Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, firewalker είπε

The Gorge. Αναπάντεχα καλή! Εξαιρετική για Σάββατο μεσημέρι.

https://www.imdb.com/title/tt13654226/

Γενικως υπαρχουν καποιοι ηθοποιοι που τους συμπαθεις και απλα βλεπεις ολες τις ταινιες τους.

Σε αυτο παιζει η Anya......

• Like 4
Δημοσ.

Δεν το περιμενα να πω την αληθεια και εγω για το The Gorge πολυ καλη 6.8 στο imdb αλλα ανετα θα του εβαζα ενα 7 και πολυ καλη χημεια μεταξυ των πρωταγωνιστων.

Επισης ειδα και το Companion Companion (2025) - IMDb

image.jpeg.810e671e9254912fb285d48e2ed25a67.jpeg

Πολυ καλο μην το χασετε ανετα 7.5

• Like 2
Δημοσ.

To Companion όντως πολύ συμπαθητικό.

Το Gorge περίμενα να το δω είναι η αλήθεια, γιατί το trailer ήταν αρκετά υποσχόμενο.

Η εντύπωσή μου αφού το είδα, είναι ότι ο σεναριογράφος ξεκίνησε να το γράφει, όταν έφτασε στην πρώτη ώρα θυμήθηκε ότι είχε μια επείγουσα δουλειά, έφυγε βιαστικά αφήνοντας το laptop ανοιχτό, το βρήκε ο 11χρονος γιός του και συνέχισε γράφοντας τη 2η ώρα.

Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω τη τεράστια διαφορά που υπάρχει για μένα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μισό. Στο πρώτο μισό το setting, η ιδέα, η χημεία των πρωταγωνιστών, πραγματικά με κράτησαν - στο δεύτερο ένιωθα σαν να βλέπω μέτριο b-movie με μεγάλο budget.

• Like 8
  • Haha 1
  • Members
Δημοσ.
15 ώρες πριν, swstost είπε

Το Gorge περίμενα να το δω είναι η αλήθεια, γιατί το trailer ήταν αρκετά υποσχόμενο.

Η εντύπωσή μου αφού το είδα, είναι ότι ο σεναριογράφος ξεκίνησε να το γράφει, όταν έφτασε στην πρώτη ώρα θυμήθηκε ότι είχε μια επείγουσα δουλειά, έφυγε βιαστικά αφήνοντας το laptop ανοιχτό, το βρήκε ο 11χρονος γιός του και συνέχισε γράφοντας τη 2η ώρα.

Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω τη τεράστια διαφορά που υπάρχει για μένα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μισό. Στο πρώτο μισό το setting, η ιδέα, η χημεία των πρωταγωνιστών, πραγματικά με κράτησαν - στο δεύτερο ένιωθα σαν να βλέπω μέτριο b-movie με μεγάλο budget.

Συμφωνώ κι εγώ με αυτό πάνω-κάτω. Ενώ συνολικά το βρήκα συμπαθητικό, η πρώτη ώρα ήταν ξεκάθαρα το καλύτερο σημείο της ταινίας. Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, μόλις αρχίζουν να δίνονται απαντήσεις πέφτει και το ενδιαφέρον. 

• Like 5
Δημοσ.

Den of Thieves 2: Pantera

O Nick συνεχίζει το κυνήγι του Donnie στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ή μήπως όχι;

Η πρώτη δεν είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες του είδους, δεν ήταν όμως και κακή. Αυτήν την είδα για έναν λόγο, για να δω αν ο Butler μπορεί να γίνει πιο σιχαμερός από το πρώτο. Τελικά μπορεί, ελπίζω μόνο ο τρόπος που τρώει, πίνει μιλάει και φέρεται να είναι απλά ρόλος. Σχεδόν απολαυστικός.

Από εκεί και πέρα η ταινία είναι χειρότερη από την πρώτη. Η ταινία ανήκει σε αυτήν την άχαρη νεκρή ζώνη μεταξύ A και B movies, όχι και ξεπέτα, αλλά σίγουρα όχι και αρκετά φροντισμένη, σαν τα Taken. Ένα μεγάλο μέρος των σχεδόν 160 λεπτών της αναλώνεται σε "κοσμοπολίτικα' πλάνα και ομιλίες όλων των φυλών του Ισραήλ που δεν μεταφράζονται, οι αντίπαλοι των ηρώων είναι απρόσωποι και καμιά σχέση με τα γοητευτικά αλάνια της πρώτης ταινίας, μια ληστεία όχι και τόσο έξυπνη και εξεζητημένη και τελικά ο μόνος λόγος που την ανέχτηκα ήταν για να δω αν ο Butler όντως πήγε με το μέρος των ληστών ή το έπαιζε.

Δημοσ.
On 20/02/2025 at 21:39, swstost said:

To Companion όντως πολύ συμπαθητικό.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε με τα παραπάνω. Πάρα πολύ ωραία η σχέση των 2 πρωταγωνιστών στο φαράγγι, πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Με το που πέσαν μέσα (το βλέπουμε στο τρέιλερ), το γυρίζει σε τρόμου-δράση-θρίλερ, τα ρίξαν όλα στο μπλέντερ και ό,τι βγει. 8/10 η πρώτη ώρα, 5/10 η δεύτερη.

• Like 2
Δημοσ.

ωραιο το gorge. περασα πολυ καλα. λεει καλα την ιστορια του. οι πρωταγωνιστες ειναι καλοι και πειστικοι. μια χαρα.

ελπιζω να μην ακουσω κανεναν να το κατηγορει για την αληθοφανεια του...

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ANORA. Το είδα από περιέργεια καθώς κέρδισε πέντε όσκαρ. Β movie που παίρνει ένα εφταράκι κατά την γνώμη μου. Αν αυτή ήτανε η καλύτερη ταινία της χρονιάς στις ΗΠΑ καλύτερα να πάνε να αυτοκτονήσουν τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επίσης δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί η Μάικι Μάντισον βραβεύτηκε για την ερμηνεία της και ακόμα περισσότερο πως κέρδισε την εξαιρετική για την ερμηνεία της στο Substense Ντέμι Μουρ. Η Μάντισον σε όλη την ταινία κάνει μόλις  4 πράγματα: είτε τσιρίζει, είτε βρίζει, είτε κλαίει είτε πηδιέται. Δεν έχω γνωρίσει καμία γυναίκα στην ζωή μου που να μην μπορεί να υποκριθεί τέλεια όλα τα παραπάνω. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική πήρε όσκαρ ερμηνείας η Μάντισον για αυτό. Εντάξει στο ρόλο της πόρνης ήταν ιδιαίτερα πειστική και σίγουρα δούλεψε πολύ η ηθοποιός (τέτοια κουνήματα μόνο οι επαγγελματίες του χώρου τα κάνουνε!) αλλά έχουμε δει δεκάδες φορές παρόμοιες ερμηνείες που πέρασαν απαρατήρητες από την ακαδημία, γιατί πια τόση ρεμούλα να βραβεύσουν αυτή την ερμηνεία; Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται πως η επιλογή είναι καθαρά πολιτική καθώς στο τέλος....

Spoiler

.... βλέπουμε το κορίτσι να το κερδίζει ο καλόκαρδος Ρώσος μπράβος!  Το μήνυμα της ταινίας είναι προφανές, ναι υπάρχουν τα κακομαθημένα των Ρώσων ολιγαρχών που ξοδεύουν τα λεφτά του μπαμπά αλλά υπάρχουν και Ρώσοι που είναι καλά παιδιά και αξίζουν να τους δώσεις μία ευκαιρία. Ξέρω πως μπορεί να σας φανεί λίγο υπερβολικό αλλά είναι δύσκολο να δικαιολογήσεις εκτός του πλαισίου της πρόσφατης αμερικανορωσικής προσέγγισης το πως μία B movie με B΄ κατηγορίας ηθοποιούς πήρε 5 Όσκαρ κερδίζοντας μεγάλα φαβορί.

Κρίμα για την Ντέμι Μουρ που της άξιζε το βραβείο. Και το αστείο είναι ότι με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ο ηλικιακός ρατσισμός της βιομηχανίας του θεάματος που είναι και το θέμα του Substense! 

Επεξ/σία από anax111
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα όσκαρ είναι μια στημένη μπούρδα και τίποτα παραπάνω κάθε χρόνο καταπιάνονται με πολιτικά ζητήματα αν είναι το Black Lives Matter Θα το πάρουνε φυσικά όλοι οι έγχρωμοι ηθοποιοί Παρά την ερμηνεία τους

Αν είναι ζήτημα επικαιρότητας ρατσιστικό Θα το πάρουν ισπανόφωνοι

Αν είναι με εβραίους θα το πάρουνε Εβραίοι ηθοποιοί λόγου λέγειν 

Πλέον δε κοιτάνε  ούτε την ερμηνεία ούτε τον ηθοποιό ούτε τίποτα

και πλέον για αυτό το σνομπάρουν .κρι δε πάνε κάποιοι   από τους  Μεγάλους ούτε ο αξέχαστος Albert Finley καταδέχτηκε να παραβρεθεί εκεί  και  ήταν υποψήφιος το θυμάμαι αυτό 

Επίσης η Τζούλια Ρόμπερτς όταν έπαιξε στο pretty woman το 1991 και  έκανε αντίστοιχο ρόλο γιατί δεν κέρδισε όσκαρ ;; 

Επεξ/σία από star12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, anax111 είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

.... βλέπουμε το κορίτσι να το κερδίζει ο καλόκαρδος Ρώσος μπράβος!  Το μήνυμα της ταινίας είναι προφανές, ναι υπάρχουν τα κακομαθημένα των Ρώσων ολιγαρχών που ξοδεύουν τα λεφτά του μπαμπά αλλά υπάρχουν και Ρώσοι που είναι καλά παιδιά και αξίζουν να τους δώσεις μία ευκαιρία. Ξέρω πως μπορεί να σας φανεί λίγο υπερβολικό αλλά είναι δύσκολο να δικαιολογήσεις εκτός του πλαισίου της πρόσφατης αμερικανορωσικής προσέγγισης το πως μία B movie με B΄ κατηγορίας ηθοποιούς πήρε 5 Όσκαρ κερδίζοντας μεγάλα φαβορί.

Κρίμα για την Ντέμι Μουρ που της άξιζε το βραβείο. Και το αστείο είναι ότι με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ο ηλικιακός ρατσισμός της βιομηχανίας του θεάματος που είναι και το θέμα του Substense! 

Εγω θα το θεωρουσα παλαβο αν επαιρνε το oscar για τη ταινια αυτη

2 ώρες πριν, star12 είπε

Τα όσκαρ είναι μια στημένη μπούρδα και τίποτα παραπάνω κάθε χρόνο καταπιάνονται με πολιτικά ζητήματα αν είναι το Black Lives Matter Θα το πάρουνε φυσικά όλοι οι έγχρωμοι ηθοποιοί Παρά την ερμηνεία τους

Αν είναι ζήτημα επικαιρότητας ρατσιστικό Θα το πάρουν ισπανόφωνοι

Αν είναι με εβραίους θα το πάρουνε Εβραίοι ηθοποιοί λόγου λέγειν 

Πλέον δε κοιτάνε  ούτε την ερμηνεία ούτε τον ηθοποιό ούτε τίποτα

και πλέον για αυτό το σνομπάρουν .κρι δε πάνε κάποιοι   από τους  Μεγάλους ούτε ο αξέχαστος Albert Finley καταδέχτηκε να παραβρεθεί εκεί  και  ήταν υποψήφιος το θυμάμαι αυτό

Στημενο σε αρκετες περιπτωσεις, αλλα οχι σε ολες. Απολυτα στημενος διαγωνισμος ειναι η Εurovision, oπου παντα ξερεις απο πριν ποιος θα κερδισει.

Λιγοι ξερουν τον Finley. Διασημοι που δεν πηγαν να παρουν το oscar τους ειναι ο Τζ.Σ.Σκοτ και ο Μ.Μπραντο.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
9 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Εγω θα το θεωρουσα παλαβο αν επαιρνε το oscar για τη ταινια αυτη...

Η ταινία είχε προβλήματα, σίγουρα δεν ήταν για ταινία της χρονιάς, αλλά η ερμηνεία της Μουρ ήταν εξαιρετική και το άξιζε. 

4 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Οπως και το brutalist. Υπερτιμημενο conclave μας βγηκε και αυτο.

Ναι είναι λίγο υπερτιμημένο, αλλά σαν ταινία είχε αρχή μέση και τέλος, αξιοπρεπή φωτογραφία και μοντάζ, και οι ερμηνείες των Μπρόντι - Πιρς ήταν και οι δύο εξαιρετικές. Αν δεν ήταν τόσο δραματοποιημένη θα ήταν πολύ καλύτερη.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...