Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδα χθες το Bumblebee πραγματικα εξαιρετικο καμια σχεση με την σειρα του Bay. Τα μοντελα ηταν τελεια imho και θυμιζαν κλασσικα Transformers. Τελεια μουσικη 80ς, παντου σε καθε σημειο σπαμαρε η ταινια και ενα κλασσικο κομματι. Νομιζω μακραν η καλυτερη ταινια Transformers και ψιλο-μετανιωσα που δεν την ειδα σινεμα

8/10 

• Like 1
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Shot Caller (2017)

https://www.imdb.com/title/tt4633690/

Μία περιπέτεια που αξίζει να δει κάποιος.Δυνατό και άψογο σενάριο από την αρχή μέχρι το τέλος που εάν έλειπαν κάποιες υπερβολές σε κάποιες σκηνές που απλά υποβίβαζαν παρά ανέβαζαν την ταινία θα μιλούσα για την τέλεια περιπέτεια και άνετα θα της έβαζα ένα 8/10.

Για μένα μέσα στις πέντε καλύτερες περιπέτειας των τελευταίων χρόνων.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Ναι. Έχουν περάσει κάποια χρονάκια από τότε που το είδα το ντοκιμαντέρ. Απ'οτι θυμάμαι το tl;dw (too long; dont watch) είναι... Ο τραπεζικός τομέας σε κάποια φάση κατάφερε να κάνει σχεδόν ο,τι γουστάρει χωρίς ρίσκο και κόστος για τον ίδιο. Κάποιοι πολιτικοί οι οποίοι τα έπαιρναν απ'αυτούς αφαίρεσαν κάποιους νόμους, επιτροπές, υπηρεσίες κλπ που τους περιόριζαν, δηλαδή έκαναν deregulation κλπ κλπ. Όσο μεγαλύτερο ρίσκο έχει ένα δάνειο τόσο περισσότερο τόκο πρέπει να πληρώσει αυτός που παίρνει αυτό το δάνειο. Αυτό συμφέρει την τράπεζα βραχυχρόνια αλλά μακροχρόνια μπορεί να εξελιχθεί σε βόμβα. Αυτή η βόμβα υπό φυσιολογικές συνθήκες όχι μόνο δεν θα γινόταν (γιατί θα υπήρχαν νόμοι κλπ που θα το απαγόρευαν) αλλά αν γινόταν θα έσκαγε και στα χέρια των τραπεζών και τραπεζιτών. Στην πραγματικότητα όμως τα γκολτεν μποϊς των τραπεζών έκαναν πάρτι με κόκες και πόρνες κλπ και έτρωγαν πολλά απ'τα χρήματα που έβγαιναν μέχρι να σκάσει. Μετά η Κυβέρνηση τους έσωσε (τους έκανε bail out) και δεν τους κυνήγησε ιδιαίτερα νομικά. Κάπως έτσι αυτοί συνεχίζουν τα δικά τους με παρόμοιους τρόπους. Αυτά φυσικά τα πληρώνει μερίδα του απλού κόσμου που έχασε τις οικονομίες του, την δουλειά του, το σπίτι του κλπ και όλη η κοινωνία που τους έκανε bail out.

Το παράξενο με αυτό το ντοκιμαντέρ απ'οτι θυμάμαι είναι πως καταφέρνει να αποφύγει ερμηνείες συστημικού τύπου, θα καταλήξει να σου πει ουσιαστικά πως φταίνε οι banksters (απ'το gangster και το banker) και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Είναι λίγο σαν κάποιους φιλελεύθερους της εποχής που αν τους ρωτήσεις ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα πολύ πιθανόν οι περισσότεροι να σου πουν... ο σεξισμός ή ο ρατσισμός ή η μη ανοχή στην διαφορετικότητα ή ο Πούτιν και ο Τράμπ κλπ. Δεν κάνουν ακριβώς λάθος ούτε αυτοί ούτε το ντοκιμαντέρ. Tο πιθανότερο όμως είναι να μην σου πουν καθόλου ή να είναι σχετικά απαθείς για τον νεοφιλελευθερισμό, την οικονομική ανισότητα, για τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις κλπ.

Τι να διαβάσεις;; Διάβασε για τον νεοφιλελευθερισμό. Άρχισε απ'το Δόγμα του σοκ της Ναόμι Κλαιν (ξέρω, τυπική πρόταση στο είδος) και το αρκετά πιο πρόσφατο "Globalists: The End of Empire and the Birth of Neoliberalism" του Quinn Slobodian.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μου έλυσες αρκετές απορίες. Για κάποιους μπορεί να είναι προφανές αλλά εγώ είναι η αλήθεια ότι δεν κατάλαβα αυτό που είπες ότι:  "Το παράξενο με αυτό το ντοκιμαντέρ απ'οτι θυμάμαι είναι πως καταφέρνει να αποφύγει ερμηνείες συστημικού τύπου, θα καταλήξει να σου πει ουσιαστικά πως φταίνε οι banksters (απ'το gangster και το banker) και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί". Στην ουσία αυτοί δεν ήταν οι υπαίτιοι για όλο αυτό που συνέβη ή δεν κατάλαβα κάτι σωστά. ( ΥΓ. Δεν την έχω ολοκληρώσει ακόμα την ταινία-ντοκιμαντέρ)

• Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, armin είπε

Mid 90s (2018)Mid90s

Αρκετα καλη ταινια, νομιζω σκηνοθετικο ντεμπουτο του Τζονα Χιλ, ο οποιος δειχνει πολυ ικανος και οξυδερκης πισω απο το φακο. Το σεναριο και οι διαλογοι δυστυχως δεν ειναι πληρως συνειδητοποιημενα και καποιες φορες η ταινια επαναλαμβανεται. Η αγαπημενη μου ερμηνεια ηταν του Lucas Hedges, οπου ο Τζονα Χιλ χειριστηκε με εξαιρετικο τροπο τη ψυχοσυνθεση αυτου του χαρακτηρα. Η νοσταλγια για τα 90s ηταν σιγουρα μεγαλο selling point της ταινιας αυτης, και μπραβο τους που το χειριστηκαν διακριτικα το θεμα σε αντιθεση με κατι stranger things που ειναι σα να μπαινεις σε λουνα παρκ με θεμα τα 80s.

7/10

Την ειδα κι εγω διαβαζοντας το σχολιο σου, πολυ καλη ταινια πραγματικα. Μεσα στη σκληροτητα της εβγαζε μια γλυκυτητα. Συμφωνω για τον βαθμο.

Μετα βεβαια ειδα τo The Outcasts
https://www.imdb.com/title/tt2597760/

Mιλαμε για βλακεια ολκης, χαμενος χρονος. Μια συλλογη απο κλισε τα οποια δε με χαλανε σε τετοιου ειδους ταινιες, αλλα ουτε αυτο δεν εκανε σωστα, απο ενα σημειο και μετα ηταν λες και εβλεπα παρωδια παρωδιας, σχεδον ντρεπομαι που την ειδα ολη :lol: 

2/10

• Thanks 1
Δημοσ.

https://www.imdb.com/title/tt5116302/

Δείτε το ανεπιφύλακτα , ιδίως όσοι έχετε παιδιά σε ηλικία που μπορούν να παρακολουθούν ταινία με υπότιτλους.

Ωραία συγκινητική και βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα  ταινία .

7,5 / 10 από μένα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petalidas είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! (...) στην ουσία αυτοί δεν ήταν οι υπαίτιοι για όλο αυτό που συνέβη ή δεν κατάλαβα κάτι σωστά.

Σύμφωνα με την ταινία ναι. Η ένσταση μου είναι πως δεν είναι όλη η εικόνα. Στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι δρουν στα πλαίσια ενός συστήματος. Δεν τους την βάρεσε μια μέρα να πάνε να λαδώσουν ή να κάνουν lobying κλπ για να περάσει το δικό τους και κάπως μαγικά τους έκατσε δι εντ. Αν έκαναν τα ίδια π.χ. πριν 70 χρόνια (πάντα είχαν μεγάλη δύναμη οι τράπεζες και πίεζαν τις κυβερνήσεις) δεν θα τους πέρναγε. Η διαφορά είναι πως δεν υπήρχε ο νεοφιλελευθερισμός τότε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

mr church Αρκετά καλή ταινία βγαλμένη απο τη ζωή με ωραίες ερμηνείες απο τους ηθοποιούς και ειδικά απο τον eddie murphy.

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ.
22 ώρες πριν, armin είπε

Gattaca (1997)Γκάτακα

Ταινιαρα. Πραγματικα ενα απο τα καλυτερα sci-fi που εχω δει. Δε μπορω να θυμηθω καποιο ελαττωμα. Μια φανταστικη ιστορια, σφιχτοδεμενη πλοκη, απιστευτες ερμηνειες. Αυτα. Ξεχασμενο διαμαντακι κατ'εμε.

8.5/10

Ξεχασμενο το gattaca λιγο δυσκολο αν παρακολουθεις κινηματογραφο απο παλια και οχι απο τοτε που βγηκε το ιντερνετ και αποκτησαμε ολοι αποψη και γνωμη.

Ειναι σα να λες το ιδιο για το amorres perros ή το requiem for a dream. Δεν εννοω κατι, ισα ισα που μου αρεσε το ποστ σου.

Ριξε και μια ματια στο ghost dog με το forest whitaker που ειναι πανω κατω ιδιας εποχης και που πραγματικα ειναι ξεχασμενο.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Σύμφωνα με την ταινία ναι. Η ένσταση μου είναι πως δεν είναι όλη η εικόνα. Στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι δρουν στα πλαίσια ενός συστήματος. Δεν τους την βάρεσε μια μέρα να πάνε να λαδώσουν ή να κάνουν lobying κλπ για να περάσει το δικό τους και κάπως μαγικά τους έκατσε δι εντ. Αν έκαναν τα ίδια π.χ. πριν 70 χρόνια (πάντα είχαν μεγάλη δύναμη οι τράπεζες και πίεζαν τις κυβερνήσεις) δεν θα τους πέρναγε. Η διαφορά είναι πως δεν υπήρχε ο νεοφιλελευθερισμός τότε.

Σε ευχαριστω και παλι!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Queen of Hearts
https://www.imdb.com/title/tt8378126/

Φοβερη ταινια, αν και 2ωρη δεν κουραζει καθολου. Ο σκηνοθετης εχει κανει εκπληκτικη δουλεια και οι ηθοποιοι δινουν μοναδικες ερμηνειες. Ασχολειται με ενα θεμα ταμπου, αλλα το κανει τοσο φυσικα που σχεδον δεν καταλαβαινεις πως περναει απο τη μια τραγικη κατασταση στην αλλη. That said, εχει κανα δυο σκηνες explicit sex που δεν ειμαι σιγουρος πως ηταν απαραιτητες. Δεν νομιζω πως ηταν απλα για να σοκαρουν, αλλα μου παραφανηκαν "in your face", και απεχω πολυ απο τον πουριτανισμο :lol:

8/10 

• Like 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, stormrain είπε

Queen of Hearts
https://www.imdb.com/title/tt8378126/

Φοβερη ταινια, αν και 2ωρη δεν κουραζει καθολου. Ο σκηνοθετης εχει κανει εκπληκτικη δουλεια και οι ηθοποιοι δινουν μοναδικες ερμηνειες. Ασχολειται με ενα θεμα ταμπου, αλλα το κανει τοσο φυσικα που σχεδον δεν καταλαβαινεις πως περναει απο τη μια τραγικη κατασταση στην αλλη. That said, εχει κανα δυο σκηνες explicit sex που δεν ειμαι σιγουρος πως ηταν απαραιτητες. Δεν νομιζω πως ηταν απλα για να σοκαρουν, αλλα μου παραφανηκαν "in your face", και απεχω πολυ απο τον πουριτανισμο :lol:

8/10 

Ναι, είναι ωραία ταινία. Είναι βορειο-ευρωπαϊκη παραγωγή. Οπότε το κανονικό μαμήσι είναι συνηθισμένο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, firewalker είπε

Ναι, είναι ωραία ταινία. Είναι βορειο-ευρωπαϊκη παραγωγή. Οπότε το κανονικό μαμήσι είναι συνηθισμένο.

Α δεν ηξερα πως ειναι ετσι. Ευτυχως αργησε να σκασει η πρωτη σκηνη αλλιως θα νομιζα πως βρηκα λαθος αρχειο :lol:

Spoiler

Εν τω μεταξυ το τελος με στενοχωρησε αρκετα, αν και απο την αλλη δεν ξερω αν θα μπορουσε να ειχε γινει αλλιως μετα απο ολα αυτα που παρουσιαστηκαν. Βεβαια μεχρι τελευταια στιγμη περιμενα πως θα ελεγε την αληθεια η αδερφη της και αυτη θα καταστρεφοταν αλλα εδω που τα λεμε κατι τετοιο θα ηταν εντελως κλισε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@stormrain

Ναι το τέλος ήταν λίγο άγριο. Άγριο από την άποψη πως πέρασε έτσι. Περίμενα μεγαλύτερες αντιδράσεις. Αλλά βγάζει μία κατάθλιψη "ζωντανή". Κάτι που το έχουν εκεί πάνω. Μπορεί να μοιάζει για απάθεια λίγο σε εμάς του νότιους.

Η αδερφή δεν θα μιλούσε ποτέ. Αλλά και το παλικάρι δεν ανέφερε τίποτε για την αδερφή. Να, ρωτήστε και την τάδε. Το είχε δει πως του έκανε τσακωτούς ε;  Την είχα δει το καλοκαίρι.

Επεξ/σία από firewalker
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, firewalker είπε

@stormrain

Ναι το τέλος ήταν λίγο άγριο. Άγριο από την άποψη πως πέρασε έτσι. Περίμενα μεγαλύτερες αντιδράσεις. Αλλά βγάζει μία κατάθλιψη "ζωντανή". Κάτι που το έχουν εκεί πάνω. Μπορεί να μοιάζει για απάθεια λίγο σε εμάς του νότιους.

Απόκρυψη περιεχομένων

Η αδερφή δεν θα μιλούσε ποτέ. Αλλά και το παλικάρι δεν ανέφερε τίποτε για την αδερφή. Να, ρωτήστε και την τάδε. Το είχε δει πως του έκανε τσακωτούς ε;  Την είχα δει το καλοκαίρι.

Agreed :)

Spoiler

Οχι οχι ο μικρος δεν ειδε ποτε την αδερφη της, οποτε ηταν πολυ ρεαλιστικο το οτι δεν την ανεφερε ποτε...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...