει αρκετά αργή εξέλιξη που σε κάνει να βαριέσαι. Εάν δεν υπήρχε το καραγκιοζιλίκι στο τέλος δεν θα έλεγα ότι απογοητεύτηκα, σίγουρα όμως δεν το 7 στη βαθμολογία του imdb δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση.

4.5/10

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

A man named Ove

Ενα Σουηδικό ΔΙΑΜΑΝΤΙ που είδα χθες στην ΕΡΤ2. Συγκινητική με κάποιες χιουμοριστικές πινελιές. Δραματική αλλά σου αφήνει μια ζεστασιά. Με άγγιξε πάρα πολύ. 

Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

V/H/S/2[2013]

51pqn-Xu8b-VL-AC.jpg

Καλυτερες και πιο δυνατες ιστοριες απο την πρωτη ταινια και πολυ πολυ καλυτερη εικονα. Η τριτη ιστορια ειναι οτι καλυτερο θα δειτε πραγματικα αρκετα disturbing πραγματα σε μια αιρεση. Η πρωτη ιστορια ειναι λιγο jump and scare. Η δευτερη εχει να κανει με zombie και η τεταρτη με εξωγηινους. Ολες εχουν το παραφυσικο μεσα τους. Το τελος αρκετα WTF. Οι fans θα την δειτε με περίσσεια ευχαριστηση. 7/10

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

The Eagle Has Landed ή αλλιώς ο αετός πάτησε στη γη.

Μια ταινία από αυτές που βγήκαν σωρηδόν στα 70's με θέμα από τον Β.ΠΠ, που όμως πραγματικά με έκανε να χάσω πάσα ιδέα λόγω της αλλοπρόσαλης πλοκής, του αχταρμά μοντάζ και των χαρακτήρων στα όρια καρικατούρας. Αν δεν ήξερα τι έβλεπα θα νόμιζα πως η ταινία ήταν υλικό για τις παρωδίες των Abrahams/Zucker των αρχών του '80. Σώζεται κάπως από τον κεντρικό ρόλο του συνταγματάρχη Στάϊνερ (Μάϊκλ Κέϊν) που σε κάνει να θες να την τελειώσεις για να δεις που θα φτάσει. Για τις μέρες της καραντίνας και μόνο που έχουμε χρόνο πολύ για σκότωμα.

image.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dolittle[2020]

MV5-BMDNk-ODA5-ZGQt-ODcz-OS00-OTQx-LThh-

Δεν ηταν ασχημο. Ομορφο παραμυθακι αφελες σε αρκετα σημεια με τα κλισε τετοιων εμπορικων ταινιων με τρομερη εικονα γραφικα και χρωματα που σε ταξιδευουν. Αν θελετε να περασετε 90 χαλαρωτικα λεπτα αφηστε την φαντασια σας να οργιασει και νομιζω οτι θα γελασετε και θα την δειτε με μεγαλη ευχαριστηση. Αγαπησα τον σκιουρο οι ατακες του ειναι μια και μια αλλα ολα τα ζωακια εχουν τον δικο τους χαρακτηρα. Ο Robert Downey Jr ευχαριστος στον ρολο του οπως και ο μικρος οι υπολοιποι καρικατουρες. Δεν ειναι ταινια που πρεπει να παρετε σοβαρα αλλα με τον δικο της τροπο καταφερνει να ταξιδεψει τον θεατη στον δικο της φανταστικο κοσμο. 6.5/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

The gentlemen. Με απογοήτευσες Guy. Πολύ. Ούτε οι λίγοι χαρακτήρες, ούτε οι διάλογοι και οι ελάχιστες εμπνευσμένες ατάκες, ούτε οι ανατροπές για την ανατροπή καταφέρνουν να θυμίσουν τις μεγάλες του στιγμές. 6/10

Δημοσ.

Vivarium

Είναι από τις ταινίες που άλλοι θα γουστάρουν, άλλοι θα βαρεθούν και άλλοι θα πουν απλώς ok, εξαρτάται "που βρίσκεται" ο καθένας.

Εμένα μου άρεσε, γιατί μου επικοινώνησε την αλληγορία που κουβαλάει...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Southbound[2015]

Southbound-2.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4935334/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ταινια ανθολογια μικροτερων horror ιστοριων που συνδεονται μεταξυ τους εμμεσα η αμεσα. Το μερος που διαδραματιζεται ενας αυτοκινητοδρομος που κυριαρχει κατι πολυ κακο θα τον παρομοιαζα σαν τον χειροτερο εφιαλτη του καθε ανθρωπου. Πολυ τιμια η σκηνοθεσια και η ατμοσφαιρα καποιες ιστοριες ειναι πραγματικα βαριες αλλες παλι σε πιο ηπια επιπεδα. Αρκετα ιδιαιτερη προσωπικα μου αρεσε αρκετα και σιγουρα σηκωνει αρκετη αναλυση στο τι θα δουμε. 7/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα έναν μίνι μαραθώνιο με την αγία τριάδα. Ποια είναι η αγία τριάδα; Μα φυσικά Devils advocate, 9nth gate, Angel Heart. Κάθε χρόνο τα βλέπω τουλάχιστον μια φορά όμως τώρα είχα την ευκαιρία να τα δω "κλεισμένος" από όλα οπότε τις παρατήρησα σε κάθε σκηνή και σε κάθε λεπτομέρεια. Ας τις πάρω μια μια. Εξ ορισμού και οι τρεις είναι 10/10. Είναι η αγία τριάδα των devil ταινιών που το πάνε όμως πολύ παρακάτω χωρίς να θυσιάζουν τα μεταφυσικά τους. Επίσης όλες έχουν μια τρομερή απεικόνιση του "κακού". 

Devils advocate - https://www.imdb.com/title/tt0118971/?ref_=nv_sr_srsg_0

Η προσωπική μου αγαπημένη ταινία ever. Τι να πω; Μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει να είναι απλά καταπληκτική. Δεν μπορείς να σταματήσεις να την βλέπεις. Από την αρχή ως το τέλος. Η σκηνοθεσία είναι έτσι φτιαγμένη που πάντα σου δίνει αυτό που πρέπει να σου δώσει. Μπόλικες σκηνές που θα ανατριχιάσετε. Απίστευτη μουσική επένδυση. Ηθοποιοί που το γυρνάνε και έτσι και αλλιώς ανάλογα την περίπτωση και φυσικά το κορυφωτικό τελευταίο 20λεπτο που δεν είναι το μόνο. Ολη η ταινία είναι γεμάτη με διάφορα υπαρξιακά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά ερωτήματα τα οποία δένουν με την ανθρώπινη φύση και τους πειρασμούς που μας απλώνονται μπροστά μας. Οτι και να πω είναι αριστούργημα παρά το ότι αντικειμενικά δεν είναι η καλύτερη ταινία ever. Είναι όμως από αυτές που μου "μιλάνε" και συνεπώς είναι η νούμερο ένα δική μου επιλογή. 

9nth gate - https://www.imdb.com/title/tt0142688/?ref_=nv_sr_srsg_0

Αλλη μια απίστευτη ταινία πάνω στο θέμα. Γέρασε πολύ καλύτερα από ότι βαθμολογήθηκε για όταν είχε βγει. Αν μη τι άλλο θα έλεγα ότι είναι η τελευταία ταινία του "είδους". Δεν θυμάμαι καμία άλλη ταινία μετά από αυτήν που να πιάνει την ίδια θεματολογία με τον ίδιο τρόπο όπως αυτή η αγία τριάδα. Από τεχνικής άποψης είναι η καλύτερη των τριών. Για άλλη μια φορά τρομερό μυστήριο που δεν ξέρεις που θα το πάει και είναι original σενάριο. Καλογραμμένο όπως όλη η αγία τριάδα με συζητήσεις και ερωτήματα που το πάνε παρακάτω χωρίς να ξεχνάει ότι είναι ταινία. Είναι η πιο χιουμοριστική από τις τρεις χωρίς όμως να γίνεται γελοία. Φυσικά άψογη και αυτή. 

Angel heart - https://www.imdb.com/title/tt0092563/?ref_=fn_al_tt_1

Αλλη μια τρομερή ταινία για το θέμα. Μάλλον η πρώτη στο "είδος". Καταπληκτική φωτογραφία, ένα διαφορετικό setting με βουντού και σατανολατρεία παντρεμένα με πολύ μαεστρικό τρόπο. Είναι η πιο "βρώμικη" των τριών και η πιο "σοβαρή" ως προς την απεικόνιση του "κακού". Εννοείται ότι όπως και οι άλλες έχει απίστευτη ατμόσφαιρα, πολύ μυστήριο και καταπληκτική ηθοποιία. Δεν πρόκειται να αφήσετε την θέση σας καθώς την βλέπετε μέχρι να δείτε το τέλος. Δεν μπαίνει τόσο βαθιά σε θέματα υπαρξιακού και φιλοσοφικού τύπου όσο οι άλλες δυο αλλά είναι αυτή που μπαίνει πιο βαθιά από τις άλλες στο θρησκευτικό σκέλος. 

Εν τέλη και οι τρεις είναι απλά καταπληκτικές και η κάθε μια με τον δικό της τρόπο. Είναι μοναδικές και δεν πρόκειται να βρούμε ξανά τέτοιες και είναι κρίμα. 

• Like 8
Δημοσ.

Εξαιρετικες προτασεις ikaruga24 το δικηγορο του διαβολου το ειχα δει 9-10 χρονων αν θυμαμαι καλα και δεν το ειχα καταλαβει. Ηρθε η ωρα να το ξαναδω. Τα αλλα 2 ποτε μου δεν τα ειδα ολοκληρα. Κλασικες ολες τους οπως τα γραφεις. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Εξαιρετικες προτασεις ikaruga24 το δικηγορο του διαβολου το ειχα δει 9-10 χρονων αν θυμαμαι καλα και δεν το ειχα καταλαβει. Ηρθε η ωρα να το ξαναδω. Τα αλλα 2 ποτε μου δεν τα ειδα ολοκληρα. Κλασικες ολες τους οπως τα γραφεις. 

Αν δεν τις έχεις δει ποτέ τότε είσαι πολύ τυχερός και θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου για το συναίσθημα της θέασης της πρώτης φοράς. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...