7nisiotis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 3 hours ago, rus said: Γιατι νομιζες κατι τετοιο, σχεδόν παντα οι αρχικες ειναι καλυτερες απο τα σικουελ. Και αυτή η νοοτροπια που εχετε καποιοι... ότι μια ταινια του '80 είναι αρχαια εποχη και λογικα θα πρεπει να ειναι κατωτερη/υποβαθμισμενη με καραφλιαζει Μου είχε διαφύγει ότι του 80 ήταν η συνέχεια της αντίστοιχης του 2011. Είναι κάποιες ταινίες προ 1990 που έρχονται και βάζουν τα γυαλιά στα σύγχρονα cgi κλπ εφέ είναι η αλήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadPax Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Είναι κάποιες ταινίες προ 1990 που έρχονται και βάζουν τα γυαλιά στα σύγχρονα cgi κλπ εφέ είναι η αλήθεια. Το μυστικό είναι ένα όνομα, Rob Bottin. Είναι σπεσιαλίστας των μηχανικών/πρακτικών εφέ στο Χόλυγουντ, και έχει φτιάξει τα εφέ σε πολλές από τις καλύτερες ταινίες του είδους, του The Thing (1982) συμπεριλαμβανομένου. Αυτός, ο Greg Nicotero, και ο μακαρίτης ο Stan Winston είναι τα ιερά τέρατα του είδους από το '70 και μετά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Portrait of a Lady on Fire (2019) https://m.imdb.com/title/tt8613070/ Απλά αριστούργημα. Μία ταινία που σε πλημμυρίζει με συναισθήματα και αγγίζει την καρδιά σου. Αργή με απίστευτα πλάνα, φωτογραφία, σκηνοθεσία. Οι δύο γυναίκες ιδανικές για τον ρόλο τους. Ένα φινάλε που χοροπηδάει η καρδιά σου και το οποίο με άφησε με ένα απίστευτο συναίσθημα λύπης (είχα να νιώσω έτσι από το τέλος του Mulholland Drive). Ωδή στον έρωτα, την αγάπη, την τέχνη. Η μουσική φανταστική κάθε ήχος χαϊδεύει τα αφτιά σου (η φωτιά που καίει στο τζάκι, τα κύματα της θάλασσας). Μετά από χρόνια τελειώνει μία ταινία και δεν μπορώ να σταματήσω να την σκέφτομαι. Μετά από χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να δακρύζει. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δείτε την. Ο κινηματογράφος στα καλύτερα του. 2 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Απεχει πολυ για να ειναι αριστουργημα το Lady on fire........... μα παρα πολυ.......... και απλα ψιλοσωζεται στο τελος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, liakinen είπε Portrait of a Lady on Fire (2019) https://m.imdb.com/title/tt8613070/ Απλά αριστούργημα. Μία ταινία που σε πλημμυρίζει με συναισθήματα και αγγίζει την καρδιά σου. Αργή με απίστευτα πλάνα, φωτογραφία, σκηνοθεσία. Οι δύο γυναίκες ιδανικές για τον ρόλο τους. Ένα φινάλε που χοροπηδάει η καρδιά σου και το οποίο με άφησε με ένα απίστευτο συναίσθημα λύπης (είχα να νιώσω έτσι από το τέλος του Mulholland Drive). Ωδή στον έρωτα, την αγάπη, την τέχνη. Η μουσική φανταστική κάθε ήχος χαϊδεύει τα αφτιά σου (η φωτιά που καίει στο τζάκι, τα κύματα της θάλασσας). Μετά από χρόνια τελειώνει μία ταινία και δεν μπορώ να σταματήσω να την σκέφτομαι. Μετά από χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να δακρύζει. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δείτε την. Ο κινηματογράφος στα καλύτερα του. Αυτό ακριβώς. Κινηματογράφος με κάπα κεφαλαίο, να σου μένει μια νέα εμπειρία. Πάνε πλέον εβδομάδες που το είδα και ακόμη θυμάμαι αυτό που μου δημιούργησε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, liakinen είπε Portrait of a Lady on Fire (2019) https://m.imdb.com/title/tt8613070/ Απλά αριστούργημα. Μία ταινία που σε πλημμυρίζει με συναισθήματα και αγγίζει την καρδιά σου. Αργή με απίστευτα πλάνα, φωτογραφία, σκηνοθεσία. Οι δύο γυναίκες ιδανικές για τον ρόλο τους. Ένα φινάλε που χοροπηδάει η καρδιά σου και το οποίο με άφησε με ένα απίστευτο συναίσθημα λύπης (είχα να νιώσω έτσι από το τέλος του Mulholland Drive). Ωδή στον έρωτα, την αγάπη, την τέχνη. Η μουσική φανταστική κάθε ήχος χαϊδεύει τα αφτιά σου (η φωτιά που καίει στο τζάκι, τα κύματα της θάλασσας). Μετά από χρόνια τελειώνει μία ταινία και δεν μπορώ να σταματήσω να την σκέφτομαι. Μετά από χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να δακρύζει. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δείτε την. Ο κινηματογράφος στα καλύτερα του. Εχω ακουσει απο ατομα που εμπιστευομαι την γνωμη τους και κατεχουν το αντικειμενο ,εχουν δλδ αποψη για τον κινηματογραφο πολυ καλα λογια .Δεν εβλεπαν σαχλαμαρες σε ολη την ζωη τους και ξαφνικα απο σποντα ειδαν και καποια αξιολογη που φυσικα δεν καταλαβαν . Ευχαριστω για την υπενθυμιση θα την δω συντομα . Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από Fotis13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Knives out Το είδα και εγώ επιτέλους. Λίγο-πολύ έχουν ειπωθεί όλα. Πάρα πολύ ωραία ταινία, θυμίζει Αγκάθα Κρίστι (της οποίας ήμουν μεγάλος φαν στην εφηβεία), προσθέτει όμως αρκετά καινούργια πράγματα στη συνταγή, όπως και πρέπει. Μου αρέσει πολύ ο Rian Johnson, οι όμορφες εικόνες, ο τρόπος που κόβει και ράβει την πλοκή, η ηθική που βγάζουν τα έργα του (που ποτέ δεν νιώθω ότι κάνει κήρυγμα, αλλά έχει μια ειλικρίνεια), το πολύ ιδιαίτερο σαρκαστικό χιούμορ του που πραγματικά είναι κάτι μοναδικό και οι ρισκαδόρικες ιδέες του, που δεν διστάζει να υλοποιήσει. Και παρόλο που ήμουν προετοιμασμένος, θα έλεγα ότι με εξέπληξε η ταινία, ιδιαίτερα με τον τρόπο που στο φινάλε φανερώθηκε ότι η ταινία δεν ήταν μόνο ένα μυστηριάκι για να περάσει η ώρα, αλλά υπήρχε αρκετό βάθος στους χαρακτήρες και όσα αντιπροσωπεύουν. SPOILER Spoiler Με ενθουσίασε ο τρόπος που η υπόθεση έκλεισε, επειδή ο δολοφόνος, κρίνοντας φυσικά από τον εαυτό του και μην μπορώντας να πιστέψει ότι υπάρχει άνθρωπος που θα έκανε κάτι διαφορετικό, δεν μπόρεσε να προβλέψει ότι η άλλη θα επιλέξει να προσπαθήσει να σώσει μια αθώα ζωή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη όσων (δεν) έκανε. Είναι απλά υπέροχο showcase δύο πολύ διαφορετικών κόσμων. Και φυσικά υπήρχαν πολλές ακόμη λεπτομέρειες που θαύμασα. Νομίζω θα έβλεπα ευχαρίστως ότι και να έφτιαχνε ο Rian Johnson. Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνει ταινία που να μη μου αρέσει. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Αν δε κανω λαθος και χωρις να παιρνω ορκο, νομιζω οτι ειναι μυθιστορημα της Agatha's, για αυτο και στο θυμιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*nenya* Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 8 hours ago, liakinen said: Portrait of a Lady on Fire (2019) https://m.imdb.com/title/tt8613070/ Απλά αριστούργημα. Μία ταινία που σε πλημμυρίζει με συναισθήματα και αγγίζει την καρδιά σου. Αργή με απίστευτα πλάνα, φωτογραφία, σκηνοθεσία. Οι δύο γυναίκες ιδανικές για τον ρόλο τους. Ένα φινάλε που χοροπηδάει η καρδιά σου και το οποίο με άφησε με ένα απίστευτο συναίσθημα λύπης (είχα να νιώσω έτσι από το τέλος του Mulholland Drive). Ωδή στον έρωτα, την αγάπη, την τέχνη. Η μουσική φανταστική κάθε ήχος χαϊδεύει τα αφτιά σου (η φωτιά που καίει στο τζάκι, τα κύματα της θάλασσας). Μετά από χρόνια τελειώνει μία ταινία και δεν μπορώ να σταματήσω να την σκέφτομαι. Μετά από χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να δακρύζει. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δείτε την. Ο κινηματογράφος στα καλύτερα του. Ακούγεται ενδιαφέρον! Απο τον τίτλο μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το Portrait of a Lady του Henry James. Η ταινία 'πατάει' στο βιβλίο; Εμπνέεται απ'αυτό ίσως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Run Lola Run Επικη ταινια για οσους θελουν να λενε οτι κατεχουν αποψη απο κινηματογραφο. Αλλη μια ταινια - αποψη που γινεται κυριως carry απο τη μουσικη της............ και ακολουθωντας, απο ολα τα αλλα που συνθετουν μια καινουργια εκφραση στο χωρο, που δε την εχουν αγγιξει μεχρι και σημερα. Σπανια φρικιαστικα και τερατομορφα αριστουργηματα που ειναι μοναδικα και μενουν στο χρονο. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από physvlog 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedy23 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Σχετικα με Knives Out, I lol'ed Αναφορά σε κείμενο Shut up with that Kentucky fried Foghorn Leghorn drawl! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Manuel είπε Αυτό ακριβώς. Κινηματογράφος με κάπα κεφαλαίο, να σου μένει μια νέα εμπειρία. Πάνε πλέον εβδομάδες που το είδα και ακόμη θυμάμαι αυτό που μου δημιούργησε. 10 ώρες πριν, liakinen είπε Portrait of a Lady on Fire (2019) https://m.imdb.com/title/tt8613070/ Απλά αριστούργημα. Μία ταινία που σε πλημμυρίζει με συναισθήματα και αγγίζει την καρδιά σου. Αργή με απίστευτα πλάνα, φωτογραφία, σκηνοθεσία. Οι δύο γυναίκες ιδανικές για τον ρόλο τους.Ωδή στον έρωτα, την αγάπη, την τέχνη. Η μουσική φανταστική κάθε ήχος χαϊδεύει τα αφτιά σου (η φωτιά που καίει στο τζάκι, τα κύματα της θάλασσας). Μπορει να μου εξηγησει κανεις για ποιο λογο το Πορτραιτο ηταν τοσο αριστουργηματικη ταινια, εκτος απο το γεγονος οτι ειναι απλα ομορφη ατμοσφαιρικα? Εχει καποιο νοημα παραπανω εκτος του οτι δυο γυναικες βικτωριανης εποχης καταπιεζουν τα συναισθηματα τους? Επειδη αν αυτο ειναι το μονο μηνυμα, εχουμε δει πολυ καλυτερα παραδειγματα ταινιων με θεμα καταπιεσμενου ποθου δεκαετιες πριν (Age of Innocence, In the Mood for Love, The Piano Teacher, Belle de Jour) αλλα και προσφατες παραγωγες οπως (Brokeback Mountain, Carol και Moonlight). Take Me to the River (2015) Καλουτσικη ταινια, περιμενα κατι καλυτερο να πω την αληθεια. Οι διαλογοι ηταν αρκετα καλοι αλλα ενοχλητικα αργοι για το γουστο μου και παρ'ολο που η ταινια σου κρατουσε το ενδιαφερον μεχρι το τελος, δεν καταφερε να κλεισει ολα τα ανοιχτα μετωπα που ειχε ανοιξει, πραγμα πολυ εκνευριστικο επειδη ειχε εξυπνη πλοκη, παρομοια με το φανταστικο δανεζικο Jagten(2012). 6,5/10 Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από armin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, *nenya* είπε Ακούγεται ενδιαφέρον! Απο τον τίτλο μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το Portrait of a Lady του Henry James. Η ταινία 'πατάει' στο βιβλίο; Εμπνέεται απ'αυτό ίσως; Όχι δεν πατάει στο βιβλίο. Καταπιάνεται με παρόμοιο θέμα (γυναικείο περιορισμό) όπως άλλωστε αρκετά μυθιστορήματα της Βικτωριάνης εποχής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Dragon Quest: Your Story Βασικά είναι το video game Dragon Quest V σε animation. To θέμα είναι ότι προσπάθησαν να χωρέσουν 100 ώρες gameplay σε μιάμιση ώρα και φαίνεται πάρα πολύ. Τα πάντα είναι σε fast forward. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει mini-series μιάς σεζόν. Στην παρούσα της μορφή, η ταινία απευθύνεται καθαρά και μόνο σε fans των συγκεκριμένων παιχνιδιών, διότι βλέπεται μεν ευχάριστα, από την άλλη κάποιος που δεν έπαιξε τα παιχνίδια, σε πολλές φάσεις μπορεί να μήν καταλάβει κάποιους μηχανισμούς (μαγείες κλπ). Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από panther_512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, physvlog είπε Αν δε κανω λαθος και χωρις να παιρνω ορκο, νομιζω οτι ειναι μυθιστορημα της Agatha's, για αυτο και στο θυμιζει. Όχι, του Rian Johnson ήταν το σενάριο. Έχει απλά πάρα πολλά κοινά στοιχεία. 3 ώρες πριν, armin είπε Μπορει να μου εξηγησει κανεις για ποιο λογο το Πορτραιτο ηταν τοσο αριστουργηματικη ταινια, εκτος απο το γεγονος οτι ειναι απλα ομορφη ατμοσφαιρικα? Εχει καποιο νοημα παραπανω εκτος του οτι δυο γυναικες βικτωριανης εποχης καταπιεζουν τα συναισθηματα τους? Επειδη αν αυτο ειναι το μονο μηνυμα, εχουμε δει πολυ καλυτερα παραδειγματα ταινιων με θεμα καταπιεσμενου ποθου δεκαετιες πριν (Age of Innocence, In the Mood for Love, The Piano Teacher, Belle de Jour) αλλα και προσφατες παραγωγες οπως (Brokeback Mountain, Carol και Moonlight). Εγώ πάντως δεν μπορώ. Και γι' αυτό μου άρεσε τόσο πολύ. Αν μπορούσα... 😉 Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα