Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; [Part III]

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Civil War

https://m.imdb.com/title/tt17279496/

Αρκετά καλη ταινια, η οποια θα μπορουσε ομως να είναι και καλύτερη. Μου αρεσε το πως δεν προσπάθησε να καλυψει τιποτα, ηταν ωμη in your face παράθεση εικόνων και καταστάσεων, οι οποίες φυσικα ειναι αυτονόητες σε έναν πολεμο.

Οι χαρακτήρες δενουν καλα μεταξυ τους, παρά τις οποιες διαφορες τους, ομως θα ήθελα να είχαν εμβαθύνει λιγακι στο origin τους. Οχι πολυ, λίγο, τοσο οσο να με κάνουν να συνδεθω λιγο παραπάνω μαζι τους.

Όπως επίσης θα ήθελα λιγο background story για τον πόλεμο κλπ. Απο την αλλη ειναι φανερο οτι το πηγαν εντελώς σαν φωτογραφικο ρεπορτάζ, μας ενδιαφέρει δηλαδη μονο η  χρονική στιγμή απο την αρχη της ταινίας μέχρι το τελος, εντελώς γραμμικά. Το καταλαβαίνω, ομως νομίζω οτι δεν λειτουργεί 100%.

6/10 και ειμαι σιγουρος πως αν ήμουν Αμερικανός, θα πηγαινε άνετα στο 7/10

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

image.jpeg.53288e01e8b6bebf35693b8f108bf7a4.jpeg

Code 8 (2019) - IMDb

Απλή low budget ταινιούλα επιστημονικής φαντασίας, με καλό ρυθμό, καλή ροή και γενικά χωρίς χαζομάρες που βλέπουμε σε ακριβές ταινίες. Σε γενικές γραμμές βλέπεται άνετα, τα εφέ είναι τόσο καλά όσο χρειάζονται και οι ηθοποιοί σε γενικές γραμμές κάνουν ικανοποιητικά την δουλειά τους. Το 6.1 στο imdb νομίζω ότι είναι κάπως αυστηρό και ίσως αποτέλεσμα του ότι το κοινό όταν σκέφτεται sci fi σκέφτεται και πολλά και κορυφαία εφέ. Προσωπικά θα του έβαζα ένα 6.7-7/10.

• Like 1

18 λεπτά πριν, john_dr είπε

Απλή low budget ταινιούλα επιστημονικής φαντασίας, με καλό ρυθμό, καλή ροή και γενικά χωρίς χαζομάρες που βλέπουμε σε ακριβές ταινίες. Σε γενικές γραμμές βλέπεται άνετα, τα εφέ είναι τόσο καλά όσο χρειάζονται και οι ηθοποιοί σε γενικές γραμμές κάνουν ικανοποιητικά την δουλειά τους. Το 6.1 στο imdb νομίζω ότι είναι κάπως αυστηρό και ίσως αποτέλεσμα του ότι το κοινό όταν σκέφτεται sci fi σκέφτεται και πολλά και κορυφαία εφέ. Προσωπικά θα του έβαζα ένα 6.7-7/10.

Δες και το part 2 που βγήκε φέτος.

• Like 2

Bicycle Thieves[Ladri Di Biciclette][1948]

MV5-BMj-Iz-Mz-Ay-Mzg1-Nl5-BMl5-Ban-Bn-Xk

https://www.imdb.com/title/tt0040522

Ενα απο τα κλασικα διαμαντια του Ιταλικου κινηματογραφου ο σκηνοθετης Vittorio De Sica φτιαχνει μια απλη αλλα γεματη συναισθηματα ταινια οπου σκιαγραφει μεσα απο μια θλιβερη ιστορια την αυθαδεια και την αδικια της κοινωνιας μας. Ο Antonio Ricci ενας συζυγος και πατερας προσπαθει να να βρει μια δουλεια στη Ρωμη μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο οπου η φτωχια κυριαρχει και ακομα και ενα πιατο φαι ειναι δυσκολο να βρεθει για πολυ κοσμο. Οταν εμφανιζεται μια ευκαιρια θα την αρπαξει χωρις δευτερη σκεψη. Μονη προϋποθεση το να εχει ο εργατης ποδηλατο μιας και η δουλεια ειναι το κολλημα αφισων σε ολη την πολη. Με τα χιλια ζορια θα καταφερει να επαναποκτησει το ποδηλατο που ειχε βαλει ενεχυρο και γεματος χαρα θα παει την πρωτη του μερα στη δουλεια. Καποια στιγμη θα του το κλεψουν και καπου εκει θα αρχισει ο γολγοθας να το βρει και μαζι θα εχει και τον μικρο γιο του Μπρουνο στον οποιο θα βλεπουμε καθε τι συναισθημα που θα βιωνει ως μικρο παιδι βλεποντας τον πατερα του να προσπαθει να βρει τον κλεφτη του ποδηλατου. Το τελος δειχνει το που μπορει να φτασει καποιος οταν τον τρωει το δικιο χανοντας την αξιοπρεπεια του. Οταν ξερει οτι αν δεν γινει κατι δεν θα μπορει να ταΪσει την οικογενεια του. Ειναι ενα μαθημα ζωης σε πολλα επιπεδα και μαζι με το Umberto D. πιστευω οι 2 καλυτερες ταινιες του De Sica. 9/10

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

South Park: The End of Obesity (2024)

https://tainiesdb.gr/titles/10242/south-park-the-end-of-obesity

Πραγματικά το απόλαυσα. Καλή σύγχρονη σάτιρα όπως πάντα με πολλούς κλασικούς χαρακτήρες του Southpark. Διασκεδαστική και μοιάζει λίγο πολύ με δύο επεισόδια ενωμένα μεταξύ τους.

8/10

Επεξ/σία από p3t3r
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, p3t3r said:

South Park: The End of Obesity (2024)

https://tainiesdb.gr/titles/10242/south-park-the-end-of-obesity

Πραγματικά το απόλαυσα. Καλή σύγχρονη σάτιρα όπως πάντα με πολλούς κλασικούς χαρακτήρες του Southpark. Διασκεδαστική και μοιάζει λίγο πολύ με δύο επεισόδια ενωμένα μεταξύ τους.

8/10

Thanks. Είχα μείνει ότι το τελευταίο ήταν το put a chick in it and make it lame… και τελικά έχουν βγει άλλες 2 από τότε. 

Επεξ/σία από Lotof

• Members
Στις 10/6/2024 στις 11:11 ΜΜ, stormrain είπε

Civil War

https://m.imdb.com/title/tt17279496/

Αρκετά καλη ταινια, η οποια θα μπορουσε ομως να είναι και καλύτερη. Μου αρεσε το πως δεν προσπάθησε να καλυψει τιποτα, ηταν ωμη in your face παράθεση εικόνων και καταστάσεων, οι οποίες φυσικα ειναι αυτονόητες σε έναν πολεμο.

Οι χαρακτήρες δενουν καλα μεταξυ τους, παρά τις οποιες διαφορες τους, ομως θα ήθελα να είχαν εμβαθύνει λιγακι στο origin τους. Οχι πολυ, λίγο, τοσο οσο να με κάνουν να συνδεθω λιγο παραπάνω μαζι τους.

Όπως επίσης θα ήθελα λιγο background story για τον πόλεμο κλπ. Απο την αλλη ειναι φανερο οτι το πηγαν εντελώς σαν φωτογραφικο ρεπορτάζ, μας ενδιαφέρει δηλαδη μονο η  χρονική στιγμή απο την αρχη της ταινίας μέχρι το τελος, εντελώς γραμμικά. Το καταλαβαίνω, ομως νομίζω οτι δεν λειτουργεί 100%.

6/10 και ειμαι σιγουρος πως αν ήμουν Αμερικανός, θα πηγαινε άνετα στο 7/10

Κι εμένα μου άρεσε η ταινία, και δεν με ενόχλησε καθόλου η μη εστίαση στις αντιμαχόμενες πλευρές - ίσα ίσα που το είδα ως ένα από τα θετικά της, γιατί σε αφήνει να αναρωτιέσαι ποιοί είναι οι μεν και ποιοί οι δε, τονίζοντας πως σε έναν τέτοιο πόλεμο τα όρια μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα. 

Στις 10/6/2024 στις 2:26 ΠΜ, Voodooman είπε

Love lies bleeding

Επαρχιώτισσα μποντιμπιλντερού στο δρόμο για έναν  διαγωνισμό στο Λας Βέγκας ερωτεύεται την ιδιοκτήτρια ενός γυμναστηρίου σε μια ενδιάμεση πόλη και μπλέκεται στα προβλήματά της.

Την περίμενα με ενδιαφέρον από το τρέιλερ και δεν απογοητεύτηκα. Βρωμιά, σεξ, βία, αγάπη, δύσκολες οικογενειακές σχέσεις, αίμα,  όλα τα συστατικά ενός νεο νουάρ μαζί με μπόλικη υπερβολή και ονειρική ατμόσφαιρα σε μία 80's pulpy αισθητική που κυλάει αργά και αρκετά βασανιστικά, αλλά ταυτόχρονα και με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς μία "πράξη καλοσύνης" πυροδοτημένη από καλά 80's στεροειδή από Γερμανία (ή Ρουμανία) κάνει τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο όλων, ακόμη και του ψύχραιμου άρχοντα της περιοχής Ed Harris.

Xαρακτήρες που αποδίδονται εξαιρετικά από το cast, σκηνοθεσία που μου θύμισε το Drive σε πολλά σημεία και συνολικά άλλη μια πολύ καλή ταινία από την Α24.

Αυτή θα έλεγα πως μου άρεσε, αν και δεν με ενθουσίασε. Οι εξάρσεις βίας όντως θύμισαν Drive, ενώ το τέλος, ως προς την κατεύθυνση που πήρε, μου έφερε στο μυαλό μια παλιά αγαπημένη ταινία, το Lawn Dogs. Η συνολική εντύπωση, πάντως, ήταν καλή. Άλλωστε, μόνο και μόνο για το ότι θα δεις τον Εντ Χαρις με καραφλοχαίτη Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αξίζει η προβολή. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

How Τo Be Α Latin Lover[2017]

how-to-be-a-latin-lover-poster-5.webp

https://www.imdb.com/title/tt4795124

Χαζοκωμωδια η οποια βλεπετε πολυ ευχαριστω ομως μιας και εχει τις στιγμες της που θα γελασεις εχει και αυτες τις συναισθηματικες στιγμες ειδικα με το παιδακι που βγαζουν μια ζεστασια και εννοειται εχει και την θεαρα Salma Hayek σε καποιες αρκετα αποκαλυπτικες σκηνες. Πρωταγωνιστης ο Eugenio Derbez ο οποιος οταν ηταν μικρος και ο πατερας του δουλευε παρα πολυ ειδε οτι ετσι δεν πας μπροστα και σκεφτηκε οταν μεγαλωσει να γινει ζιγκολο να βρει μια πλουσια γυναικα μεγαλης ηλικιας και να κανει τη ζωαρα του. Για 25 χρονια επιασε αυτο. Οταν τον ξαποστειλει ομως η θεια θα χασει τη γη κατω απο τα ποδια του και θα βρει καταφυγιο στην αδερφη του οπου ζει με το γιο της μονοι τους και εχει να τους δει πολλα χρονια. Η ταινια ειναι αυτο που λεει ο τιτλος που απο μονος του βγαζει κατι σαχλο και στο τελος δεν χανει να περασει και καποια μηνυματα για την αγαπη. Για κατι που θα δειτε με παρεα μεσημερακι με ποπ κορν not bad. 6/10

Dumb Money[2023]

MV5-BNWNi-OWRm-Mzgt-N2-Zi-OS00-Mm-Nj-LTh

https://www.imdb.com/title/tt13957560

Ταινια που δεν θα εκτιμηθει απο πολλους οσοι ομως γνωριζουν αυτο που διαπραγματευεται και παρακολουθησαν ολο τον κακο χαμο που ειχε γινει το 2021 με τη μετοχη της GME θα την απολαυσουν. Το μοτο της ειναι ανετα "γροθια στο κατεστημενο" και κυριως στους πλουσιους οπου επειδη εχουν πολλα δις μπορουν να σορταρουν οποια μετοχη γουσταρουν ωστε να γινουν ακομα πιο πλουσιοι. Αυτο αλλαξε το 2021 οπου ο Keith Gill ειδε την GME μετοχη σαν σοβαρη επενδυση πιστεψε σε αυτη και μαζι του εκανε πολλα εκατομμυρια κοσμο ακομα να πιστεψει εκτοξευοντας ταυτοχρονα την τιμη της μετοχης σε τρομερα επιπεδα. Την ιδια ωρα τεραστια hedge funds πατωντας στην κινδυνολογια σορταραν τρελα την GME με σκοπο να βγαλουν πολλα δις μολις πεσει η τιμη. Ελα μου ομως που τους γυρισε μπουμερανγκ και τα εχασαν ολα. Αυτο που συνεβη ομως δειχνει οτι οταν εισαι πλουσιος σπανια δεν θα περασει το δικο σου με τον ενα η αλλο τροπο πατωντας κυριολεκτικα επι πτωματων. Δειχνει ολη τη χειραγωγηση που παιζεται στο χρηματιστηριο απο τα μεγαλα κεφαλια δειχνει ομως και οτι οταν το μικρο ψαρι ενωθει με τα αλλα μικρα ψαρια μπορει να καταφερει παρα πολλα. Και αυτο ειναι το ολο νοημα της ταινιας περα απο αυτο που μας εμαθε η ιστορια. Αξιζει να τη δει καποιος πρωτα ομως να μαθει λιγα πραγματα για καποιους ορους που ανεφερα γιατι θα χαθει στη μεταφραση. Προσωπικα την γουσταρα δεν πανε μολις 3 χρονια απο οταν εγινε αυτος ο χαμος και η ταινια τον παρουσιαζει αρκετα περιεκτικα στα προτυπα που πρεπει να εχει μια ταινια βιογραφιας. Οχι οσο καλη ειναι το The Big Short αλλα πολυ κοντα. Θα προτεινα και το Margin Call παλι πανω σε χρηματοοικονομικα ωστε να δειτε πως κινειται ο κοσμος. 7.5/10

Επεξ/σία από Arkin

• Moderators
Στις 17/6/2024 στις 2:57 ΜΜ, Arkin είπε

How Τo Be Α Latin Lover[2017]

Ειχα δει την γαλλικη εκδοχη, ακριβως τα ιδια θα ειχα να πω. Εν τω μεταξυ τσεκαρα και φωτο και πρεπει να ειναι εντελως copy paste 

• Like 1

1 λεπτό πριν, stormrain είπε

Ειχα δει την γαλλικη εκδοχη, ακριβως τα ιδια θα ειχα να πω. Εν τω μεταξυ τσεκαρα και φωτο και πρεπει να ειναι εντελως copy paste 

Οπ υπαρχει Γαλλικη εκδοση? Δεν ειχα ιδεα καλα που το ανεφερες να την τσεκαρω και αυτη. Λογικα copy paste εκαναν φαινονται καποια πραγματα που ειναι αρκετα στημενα στην ταινια λογικα θα ειναι καλυτερη η Γαλλικη. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά δεν σχολιάζω ταινίες, βέβαια διαβάζω όλες σας τις προτάσεις αλλά δεν βρήκα κανέναν να έχει σχολιάσει/προτείνει αυτή την πολύ ωραία ταινία. Για μένα 7.5/10 άνετα την ευχαριστήθηκα πολύ. Δείτε την και θα με θυμηθείτε. Εξαιρετική ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή.

https://www.imdb.com/title/tt17009348/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_dogman

spacer.png

Επεξ/σία από The Spirit
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Arkin μιας και ξέρω ότι ξεψαχνιζεις προς Άπω Ανατολάς φιλμακια. Αυτό (Exhuma) το Νοτιοκορεάτικο horrorακι το έχεις δει; 

Επεξ/σία από 7nisiotis

1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

@Arkin μιας και ξέρω ότι ξεψαχνιζεις προς Άπω Ανατολάς φιλμακια. Αυτό (Exhuma) το Νοτιοκορεάτικο horrorακι το έχεις δει; 

Δεν το εχω δει φιλε μου οχι το εχω λιγες μερες ομως να το δω δεν εχει καιρο που βγηκε και φαινεται δυνατο και απο τους μετρ τετοιων ταινιων. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...