Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; [Part III]


billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Φαροφυλακας https://www.imdb.com/title/tt4131496/

Η ταινία φαινόταν ενδιαφέρουσα απο το τρέιλερ και την υπόθεση. Βασικά ή θα βλέπαμε αυτο ή τον Λιαμ Νίσον πάλι να κυνηγά κόσμο, όποτε είπαμε να παμε σ αυτο που έμοιαζε διαφορετικό.

Η ταινία ειναι ενα δραματικό θρίλερ της οποίας η πλοκή ειναι αρκετά αργή. Εστιάζει στις διαφορετικές προσωπικότητες των πρωταγωνιστών οι οποίοι ανταποκρίνονται καλα στους ρόλους τους. Κεντρικό πρόσωπο ειναι ο Μπάτλερ αν και όχι πολλα λεβέλ πανω απο τους άλλους δυο. Πιστεύω πως εφόσον ο σκηνοθέτης επέλεξε να παίξει με τους χαρακτήρες των ηρώων του, έπρεπε να τους δώσει και περισσότερη ένταση. Ένιωσα πως τα ξεσπάσματα δεν ηταν τόσο έντονα οσο θα μπορούσαν να ειναι.

κατα τ αλλα βέβαια υπάρχει κλισέ , βλεπουμε πάλι τον άνθρωπο να κυνηγά το χρήμα....

Βαρια και αργή ταινία, θα βάλω ενα 6 με 6.5. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχθές είδα το Widows και στο καπάκι Unsane.

Μια χαρά πέρασε το 3ωρο.αγωνία και καλές ερμηνείες στην πρώτη και καλό ψυχολογικό θρίλερ η δεύτερη ( η οποία τραβήχτηκε από τι διάβασα με ένα iPhone 7 plus not bad)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Friday the 13th[1980]

lwpv1-00470-2a769178-d199-46d1-8d7e-2b11

Σπλατερ εμφανως επηρεασμενο απο καποιες ταινιες horror πριν το 1980. Η ατμοφαιρα εξαιρετικη σε μια απομονωμενη λιμνη και η καταιγιδα μαζι με το soundtrack συνθετουν μια τιμια στο genre ταινια. Το τελος μου αρεσε αρκετα και σιγουρα δεν το περιμενα. 7/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το Moonlight πετυχα στην τιβι και ειδα

για κανα 5/10

μετριο γενικα ειδικα το 3ο κομματι της 

δεν θυμομουν οτι ειχε παρει το οσκαρ καλυτερης ταινιας :rolleyes: 

καλα ειδικα το β ανδρικου οτι ναναι

Επεξ/σία από Pitzimpitzidis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες ειδα στο Star τις "Θεωριες Συνωμοσίας" (ταιριαζουν και στο κλιμα των posts από πανω σχετικα με το που πανε τα οscar).

Eιπωθηκαν πολλες θεωριες απ τον Μελ Γκιμπσον, μια εκ των οποιων ηταν ότι "Ο πολεμος του Βιετναμ εγινε από ενα στοιχημα που εχασε ο Χιουζ απ τον Ωναση". Για τους ψεκασμους από αεροπλανα δεν ειπωθηκε κατι, μαλλον διοτι τοτε (1997) δεν ειχε δημιουργηθει ακομα αυτη η θεωρια.

Σαν ταινια παντως λιγα πραγματα.

9h40nc.jpg

Επεξ/σία από rus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Friday the 13th Part 2[1981]

7cfc342648fb0685ac7a7ffdd739d517.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0082418/?ref_=nv_sr_1

Αξια συνεχεια της πρωτης. Ξεκιναει δειχνοντας μας 5 λεπτα καποια highlights απο την πρωτη ταινια και την επιζουσα και μπαινουμε αμεσα στο κλιμα. Επειτα συνεχιζουμε παλι με μια παρεα σε κατασκηνωση διπλα ομως απο της πρωτης ταινιας. Αρκετο splatter και εδω αυτη τη φορα απο τον γιο της μανας Jason που εντρυφει περισσοτερο στο ολο story και δενει την ιστορια. Στο τελος δεν καταλαβα τι εγινε με αυτο που δειχνει αλλα υποψιαζομαι τι παιχτηκε. Αρκετα τιμια με λιγα λογια και συνεχεια εχει η τριτη ταινια του saga. 6.5/10

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ εγω το ειδα αλλα δε λεει τπτ αυτο. Ευτυχως που δε πηρε τπτ γιατι θα επεφτε χοντρο κραξιμο..........Νομιχω οτι απλα θελανε να αναδειξουν τον Alfonso σα σκηνοθετη για αρχη και ισως σε 2-3 χρονια μετα απο αυτο, να καταφερει με καμια πατατα πιο περιοπης, να παρει κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, totalius είπε

Ετσι απο περιέργεια κατάφερε κανείς να δει το Roma ολόκληρο ?

Και εγώ το είδα ολόκληρο. Έχω γράψει και 2-3 λόγια κάποιες σελίδες πίσω.

Έχει και αρκετά καλά στοιχεία η ταινία, τουλάχιστον στο τεχνικό κομμάτι, φωτογραφία, κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Roma για'μενα έχει το παράδοξο πως είναι μια ταινία που είναι φτιαγμένη λόγο της τρομερής φωτογραφίας της για σινεμά (όπως κάποιες παλιές καλές ταινίες ήταν φτιαγμένες για σινεμά) αλλά υπάρχουν καλύτερες ταινίες να δει κανείς σινεμά που όμως μάλλον δεν χάνουν πολλά αν τις δεις στην μικρή οθόνη. Οπότε τι λες σε κάποιον για το Roma;; Δες την σπίτι σου;; Δες την σινεμά;;

Η ταινία μου θύμισε κατά κάποιο τρόπο το προσωπικό αγαπημένο Sans Soleil του Chris Marker, δρα σαν αλληλουχία αναμνήσεων. Πάντως μου έμεινε στο μυαλό η σκηνή που γίνεται ας πούμε χαμός με μια διαδήλωση κλπ κλπ. Σκεφτόμουν πως θα χρειάστηκε πολύ προσπάθεια, οργάνωση κλπ για να δημιουργηθεί ενώ δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλη σε διάρκεια σκηνή. Οπότε σκεφτόμουν... μήπως την έχω παρεξηγήσει την ταινία;;;  έλεγα πως μπορεί κάτι να ήθελε να πει ο Κουαρόν εκεί. Μετά όμως είδα σε συνέντευξη του πως όντως ήταν πολύ δύσκολή σκηνή αλλά δεν ήθελε να πει σχεδόν τίποτα με αυτή. :/

Επεξ/σία από Sanjuro
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλπεις 1/10
 
Το έργο είναι μια ακαλαισθητη αλληλουχια απο σκηνές, όπου απαραδεκτοι τεχνικά ηθοποιοί με γελοία, ρομποτική άρθρωση του λογου κι εξωφρενικό στήσιμο στην κάμερα, προσπαθούν να πάνε μπροστά μια ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα. Στη συνέχεια, το γυναικείο σώμα βιάζεται και κακοποιείται οπτικά, οι ανθρώπινες σχέσεις μαυρίζονται από μια τυπικά προτεσταντική ανωμαλία, αποξένωση και δυσλειτουργικότητα και το μπουλούκι που κρώζει τα λόγια στο πανί, ενεργεί σαν καρκίνωμα πάνω στο σώμα του ανθρωποκεντρικού ελληνικού πολιτισμού.
Η ασχήμια στάζει από κάθε πλάνο και κάθε κουβέντα. Ο ηθοποιός που παίζει τον προπονητή είναι η προσωποποίηση του τσάτσου στην Τρούμπα στις σκοτεινές λήψεις και το alter ego του Μητσάρα - στις πιο φωτεινές. Ο τραυματιοφορέας του  Σερβετάλη κάνει τον Λάζαρο του “Είσαι το ταίρι μου" να φαντάζει Ντε Νίρο στο “Οργισμένο Είδωλο”. Οι δυο κοπέλες είναι κανονικά παρατράγουδα της Πάνια, αφού η μία προσπαθεί να μιλήσει τα ελληνικά του Μπαμπινιώτη καταπιέζοντας αφύσικα τη γαλλική προφορά της κι η άλλη παίζει σαν βλήμα, υποτασσόμενη στις ορέξεις κυρίαρχων αρσενικών ως μια νεότερη, soft έκδοση της ταλαίπωρης Ιουστίνης του μαρκήσιου ντε Σαντ.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η εμμονή του Λανθιμου με το αρρωστημένο σεξ και την έκπτωση των πρωταγωνιστων του στο ζωικο βασίλειο. 
Σε κάποιες φάσεις, ένα από τα πρωταγωνιστικά ζευγάρια ξεκινάει στα κουλά να μιλάει μεταξύ τους από τα ελληνικά στα αγγλικά, με άψογη προφορά Παγουλάτου-Βλάχου. Θυμήθηκα τον απίθανο Πουλικάκο στο "Διζ ιζ ε πάιπ - αυτό είναι μια πίπα” του "Λούφα και Παραλλαγή" κι άλλαξα συκώτι από τα γέλια. Και καπου εκεί έχασα και το ….βαθύτερο νόημα που προσπάθησε να περάσει ο σκηνοθέτης.
Ο δε σεναρογράφος το μαστίγωσε το δελφίνι όσο δεν πήγαινε άλλο. Π.χ. η επιχείρηση στο έργο λέγεται “Άλπεις” κι ο αρχηγός Σερβετάλης παρακινεί τα μέλη να υιοθετήσουν ως συνθηματικά τα ονόματα από τα γνωστά βουνά των Άλπεων, κρατώντας για τον εαυτό του το “Mont Blanc”. Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της ταινίας ακούμε τους πρωταγωνιστές να φωνάζουν το …Λάζαρο, Mont Blanc, με άψογη γαλλική προφορά: o Mont Blanc έκανε αυτό ή ο Mont Blanc είπε το άλλο….Ο σύντροφος Παρνασσός του Χρυσομάλλη κι η Γκιώνα της Παναγιωτοπούλου ήταν πολύ πιο σοβαροί…
Η τραγωδία της υπόθεσης είναι ότι για να γυριστεί αυτο το χάλι, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έβαλε φράγκα!  Για να χρηματοδοτηθεί ενα έργο που ντροπιαζει οποιον έχει ελληνική παιδεία κι έχει ακούσει, έστω και μια φορά το “Έρως ανίκατε μάχαν….” (μετράει κι η εκτέλεση της Βουγιούκλως…).
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...