ikaruga24 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Τα hip flexors και οι γλουτιαίοι είναι αυτό που θες να βοηθήσεις για να σε στηρίξουν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα ανατομίας ή καμιά κοίλη τότε θα πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα γυμναστική που να επικεντρώνεται σε streching των hip flexors και ενδυνάμωση των γλουτών. Είχα και εγώ μεγάλο πρόβλημα πριν μερικά χρόνια και με βοήθησε πάρα πολύ η παρακάτω σεζόν άσκησης κάνοντας την 2 φορές την εβδομάδα. Μπορείς να την δοκιμάσεις και εσύ, εγώ προσωπικά άρχισα να αισθάνομαι τα αποτελέσματα μετά από 2 μήνες περίπου. 1
McNerd Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 η μεση ειναι λεπτο θεμα, μην προτεινετε ασκησεις χωρις να ξερετε τι εχει ο αλλος 6
swayback Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) @JiovanniGeorgeo Δούλευα για χρόνια σε σοβαρό studio pilates, ως γραμματέας όχι instructor. Προφανώς δεν είμαι ειδικός αλλά στα 5 χρόνια που ήμουν εκεί, αυτό που είχα προσέξει ήταν ότι 8-9/10 που ερχόντουσαν εκεί, ήταν για αποκατάσταση (καλή ώρα σαν κι εσένα) και 1-2/10 για το lifestyle και επειδή είναι της μόδας. Κυρίως γυναίκες αλλά και πολλοί άντρες. Είτε άντρες που κάνανε κάτι έντονο (πχ kick boxing, στίβο, κλπ) και ερχόντουσαν σακατεμένοι είτε άντρες που ήταν σακατεμένοι λόγω καθιστικής ζωής, κακής/λάθος στάσης σώματος, κλπ.Αν και δεν τα γουστάρω πολύ αυτά γιατί έχουν γίνει cool και new age , οφείλω να πω ότι όσο καιρό ήμουν εκεί δεν θυμάμαι να είδα ούτε έναν να σταματήσει επειδή δεν γινόταν δουλειά. Ούτε έναν! Μπορεί να σταμάταγαν επειδή είναι πολύ ακριβό σπορ τα personal. Αλλά γινόταν δουλειά. Πολλές φορές σε συνδυασμό με επίσκεψη(ψεις) σε οστεοπαθητικό. Σε αυτό παίζει ρόλο και ότι το προσωπικό (οι instructors) επιλέγονταν πολύ προσεκτικά και συνήθως επανεκπαιδευόντουσαν για σιγουριά. Συνήθως ερχόντουσαν μετά από παρότρυνση γνωστού που είχε δοκιμάσει/ακούσει ή γιατρού/φυσικοθεραπευτή. Η περίπτωση σου είναι πολύ κλασσική-text book για τους χώρους αυτούς. Θυμάμαι πιο ακραίο περιστατικό με 65χρονο που του είχαν κοπεί(?) μυς στην περιοχή του ώμου και του είχαν πει ότι και με χειρουργείο δεν γινόταν κάτι. Ξύπναγε στον ύπνο του από τον πόνο και δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι μόνο του, πάνω από 50-60 μοίρες. Μετά από ένα εξάμηνο, το χέρι είχε αποκτήσει φουλ κινητικότητα και μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αλυσοπρίονο στο χωριό κανονικά όπως μας είπε Τέσπα, πας όπου εσύ νομίζεις ότι είναι καλύτερα για σένα. Αλλά αν δεν βρεις λύση με φυσικοθεραπευτές, λέω να το δοκιμάσεις. Και αν το δοκιμάσεις, δες για σοβαρό στούντιο pilates. Το τονίζω αυτό γιατί έχει γίνει της μόδας το Pilates και πλέον έχει πιο πολλά μέρη που κάνουν Pilates παρά περίπτερα. Η ποιότητα της δουλειάς που κάνει το κάθε στούντιο έχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. Δεν αναφέρομαι καν στο μάθημα του κιλού που κάνουν τα γυμναστήρια που προσφέρουν Pilates και άλλα 100 πράγματα. Απλά το "μάθημα" Pilates που γίνεται σε studio. εχει σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες να μην είναι καλό. Πολύ προσοχή που θα πας και τι κάνεις, μην γίνει χειρότερη ζημιά. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από swayback 4
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Χειροπρακτης και γυμναστικη ειναι η συνταγη των ΗΠΑ για τετοια θεματα Μαλιστα οταν μετα απο λιγο καιρο αισθανθεις σιγουρια, θα ελεγα να "επενδυσεις" σε μια μπαρα και να κανεις deadlifts https://www.youtube.com/watch?v=KO6X6j0OGQQ Εκει ο μονος πονος που θα εχεις μετα θα ειναι απο το "πιασιμο"
nipoa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 65 κιλα ειναι νορμαλ μηπως εχεις αλλα θεματα με μεση, σκολοιωση που μπορει να σου πιεζει καποιο νευρο?
redykt Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Νομιζω το εγραψε καποιος , αλλα μεγαλο ρολο παιζει το στρωμα και φυσικα η καρεκλα του γραφειου. Διαβαζω πολλους που λενε οτι τους πονουσε η μεση οταν καθονταν στο γραφειο και με την αγορα εργονομικης καρεκλας (πανω απο 500 ευρω) , ειδαν αισθητη βελτιωση . 2
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Να σας πω την αλήθεια με μαξιλάρι στο σημείο της μέσης την παλεύω σε πολυθρόνα τύπου γραφείου.. Δεν κάθομαι όμως πια τόοοοσες ώρες, κυρίως το πρόβλημα έχει μείνει παρά η καθιστική ζωή.
Diskimpex Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Και το περπατημα βοηθα μετα το καθισιο .Και ανεβα κατεβα σκαλες
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Όντως το κολύμπι είναι κακό; Παραπάνω αναφέρθηκε πως βοηθάει.. και δεν είχαν διαφορετική στάση οι ορθοπεδικοί εδώ που τα λέμε.. Είμαι γραμμένος σε κολυμβητήριο..
sphinxgr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Και εγώ τα ίδια προβλήματα έχω. Αρχικά πας σε γιατρο να κάνει διάγνωση με ακτινογραφία / μαγνητική. Στη συνέχεια αλλάζεις τον τρόπο ζωής σου. Υπολόγισε 30 λεπτά την ημέρα συνεχόμενα περπάτημα με αθλητικό παπούτσι. Σωστή στάση σώματος και όσο μπορείς κολύμπι. Διατηρείς σωστά κιλά. Αν έχεις και μπορείς να διαθέσεις χρήματα, αεροβική και κάποιον καλό φυσικοθερεπευτη. Και να θυμάσαι, αυτά συνεχίζουν για πάντα. Δεν τα κανεις 1 μηνα και μετά τελος
eliasjuve Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Στις 6/6/2018 στις 12:21 ΠΜ, McNerd είπε η μεση ειναι λεπτο θεμα, μην προτεινετε ασκησεις χωρις να ξερετε τι εχει ο αλλος Σωστός! Εμένα π.χ. κάποιος σπόνδυλος έχει μεγαλύτερη απόσταση από τους άλλους, αν κρεμαστώ ανάποδα που είδα να γράφουν πιο πάνω θα τον πάρω στο χέρι.
vagos789 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 και αεροβικη επισης μπορει να ειναι κακη ιδεα αν γινεται σε εδαφος (κραδασμοι) Αντιθετα τα βαρη θα βοηθησουν στην ενδυναμωση του κορμου
ss13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ότι είπε ο swayback ισχύει , Yoga και Pilates ( χθες μου έλεγε ένας φίλος μου πως λόγω σοβαρού αυχενικού προβλήματος , ο γιατρός του του είπε να πάει για Pilates , μέσα σε ένα μήνα το πρόβλημα υποχώρησε αισθητά ) http://www.iefimerida.gr/news/198950/zozef-pilates-aytos-einai-o-germanos-poy-efiyre-ti-gymnastiki-pilates-eikones επίσης οποιαδήποτε πολεμική τέχνη βοηθάει να απαλλαγείς από τέτοια προβλήματα , αλλά παίζει ρόλο και η στάση του σώματος κλπ σου μιλάει άτομο το οποίο είναι 15 ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή 😎 Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από ss13
kronos73 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε Όντως το κολύμπι είναι κακό; Παραπάνω αναφέρθηκε πως βοηθάει.. και δεν είχαν διαφορετική στάση οι ορθοπεδικοί εδώ που τα λέμε.. Είμαι γραμμένος σε κολυμβητήριο.. Ε μην τρελαθούμε, το κολύμπι είναι η πιο ήπια και ολοκληρωμένη άσκηση που μπορείς να κάνεις χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και κοθοδήγηση, είναι όμως σημαντικό να ακούς το σώμα σου. Ακόμα και στο κολύμπι αν κάνεις απότομες κινήσεις ειδικά στην αρχή (πριν ζεσταθείς) μπορείς να κάνεις και κακό. Κοίτα να εξαντλήσεις ιατρικά και με φυσιοθεραπία τη διάγνωση και το πλάνο αποθεραπείας σου πρώτα. Μετά εγώ θα έλεγα να βάλεις και το κολύμπι στη ζωή σου (εμένα με έχει βοηθήσει στη μέση).Μπορείς για αρχή να κολυμπάς πολύ χαλαρά και να κάνεις εμβρυικές ασκήσεις στο νερό. Επίσης και το περπάτημα έχει τεράστια επιρροή στην υγεία μας, για ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Είναι ο φυσιολογικότερος τρόπος να αυτορρυθμίζονται όλα τα συστήματα του οργανισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις